Dodaj do ulubionych

Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 06:06
W ubiegłą sobotę byliśmy pierwszy raz w nowootwartej knajpce przy Wąwozowej, w
żółtym budynku vis-a-vis Tesco - nazywa się Doernier Kebab.
Jest tam spory wybór jedzenia.Jedliśmy oczywiście kebab - zupełenie
przyzwoity, cena do przyjęcia. Jest tam tez sposry wybór jakichś regionalnych
(tureckich) potraw i tajemnicze desery (?).

Trochę rażą niewygodne stoliki ze szczelinami w blacie (od producenta piwa),
które nadają się bardziej do letniego ogródka niż do wnętrza takiego lokalu,
ale w sumie jest przytulnie i sympatycznie. Zdeje mi się, że w dali za ladą
pokazał się prawdziwy Turek (?) - pewnie kucharz.
Lokal będzie miał niedługo sporą konkurencję - obok, w tym samym budynku
otwierana jast restauracja i pizzeria.

Swoją drogą ciekawe jak nowe lokale podziałają na włoską kawiarnię przy
Bronikowskiego - moim zdaniem trochę przereklamowaną.

Ciekaw jestem jaka jest wasza opinia o tym miejscu.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 08.12.04, 08:39
      Doernier Kebab ????????
      Chodzi ci o bistro grill malibu vel Heineken-Pub (z dużą reklamą heinekena
      przed wejściem... )

A co do konkurencji - do włoskiej kafejki zaglądają wg. mnie inni ludzie,
      a do restauracji, pizzeri, czy 'kebabowni' innni... inni w sensie potrzeb
      kulinarnych...
      • Gość: RTU Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 09.12.04, 11:43
        Gratuluję czujności!

Rzeczywiście, chodziło mi o BISTRO GRILL MALIBU. Usprawiedliwia mnie, że maila
        pisałem o szóstej rano, stąd chwilowe problemy z kojarzeniem :-)
        Ciesze się, że wiekszość z was ma dobre zdanie o tym lokalu.

Pozdrawiam,

RTU

• miszka44 Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 08.12.04, 12:33
      Dornier to raczej bombowce produkował. Chyba, że ten kebab taki bombowy :-)

Pzdr
      M44
      • Gość: xxxx Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.atman.pl / *.atman.pl 08.12.04, 14:04
        Może to literówka i miało być z francuskiego "dernier", czyli ostatni?
        Ostatni kebab... Brzmi nieźle
        • Gość: MM Re jest przy Wąwozowej - nazywa się MALIBU GRILL IP: *.chello.pl 08.12.04, 23:02
          Nie tylko brzmi niezle- ale jest całkiem nieźle!!!
          Dobre jedzonko,niedrogo,fajna atmosfera.Są dania wegetariańskie-sałatki bardzo
          smaczne i nietypowe bliskowschodnie desery np baklava
          I dużo grilowanego mięska-drób,wołowina także -warzywka.
        • miszka44 Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 09.12.04, 12:31
          La dernier kebab a Varsovie... Aż dreszcze przechodzą :-)

Pzdr
          M44
          • Gość: Dyzio Mnie tam bardziej "leżą" te libańskie kebaby ... IP: 62.233.191.* 09.12.04, 12:55
            Te, które można dostać w baraczkach bliżej Rosoła, ze 100 metrów dalej. Te
            w "nowej" kebabowni" mniej mi pasują. Cenowo zresztą też. Ale to, że ten
            kawałek Wąwozowej między Wańkowicza a Dembego robi sie
            wysoce "zabarowany"/"zarestaracjowany" to też fakt. Trzy nowe mordowienki w
            nowym bloku przy Wąwozowej, pizzeria w Tesco, włoska kafejka i cholera wie jak
            restauracja przy fonntannie w osiedlu S-pni Osiedle Kabaty, kebab "libański" i
            obok niego wietnamczycy na Wąwozowj w pawilonach i jakieś coś udającego
            francuskie bistro w nordyckim wieżowcu czyli w Dembego 10 (jest tam tej kafejka)
    • Gość: maadzia Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:51
      znowu otworzyło sie nowe miejsce z jedzeniem, jestem w szoku. Tak naprawde to
      czasami trudno sie okreslic gdzie najlepiej daja jesc. Moim osobistym zdaniem,
      żarcie godne polecenia jest W Barze Alternatywnym przy wydziale komunikacji na
      Cynamonowej. ogromne porcje, w miare tanio, a bro dla studentow maja po 4
      blaszki. jestem za tym miejscem!!!
    • Gość: płocha Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 21:55
      jesli będziemy jadali w muzułmańskich knajpach to możemy żądać by sie tu nie
      osiedlali? A potem przyjdą chusty i bomby. Wiec może idźmy do
      polskiej ,włoskiej,greckiej,amerykańskiej lub japońskiej knajpki. Wszystkie na
      Kabtach ,lub blisko
      • jan-w Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 10.12.04, 19:42
        Oczywiście Doener kebab. Tak się to nazywa zawsze w Niemczech. zamiast oe
        powinno być o umlaut ( takie z dwoma kropkami nad o).
        • Gość: RTU Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 13.12.04, 15:41
          A jednak DOENER, a nie Malibu Grill. Miałem (prawie) rację z tą nazwą!!!!
          Utkwił mi napis na reklamie wewnątrz tego lokalu.

RTU
          • rubeus Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 13.12.04, 16:18
            Może i wewnątrz była jakaś reklamówka ( zestaw kebab +cola ) ale to jest
            Bistro grill malibu - o czym świadczy szyld.
            Dokumentacja foto -> kabaty.za.pl/malibu.jpg
            • zerocin Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 13.12.04, 16:48
              Nie mogę powiedzić, by kuchnia rzuciła mnie na kolana, coś za bardzo modne robi
              się to grillowanie. Poza tym nie podoba mi się, że wolno tam palić. To już nie
              te czasy i z dyktaturą papierosa najwyższy czas skończyć. Kto koniecznie musi
              palić - na zewnątrz.
              • Gość: Migotka Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 16.01.05, 11:51
                Popieram-z tym paleniem .Dość dyktatury palaczy!
          • Gość: oko Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 07.01.05, 21:07
            Rtu-jednak-widziałem na własne oczy- nad lokalem wisi szyld:Malibu Grill !!!
    • Gość: kaczormickey Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: 213.195.141.* 15.12.04, 13:22
      Temu miejscu brakuje klimatu, zdecydowanie wolę "włocha". Myślę, że ten kebab
      specjalnie mu nie zaszkodzi.
      • Gość: RTU Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 17.12.04, 11:37
        To prawda, że Włoch ma swoją atmosferę. Osiedlowa plotka głosi, że od nowego
        roku ma sie przenieść do nowego, większego lokalu ... w tym samym budynku co
        Kebabownia. Tyle, że od strony placu Forum. Zobaczymy jak sobie poradzi w nowym
        miejscu.

Moim zdaniem Kebabownia może wygrać tym, że jest bardziej widoczna od strony
        Wąwozowej. Do Włocha trafiają głownie Tubylcy-Ursynowianie.
        • rubeus Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 17.12.04, 17:18
          Gość portalu: RTU napisał(a):

> Osiedlowa plotka głosi, że od nowego
          > roku ma sie przenieść do nowego, większego lokalu ... w tym samym budynku co
          > Kebabownia. Tyle, że od strony placu Forum. Zobaczymy jak sobie poradzi w
          > nowym miejscu.

Ciekawe... przydałby im się większy lokal i lepsze sąsiedztwo...
          • Gość: MM Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 18.12.04, 20:45
            Ten cały Włoch to dęta sprawa-kilku snobów uwierzyło że jak się pokiwają na
            marnym stołku przy drzwiach toalety to zostali namaszczeni na "lepsze
            towarzystwo"
            A są poprostu równo strzyżeni jak barany (ceny) przez cwanych Włochów czy
            Greków którzy serwują kuchnię mającą tyle wspólnego z rodzimą-co koń z
            koniakiem.To sa tacy fachowcy co u siebie najwyżej robili jedzenie robotnikom
            na budowie....
            Ale narodek przyjechał stąd i stamtąd i śni mu się wielki świat.
            • Gość: rtu Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 22.12.04, 11:01
              Potwierdzam. Przykładem jest Tiramisu - w wykonaniu Włocha zamrożone (!), a
              nastepnie rozmarażane przed podaniem w mikrofalówce. To nie żart.
              Za to zapiekanki i ... takie tam sałatki - całkiem OK.
              • darktos Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab 22.12.04, 12:53
                Narzekacie, że nie ma większych lokali. Proponuję zapoznać się z ofertą Garden
                Clubu. Można jednak, co widziałem na własne oczy np. wynająć klub na imprezę
                rodzinną w godzinach do 21:30.
                Chrzciny, imieniny, uroczystości rodzinne ale podobno absolutnie bez wesel:-) i
                harców. Muzyka w tle, przestronne miejsce bo około 200 m.kw., ładne
                wykończenia, wspaniała włoska kawa - zupełnie jak u włocha. Polecam.
                Już teraz można zjeść: pierogi ruskie, z kapustą i grzybami, filet z kurczaka w
                parmezanie, flaczki, zupy kremy, karkówka, schab itp - czyli typowo po polsku.
                Klub wynajmuje salę np. Edbudowi. Jedne chrzciny już się odbyły
                ( z zadania III ).
                Może i to reklama klubu zapewne, ale wiele osób o tym co napisałem, kompletnie
                nie wiedziało, a takie miejsce rodzinnych lub przyjacielskich spotkań w
                przestronnych i komfortowych warunkach jest uważam bardzo potrzebne.

Wesołych Świąt, Darek
                • Gość: MM Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 02.01.05, 11:42
                  No-napewno jest to reklama-i to malo sprytna.Jeszcze jeden spryciul jak Włoch z
                  odmrażanym tiramisu (brawo RTU-aleś go nakrył).
                  Kebebownia to świeże jedzonko i fajna,bezpretensjonalna atmosfera. I nikt nie
                  strzyże cenami.
              • Gość: XYZ Re: Nowy lokal przy Wąwozowej - Doernier Kebab IP: *.chello.pl 11.01.05, 13:20
                ALE numer! Rozmrażane Tiramisu w mikroweli !!!
                FUJ !!!
                A jak się Włoch reklamuje u kolesi w Gazecie Wybiórczej.
                Antich Cafeeeee === BLEEEEEEEEEEEE............!!!!!!
                I ta obsługa-fatalna.Do remizy na wiejskie wesele .
    • Gość: g.ł.ó.d. stęchłe stare śmieci IP: *.tele2.pl 17.01.05, 17:37
      nie wiem jak można się zachwycać tym miejscem. stare zjełczałe robione tydzień
      wcześniej odpadki - zresztą nic dziwnego, bo frekwencja jest taka, że świeżego
      jedzenia tam nie uświadczysz.
      • Gość: mały głód Re: stęchłe stare śmieci IP: *.tele2.pl 17.01.05, 17:39
        a list rozpoczynający ten wątek żenująco zdradza jego autora: "w dali za ladą
        majaczył mi turek, cbyba kucharz..." w jakiej dali? lokal ma wielkość dużego
        pokoju z kiblem.
        • Gość: rtu Re: stęchłe stare śmieci IP: *.chello.pl 18.01.05, 10:12
          Pisząc "w dali", miałem na myśli "w głębi" lokalu, tam gdzie widać kuchnię - bo
          PRZY SAMEJ LADZIE stała pani, która sprzedaje i podaje dania.
          A kucharza, niezależnie czy faktycznie jest czy nie jest Turkiem, ani nikogo
          innego z tego lokalu nie znam. Gdybym znał, pewnie bym nie popełnił takiej gafy
          w nazwie tego lokalu.

RTU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka