Dodaj do ulubionych

Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki

• a_weasley Kiedyś mieliśmy jeszcze armię 11.01.10, 14:30
      Dawno, dawno temu była w Polsce zasadnicza służba wojskowa. Dwieście tysięcy
      ludzi, których można było w dzień czy w nocy postawić na nogi, dać łopaty w
      garść i wysłać na zagrożony odcinek. Skoro nie ma chwilowo pod ręką
      imperialistów, niech walczą z zimą.
      Był sprzęt. Czołgowi zajedno, czy depcze wrażą piechotę czy zaspy.
    • Gość: tylko-pytam Jak sobie radzą w Skandynawii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 14:31
      Przecież tam zima trwa dłużej niż u nas i jest bardziej ostra, a
      mimo to wszystko funkcjonuje poprawnie. Ludzie mają prąd, drogi są
      przejezdne i nikomu dach nie spada na głowę. O rosyjską Syberię już
      nie zapytam, bo tamtejsi mieszkańcy to dla nas jakby inna
      cywilizacja.
      • Gość: hgs Re: Jak sobie radzą w Skandynawii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 15:23
        w Skandynawi wszystko działa poprawnie cały rok. nie chodzi tylko o radzenie sobie z zimą ale o organizację pracy w ogóle.
    • Gość: kody Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 14:45
      Macie swoje ocieplenie klimatu hhehehe
    • Gość: fr000nc Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.tessel.pl 11.01.10, 15:18
      global warming my arse...
    • Gość: TUT Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 15:21
      Co te Tiry wyprawiają?
      Cały czas się słyszy o wypadkach powodowanych przez kierowców Tirów,
      blokowanych drogach, Tirach w rowach...Kto nimi jeździ, na miłość
      boską
    • Gość: luke_ie Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.chello.pl 11.01.10, 15:51
      media nakręcają tylko panikę: w sobotę i niedzielę przejechałem kraj w
      poprzek, 950 km - jest zima, śnieg i lód, ale to są normalne zjawiska.
      da się jechać samochodem, byle z głową i bez szarżowania. telewizja
      kłamie.
    • Gość: dr Michal Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: 212.77.163.* 11.01.10, 17:07
      Nie mowi sie :"Piesi narzekają na zaspy śniegu", tylko psy
      narzekaja... Z reszta wcale im sie nie dziwie. A jak Ty bys sie
      wysikal?!
    • Gość: jjj bo PKP ma papierowy zarzad IP: *.range86-128.btcentralplus.com 11.01.10, 17:42
      www.powiat.tarnogorski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=100starosta
      • Gość: fes Re: bo PKP ma papierowy zarzad IP: *.range86-128.btcentralplus.com 11.01.10, 18:07
        w dyrekcji a nie w zarzadzie
    • Gość: natalia Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.tontut.fi 11.01.10, 17:43
      Mieszkam w Finlandii, więc polską zimę mogę zobaczyć wyłącznie na zdjęciach. I wiecie co? Wygląda to całkiem normalnie, bez przesady. Ekscytowanie się temperaturą -15C w tej chwili wydaje mi się trochę dziwne (wiem, wiem, ja maiłam szansę przywyknąć do takich temperatur, bo jak dzisiaj było -2C, to aż jakoś za ciepło było ;D I czekam na powrót mrozów - 20C, ma być tak znowu po weekendzie!), wiem, że w Polsce szczękałabym zębami i złorzeczyła na pogodę, ale żeby to miało paraliżować cały kraj? :/ (btw, wracając z zakupów przechodziłam dzisiaj przez dworzec kolejowy, usłyszałam komunikat- pociąg był opóźniony... 5 minut. Fińska mentalność nie pozwala nie uprzedzić o spóźnieniu ;) ) Powodzenia w walce z zimą i cóż, pięknej pogody jak najszybciej... ;)
    • Gość: witoo Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 18:10
      Dlugo jeszcze będziecie podniecac się zimą?Tu nie Afryka,ja śnieg co
      roku widze...
      • Gość: Dziadek mroz Re: Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, ko IP: *.versanet.de 11.01.10, 18:28
        A widzita - zachcialo wam sie Unii. Mysleliscieta - przidzie Unia - naprawi
        polski burdel - i nie strachamy sie przed zimo!
        A tu nic! Pienionchy na modernizacje kraju prywislnego rozkradzione; pare lat
        "normalne" polskie opoznienia najnowoczesniejszej w swiecie kolei zwanej PKP -
        to nie sensacja. A tu masz!
        W tym roku temperatury w styczniu pozwolily sobie spasc do minus 10, a snieg
        odwazyl sie spasc na pare centimetrow. SKANDAL!!
        Kto za tym stoi? Postkomunisci, Reagan, a moze inksze sily nieczyste?
        Tylko nie Polacy - narod wybrany (na idiotow Europy).
        Uhu ha, uhu ha nasza zima zla!!
        Dzadek mroz
    • Gość: witoo Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 18:32
      Drodzy redaktorzy,zapomnieliscie ostrzec obywateli przed jedzeniem
      ŻÓŁTEGO śniegu !!!
    • Gość: hrópek Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 18:40
      Redaktorzy ostrzegają;Nie jedzcie ŻÓŁTEGO śniegu!!!
    • mineyko Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki 11.01.10, 18:49
      "Rzeźnik" - nazwa jak najbardziej adekwatna!
      Oczywiście pasażerów!
    • Gość: gosc LA Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.itt.com 11.01.10, 18:58
      Czytam o zimie tutaj slysze w naszej tv na wschodzie Stanow i
      midwest i naprawde doceniam ze tu jest cieplo , bez sniegu i
      zielono.Trzymajcie sie cieplo i pozdrawniam z Pd Kalifornii
      • papa_s Ja chcę do Kaliforni 11.01.10, 19:39
        Albo na Florydę:D
        • Gość: Dziadek mroz Re: Ja chcę do Kaliforni IP: *.versanet.de 11.01.10, 19:50
          papa_s chce do CA.

Proponuje by tam dojechac zalapac sie na Transsyb. Nim dojedziesz do stacji
          koncowej - na wschodzie Kraju Rad, a potem przeplyniesz do Kafifornii - i tam
          nastapi globalne ozimnienie. A wiec nie zapomnij zabrac ze soba pary skarpetek
          kupionych od gorala na krupowkach.
          Przyjemnej podrozy
          Dzadek mroz
    • Gość: Michał Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: 94.75.121.* 11.01.10, 19:33
      Globalne ocieplenie :-)
    • Gość: Michał Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: 94.75.121.* 11.01.10, 19:46
      Globalne ocieplenie ;-)
    • Gość: Przewóz osób Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.komster.pl 11.01.10, 19:50
      PKP nie daje sobie rady z przewozami pasażerskimi,a moja firemka przewozowa
      busem 8 miejscowym nie ma kogo przewozić,Chętnie zawiozę każdego pasażera z
      Poznania w każde miejsce w Polsce.kontakt 667752870
    • Gość: ? ... luki w pamieci... IP: *.echostar.pl 11.01.10, 19:55
      A jaka znajomośc geografii Polski! Od kiedy to do Kołobrzegu z
      Krakowa jeździ sie prze Gdańsk???
    • Gość: gość to dlatego że Centr Magistr Kolejowa omija Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 20:04
      i w polu naturalnie ją zawiewa
    • Gość: jasiupierdasiu a gdzie to globalne ocieplenie? IP: *.toya.net.pl 11.01.10, 20:11
      kolejny mit rozwiewa sie na naszych oczach:)
      i jak tu wierzyc komukolwiek jak nawet naukowcy klamia
    • abachorski Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki.. 11.01.10, 20:17
      PKP nie daje sobie rady z przewozami pasażerskimi,a moja firemka przewozowa
      busem 8 miejscowym nie ma kogo przewozić,Chętnie zawiozę każdego pasażera z
      Poznania w każde miejsce w Polsce.kontakt 667752870
    • blanc Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki 11.01.10, 20:37
      Problem wyjazdu z osiedlowych uliczek to w sporej części wina tych któzy
      odśnieżają sprzętem takie miejsca.
      Troglodyta jeżdżący po moim osiedlu traktorem z pługiem tak odśnieża że
      zasypuje samochody stojące tylko i wyłącznie po prawej stronie takiej drogi.
      Po lewej jest praktycznie na całej długość trawnik, gdzie nikt nie parkuje -
      nie przyszedł cepowi do łba nawet cień myśli by jechać z drugiej strony tak by
      śnieg leciał na trawnik - co raz bardziej mnie to drażni, bo człowiek musi co
      rano odśnieżać zaśnieżony przez pług samochód... Zastanawiam się czy to jest
      to takie po polsku działanie złośliwe, czy faktycznie tak rażąco bezreflesyjne
      i nie wiem co gorsze...
    • brat_michnika Re: Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, ko 11.01.10, 21:13
      - A czemu nikt słowem nie wspomina o tym, że na Podhalu widać trawę, a zamiast
      opadów śniegu padał tu tylko deszcz??? Dziś temp. spadła do -2, ale śnieg (i to
      sztuczny) leży TYLKO na naśnieżanych stokach! MASAKRA. Moim zdaniem ta zmowa
      milczenia została drogo opłacona przez Górali, którzy boją się o swoje dudki
      przed sezonem ferii zimowych:))
    • konsta-nty12 Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki 11.01.10, 21:58
      Potem czeka nas powódź.
      Mieszkam na tzw. ziemiach odzyskanych i ostatnio Niemcy czyścili tu studzienki
      kanalizacyjne i rowy odprowadzające wodę.
      Urzędnicy już na pewno liczą na dotacje z Unii dla powodzian.
      Nie warto dobrze gospodarować trzeba się nauczyć lamentować wtedy można się
      dorwać do unijnej kasy.
    • Gość: kaaple Zima zła: opóźnienia pociągów, brak prądu, korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 22:06
      ale sciema z ta droga! wcale nie jest czarna! no bo od kiedy betonowka jest
      czarna :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka