30.11.06, 12:32
Staram się nie narzekać, samochód parkuje w garażu, więc co mnie tam obchodzić mogli by inni zmuszeni do parkowania na drodze, ale i tak uważam pomysł dodatkowego ograniczenia miejsc parkingowych przed blokami za IDIOTYCZNY.

Ok. czasem ktoś zaparkuje tak, że chodnikiem nie da się przejść, zwłaszcza z wózkiem, ale to są sporadyczne przypadki. Nałogowych łamaczy przepisów kodeksu drogowego, a tym bardziej tych egocentrycznie nastawionych na własny samochód i wygodę własną z pominięciem interesów wspólnego a na dodatek czyniących to notorycznie, można w ostateczności potraktować czarnym markerem.

A poprzez ustawienie donic, jedyne co zyskaliśmy to o co najmniej 3 miejsca parkingowe mniej w okolicy osiedla. Pewno nie jeden gość kierowca pokusi się w takim wypadku o zaparkowanie na chodniku między doniczką a trawnikiem i tym sposobem zupełnie zatarasuje przejście.

Estetyka doniczek: wiele pozostawia do życzenia, ni jak nie pasują one do koncepcji architektonicznej osiedla.
Jestem ciekawy z czyich pieniędzy zostały zakupione – może z naszych wspólnotowych, tych na utrzymanie zieleni.

I jeszcze jedno, pora ich wystawienia jest jak najwłaściwsza Teraz zbierze się w nich woda w z opadów, a potem przyjdzie zima z mrozami (może), wodę zmrozi i jest nadzieja, że donice popękają, więc na wiosnę kolejny raz kupimy sobie bezużyteczne paskudztwa.

Wrublik.
Obserwuj wątek
    • izeszczy Re: Donice 30.11.06, 13:44
      Jak je pierwszy raz zobaczyłam z daleka to myślałm że postawili pojemnik na
      pisek do posypywania chodnika:)
      • copernicus225 Re: Donice 30.11.06, 17:59
        Osobiście uważam, że powinien być wprowadzony zakaz parkowania na chodniku!
        POWODY:
        1. O wiele ładniej wygląda nasze osiedle bez tych paskudnych, brudnych samochodów.
        2. Można spokojnie przejść chodnikiem, nie ocierając o paskudne, brudne samochody.
        3. Nie znam się, ale chyba warstwy nawierzchni chodnikowej , nie są projektowane
        na obciązenie brudnych paskudnych samochodów, wiec kostka morze się wybrzuszyć.

Zwolennik rowerów:)

Ps:
        -A donice rzeczywiscie nie pasują do architektury osiedla.
        Przynajmniej mi się nie podobają.
        Moim skromnym zdaniem powinny być wykonane z piaskowca-tak jak elewacja.

-A co się dzieje z drogą????? Czy weekendowa prowizoryczna naprawa dziur to był
        tak przez wszystkich oczekiwany nowy dywanik asfaltowy???? Ktoś, kiedyś, gdzieś
        pisał, że cała nawierzchnia bedzie wyremontowana,wraz z wykonaniem kanalizacji
        deszczowej. Coś w tym temacie się dzieje???????

Miłego wieczorka
        • alefajnie Re: Donice 13.12.06, 11:14
          Przecież zawsze można stanąć pod blokiem naprzeciwko : ((( Przykre to. Czy
          białe bmw (rejestracja bodajże zaczyna się od RK) jest kogoś od Was z osiedla?
          Już z miesiąc stoi nie ruszane, powietrze zeszło mu już z kół. Stoi i zagraca.
          • pilifs Re: Donice 14.03.07, 18:04
            Co zakwitnie w naszych "pięknych" donicach?
    • mirekczar Re: Donice 01.12.06, 07:54
      donice są donicego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka