izabela1976 19.08.06, 17:40 Czy na Ursynowie są jakieś skupy makulatury? Byłabym wdzieczna za podanie jakiś namiarów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agrafik Re: Skup makulatury 22.08.06, 20:15 Jest na Cynamonowej na przeciwko pizzerni Wezuvio, ale chyba nie opłaca sie oddawać do skupu bo płacą grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka10 Re: Skup makulatury 22.08.06, 21:45 Skup makulatury jest też na tzw. Bazarku na dołku. Płacą mało, bo tylko 15 gr/kg. Ja wywożę z tatą makulaturę tylko przy okazji jazdy po wodę oligoceńską, jak uzbiera się cały bagażnik, bo specjalnie jeździć to się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Skup makulatury 22.08.06, 21:56 Myślę że to nie tylko kwestia opłacalności."Przerabiam" sporo prasy itp. Nie jestem szalonym ekologiem ;-), ale szkoda to wszystko wyrzucać do zwykłych śmieci. Dziękuję za ten adres. Odpowiedz Link Zgłoś
mielek1 Re: Skup makulatury 22.08.06, 22:29 Przy niektórych śmietnikach na Ursynowie są ustawione specjalne kontenery na makulaturę (tak jak i są do plastiku, do szkła, itp.). Ja zazwyczaj jak mi się uzbiera trochę papieru, to wożę go w bagażniku i jak taki kontener gdzieś przyuważę, to tam wyrzucam makulaturę... Rzeczywiście era skupów makulatury już chyba przeminęła... :) Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: Skup makulatury 23.08.06, 22:33 jak slusznie zauwazyl ktos wyzej skup makulatury jest na bazarku na dolku. za kazdym razem mowie sobie, ze juz nigdy wiecej nie bede wozila tony papierow, ale przyzwyczajenie wyniesione z domu zwycieza. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Skup makulatury 27.08.06, 11:20 Dawno nie oddawałam makulatury do skupu, a przyszedł mi do głowy pewien pomysł pomocy koleżance, której spłonęło całkiem mieszkanie. ( jakby tak pozbierać wśród sąsiadów to trochę by tego pewnie było...) Czy makulaturę trzeba w jakiejś "specjalnej " formie oddawać ( np obwiązaną sznurkiem) ? Co jeszcze poza prasą i kartonami można oddawać ? Czy są skupy makulatury, które odbierają ją od "klienta" swoim samochodem ? Odpowiedz Link Zgłoś