rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 05.04.05, 19:27 Najnowsze znalezisko :-) Pizzeria Pressto (albo Presto pisowni nie jestem pewien ) ul. Dembego 10 - od strony uliczki prowadzącej od Relaksowej do Dembego. Nie zbadałem menu, ale pachniało smakowicie. Zauważyłem, że mają dostawę na telefon, ale zabyłem zanotować ich telefonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 20.04.05, 12:21 Jest jeszcze SUSHI BAR na ul. KABACKI DUKT blisko Wąwozowej Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek 20.04.05, 12:26 Tak i nowy "Sushi Club" przy KENie, niedaleko La Scali - między Płaskowickiej a Galerią Ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 20:06 A obok calkiem sympatyczny kebab. Jadlam - jest OK. Maja tez pizze. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 20.04.05, 18:55 prawdopodobnie jest jakaś restauracja na 'zamkniętym' osiedlu przy skrzyżowaniu rosoła i belgradzkiej - naprzeciwko kliniki natolińskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.aster.pl 21.04.05, 16:00 Ja chodze do Caffe 4 na Grand Prix - żużel Zawsze nam pan przelaczy a Canal + Piwko tanie zarcie tez ale bez fajerwerkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tie.break KAWIARENKA DLA DZIECI _PIERWSZA NA URSYNOWIE IP: *.chello.pl 12.05.05, 00:33 Kawiarenka dla dzieci i rodzicow - glownie produkty dla dzieci, plac zabaw, mini tenis gazety, swieze owoce ZAPRASZAM metro Kabaty, korty tenisowe wejscie od jezewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 12.07.05, 21:09 Nowa knajpka jest też przy centrum onkologii - w budynku obok pizzeri... No i otowrzyło się trochę punktów gastronomicznych przy KEN-ie - na odcinku od stacji Natolin do Płaskowickiej. Na Kabatch - w pasażu zwanym potocznie 'bazarkiem' otworzyła swe podwoje maciupka knajpka z kuchnią grecką - właściwie taki fast-food - prowadzona przez ludzi związanych z ZORBĄ przy Dereniowej. Wg. informacji 'tubylców' jedzonko nawet, nawet. Przybytek ten nosi miano 'Gyromania'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natolińczyk la scala na KEN52 IP: *.bwm.com.pl / *.unused.zigzag.pl 13.07.05, 14:57 a la scalę zamykają... no cóż - coraz ostrzejsza końkurencja.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: la scala na KEN52 20.07.05, 16:22 Wisi w niej kartka: Urlop 13/07 - 20/07. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: la scala na KEN52 20.07.05, 19:33 Jan-w, zapomniałeś zdjąć służbowe, czerwone wdzianko :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
szary272 Re: la scala na KEN52 25.07.05, 12:07 Mała strata. Widzieliście jakie łyse głowy i grube karki obsługują tam klientów? Poza tym nie lubię miejsc, w których nigdy nie ma klientów, to coś musi oznaczać. Ja na Natolinie lubię Bzika Kulinarnego, a i nowa Pizzeria na rogu KEN i Płaskowickiej też jest fajna. Tam zawsze są klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: la scala na KEN52 25.07.05, 12:12 Widzieliśmy i już wiecej nie poszliśmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.07.05, 18:34 Lewe_oko - udało mi się zidentyfikować knajpkę na tym zamkniętym osiedlu jest to Galeria sztuki i Restauracja Five O'Clock przy Rosoła 44 - na osiedlu vis'a'vi kliniki Natolińskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.07.05, 23:00 Merci :-) Wypróbuję i opiszę jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek 29.07.05, 18:27 Byłam a właściwie usiłowałam być wczoraj w tej knajpce. Okazuje sie ze w wakacje są czynni do 20-tej. Pan ochroniarz bardzo zachecał do ponownego przyjscia. Podobno dobre domowe obiady, kawa, wino... Po wakacjach ma być czynne do 21-ej. Zastanawiam sie tylko, czy nie padną - bo są na zamkniętym osiedlu, a ta płachta-reklama jest raczej mało widoczna dla kierowców, a niewiele osób tam spaceruje. Ale życze im powodzenia. Zajrzałam też do "nieba w gębie" - pustki zupełne! Odpowiedz Link Zgłoś
amkocie Re: Katalog ursynowskiech knajpek 09.09.05, 11:22 FARAON Galeria Ursynów 1p świetne Arabskie jedzenie, wyśmienita, ogromna Pizza na i oczywiście Kawa Arabska. Mniami! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1000 A MOZE ZNASZ TEZ JAKAS DUZA RESTAURACJE? 10.10.05, 10:03 NA URSYNOWIE? TAKA NA WESELE?BYLABYM WDZIECZNA ZA JAKIES INFO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rest Re: A MOZE ZNASZ TEZ JAKAS DUZA RESTAURACJE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.05, 03:25 Największą restauracją na Ursynowie jest zapewne Zorba przy Dereniowej. Chyba ok 170 miejsc, jest nawet część(sala) weselna gdyby ktoś nie chciał wynajmować całej sali Odpowiedz Link Zgłoś
heliov Re: Katalog ursynowskiech knajpek 23.10.05, 17:17 Dobra knajpa jest przy Dereniowej na przeciwko koscioła jakze ona się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra Oliwka!!!! IP: *.acn.waw.pl 16.11.05, 17:09 Polecam wszystkim "Oliwkę" w budynku na tyłach Galerii Ursynów. Właśnie wróciłam i jestem pod wrażeniem, nie było nawet najmniejszej wpadki. Wystrój ciekawy, muzyka nie zagłusza (nie zauwawżyłam, że siedziałam pod kolumną), jedzenie znakomite, odpowiednio podane, świeże... Do tego winko gratis, też każde we właściwej temperaturze (a to już rzadkość!!!). Po prostu rewelacja. Jeszcze do pełni szczęścia nie ma tam mowy o paleniu - nie wychodzę uwędzona i śmierdząca. Rachunek wyszedł mi tam niższy niż na przykład w Karpielówce za podobny zestaw. I do tego blisko domu... Marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Oliwka!!!! 23.11.05, 10:49 nie bede sie powtarzac - Oliwka!!! zdecydowanie:) a tu moje wrazenia z wizyty : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=32400629 Odpowiedz Link Zgłoś
mrudy Re: Oliwka!!!! 18.04.06, 02:07 Byłem w zeszłym tygodniu, piątek czy sobota, jakiś kwadrans przed 22. Byliśmy z dzieckiem, żona wysiadła z samochodu, żeby się zapytać czy kuchnia jeszcze jest czynna bo chcielibyśmy zjeść. Kelnerka zapytała kucharza. Kucharz mówi OK. Zaparkowałem, wypakowałem głodnego malucha z samochodu, obiecałem mu lody, maszerujemy w kierunku knajpy a tu pojawia się właścicielka i mówi, że nie ma mowy, że za późno, że zaraz zamykają. Żadnego przepraszam czy pocałuj mnie w nos. Maluch oczywiście w płacz. Myślę, że właścicielka mogłaby prowadzić szkolenia "jak stracić klienta na zawsze". Mnie w Oliwce już nie zobaczą. Odradzam wszystkim. Co zabawne - była to już druga szansa, którą dałem Oliwce. Poprzednio kelner czy kelnerka przyniósł wodę i jak stawiał tacę, to butelka się przewróciła, zalewając wszystkich plus papiery, które leżały na stole (znajomi pokazywali nam plany swojego nowego mieszkania). Nie zaproponowali nic w ramach rekompensaty, koleś był tak przerażony, że nawet nie przeprosił. Ale za to się nie obrażam - takie rzeczy się zdarzają. To co nam się przytrafiło w zeszłym tygodniu - dyskwalifikuje knajpę. Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Re: Oliwka!!!! 18.04.06, 06:56 Ty oczywiście chciałbyś,żeby ktoś skakał obok ciebie przez 24h.Każdy myślący człowiek i bywający w knajpkach wie,że jak ,,miska,,nie jest z mikrofali to od złożenia zmówienia,do podania na stół mija ok 20 minut.A Ty piszesz,że był kwadrans przed 22.I jeszcze jesteś niekonsekwentny,miałeś tam nie chodzić,a jednak poszedłeś,(dziecko nie płakało?). Ja miałem przyjemność być w oliwce dwa razy(pierwszy i ostatni),i nie będe tam chodził z dwóch powodów: brak parkingu kącik do zabaw dla dzieci, ,,trafiłem,,jak grupka dzieci tak głośno się bawiła że nie dało się spokojnie zjeść,nie mówiąc o pogawedkach.Ale nie obrzydzam nikomu lokalu,niech każdy spróbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mrudy Re: Oliwka!!!! 18.04.06, 17:12 Przeczytaj uważnie jeszcze raz mojego posta albo zgłoś się na kurs rozumienia tekstu pisanego. 1) Nie oczekuję, żeby ktoś skakał koło mnie 24h. Ale uważam, że przyzwoita szanująca się knajpa funkcjonuje do ostatniego klienta, zwłaszcza w weekend. Poza tym najpierw zapytałem czy kuchnia działa. Pretensję mam o to, że najpierw dostałem informację, że zapraszają a jak już zaparkowałem i wysiadłem z dzieckiem z samochodu, to zostałem pogoniony przez właściciela. Bez słowa przepraszam. 2) Nie jestem niekonsekwentny. Historia z zalaniem gości wodą wydarzyła się _wcześniej_, kilka miesięcy temu. Ale tak jak napisałem - takie rzeczy się zdarzają i nie dyskwalifikują. Takie jak w zeszłym tygodniu - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
natpoll Re: Oliwka!!!! 18.04.06, 23:11 Jedzenie smaczne - a nawet bardzo!!! Ale te dzieci faktycznie są głośne. I jeszcze mała uwaga do osoby, która pisała że brak parkingu - jeżeli się idzie do knajpy to można wydać 2 zł na parking w Galerii a nie być dziadem promocyjnym - wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Re: Oliwka!!!! 24.04.06, 09:58 Dziadem to może ty jesteś,nie chodzi o 2 czy 5 złotych tylko o fakt,że nie ma parkingu pod knajpą i to jest fakt.A na temat promocji to ty i tak wiesz najlepiej,prosty chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita971 Re: lanciego 24.04.06, 10:19 z innej beczki, ostatnio byłam na Lanciego i o dziwo to jest ulica gdzie jest najwiejęcej restauracji na ursynowie doliczyłam się, Sentyment ? nie znam jakaś japońska - i mały barek obok szafran - nie byłam huśtawka - też nie byłam Bżik - dobre jedzenie czasami niemiła właścicielka może nie Lanciego ale bllisko - karczma góralska czy macie jakiś informacje o tych knajpach Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_skl Re: Oliwka!!!! 24.04.06, 19:42 > Dziadem to może ty jesteś,nie chodzi o 2 czy 5 złotych tylko o fakt,że nie ma > parkingu pod knajpą i to jest fakt.A na temat promocji to ty i tak wiesz > najlepiej,prosty chłopie. Ja jednak stanę w obronie poprzedniej osoby. Pisząc tak jak powyżej ewidentnie nam udowadniasz, że to jednak Ty jesteś prostaczką... Odpowiedz Link Zgłoś
natpoll [...] 25.04.06, 00:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
natpoll [...] 25.04.06, 00:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Katalog ursynowskiech knajpek - MELANŻ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 15:45 Polecam Melanż, chodzimy tam czasem, bo bardzo blisko mieszkamy. Piwo Staropramen z beczki - super!! Jedzenie bardzo fajne, niedrogie, niespecjalnie wyszukane, za to bez wtopy! Żurek mają naprawdę rewelacyjny, też carpaccio z polędwicy, fajne placki ziemniaczane, makaron też jakiś jadłam - po prostu zawsze coś fajnego. MIłe wnętrze, nieduże, bardzo!!! miła obsługa (właściciele). Jedyny mankament to zimą palenie papierosów w środku, bo latem siadamy na zewnątrz przy jednym z 2 stolików. I jeszcze położenie - dla mnie super, bo po drodze z metra do domu, można wpaść bez planowania na piwo, czy coś więcej. Spróbujcie, i niezrażajcie się poprzednimi wcieleniami tego miejsca jeśli je znaliście(z innymi właścicielami) - słyszałam wiele złego o jakiejś marnej pizzerii, ale szczęśliwie to już przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Shogun - warto? IP: *.acn.waw.pl 19.11.05, 16:19 Czy ktos jadl w japonskiej restauracji "Shogun"? Lezy bodaj przy Migdalowej, w malej willi. Odpowiedz Link Zgłoś
natpoll Re: Shogun - warto? 23.04.06, 22:14 Drogo i egzotycznie - czy warto? Hmmm .... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 19.11.05, 16:45 Restauracja GAL - ul. Wąwozowa 8 (od strony placu z fontanną) Kuchnia bardziej francuska w stylu i zamierzeniach... ale i są w menu dania bardziej 'polskie' w rodowodzie... Serwują sporo różnych herbat... Spejcalność - ślimaki z masłem czośnkowym i pietruszką. Ceny - jak na Ursynów i Kabat - korzystne... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 07.12.05, 21:29 Znalazłem ulotkę w siedzibie pewnej firmy... Zdziwiła mnie, bo nie wiedziałem że coś takiego istnieje na moim 'terytorium'... 'Bon Apetite' Kawiarnia i Catering ul. Mielczarskiego 1 (Kawiarnia) Pon.- Ndz. 12-22 (Obiady na wynos) Pon.-Ndz. 10-16 tel. 022 409 05-23 kom. 0-693-489-667, 0-693-489-673 Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek 21.12.05, 19:42 Chyba jeszcze nie było - absolutna nowość - Mistrz Bar Azja w Galerii Metro. Odpowiedz Link Zgłoś
mmazurro Galeria Metro 03.01.06, 20:08 A jak wygląda poziom gastronomiczny lokali w Galerii Metro? O ile - poza Azją - jakieś są. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Galeria Metro 03.01.06, 21:05 Jest jeszcze "Nasz Naleśnik" , filia nalesnikarni z Kabat - nie wiem jak jest, nie byłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Galeria Metro IP: *.chello.pl 03.01.06, 22:05 Ja byłam w naleśniku i moim zdaniem kompletnie nic specjalnego, naleśniki grube farsze takie sobie (sosy kupne). Byłam z mężem dwa razy i za każdym razem mówiliśmy sobie,że smaczniejsze sami sobie robimy, tylko nam się niestety nie chce tak codziennie gotować i dlatego lubimu żeby nas ktoś nakarmił. Jak dotąd najsmaczniej było w Spiżarni Madam (ale drogo) i u Agi (tanio ale bardzo domowo- jak ktoś lubi) Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Galeria Metro 03.01.06, 22:13 Agę też polecam - zresztą polecać nie trzeba, bo chętnych jest wielu. Pierogi bardzo lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Galeria Metro 04.01.06, 09:55 Aga jest na Pasażu ? A w Galrii Metro jest całkiem przyjemna kawiarenka, w której można usiąść i pogadać. Nie jadłam tam nic,więc pod kątem posiłków nic nie moge powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Galeria Metro 04.01.06, 10:09 Tak w pasażu. Jedzenie jest smaczne, ale lepiej wziąc je do domu niż jeść na miejscu (mikrofala - moim zdaniem) Jak się nazywa ta kawiarenka? Naleśnik właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Galeria Metro 04.01.06, 10:18 Nie zwróciłam uwagi jak się nazywa, ale zaraz po lewej stronie od wejścia głównego. Skórzane (albo skóropodobne) bardzo wygodne foteliki przy małych stoliczkach, muzyczka w tle, spokojnie i cicho w sam raz na miłą pogawędkę przy drinku po spacerze Ursynowskimi szlakami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Galeria Metro 04.01.06, 10:20 A wiem - Sub Sound (czy jakoś tak). Faktycznie jest tam spoko, troche gorzej wieczorami, bo przygrywa zespół - moim zdaniem tragiczny. Ale oczywiście to primo rzecz gustu, a secundo być może nie jest to jedyny zespół tam grający. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Galeria Metro 04.01.06, 10:27 Wtedy gdy ja tam byłam, zespołu nie widziałam,muzyczka leciała z "maszyny" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Galeria Metro 04.01.06, 10:31 Żałuj! My ze znajomi przez pierwsze 15 minut umierliśmy ze śmiechu (co gorsza musieliśmy robić to dyskretnie, bo nie chcieliśmy urazić tych ludzi), a potem marzyliśmy juz żeby stamtąd wyjść.... Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Galeria Metro 04.01.06, 10:35 :))) kiedy tak grają ? ja byłam w tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Galeria Metro 20.04.06, 12:00 ....Co zabawne - była to już druga szansa, którą dałem Oliwce. Poprzednio kelner czy kelnerka przyniósł wodę i jak stawiał tacę, to butelka się przewróciła, zalewając wszystkich plus papiery, które leżały na stole (znajomi pokazywali nam plany swojego nowego mieszkania). Nie zaproponowali nic w ramach rekompensaty, koleś był tak przerażony, że nawet nie przeprosił. Ale za to się nie obrażam - takie rzeczy się zdarzają. To co nam się przytrafiło w zeszłym tygodniu - dyskwalifikuje knajpę.... No coz ja Oliwki za wszelka cene bronic nie bede - ale tak sobie pomyslalam, matko KTO idzie na kolacje z przyjaciolmi i wywala papierzyska chalupy kladzie na stoł OBOK talerzy i jedzenia i moze jeszcze sztuccami pokazuje gdzie bedzie scianka dzialowa.... :):):):) w trakcie jedzenia (przynajmniej mnie tak matka nauczyla) sie je , rozmawioa (nie z pelnymi ustami) a nie przewala jakies papiery... i moze jeszcze talerze stawia na nich...jezu.... no ok w domu , fajnie ale w MIEJSCU PUBLICZNYM W RESTAURACJI?????? Cos o słomie w butach mi sie cisnie ale litosciwie nie skoncze ;) nastepnym razem idz do restauracji i zacznij czytac gazete w trakcie posilku ze znajomymi ;) a nogi na stól ;) to ponoc poprawia krazenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Re: Galeria Metro 24.04.06, 10:05 Jak to kto? Buraki,którzy chcą się wylansować,nie mają gdzie to trzeba błysnąć najlepiej w knajpie.I dziwna zależność,im większy prostach tym bardziej buńczuczne zachowanie,niby wielkie panisko przyszło.A najlepiej jakby można było swoje kanapeczki pod stołem skonsumować,a zamówić tylko herbatkę. Jak to było z tą słomą.........? Odpowiedz Link Zgłoś
y_not Re: Galeria Metro 09.05.06, 15:46 ze wychodzi... ;)z butów zgadzam sie - knajpa czy restauracja - to miejsce publiczne a nie prywatne ja kiedys widzialem jak sie baba nad talerzem zaczeła czesac (szok!!!:D) poprawianie makijazu przy stoliku (min pudrowanie nosa nad talezem zupy) to juz norma, gmeranie w firmowych papierach, pokazywanie faktur, czy planów...... tez smutne to Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste Koko dżambo i do przodu 04.06.06, 23:15 nowa kawiarnia koło Bliklego na Kabatach. Fajny klimat. Na razie na małym piwku byłem, a może wybiore się na obiad. Może ktoś wypróbował? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 05.06.06, 14:12 Basillia - Al. K.E.N 24 - kuchnia włoska, pizza, makarony - uwag - mają piec opalany drzewem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Katalog - Smutny Alibaba 09.06.06, 11:22 Alibaba - restauracja-bar- kebab. ul. Stryjeńskich 6 (nie od bazarku tylko zza budynku). "Fila" kebabu Diana z pod kina Bajka. smutno tam strasznie. marketing leży, sprzedawca zasypia z nudów, ale kazdego gościa wita z uśmiechem na ustach, bo tak malo sie tam trafia klientów. Cennik różnie, także się nie wypowiadam, ale kebab bardzo dobry, nie taki jak w Dianie ale blisko. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś