Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila

• grocholak Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 15.02.06, 17:23
      Ja byłam ostatnio zupełnie przypadkowo w tym kościele na mszy i ksiądz z ambony
      w czasie ogłoszeń duszpasterskich wyraźnie mówił że będą modlitwy za nowy
      kościól- oni chyba nie chcą dyskutować na temat kościoła i jego budowy-
      zaplanowali i tak będzie. jednak nie zauważyłam jakiegoś przerażającego tłumu
      ludzi w kościele i nie ma chyba konieczności budowy kolejnego- tym bardziej że
      ten jest ogromny. Poza tym chyba ten jeszcze nie jest skończony?
    • molka1317 Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 20.02.06, 12:30
      Mieszkam na Ursynowie i w promieniu 2km mam 8 kościołów. Wszystkie pobudowane
      za nasze pieniądze a nie księży czy kurii. Jeśli będą budować tym razem za
      swoje, nie wyciągną ręki do prywatnej kieszeni, ani kasy państwowej?.....
      Czy ja też mogę wyciągnąć rękę, żeby mi wierni wybudowali dom?
    • wkalinowski Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 06.03.06, 20:39
      A dlaczego ci "mieszkańcy" nie przedstawią jakiejś sensownej kontr-propozycji?
      Mieszkam w pobliżu i chętnie bym zażył jakiejś świeckiej rozrywki.
      Na nartach bym na przykład pojeździł. Kiedyś był pono na Kopie Cwila wyciąg,
      aleście go - szanowni "mieszkańcy" - zlikwidowali, zanim zdążyłem choć raz
      skorzystać.
      • morka5 Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 06.03.06, 21:53
        Szanowni mieszkańcy nie zlikwidowali wyciągu tylko jego właściciel Zbankrutował
        po zainstalowaniu wyciągu przez 3 lata śnieżnej zimy nie było - i tyle.
      • mustafa1901 Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 06.03.06, 23:43
        Świecka rozrywka na kościelnym terenie? To nie przejdzie, bo kasa nie płynie
        przez zakrystię...
        Jedynym skutecznym sposobem na utrzymanie parku jest 1000 indywidualnych (a nie
        jeden zbiorowy!) pozwów sadowych złożonych przez mieszkanców okolicznych bloków
        o odszkodowanie w związku z utratą wartości lokali w których mieszkają. Kosciół
        jest uciążliwym sąsiedztwem z powodu hałasu dzwonów i setek samochodów
        parkujących wokoło w każde swięto. Lokal bezpośrednio przy kościele trzeba
        sprzedać taniej bo wolnorynkowi nabywcy preferują ciszę i spokój. Przy szybkości
        działania sądów cywilnych sprawa odwlecze się o parę lat. Jest tylko jedno ale:
        ksiądz wyklnie z ambony protestujących. A to w w naszym tolerancyjnym kraju
        oznacza pobicie dziecka w szkole przez dzieci "prawdziwych katolików".
        • zirhan Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 10.03.06, 13:17
          Jest dokładnie tak jak piszecie! To paranoja co Kler wyprawia. Pokazuje
          wszystkim, że opinia ludzi się nie liczy. Kiedyś, gdy faktycznie kościoły
          budowano tylko ze środków wiernych, bez ich zgody podobna inwestycja była by
          niemożliwa. Teraz niestety i Państwo i Samorządy wykładają nasze pieniądze na
          ten i podobne cele. To pozwala nie liczyć się klerowi ze zdaniem społeczeństwa.
          Zapraszam wszystkich chętnych do odwiedzenia strony Unii Lewicy III RP.
          unia-lewicy.org/modules/news/
          Jesteśmy jednyną z partii w Polsce, która na pierwszym miejscu stawia rozdział
          kościołów od Państwa, czyli przestrzeganie zapisów z Konstytucji, a także
          jesteśmy za anulowaniem bądź renegocjacją Konkordatu.
          Zapraszam do zapoznania się z naszym Programem. Ponadto chcę powiedzieć, że
          popieramy wasz protest.
          • heart_of_ice Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 14.03.06, 00:02
            najgorsze jest to, ze wszyscy sa przeciw, a nic nie mozemy zrobic, oni maja
            nasza opinie gdzies!
            moze nalezy juz zaczac urzadzac protesty glodowe w obronie resztek zieleni?:)

Pauli
            --
            Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
    • bidusbajtus Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 14.03.06, 11:50
      Widzę że przyjeła siemoja nażwa MALBORK. NO ale nie damy rady powstrzymać
      katolandu... nie ma co się łudzić...
    • bidusbajtus Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 14.03.06, 12:01
      A MOŻE JAKIŚ WIEDZ I PRASA TELEWIZJA (NIEZALEŻNA) I MOŻE JESZCZE POWALCZYMY
      ŻEBY NIE BUDOWALI PRZY PRZEDSZKOLU 385 PRZY UL. ZWM (Z DZWONNICĄ) - DO
      MALBORKA 10 MIN DROGI.
      KSIĄDZ PO KOLENDZIE POWIEDZIAŁ,ŻE CHODZI ABY EMERYCI MIELI BLISKO.... A MOŻE
      TAK DO PRZYCHODNI ALBO NA TEREN ZIELONY Z ŁAWKAMI W CENIU A NIE DO MACHU
      KOŚCIOŁÓW I JESZCZE WIEKSZYCH plebani... naprawdę wieżąca ale nie w budynki i
      obrazki ale w Boga , który nie potrzebuje świątyń tylu
      • yes2mike Re: Mieszkańcy nie chcą kościoła przy Kopie Cwila 14.03.06, 19:52
        Ursynow staje sie 'miastem kosciola'... Powstanie kolejnego, uwazam -
        delikatnie mowiac - za bezsens. Dla mnie jest to bezczeszczenie jednego z
        niewielu miejsc, z ktorego nie widac kosciola i mozna poddychac swiezym
        powietrzem... przy okazji weekend'owego spaceru.
        Nawet nie chce myslec, bo bedzie, kiedy w sw. Tomaszu zainstaluja dzwony na...
        dzwonnicy.
        Latem budzi mnie poranna msza (mieszkam na Marco Polo, wiec do kosciola mam
        jakies 250 metrow).
        Starczy juz - co 2 przystanki 'rosnie' kosciol...
      • pyckal Przy ZWM? - tak!!! 20.02.07, 23:10
        bidusbajtus napisała:
        > A MOŻE JAKIŚ WIEDZ I PRASA TELEWIZJA (NIEZALEŻNA) I MOŻE JESZCZE POWALCZYMY
        > ŻEBY NIE BUDOWALI PRZY PRZEDSZKOLU 385 PRZY UL. ZWM (Z DZWONNICĄ)

Choć-em bezbożnik, jestem za kościołem przy ZWM. Może księża, biegli w
        egzorcyzmach, przepędzą wreszcie z nazwy ulicy upiora Związku Walki Młodych -
        bandyckiej agentury NKWD - skoro przez tyle lat nie chcieli lub nie potrafili
        tego zrobić głupawi mieszkańcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka