Dodaj do ulubionych

Polak jedzie na wakacje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 09:30
nikt w tym kraju nie myśli o singlach, jeśli coś znikomego się pojawi to jest
od razu dwa razy droższe !!! skandal
Obserwuj wątek
    • bogucjusz Przesadzasz 28.05.10, 09:43
      Pojawia się coraz więcej ofert dla singli. Ten "target" został dostrzeżony przez
      biura podróży.
    • Gość: Jotika Polak jedzie na wakacje IP: 217.17.44.* 28.05.10, 09:48
      ale nikt jeszcze nie pomyśłał o samotnych rodzicach- jak chce jechać
      z dwójką dzieci, to za jedno muszę płacić jak za osobę dorosłą!! to
      jest niesprawiedliwe!
    • lucylda Re: Polak jedzie na wakacje 28.05.10, 09:49
      Dla Singli to jeszcze znajdziesz oferty - jest ich już coraz więcej
      ale dla rodzica plus dziecko to dopiero trzeba się nagimnastykować
      (trzeba płacić za dziecko jak za dorosłego i wychodzi Ci kolosalna
      suma a nie tylko 30% więcej jak w przypadku Singla).
    • Gość: katarzyna-blinka Polak jedzie na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 09:56
      Trzeba było chłopa znaleźć, a nie marudzić że drogo.
      • Gość: ahahahahhaa raczej durny IP: *.acn.waw.pl 28.05.10, 10:03
        kto jeszcze jeździ z biurami podróży????? chyba "polak" naiwny, nie znający
        języków, pierdoła i idiota...
      • Gość: znawca tematu Re: Polak jedzie na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 10:03
        a najlepiej sponsora
    • Gość: Ula Polak jedzie na wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 10:51
      ja jestem singlem i sobie szukam wczasów na single.traveligo.pl prawdopodobnie
      wybiorę Egipt bo sa dobre ceny
    • Gość: sportowy_turysta Sport & Travel IP: 85.232.245.* 28.05.10, 10:59
      Proponuję zainteresować się formułą Sport & Travel.
      All inclusive i siedzenie w hotelu przez 6-13 dni raczej nie rozwinie naszego
      dziecka i "urlopowiczów". Pojęcie o danym kraju sprowadzi się do znajomości
      hotelu i atrakcji w nim udostępnionych - a co z przyrodą, tamtejszą kulturą,
      stylem życia. Tego All inkluzowicze nie zobaczą, bo im jest szkoda. Szkoda
      stracić drinków, przekąsek, deserów.
      A podobno podróże mają kształcić.
      • Gość: zx Re: Sport & Travel IP: *.fr.schneider-electric.com 28.05.10, 11:28
        Dokladnie !!!
        Tymbardziej, że taki Egipt czy Tunezja to siedzenie w zamknietym
        terenie hotelowym jak w obozie. Brrrr
      • Gość: domek Są różne formy wypoczynku. IP: *.bielanski.med.pl 28.05.10, 11:34
        I zaszufladkowanie turystów z all inclusive do grupy snobów i opojów
        wydaje się nieporozumieniem.Osobiście wybieram hotele z górnej
        półki,ponieważ zarówno dziecko jak i rodzice są osobami
        wybrednymi,jeśli chodzi o posiłki.Chociaż i tu można się nabrać.
        Kolega pojechał z Itaką do 5* hotelu w Egipcie.Był zachwycony
        komfortem oraz różnorodnością i smakiem posiłków .Ponowny jego
        wyjazd z Itaką , już do innego hotelu również 5* w Egipcie,to był
        koszmar. Wrócił głodny i zły.
        • Gość: Lukasz Re: Są różne formy wypoczynku. IP: *.business.telia.com 28.05.10, 14:25
          Niestety roznica pomiedzy hotelami tej samej klasy potrafi byc bardzo duza.
          Roznica ta nie jest widoczna tak bardzo w jakiejs miejscowosci, ale gwiazdki w
          poszczegolnych krajach to juz moze byc niesamowita roznica. Egipt wypada pod tym
          wzgledem calkiem niezle. Hotele sa najczesciej umieszczone na obszarach
          zamknietych dla tubylcow i o wysokim standardzie. Ale cztery gwiazdki w Bulgarii
          zwykle oznaczaja duzo gorszy standart niz 3 w Egipcie :)
          Co do All in - dla mnie to zupelna porazka. Jezeli jade gdzies na wakacje, to
          chce sprobowac jak najwiecej lokalnego jedzenia. All in oferuje zwykle malo
          lokalnych potraw, dajac w zamian posilki bardzo zblizone do naszego
          europejskiego jedzenia.
      • Gość: Irysek Re: Sport & Travel IP: *.toya.net.pl 28.05.10, 14:02
        Popieram. Celowo nie wybieram all inclusive żeby nie być przywiązaną do hotelu i
        żarcia, ruszyć się gdzieś dalej, wynająć samochód, pozwiedzać...
    • Gość: prawdziwy_kacper Polak jedzie na wakacje IP: 195.117.122.* 28.05.10, 11:44
      Tak na wakcje najlepszy jest all inclusive, trzeba sie napić do
      nieprzytomnosci nic nie zobaczyć i wrócić z kacem do kraju:)
    • Gość: wax Wyjazd z biurem, masakra... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.10, 12:25
      To jest dobre dla ludzi, którym naprawdę nic się nie chce załatwiać, albo nie
      mają na to czasu.

Wyjazd samodzielny = rewelacja i dużo większa swoboda.
      • Gość: Mario Re: Wyjazd z biurem, masakra... IP: 192.100.112.* 28.05.10, 13:32
        Następny cwaniak co to wszystkie rozumy pozjadał, wszystko mu się chce i jest
        super kreatywny :)) tylko jakoś mało tolerancyjny. A może po prostu ludzie nie
        chcą się kłopotać załatwianiem i jadą z biurem podróży ODPOCZYWAĆ, i chcą żeby
        za nich wszystko ktoś załatwił. Poza tym każdy ma inny gust i inne rzeczy mu się
        podobają. A na koniec powiem, że często jest bardziej korzystne finansowo
        polecenie z biurem, masz przelot, transfery i hotel, a resztę czasu organizujesz
        sobie sam. Indywidualnie takich cen nie uzyskasz nigdy, bo biura kupują usługi
        hurtowo. Sprawdza się to głównie na popularnych kierunkach typu Grecja, Egipt,
        Turcja, etc. Pozostałe europejskie destynacje czy też dalekomorskie jak Ameryka
        Pd., Azja czy Australia zdecydowanie taniej można zobaczyć samemu. Sprawdzone w
        praktyce. Więcej świadomości życzę, to co jeden lubi, u drugiego może wzbudzać
        obrzydzenie.
    • Gość: OSZUKANY KLIENT Triada i wakacje to pewne komplikacje !!! IP: 109.243.152.* 28.05.10, 12:54
      SKY CLUB to TRIADA to takze Terra Marre a to oznacza beznadziejne i oszukane
      wakacje jak np 26.04.2010-03.05.2010 PLAC BUDOWY MERSOY ORIENTAL ICEMELER koło
      Marmaris Turcja OSTRZEGAM !!!
    • Gość: Singielka A TravelFriends? IP: *.wlms-broadband.com 28.05.10, 13:37
      Ja zapisałam się na www.TravelFriends.pl. Mam dostęp do różnych wycieczek, i tych prywatnych, i tych z biur podróży, i od razu mogę znaleźć towarzystwo na wyjazd. Żyć nie umierać;). A tak poważnie - naprawdę dobry pomysł.
    • Gość: gość Polak jedzie na wakacje IP: 188.33.131.* 28.05.10, 13:38
      My w tym roku znaleźliśmy ofertę w Alfa Starze do Bułgarii do małego i
      niedrogiego hotelu (płacimy ok 700 zł za os), blisko plaży w Słonecznym
      Brzegu. Zależało nam na niskiej cenie bo lecimy z 3 dzieci a oferty pobytu nad
      naszym morzem w tym roku są dużo wyższe... Tam przynajmniej będziemy
      mieli ciepło i dzieci wreszcie bez ograniczeń pokąpią się w morzu. Moim
      zdaniem nawet przy niezbyt wielkich dochodach można znaleźć wakacje za granicą
      i fajnie odpocząć nawet w 3* hotelach czy pensjonatach. Zresztą co do warunków
      to i tak są lepsze niż w naszych starych ośrodkach wczasowych i domkach
      letniskowych (wiem coś o tym :)
      • Gość: gosc Re: Polak jedzie na wakacje IP: *.business.telia.com 28.05.10, 14:33
        No widzisz. A jakbys znalazl jakis troche drozszy hotelik w Sozopolu na przyklad
        to wyszloby Cie to duzo taniej. Ja i moi znajomi bylismy w Bulgarii w zeszlym
        roku, oni - Sloneczny Brzeg, my - Burgas - Sozopol. Ceny u nich ponad 2 x
        wieksze, ludzi 5 x wiecej, standard - 2 x mniejszy.
      • moblister Re: Polak jedzie na wakacje 17.06.10, 23:01
        Z tego co widzę to całe mnóstwo Polaków wyjeżdża na wakacje. Nawet w biurze w
        którym wykupowałem wycieczkę był spory ruch. Ale nie ma się co dziwić, naprawdę
        nie trzeba dziś dużo płacić żeby fajnie spędzić urlop!
    • Gość: marie Re: Polak jedzie na wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 15:03
      Najnudniejszy rodzaj wakacji to all inclusive
      w hotelu w Egipcie Tunezji.
      Siedzi człowiek nad basenem z drinkiem z wisienką w ręku
      otoczony hotelowym murem.
      Radocha, ze wreszcie animatorzy dzieckiem się zajmą
      i można sobie dychnąć od dziecki i garów.

Praktycznie zerowy kontakt z kulturą danego kraju,
      regionalnym jedzeniem, zero własnej inwencji, nuda,
      nuda, zwiedzanie zza szyby autobusu, ale co kto lubi.
    • Gość: kuguar Polak jedzie na wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 19:17
      ja napieram z moja kocica poskakac troche w Chorwacji juz ktorys raz z rzedu.
      w tamtym roku z oferty lasta travelplanet bylo ok, wiec mam nadzieje, ze w tym
      tez sie popisza jak trzeba
    • kubez_z_kawa Polak jedzie na wakacje 18.06.10, 21:09
      pary nog, i masz singla...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka