Gość: karpik Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.04.10, 22:38 nie chcąc obrazić niczyich uczuć, chciałem powiedzieć, że my zawsze potrafimy przegiąć... Może od razu nazwijmy wszystkie ronda/aleja "Jana Pawła 2 i Lecha Kaczyńskiego"? sam jestem głęboko poruszony tą tragedią, ale wydaje mi się że zaczęło się zbijanie politycznego kapitału na tragedii... wiadomo, że o zmarłych nie mówi się źle, ale nazywanie stadionu? moim zdaniem powinniśmy odpowiedzieć sobie czy nazwalibyśmy stadion imieniem prezydenta gdyby to było za 10 lat i umarłby śmiercią naturalną? Można złośliwie spytać, jeśli bycie prezydentem wystarcza, to co ze stadionem imienia "Aleksandra Kwaśniewskiego"? przepraszam jeśli kogoś uraziłem, każdy żałobę przeżywa inaczej, dla mnie ten post mieści się w dopuszczalnych normach Odpowiedz Link Zgłoś
wojto51 Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lecha... 11.04.10, 22:45 Kolejny "celny" pomysł Faktu i to dzień po tragedii. Łączę się z tymi, którzy odczuwają ból po stracie prezydenta i innych osób, tylko błagam, nie każcie mi nacierać sobie oczu cebulą, jak to robi większość mediów w tym kraju teraz i przy okazji inncych tego typu smutnych okazji. Stało się - trudno, lrcz jutro jest kolejny zwykły dzień pracy; dzień walki o materialne utzrymanie naszych rodzin. to co robi Fakt, to po raz kolejny nakręcanie spirali żalu i rozdrapywanie ran, wydaje sie tylko po to, aby zwiekszyć jutro sprzedaż. Żal mi prazydenta Kaczyńskiego i innych, którzy razem z nim zginęli, lecz sam siebie nie okłamuję, co próbują wymóc na mnie media - zdania o nim nie zmienię, a jakie mam - łatwo między wierszami wyczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Maszyny IP: *.chello.pl 18.06.10, 23:12 M?wi?c o szyciu - tutaj s? dobre i tanie maszyny www.maszynyszwalnicze.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Lekka przesada IP: 94.254.219.* 12.04.10, 08:21 Z całym szacunkiem do Kaczyńskiego, należy czcić jego pamięć, łączyć się w żałobie itp. Ale też należy pamiętać, że był on słabym prezydentem, który niestety niewiele dobrego po sobie zostawił. Za pół roku przegrałby z kretesem wybory, pewnie nawet nie wszedł do drugiej tury. Dlatego robienie z niego bohatera, bo zginął tragicznie jest dużą przesadą. Tu jest potrzebny elegancki pogrzeb, pożegnanie z klasą i wyjaśnienie przyczyn katastrofy, by się nie powtórzyła, a nie robienie z polityków będących na pokładzie bohaterów. Nie byli nimi. Po prostu mieli niewyobrażalnego pecha. Już skończmy z tą martyrologią, która nam nakazuje czcić jedynie tragicznie zmarłych polityków a nie sprawnych i mądrych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: 217.8.178.* 12.04.10, 08:34 "Lech Kaczyński zapisał się w historii Polski jako polityk wybitny"??? litości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm429 Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: 87.204.223.* 12.04.10, 09:24 Trzeba odczekać aż umysły ochłona z emocji. To dziwne jak tragiczna śmierć zmienia opinię na temat człowieka- ofiary. Pomysł Faktu jest taki jaką gazetą jest Fakt to normalne oszolomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm429 Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: 87.204.223.* 12.04.10, 09:08 Pomysł jest głupi i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww2 Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 09:56 Głupota tego człowieka nie zna granic. Jeszcze nie wiadomo czy to działania L.Kaczyńskiego nie doprowadziły do katastrofy samolotu, a już mu chcą pomniki stawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Mieszkańcy Katowic - zacznijcie się bać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 10:42 bo niedługo staniecie się mieszkańcami Kaczygrodu Odpowiedz Link Zgłoś
ko.lor Re: Mieszkańcy Katowic - zacznijcie się bać 12.04.10, 21:13 żałosny sbecki dowcip... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vuko Re: Mieszkańcy Katowic - zacznijcie się bać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:45 Sprawdzałeś sobie IQ? Maksymalnie daję Ci liczbę określającą temperaturę pokojową. Nie lecz się, nic to nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seiendes im. Ofiar Katastrofy 10.IV.2010 proponuję IP: *.torun.mm.pl 12.04.10, 11:10 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:17 ja sie nie zgadzam, ja juz cos to stadion ofiar 10 kwietnia 2010 roku, uwazam , ze zapominanie o tym ze na pokładzie samolotu było 96 osób, a nie jedna, to troche niesłuszne i niesprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.chello.pl 12.04.10, 22:29 Trochę??? To bardzo niesprawiedliwe. Tam było 96 istnień ludzkich, a większość zachowuje się właśnie jakby był jeden. Tak samo media komentują tłumy ludzi pod Pałacem Prezydenckim. Owszem, wielu przychodzi ze względu na ś.p. Prezydenta, ale również ze względu na pozostałych ludzi. Ludzie idą tam, gdzie jest pewna symbolika, a tą symboliką są trzy miejsca w Warszawie: Pałac Prezydencki, Plac Piłsudskiego i Sejm. Idą nie tylko w hołdzie dla ś.p. Lecha Kaczyńskiego, ale też dla ś.p. 95 ofiar katastrofy. W mediach pokazujących obrazki sprzed Pałacu, tych 95 ofiar jest właściwie niezauważalna - wszyscy mówią o "hołdzie dla Prezydenta", "Polacy pokazują jak Go kochali", "dopiero teraz widać jakim był kochanym Prezydentem". Dla niektórych tak, ale większość idzie z szacunku dla ofiar, a nie tylko z szacunku dla Lecha Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chim Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.kwsa.pl 12.04.10, 11:19 Bez przesady! Nie ulegajmy emocjom!Kaczyński miał z p.n.wiele wspólnego?Raczej śmiesznego...Mamy czas na nazwanie stadionu. Proponuję nazwać jego imieniem nowy most przez Wisłę,nowe lotnisko lub szybką linię kolejową do Berlina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurppp Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:46 Pomysł do dyskusja le buta zgłaszającego , jest straszna przeciez to vicenaczelny Faktu. Szmatłąwca który byłprzeciw wymianie parku latajacego więcej blurppp.com/blog/?p=759 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowno Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 12:01 Stadion sportowy im. Jana Pawła II... im. Lecha Kaczyńskiego...Ludzie! Czy wy myślicie??? Nie mam nic przeciwko nazwaniu Ich (czy prezydenta)imieniem c z e g o ś (np. muzeum, szkoły wyższej, instytucji dobroczynnej itp. ) - ale stadionu??? Nawet "narodowego"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.arreks.pl 12.04.10, 12:05 Ktos chyba przesadzil. Jak tak dalej pojdzie to zaraz pojawia sie nowe pomysly: a moze stadion Legii imieniem Marii Kaczyńskiej? A stadion Lecha Poznan imieniem Wladyslawa Stasiaka? Cracovii imienia Janusza Kochanowskiego? Stadion narodowy nie musi miec patrona - on jest N A R O D O W Y i juz. Jeszcze nie sprowdzono cial do Polski, nie odbyl sie zaden pogrzeb, a juz sie dorabia ideologie. Poczekajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cumeel Nie!!! dla Stadionu Narodowego im. Lecha Kaczyń.. IP: *.icpnet.pl 12.04.10, 12:11 Nowa grupa! Jesteśmy przeciwko tej inicjatywie! Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Nie!!! dla Stadionu Narodowego im. Lecha Kac 12.04.10, 19:21 Fajna inicjatywa. Szkoda, że nie można poprzeć, nie rejestrując się na facebooku (nie mam ochoty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.chello.pl 12.04.10, 15:23 a myślałam że nawet FAKT dzisiaj odpuścił wygłupy, w końcu nie dali zdjęcia z gołą babą na ostatniej strony. No to teraz przeginają w drugą stronę... zdawało mi sie że miał to być Stadion JP II? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akn zdecydowanie lepiej brzmi im. Słońca Peu IP: *.devs.futuro.pl 12.04.10, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.xdsl.centertel.pl 12.04.10, 19:36 ja bym nazwał stadion im. Kusocińskiego a tak w ogóle poczekajmy aż histeria opadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Na Facebooku obrażają Lecha Kaczyńskiego IP: *.chello.pl 12.04.10, 21:22 Niech lepiej autorzy tekstu przeczytają komentarze na Facebooku. Proszę po tym zastanowić się, czy rzeczywiście ci ludzie mają jakiś szacunek. Niestety, właściciele kont nie usuwają niesmacznych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmkl idioci idiotami, ale to powód by robić im na złość IP: *.sds.uw.edu.pl 12.04.10, 21:57 To, że Kaczyński zginął w katastrofie jest smutne, przykre, tragiczne, ale nie zmienia prezydenta z niewielkim poparciem społecznym i wysokim poziomem nieufności w bohatera narodowego. Poza tym jakoś Lech Kaczyński nieszczególnie mi się zapisał w pamięci jako postać związana ze sportem. Muzeum. Plac. Pomnik. Ulicę. Ale nie Stadion Narodowy - niech to będzie ktoś związany ze sportem, a nie polityk czy ksiądz, proszę. Niezależnie od tego, czy tydzień temu uważałem ofiary tej katastrofy za Elitę czy raczej szkodników (jeśli ktoś mówi że kochał posłów PiSu, PO i SLD to żyjemy w różnych krajach), nie zmienia to faktu, ze zginęli ludzie, którzy mieli swoje rodziny przyjaciół i znajomych i ich brak odciśnie swe piętno na wielu ludziach. Zginęli ludzie piastujące wysokie stanowiska w państwie i dla państwa jako takiego jest to olbrzymi cios, naprawdę zasługujący na żałobę narodową (w przeciwieństwie do wielu wcześniejszych przypadków). Miejsce i okoliczności dokładają do tego mnóstwo gorzkich skojarzeń. Ale to nie oznacza, że wszyscy oni nagle stali się bohaterami i świętymi. Odczekajmy trochę zanim zaczniemy ich nazwiskiem nazywać wszystko co nam wpadnie w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasek Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:43 zgadzam się z tym . Co za kuriozalny pomysł z tym stadionem. Nawet jeszcze nie wybudowanym a już tyle spekulacji. aż boję się czy nie zaciąży nad nim jakieś fatum.Nawet nie pora myśleć o tym teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec IP: *.xdsl.centertel.pl 13.04.10, 22:45 nazwać imieniem prałata Suchego - wielce świętobliwego ks z Przemyśla który podczas niedzielnej mszy wygłosił znaną już wszystkim homilję Odpowiedz Link Zgłoś
kubez_z_kawa Re: Prawicowi bloggerzy: Stadion Narodowy im. Lec 18.06.10, 23:37 w niedzielę zamiast pisać blogi, marsz na wybory... Odpowiedz Link Zgłoś