Dodaj do ulubionych

Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bloki

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 22:16
to wkurzające,że budują gdzie się da,aby tylko kasę zrobić,niedługo nie
bądzie nic tylko bloki.
Obserwuj wątek
    • jaa_ga Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl 30.11.04, 22:24
      Powiedz tak szczerze:
      podoba Ci sie ten zapyzialy dolek?
      Przeciez jest obrzydliwy...
      • Gość: panieneczka Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 22:48
        Spójrz w lustro.sama jesteś obrzydliwa.
    • lewe_oko Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl 30.11.04, 22:53
      Owszem mają. I bardzo mnie to ucieszy, o ile w nowych budynkach znajdzie sie
      miejsce na działaność kulturalną. Jeśli nie to będzie mi przykro, bo Dom Sztuki
      choć prawie trup to szacowny.
      • Gość: jaa_ga Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.acn.waw.pl 30.11.04, 23:10
        W projekcie m.p.z.p. teren ten jest przeznaczony
        na funkcje mieszkaniowo-usługowo-kulturalne (MUK)
        dlatego też nie wątpię, że w przypadku nowej inwestycji
        Dom Sztuki znajdzie swoje miejsce.
        To może być szansa np na budowę nowej, pieknej sali widowiskowej
        z prawdziwego zdarzenia, na 500 miejsc, może nawet we współpracy z miastem,
        bowiem na Ursynowie nie ma żadnej miejskiej instytucji kultury.
        A że jest niezmiernie potrzebna - nie ulega najmniejszej wątpliwości.
        Jeśli prawdą jest informacja o nowej inwestycji (co mnie też cieszy, lewe_oko)
        to zarząd Jarów powinien czym prędzej zacząć rozmowy z dzielnica na temat
        powstania w tym miejscu Ursynowskiego Domu Kultury (Domu Sztuki), finansowanego
        w całości ze środków Warszawy, a nie spółdzielni Jary.
        • Gość: moni Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.04, 23:34
          dopiero sie tam wprowadzam, na koncertową, i juz na dziendobry taka
          informacja...
          a tak wogóle: jak tam jest? w okolicach domu sztuki?
        • rubeus Re: 01.12.04, 12:20
          Dom Sztuki spełniał swoją rolę gdy nasza dzielnica była o połowę mniejsza...
          Też mam sentyment do tego budynku...
          A co do 'wciągnięcia na listę obiektów chronionych' - na szczęście nie jest
          jedyny tego typu 'konstrukcja' architektoniczna na Ursynowie...
          jaa_go co do współpracy z miastem, to jestem raczej pesymistą...
          Ale naprawdę na Ursynowie przydałaby się sala widowiskowa z prawdziwego
          zdarzenia... ale gdzie ???
          Poprzednie i obecne władze wyprzedawały i wyprzedają tereny gdzie większa
          budowla mogła by powstać, i systematycznie ładowały i ładują kasę w gigantyczną
          halę sportową... której nie będą w stanie same utrzymać...
          A gmina wolała wyprzedawać
          • Gość: braincleaner 150 m od Domu Sztuki jest takie miejsce! IP: *.acn.waw.pl 03.12.04, 00:28
            Zaniedbany teren w środku osiedla, na którego części zrobiono prowizoryczny
            parking.
            Bloków mieszkalnych tam nie wybudują, tzn. mogą, ale koszty byłyby takie, że
            żaden developer nie zaryzykuje. Teren wywłaszczono bowiem na cele publiczne tzn.
            można wybudować obiekty służby zdrowia, oświatowe, kulturalne itp., konkretnie
            miała tam być szkoła, co obecnie jest zupełnie nieaktualne.
            Gdyby na tym miejscu wybudowano cokolwiek innego, trzeba by byłym właścicielom
            zapłacić różnicę między ceną z lat siedemdziesiątych a obecną ceną rynkową.
            wyobrażcie sobie kwotę.
            Nie wierzę by znalazł się mądry i uczciwy, co by uwarunkował oddanie terenu w
            dołku zaangażowaniem finansowym w budowę np sali widowiskowej na terenie
            wewnątrz osiedla.
        • i.love.ursynov Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl 28.12.04, 23:06
          Niech się zmienia oblicze Ursynowa!
          Miejsce przy Domu Sztuki jest szczególnie zapyziałe
          i przypomina czasy z filmów Barei, więc do dzieła, JARY!
          Budować, upiększać, unowocześniać! Przy KEN już jest do ludzi podobne -
          myslę o blokach Edbudu. Brawo!
    • Gość: xxx Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 00:25
      Troche szkoda. Mialem sentyment do tamtej okolicy. Niedlugo, to przestane
      rozpoznawac niektore okolice ;)

A moze wciagnac Dom Sztuki i Sasiednie blaszakj do rejestru zabytkow?? Jako
      przyklad wzorcowej zabudowy handlowo-uslugowej z konca lat 70-tych ;))))))))

Czy pawilony w ktorych byly restauracja i PKO jeszcze istnieja??
      • Gość: Mańka Pawilony istnieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:30
        Tam gdzie byla restauracja jest sklep Komfort z wykladzinami i tapetami. A PKO
        tam gdzie bylo. Fontanna nie dziala. Drzewa porosly.
    • Gość: panieneczka Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 10:25
      Bank jeszcze jest i pawilon po restauracji też,to obecnie sklep Komfort,też
      jestem przywiązana do tego dołka i będzie mi smutno jak zamiast tego co jest
      przez kilka lat będę idąc do metra musiała patrzeć na budowę....
      • Gość: lala Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.netlandia.pl 02.12.04, 01:38
        To jest miasto ktore musi sie rozbudowywac i modernizowac. A Ty panieneczko
        wracaj do burakow.
        • Gość: panieneczka Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 09:24
          a ty lala pod latarnię
          • Gość: Viola Juz to przerabialiśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:19
            Jjak rozpoczynano budowe bloków przy Ken/Wiolinowej, zapewniano nas, jak będzie
            pięknie na Wiolinowej. Budowa dobiega końca a my tu mamy samochody pod oknami i
            zdewastowane chodniki.

Pewnie teraz szykuje się coś takiego podobnego tylko na większą skalę.
          • Gość: wulstan Re: Na miejscu Domu Sztuki i Marcpolu powstaną bl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:33
            Dom Sztuki jest super pracowałem w nimjkaiś czas i czasami tam bywam, okolica
            tez mi się podoba, niech zostanie!
            • Gość: Mańka Kto bedzie inwestorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:33
              Panieneczko, a kto ma budowac? Jary? Czy jakis prywatny deweloper?
              • Gość: panieneczka Re: Kto bedzie inwestorem IP: *.acn.waw.pl 25.12.04, 23:51
                chyba Jary z Edbudem
                • Gość: awal Re: Kto bedzie inwestorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:28
                  Panieneczko, a czy masz coś przeciwko Edbudowi? Już sie u nas sprawdził. Po co
                  szukać kogoś innego, tracić czas i może trafić na geszefciarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka