Gość: panieneczka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 22:16 to wkurzające,że budują gdzie się da,aby tylko kasę zrobić,niedługo nie bądzie nic tylko bloki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaa_ga Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl 30.11.04, 22:24 Powiedz tak szczerze: podoba Ci sie ten zapyzialy dolek? Przeciez jest obrzydliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panieneczka Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 22:48 Spójrz w lustro.sama jesteś obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl 30.11.04, 22:53 Owszem mają. I bardzo mnie to ucieszy, o ile w nowych budynkach znajdzie sie miejsce na działaność kulturalną. Jeśli nie to będzie mi przykro, bo Dom Sztuki choć prawie trup to szacowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 23:10 W projekcie m.p.z.p. teren ten jest przeznaczony na funkcje mieszkaniowo-usługowo-kulturalne (MUK) dlatego też nie wątpię, że w przypadku nowej inwestycji Dom Sztuki znajdzie swoje miejsce. To może być szansa np na budowę nowej, pieknej sali widowiskowej z prawdziwego zdarzenia, na 500 miejsc, może nawet we współpracy z miastem, bowiem na Ursynowie nie ma żadnej miejskiej instytucji kultury. A że jest niezmiernie potrzebna - nie ulega najmniejszej wątpliwości. Jeśli prawdą jest informacja o nowej inwestycji (co mnie też cieszy, lewe_oko) to zarząd Jarów powinien czym prędzej zacząć rozmowy z dzielnica na temat powstania w tym miejscu Ursynowskiego Domu Kultury (Domu Sztuki), finansowanego w całości ze środków Warszawy, a nie spółdzielni Jary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 23:34 dopiero sie tam wprowadzam, na koncertową, i juz na dziendobry taka informacja... a tak wogóle: jak tam jest? w okolicach domu sztuki? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: 01.12.04, 12:20 Dom Sztuki spełniał swoją rolę gdy nasza dzielnica była o połowę mniejsza... Też mam sentyment do tego budynku... A co do 'wciągnięcia na listę obiektów chronionych' - na szczęście nie jest jedyny tego typu 'konstrukcja' architektoniczna na Ursynowie... jaa_go co do współpracy z miastem, to jestem raczej pesymistą... Ale naprawdę na Ursynowie przydałaby się sala widowiskowa z prawdziwego zdarzenia... ale gdzie ??? Poprzednie i obecne władze wyprzedawały i wyprzedają tereny gdzie większa budowla mogła by powstać, i systematycznie ładowały i ładują kasę w gigantyczną halę sportową... której nie będą w stanie same utrzymać... A gmina wolała wyprzedawać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braincleaner 150 m od Domu Sztuki jest takie miejsce! IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 00:28 Zaniedbany teren w środku osiedla, na którego części zrobiono prowizoryczny parking. Bloków mieszkalnych tam nie wybudują, tzn. mogą, ale koszty byłyby takie, że żaden developer nie zaryzykuje. Teren wywłaszczono bowiem na cele publiczne tzn. można wybudować obiekty służby zdrowia, oświatowe, kulturalne itp., konkretnie miała tam być szkoła, co obecnie jest zupełnie nieaktualne. Gdyby na tym miejscu wybudowano cokolwiek innego, trzeba by byłym właścicielom zapłacić różnicę między ceną z lat siedemdziesiątych a obecną ceną rynkową. wyobrażcie sobie kwotę. Nie wierzę by znalazł się mądry i uczciwy, co by uwarunkował oddanie terenu w dołku zaangażowaniem finansowym w budowę np sali widowiskowej na terenie wewnątrz osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
i.love.ursynov Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl 28.12.04, 23:06 Niech się zmienia oblicze Ursynowa! Miejsce przy Domu Sztuki jest szczególnie zapyziałe i przypomina czasy z filmów Barei, więc do dzieła, JARY! Budować, upiększać, unowocześniać! Przy KEN już jest do ludzi podobne - myslę o blokach Edbudu. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:25 Troche szkoda. Mialem sentyment do tamtej okolicy. Niedlugo, to przestane rozpoznawac niektore okolice ;) A moze wciagnac Dom Sztuki i Sasiednie blaszakj do rejestru zabytkow?? Jako przyklad wzorcowej zabudowy handlowo-uslugowej z konca lat 70-tych ;)))))))) Czy pawilony w ktorych byly restauracja i PKO jeszcze istnieja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mańka Pawilony istnieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:30 Tam gdzie byla restauracja jest sklep Komfort z wykladzinami i tapetami. A PKO tam gdzie bylo. Fontanna nie dziala. Drzewa porosly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panieneczka Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 10:25 Bank jeszcze jest i pawilon po restauracji też,to obecnie sklep Komfort,też jestem przywiązana do tego dołka i będzie mi smutno jak zamiast tego co jest przez kilka lat będę idąc do metra musiała patrzeć na budowę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.netlandia.pl 02.12.04, 01:38 To jest miasto ktore musi sie rozbudowywac i modernizowac. A Ty panieneczko wracaj do burakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panieneczka Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 09:24 a ty lala pod latarnię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Juz to przerabialiśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:19 Jjak rozpoczynano budowe bloków przy Ken/Wiolinowej, zapewniano nas, jak będzie pięknie na Wiolinowej. Budowa dobiega końca a my tu mamy samochody pod oknami i zdewastowane chodniki. Pewnie teraz szykuje się coś takiego podobnego tylko na większą skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulstan Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:33 Dom Sztuki jest super pracowałem w nimjkaiś czas i czasami tam bywam, okolica tez mi się podoba, niech zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mańka Kto bedzie inwestorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:33 Panieneczko, a kto ma budowac? Jary? Czy jakis prywatny deweloper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panieneczka Re: Kto bedzie inwestorem IP: *.acn.waw.pl 25.12.04, 23:51 chyba Jary z Edbudem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awal Re: Kto bedzie inwestorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:28 Panieneczko, a czy masz coś przeciwko Edbudowi? Już sie u nas sprawdził. Po co szukać kogoś innego, tracić czas i może trafić na geszefciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś