Dodaj do ulubionych

"Linia specjalna" antydziennikarstwo!!!

IP: *.osiedle.net.pl 10.03.04, 21:20
Właśnie obejrzałam "linię specjalną" z Lepperem i jestem zniesmaczona stylem
prowadzenia rozmowy przez panią redaktor Czajkowską. Nie przestrzega ona
zupełnie zasady "transparentności", podczas gdy w rozmowie z Millerem,
człlowiekiem wykształconym hahaha (wydział Nauk Politycznych przy KC PZPR)
jest miła i lezie jak za przeproszeniem w masło, to w stosunku do Leppera,
człowieka moze nie tak bardzo wykształconego(choć w porównaniu do Millera to
bym polemizowała:) odnosi sie z pogardą, używając obelżywych wtrętów oraz
robiąc szydercze minki. Abstrahując od ocen poszczególnych rozmówców, pani
Czajkowska jako dziennikarka ma obowiązek równego traktowania swoich
studyjnych gości, bez względu na osobiste sympatie i antypatie. Musze
przyznać, iż pasuje do niej określenie wypowiedziene prze Leppera, "
inteligentny cham" i choć nie było ono skierowane bezpośrednio do pani
Czajkowskiej, to jednak trudno oprzeć sie wrażeniu, że w podtekście o nią
chodziło:)))Redaktor Czajkowska ma już chyba wraz z panem Kwiatkowski
dozywotnią emeryturkę w telewizji i niestety dopóki tacy ludzie będą mieli
swoje ciepłe, zalatujące komunistyczną przeszłością posadki to na prózno
mozemy oczekiwac bezstronnych, apolitycznie prowadzonych mediów!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: moniccc Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.osiedle.net.pl 10.03.04, 21:25
      przepraszam, miało być dozywotni etat, a nie emerytura( ta jest bynajmniej
      dożywotnia:)...tak mnie zbulwersowała pani Czajkowska, że już w myslach się
      gubie.
      • Gość: pawe Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 03:56
        szkoda, że nie myslałeś jednak o emeryturze, bo do tej już p. Czajkowskiej (która sprawdzała sie wg mnie wyłącznie przed laty w swych rozważaniach nt. konkursów tańca)na szczęście niedaleko:0.
        P
    • Gość: sfinx Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.core.lanet.net.pl 10.03.04, 23:38
      Co ma transparentność do tej sprawy nie bardzo rozumiem.
      Transparentny znaczy mniej wiecej tyle co > przezroczysty, przejrzysty.

Tobie chodziło, jak wynika dalej z Twojego tekstu, o nie jednakowe traktowanie
      rozmówców. Z tym Millerem to masz racje.
      Ale Leppera mi nie żal, bo to prostak i cham. Opanował parę chwytów
      socjotechnicznych i niestety gawiedź się na to nabiera. Nie najlepiej to
      świadczy o krajanach.
      • Gość: Radek Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 10.03.04, 23:56
        Najgorsze jest to, że strasznie rośnie poparcie dla jego samoobrony - az sie
        boje czym moze sie to skonczyc. a co do pani redaktor to mysle ze poziomem
        intelektualnym poprostu dostosowala sie do swojego goscia.
    • Gość: zbyszek Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.03.04, 23:54
      Lepper - cham, niewątpliwie. Czajkowska - dno, niepodważalnie. To kobieta,
      która nie wiedzieć jakim cudem, od nastu lat siedzi w TVP. Siedzi. Bo przecież
      nikt rozsądny nie powie, że robi tam cokolwiek pożytecznego. Jeżeli oczywiście
      wyłączyć "robienie dobrze" wszelkiej maści Millerom, Borowskim, Kaczmarkom,
      Lewandowskim etc, etc. Dzisiejsze "puszczanie oka" do telewidzów, było
      conajmniej niesmaczne. Jej oraz innym Kwiatkowskim, Pieńkowskim, Durczokom,
      Czyżom itd., wciąż zdaje się, iż bez wyraźnego wskazania "winnego" przeciętny
      Polak nie potrafi sam wyrobić zdania na temat Ich interlokutorów. Poziom
      publicystyki w TVP raczej nigdy nie powalał na kolana. Ale to co aktualnie ma
      miejsce, można określić jednym słowem: DNO! Panie Dworak! Wywal Pan na zbity
      pysk całe to towarzycho jak najszybciej!
      PS
      W zaufaniu powiem, że nic a nic nie liczę na to, aby za kadencji nowego Prezesa
      miałoby się cokolwiek zmienić na lepsze. Niestety!:(
    • Gość: control Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 00:53
      Też to widziałem. Tragedia. Komentarze po każdej wypowiedzi Leppera. Nie, nie
      komentarze lecz takie kretyńskie wyjaśnianie, co słuchchacz (widz) powinien
      myśleć. Baba skompromitowała sie kompletnie.
    • Gość: red Czajkowska - dno niepodważalnie.Popieram tę opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 06:25
      • flora1 Re: Czajkowska - dno niepodważalnie.Popieram tę o 11.03.04, 09:01
        Czajkowska faktycznie nie wypadła najlepiej, ale Lepper - to dopiero była
        kompromitacja!!!
        • skun2 Re: Czajkowska - dno niepodważalnie.Popieram tę o 13.06.05, 03:09
          "najeżdżanie" na rozmówcę w takiej sytuacji (coś jakby baba w sklepie na
          klienta) zawsze powoduje, że widz (czyli na co dzień klient) trzyma stronę
          osoby "dyskryminowanej".
          Czajkowska jest głupia, bo nawet tego nie wie i robi przysługę Lepperowi.
    • josif Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! 13.03.04, 04:39
      Nie rozumiem.
      Jest to autorski program Czajkowskiej. Czajkowska ma jakieś pogądy. Jednych lubi bardziej, innych
      mniej. "Linia specjalna" to nie "Wiadomości".
      • Gość: PIT 32 Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 05:46
        hmm... nie rozumiesz
        No to kto może podjąć decyzję o nowym autorskim programie prowadzonym również
        przez .../np/....
        Prezes TVPublicznej powołany przez rządzących polityków. Hmmm... nie rozumiesz ?
        • josif Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! 13.03.04, 15:13
          Czy mi się wydaje, czy Czajkowska przeżyła już kilku prezesów powoływanych przez (aktualnie im)
          rządzących polityków?

Tego rodzaju publicystyka to nie program informacyjny. Gdyby tak się zachowywał prowadzący
          Wiadomości...
          • piotr33k2 Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! 13.03.04, 18:01
            co do leppera zgoda całkowita ,zauważcie ze jego od dłuższego czasu jest go
            najwiecej w mediach publicznych jeżeli chodzi o polityków ,bardzo pracuje nad
            image i nauke manipulacji socjotechnicznej opanował do perfekcji ,zauważył ze
            teraz nie może juz byc taki radykalnie chamski i bezczelny aby zyskać głosy
            tych zawiedzionych i biednych ale których drazniło zwykłe grubiaństwo
            leppera .złagodniał nam baranek ,dalej jednak pozostaje bardzo niebezpiecznym
            człowiekiem gotowym dla swojej prywatnej rządzy zaszkodzić polsce.jeżeli chodzi
            o czajkowską to ona mnie juz dawno irytuje swoim bezceremonialnym i
            oscentacyjnie agresywnym zachowaniem jeżeli kogoś nie darzy sympatią lub nie
            lubi .jest jednak inteligetna ,precyzyjna i logiczna w swoich pytaniach ,tego
            jej nie można odmówić .
            • Gość: Zoil Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.c.net.pl 13.03.04, 20:19
              Także oglądałem rzeczoną "Linię.." i bardzo podobała mi się pani Czajkowska.Na
              szczęście są jeszcze dziennikarze, którzy ludziom pokroju Leppera pokazują,
              gdzie ich miejsce. Jeśli teraz nie przeciwstawimy się lepperowcom, to za kilka
              lat obudzimy się na Białorusi i znów będziemy analizować, jak doszło do
              dramatu, jak taki Lepper doszedł do władzy (jak doszedł Stalin, Hitler, warto
              to prześledzić i wyciągnąć wnioski). Lepper u władzy to kompromitacja Polski na
              arenie międzynarodowej, to ucieczka inwestorów z Polski, to gwałtowny wzrost
              bezrobocia, to radykalny spadek wartości złotego i duża inflacja, to ubóstwo
              większości Polaków. Lepper skompromitowany po kilku latach odejdzie, a my z
              biedy będziemy się wygrzebywać ze 20 lat. Czy tego chcemy? Chamstwa u władzy i
              jeszcze większej nędzy niż obecnie? Dlatego bardzo dobrze robią niektórzy
              dziennikarze, że okazują niecheć hołocie, bo z chamstwem nie można się cackać w
              białych rękawiczkach, a jak powiedział spec od Klewek "Wersalu nie będzie".
              • ko_bie_ta Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! 15.03.04, 12:27
                Oglądałam i uważam, że pani Czajkowska i tak wykazała się ogromną cierpliwością
                i tolerancją. Zachowanie Leppera jest skandaliczne i dziennikarze nie powinni
                pozwalać mu na jego popisy. Nie może być tak, że Lepper mówi kłamstwa, obraża
                innych, zachowuje się arogancko a dziennikarz siedzi i tylko mu przytakuje.
                Pani Czajkowska utarła trochę nosa panu przewodniczącemu i widzę że
                młodzieżówkę Samoobrony strrrrrasznie to zabolało.......
                • Gość: moniccc Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.osiedle.net.pl 15.03.04, 20:06
                  Kto kogo obrażał polemizowałabym, albowiem wtręty pani Czajkowskiej, jej minki
                  do kamery, kąśliwe komentowanie wypowiedzi Leppera uważam za bardziej chamskie,
                  niż dosadne wyrażenie swojej opinii. JA nie jestem bynajmniej wielką
                  zwolenniczką Leppera, jednak chamskie zachowanie redaktor Czajkowskiej,skrywane
                  pod płaszczykiem inteligencji obnaża zakłamanie w jakim żyje współczesna
                  inteligencja...Obrazić kogoś tak, aby dobitnie tego nie dac do zrozumienia
                  innym:)Przepraszam, to się nazywa "utrzec nosa". Pomimo, iż również zaliczam
                  sie do inteligencji, to jednak wolę chamską szczerość, niż inscenizację
                  chamskiej "wysokiej kultury osobistej":))
                  • Gość: :-( Czajkowska - dno dziennikarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 06:23
                    wybrała popisanie się przez tzw elitą jak potrafi dokopać Lepperowi.
                    Gdyby Czajkowska miała taki styl zawsze i jak Letterman przykładała wszystkim
                    to byłoby OK. Ale tak uprzejma i kulturalnie pytająca Pani raptowanie zmienia
                    styl wobec jednego rozmówcy. O czym to świadczy ?
                    • Gość: Rufus Re: Czajkowska - dno dziennikarstwa IP: *.c.net.pl 16.03.04, 23:21
                      Gość portalu: :-( napisał(a):

> wybrała popisanie się przez tzw elitą jak potrafi dokopać Lepperowi.
                      > Gdyby Czajkowska miała taki styl zawsze i jak Letterman przykładała wszystkim
                      > to byłoby OK. Ale tak uprzejma i kulturalnie pytająca Pani raptowanie zmienia
                      > styl wobec jednego rozmówcy. O czym to świadczy

Świadczy to o jej zdrowym rozsadku i "uczuleniu" na chamstwo, któremu niektórzy
                      jeszcze - na szczęście - próbują się przeciwstawiać.
                      • skun2 Re: Czajkowska - dno dziennikarstwa 13.06.05, 03:11
                        świadczy to o tym,że jest głupia, bo nawet przeciwnicy leppera trzymali jego
                        stronę.
    • Gość: sos Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 19:00
      Czajkowska strasznie martwi się o Polskę ,bo co to będzie gdy Leper dojdzie do
      władzy.Dziwne dlaczego nie przejmuje się i nie walczy z tymi co Polskę
      pogrążają w korupcji i to nawet w telewizji której jest pracownikiem.Złodzieje
      i mafiozi leciwej dziennikarce pasują,może ma z nimi coś wspólnego.Broni
      skorumpowanej i skompromitowanej władzy bo jej jest dobrze ,za piepszenie bzdur
      zarabia potężne pieniądze ,których nigdzi by nie zarobiła,bo cóż ona potrafii?
      A może już czas ażeby babcie nie straszyły nas na ekranie ,ich miejsce muszą
      zająć młode zdolne i piękne redaktorki a takich mamy wiele.Nie mogą się przebić
      bo skutecznie są blokowane przez babcie partyjniaczki ,które bazują na
      koligacji rodznnej.Kobieto po 50-siądce czas na emeryturę.
    • Gość: Liniowiec Czy państwo zwrócili uwagę ? 51 % :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 01:43
      ........że po wywiadzie red. Czajkowskiej z Andrzejem Lepperem , wywiadzie
      będącym agresywnym rozładowaniem napięć nieudacznych inteligencików (w
      odróżnieniu od udacznych), notowania Samoobrony ....WZROSŁY !!!
      Może niech antyredaktor Czajkowska zaprzestanie zajmować się tematem Samoobrony
      i prześcigać się w ściganiu Leppera z redaktor (w odróżnieniu od antyredaktor)
      Olejnik, gdyż dzięki ich antydziennikarskiej pracy Lepper dostanie w końcu 51 %
      w Sejmie i zabawa się (niestety) dopiero zacznie.
      • skun2 Re: Czy państwo zwrócili uwagę ? 51 % :-( 13.06.05, 03:13
        to tak samo jak n.p. po programach "redaktora" kwiatkowskiego (kiedyś redakcja
        rolna) bardzo nienawidziłem komuchów, tak po programach "redaktorki"
        czajkowskiej z lepperem czy innymi oszołomami współczułem właśnie im.
    • Gość: aswq1 Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 02:11
      Ta Czajkowska to niezła sz..ta, już od dawna mnie wkurza!!!
      Najchętniej obrzuciłbym ją jajkami. Może sympatycy Samoobrony zorganizują taki
      heppening, bo z przyjemnością obejrzałbym w telewizji zamach jajkowy na tą
      parszywą pseudointeligencką cwaniare!!!!
      Proszę zorganizujcie coś bo baba myśli, że jest chyba najmądrzejsza na świecie.
      Trzeba "utrzeć nosa" tej BABIE!!!!!!!!!!!!!
    • skun2 Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! 13.06.05, 03:03
      czajkowska to dno, kazdy o tym wie.
    • serenissima1 Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! 13.06.05, 10:48
      Nie ogladałam!!! Bo też i nie oglądam redaktor Czajkowskiej od dawna...

Dlaczego?
      Ta niepowtarzalna mieszanka "inteligentnego chama" z "niunią w pretensjach"
      bardzo źle działa na mój układ trawienny.
      Bardzo marne dziennikarstwo połączone nienasyconą miłościa własną.
      Błłłłłłłłłłłłłłłłłłłeeeeeeeeeeeeeeeee......
    • Gość: Kir Re: "Linia specjalna" antydziennikarstwo!!! IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 13.06.05, 13:40
      Dobra a programy Semki wam odpowiadały i jemu podobnych?Skleroza więc nazwisk nie
      pomnę.Czzajkowska fakt,jest czzasami upierdliwa ale bylii chyba nadal się
      zdarzają bo nawyku trudno się pozzbyć:DD
      Maam pewną skalę porównawczą bo widzę wywiady i podobne prograamy na Planete,
      które też dotyczą kontrowersyjnych tematów.
      Pozdrawiam
      Kir
      • Gość: neon Re: Czajkowska - hieną ? IP: *.wlan.pl 13.06.05, 22:28
        Czajkowskiej cynizm wychodzi uszami. Kobieta bez wstydu - robi takie programy
        jak w najgorszych czasach komuny - fuj - to obrzydliwe.
        • Gość: Kir Re: Czajkowska - hieną ? IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 13.06.05, 22:58
          Cóż,hieną bym jej nie nazwał ale z tym że czasami jest cyniczna mogęe się zgodzić.
          A Semki po prostu nie lubię i tutaj ten przydomek hienaa caałkiem by mi pasował.
          On po prostu chyba nawet nie wie co to cynizm dlatego tez i znać jego granic nie
          może.Gdy widzziałem program jego autorstwa włączałem teelewizor.W jrgo przypadku
          można było śmiało było wprowadzić termin: zaangażowane dziennikarstwo satyryczne.
          Przy czym najczęściej śmijąaacą się osobą na ekraanie byłl sam aautor programu
          i to z tego co powiedział albo zrobił podd publiczkę swojemu gościowi.
          Pozdrawiam
          Kir
    • Gość: Lelekl red Czajkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 06:52
      Czajkowska swoim zachowaniem (nie poglądami) winna zapisać się do Unii Wolności
      gdyż w.g niej , prawdopodobnie społeczeństwo głosujące na Samoobronę, LPR itd
      nie płaci abonamentu telewizyjnego :-)
      • Gość: neon Re: Semka ? IP: *.wlan.pl 14.06.05, 21:45
        Semka sięga tam, gdzie... wzrok sięga. No to tyle o Semce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka