Dodaj do ulubionych

Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro...

IP: 160.44.247.* 24.03.11, 08:17
Nie dziwie się że się nie rozwijają. Ich promocje to nic ciekawego, a i dla stałych abonętów nie ma nic ciekawego. Płace 20zł za dekoder który huczy i buczy w nocy ma on 250gb pamięci, a ci abonęci co mają 500gb też płacą 20zł. Coś tu nie tak
Obserwuj wątek
    • Gość: Niewierny "N" Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 24.03.11, 08:18
      Telewizja "n" to badziewie kuszące niby promocjami a w rzeczywistości podnoszące ceny.Po 4 latach "wierności " pora z nimi się rozstać ,nie lubię jak mnie ktoś straszy nieprzyjeciem nowej wyższej niby promocyjnej oferty znacznym wzrostem ceny.
      Mam Was dość i ostrzegam przed n ką.
      • Gość: sam Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.11, 19:18
        Ale tuner N-ki nie buczy w nocy, włacza się błyskawicznie a nie przez minutę jak Cyfry+ i jest ZA DARMO ! To zupełnie inny tuner, inna jakość i bez opłaty za jego użytkowanie, przy 20 kanałach HD za 48zł oferta N-ki jest bezkonkurencyjna, sam zmieniłem Cyfre na N-ke i nie dziwie sie ze inni tez tak robią.
        • Gość: maxi Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.1and1.pl 26.03.11, 15:52
          ...bo inni maja inne priorytety, np ligowy futbol na najwyższym poziomie. Ty, masz niebuczący dekoder i piłkarską lipę, ja mam Premier League, Serie A, Primera Division itd, a mój dekoder również nie buczy.
          • Gość: Mirek Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.lukman.pl 26.03.11, 17:57
            A kogo interesuję ta twoja piłka, jest wiele innych rzeczy ciekawszych do oglądania
          • Gość: Macho Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.myslenice.net.pl 26.03.11, 19:27
            "Na tapczanie leży nierób wąsaty"
            Piwo i meczyki. Zamieniasz się w Ferdusia Kiepskiego.
            • Gość: rafa paz Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.03.11, 21:12
              hahaha przyganiał sagan garnkowi. Rozumiem, że ten od eNki kupił dekoder, żeby z niego nie korzystać... - dobre :D Osobiście, też bym eNki nie kupił, bo repertuar kanałów który oferują, można bez problemu wyrwać w każdej, nawet podrzędnej kablowce, również w HD.
        • Gość: Pompon Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 18:29
          Jak nie buczy?! Jakbym go nie wyłączał na noc to spać by się nie dało! A ostatnia oferta tej żałości to 58zł, bo taniej nie chcą. To ja wolę C+ za 36zł, nie jestem niewolnikiem telewizora.
      • Gość: Telwidz Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.netnam.vn 26.03.11, 17:20
        Telewizja bez reklam=Canal+. I wszystko jasne!
    • kalamani Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro... 24.03.11, 10:27
      moim zdaniem abonament to strata kasy-wystarczy antena satelitarna[programow multum] a filmy z internetu-jestem niezalezny i roczne oszczednosci to min 600zl
      • Gość: rafi ale sie usmialem!! satelita to 20 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 16:17
        mecze tez ogladasz na monitorze w beznadziejnej rozdzielczosci??
        • Gość: inzynier Re: ale sie usmialem!! satelita to 20 lat temu IP: *.netnam.vn 26.03.11, 17:32
          Znasz lepszą technologię niż sat na dzisiaj? Cyfra daje rozdzielczość HD. Masz lepszą przez neta? Poza tym 2o lat temu to niewiele było z satelity. Chyba tylko Super Channel :)
          • radon13 Re: ale sie usmialem!! satelita to 20 lat temu 26.03.11, 21:58
            Weź czytaj cały wątek ze zrozumieniem. Facet pisze że mu sie podoba satelita bez ządnych pakietów . A Cyfra słusznie robi .
        • Gość: Pompon Re: ale sie usmialem!! satelita to 20 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 18:30
          A co to są mecze?
    • ekos80 Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p 25.03.11, 20:15
      W Cyfrze brakuje mi kanału BBC Lifestyle oraz tanich dekoderów z nagrywarką. Za n brak produkcji Cyfry: Domo, Kuchnia TV oraz Planet
    • Gość: roti za chwilę skończy się czas strzyżenia owiec IP: *.xdsl.centertel.pl 26.03.11, 16:01
      i zyski pójdą się pier......ć; róbcie tak dalej podnoście ceny w nieskończoność praktycznie nie oferując nic w zamian (dublowanie kanałów dodając tylko napis HD to żadne rozwijanie oferty) do tego opłaty za dzierżawę badziewnych dekoderów;właśnie wczoraj nowym softem udupiliście pare tysięcy dekoderów pvr 250gb (poczytajcie na forach internetowych) to sprawia że ludzie mają was już dosyć!!!! jak jeszcze stracicie ekstraklase to na koniec roku będziecie mieli zjazd klientów o 500 tys i gigantyczne straty bo oferta w zakresie filmów i rozrywki (poza sportem) jest wszędzie taka sama tylko o 40-50% tańsza u konkurencji; nie wiem o jakich abonentów się staracie ale ja po 5 latach jako prestiżowy mówię wam DOŚĆ!!!! w czerwcu kończy mi się umowa i do widzenia!!!!!!!!!A w cyfrze zostaną już tylko barany i tych możecie strzyc ale pewnie też do czasu bo kto normalny będzie wam płacił 139 zł co miesiąc jeśli u konkurencji dostanie praktycznie to samo za 40-50 zł taniej - powodzenia, zobaczyć pana prezesa minkę pod koniec roku to będzie bezcenne!!!!
      • Gość: areq Re: za chwilę skończy się czas strzyżenia owiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 17:20
        Mam dom i 4 TV.W tym momencie splitter Cyfry+ jest niezastąpiony.Co innego jak zlikwidują taką możliwość.Pierwszy zrywam umowę,przy pierwszej możłiwej okazji...
      • Gość: Kibic Re: za chwilę skończy się czas strzyżenia owiec IP: *.netnam.vn 26.03.11, 17:26
        No kur*a nie rozśmieszaj mnie że 500 tys ludzi w Polsce chce płacić choć 1 PLN za ekstraklasę. CANAL+ powinien już dawno rzucić to gó.... Mają Ligę Angielską, Francuską, Hiszpańską i Włoską. DLa mnie dość. Dziady od Laty mogą iść do N. Nie będę płakał.
      • Gość: pawel Re: za chwilę skończy się czas strzyżenia owiec IP: *.warszawa.mm.pl 27.03.11, 11:07
        cyfra zmienia regulamin, mozesz zrezygnowac juz teraz z powodu braku akceptacji regulaminu
        • Gość: 666 Re: za chwilę skończy się czas strzyżenia owiec IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 14:05
          Zapewne cyfra nie powiadomi o tym klientów albo zrobi to tak aby nie można było się połapać, jak np było we wrześniu ubiegłego roku, zmienili ceny i dodali oraz zlikwidowali niektóre pakiety tzn. zmienili nazwy ale nie raczyli o tym napisać.
          Cyfra tworzy swoje własne prawo, bo dla nich zmiana ceny jednego pakietu nie jest zmianą warunków umowy i w związku z tym nie można rozwiązać umowy.
    • Gość: savi Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: 89.174.34.* 26.03.11, 16:36
      jak nie bedzie EKSTRAKLASY rezygnuje....

brak ciekawych promocji dla stalych abonentow-duzy minus!
      • Gość: Jon Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.netnam.vn 26.03.11, 17:29
        Jeszcze nie masz dość tych patałachów? C+powinien już dawno rzucić to w pisdu.
    • Gość: xyz Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.c193.msk.pl 26.03.11, 17:14
      abonenci a nie ,,abonęci", analfabeto !

• Gość: Jacek Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro... IP: *.netnam.vn 26.03.11, 17:18
      Moim zdaniem jest to artykuł pisany pod dyktando N. N robi bokami, czego efektem jest wstrzymanie projektu TVN Warszawa, a C+ jest dla mnie wzorecem jakości. Po prostu wysokiej klasy filmy nie przerywane reklamami. N o Polsat są lata świetlne za nimi. Nie dziwię się, że nie chcą się bić na promocje. W końcu Mercedes też nie bije się na ceny z Fiatem...
      • Gość: Macho Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.myslenice.net.pl 26.03.11, 19:31
        TVN W-wa, to była wiocha, dla wiochy i przez wiochę. Trzeba było zrobić TVN Silesia.
        Teraz to miejsce zajęło TVS - stacja beznadziejna, ale puszczająca "slunsko godka".
        I to wystarczy by miała oglądalność.
    • Gość: areq Cyfra+ wygrywa z konkurencją zdecydowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 17:18
      jedną rzeczą.Możliwością para-legalnego rozdziału sygnału na kilka TV przy pomocy splitterów.W momencie braku takiej możliwości,mogliby mieć LM naszą ligę i wszystkie inne możłiwe ligi,siatkówkę NBA i NHL z NFL a i tak przy Ich cenach przeniósłbym się do tańszej konkurencji...
    • Gość: Baca Jak czytam niektorych IP: *.static.kompus.3s.pl 26.03.11, 17:34
      to smiech na sali!!! zmieniaja operatora tylko dlatego ze 2 kanały HD ma wiecej od konkurencji.
      HD to tylko nazawa niczym prawie się nie różni od SD o dobrych parametrach nadawania.No chyba jak się jak porownuje z jakoscią(VHS) SportKlubu. to HD jest super. A nie oglądanie extraklasy to żadna strata a raczej zysk czasu.
      • maz-48 Re: Jak czytam niektorych 26.03.11, 20:00
        Coś tutaj bredzisz, Baco.
        To chyba na twoim telewizorze HD nie różni się od SD, albo jesteś tak niedoinformowany, że masz dekoder podłączony do telewizora kablem SCART. Jeśli tak, to nie masz w ogóle pojęcia, czym jest HD i jak różni się jakość obrazu od SD.
        Podłącz sobie dekoder kablem HDMI i ustaw rozdzielczość na 1080i i włącz np. National Geographic, a później przełącz na ten sam kanał w wersji HD. Wtedy zobaczysz różnicę...
        • Gość: pawel Re: Jak czytam niektorych IP: *.warszawa.mm.pl 27.03.11, 11:06
          zaden kanal w Polsce nie jest nadawny w 1080
          • maz-48 Re: Jak czytam niektorych 07.04.11, 12:15
            Nieprawda! Wszystkie kanały HD nadawane na polskich platformach cyfrowych są w rozdzielczości 1080i. Początkowo jedynie TVN HD był nadawany w rozdzielczości 720.
    • Gość: Jesterr Cyfra+ w defensywie. Spadam... IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 18:01
      Czy ten prezes cyfry ma nas za idiotow? Jaka jakosc, jaka bogata oferta? Tu nie chodzi o cene za abonament, ale oni nie sluchaja potrzeb klientow, niestety, dla mnie nia maja oferty. Nie kazdy oglada badziewne mecze. Mnie interesuja filmy i programy w HD, ale bez reklam. Niestety, cyfra nie dla mnie.
      • Gość: Koralgol Re: Cyfra+ w defensywie. Spadam... IP: *.connecta.pl 29.03.11, 17:15
        No właśnie, ja przeszedłem do N-ki bo bardziej odpowiadają mi kanały i za HD nie muszę dopłacać. Może panowie z Cyfry powinni poczytać komentarze forumowiczów to się przestaną dziwić czemu ich "strategia" nie działa.
    • naprawdetrzezwy Nie macie co kombinować. 26.03.11, 18:19
      Dajcie pakiet pełen programów plus dostęp do internetu na poziomie 25/5 Mbps za niecałą stówę, to wezmę od razu...
    • Gość: zz Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.netfala.pl 26.03.11, 18:41
      Przypomnijcie sobie, ze macie starych abonentow, a nie tylko "pozyskujcie" nowych, to nikt nie bedzie uciekal.
    • Gość: pytam się Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 19:34
      A za słownik ortograficzny młocie też płacisz??
    • Gość: pozdrawiam Cyfrowy Polsat najlepszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 19:37
      Cyfrowy Polsat jest najelpszą platformą cyfrową w Polsce. 3,5 mln rolników nie może się mylić.
      • Gość: andy Nie jestem rolnikiem IP: *.elpos.net 26.03.11, 19:49
        tylko prawnikiem i też mam Polsat Cyfrowy. I nie widzę sensu przepłacania. Porównywalna oferta u konkurentów jest zwyczajnie droższa
        • Gość: JoteM Re: Nie jestem rolnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 20:07
          chyba prawiczkiem jesteś. w polsacie wszystko jest ok. hehe tak jak w pizzy wegetarianskiej w której brakuje jedynie? mięsa! w polsacie brakuje kanałów cyfry! tylko tyle i aż tyle. a piłka i przede wszystkim jest komentowanie i pokazywanie (polska liga) jest na najwyższym poziomie nie oglądanym nigdzie indziej. ot i cała przewaga cyfry nad polsatem że o n-ce nie wspomnę. to jest tylko telewizja i rzadko ja oglądam, ale jeśli mam ochote coś zobaczyć to chce na najwyższym poziomie. nie żadne wieśsaty i encepence wktórejrence. cyfra ma poziom od początku wysoki i za to ją cenię, różnica w 15-20 złotych na miesiąc to żadna różnica - 6 browarów, czy flaszka, czy dwie paczki fajek - atrybuty kibica, ew. czapka z daszkiem dla abonentów wieśsatu. prawnik hehehehe
      • maz-48 Re: Cyfrowy Polsat najlepszy!!! 26.03.11, 20:04
        Równie dobrze można powiedzieć, że g-ówno to najsmaczniejszy posiłek pod słońcem, bo przecież 10 mld much nie może się mylić...
    • Gość: Bruno Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 21:14
      Jako były abonent cyfty jestem bardzo zadowolony :) Najbardziej z tego, że nie muszę się już kontaktować z ich BOKiem. Zdecydowanie najgorszy z tych z jakimi miałem kiedykolwiek do czynienia. Tpsa wysiada ...
    • Gość: plusik Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro... IP: 83.2.24.* 26.03.11, 21:44
      Problemem nie jest cena abonamentu ale podejście do jego odbiorcy. Bo C+,N,Polsat,Vectra itp. mają BOK w jakiejś miejscowości gdzie nie przyjdzie fizycznie abonent. Telefonicznie to można sobie za parę złotych posłuchać narzekań wygłosić parę rutynowych tekstów. Przyszłością są miejscowi operatorzy którzy istnieją na lokalnym rynku. Oferta jest powiązana z lokalnymi zainteresowaniami. Abonent może przyjść do szefa takiej firmy i powiedzieć co go boli. A reakcja na pewno będzie o wile szybsza. Ktoś może powiedzieć że jakość programów jest niższa. Nic bardziej mylnego obecnie technologia jest na takim poziomie że wszystkie programy nadawane w standardzie HD są tak przekazywane. A na dodatek poprzez łącza internetowe. Mam takie rozwiązanie. Dekoder można zaprogramować pod konkretnego odbiorcę (układ kanałowy) tak jak na komputerze. Do tego dekoder obsługuje wszystkie rodzaje odbiorników (posiada wyjścia HDMI, euro. i parę innych). Dzięki takiemu układowi mam C+, Polsat i N za rozsądna cenę z bardzo szybkim łączem internetowym. To będzie w przyszłości prawdziwy konkurent dla platform, które nie zmienia swego podejścia do abonentów. Tak jak w moim przypadku byłego abonenta Vectry.
    • Gość: tomek po 11 latach - zegnamy sie IP: *.ostnet.pl 26.03.11, 22:09
      po 11 latach wiernego płacenia kartą, za max lub prawie max pakiet - stwierdziłem po otrzyamniu ostatniego regulaminu ze czas skończyć ten dziwny zwiazek ;)
      I Nie chodzi o "atrakcyjne" promocje - chodzi własnie o traktowanie starego dobrego klienta - uważam że poziom obsługi i traktowania poleciał na PYSK podczas zarządzania przez nowego prezesa - chyba jest nacisk na zupełnie coś innego niż sanaownaie porządnego klienta - i dlatego własnie mówię byyyye
      • Gość: XXL Re: po 11 latach - zegnamy sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 13:52
        ja już się pożegnałem, co prawda nie mogę się pochwalić aż tak długim stażem, ale wychodzę z założenia, że podpisując aneks do umowy muszę dostać:
        a/ ofertę lepszą niż "człowiek z ulicy"
        b/ ofertę lepszą niż poprzednio
        Cyfra udowodniła, że może być inaczej...
    • hejzel Cyfra+ 26.03.11, 22:18
      Witam. Jeżeli chodzi o telewizję satelitarną to Cyfra+ jest najlepszą platformą. Jakość programów jest bardzo dobra. Używam dekoderów sd pioneera i philipsa ze splitterem, ponieważ mam 3tv i każdy chce sobie obejrzeć swój program. Tata mecz, mama serial,gotowanie,itp kobiece, a babcia seriale,informacje itp. Każdy ogląda to na co ma ochotę. To jest duży plus w Cyfrze+ bo w N i Polsacie się nie da. Mam pakiet startowy za 21zł i bardzo dobrze. Są podstawowe kanały polskie i inne produkcji Canal+ (kuchnia,domo,ale kino). To wystarczy bo przed telewizorem nie siedzi się nie wiadomo jak długo. Natomiast bardzo bym chciał by Canal+ wprowadził dla obecnych klientów internet bezprzewodowy za rozsądną cenę bez limitów. Np 1mb/s za 30-40zł miesięcznie. Z miłą chęcią skorzystałbym z tego rozwiązania. Szczerze polecam Canal+ ponieważ jest niezawodny, wszystko działa jak należy. Warto ale ten internet by się przydał :)
    • Gość: semeon Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro... IP: 83.238.159.* 26.03.11, 23:10
      Jestem abonentem Canal+ od samego początku, czyli prawie 20 lat i chyba niebawem zmienię operatora. Moje główne zarzuty to. przede wszystkim, wysoka cena. W poprzednim okresie abonenckim płaciłem za pełen pakiet 186 zł. miesięcznie, wypowiedziałem umowę i zaproponowano mi pakiet za 79,90 zł jednak po prawie roku nie jestem zadowolony z tego pakietu, a próby jego rozszerzenia /HBO, więcej HD/ wiążą się z dużymi opłatami i praktycznie powrotem do poprzedniej kwoty. Co do dekodera to potwierdzam buczy, szumi, denerwuję. Ponadto jako kibic bardzo ubolewam nad brakiem, chociaż wybranych meczów Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej, a także meczów eliminacyjnych i towarzyskich. We wtorki, środy i czwartki dużo ciekawych meczów, a w Cyfrze powtórki meczów. Liga polska kompletnie mnie nie interesuje. Zastanawiam się nad przejściem do cyfrowego Polsatu.
      • Gość: semeon Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p IP: 83.238.159.* 26.03.11, 23:27
        I jeszcze dodałbym , że piątkową zmianą oprogramowania zrobili mi wielka przykrość. Kompletnie nieczytelny układ stron z programami i opisami, okropne opóźnienia w reakcji po naciśnięciu pilota / nie wiadomo, czy polecenie doszło, czy nie/ i ten czas uruchamiania i wyłączania dekodera oraz duża ilość zawieszeń dopełnia ten negatywny obraz.
      • maz-48 Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p 27.03.11, 19:52
        Ja mam Cyfrowy Polsat i nie narzekam. Płacę za pakiet familijny 37,90 i pakiet HD (13 kanałów) 15 zł. Jeśli jesteś kibicem sportowym, to polecam taką opcję, gdyż w pakiecie familijnym nie ma np. Eurosportu 2, Polsat Futbol, czy Film Box, ale w pakiecie HD są te kanały w takiej jakości właśnie. Co prawda Polsatu Futbol nie ma, ale jest Polsat Sport HD, gdzie mecze np, Ligi Europejskiej są równolegle transmitowane z Polsatem Futbol. Poza tym Liga Mistrzów, Bundesliga, F1, czy siatkówka - wszystko to mam w HD. Uważam, że za nieco ponad 50 zł/m-c to dobra opcja...
    • hejzel Cyfra+ 27.03.11, 00:20
      Zgadzam się, że nie ma idealnej platformy. Każda ma coś w swojej ofercie innego. Mam pakiet start bo nie stać mnie na maksymalny bo jest wysoka cena. Ale chociaż ten Eurosport by dali w tym najmniejszym pakiecie :) lub TVP Sport. Liga polska szkoda oglądać więc po co płacić tyle pieniędzy za transmisje, a potem odbija się to po kieszeniach abonentów. Powinni ulepszyć pakiet Startowy i dodać kanał sportowy jedne lub dwa oraz coś z Animal Planet, National Geo Wild lub Geographic. O sprzęcie do odbioru się nie wypowiadam bo moje dekodery działają dobrze. Czekam na ofertę tego internetu :)
    • Gość: Wojtie Z przyjemnością słucham o kłopotach tych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 00:25
      francuzików. Jak dziś pamiętam jak (jako kanał+) dziesięć lat temu mnie wydoili za abonament bo w umowie małymi literkami było napisane że jak im nie wypowiesz na miesiąc przed upływem umowy to się przedłuża na następny rok. Później im UOKiK dowalił karę za te formuły ale ja uczciwy baran zapłaciłem. Także żegnajcie gamonie, życzę jak najgorszych wyników...
      • Gość: Ja Re: Z przyjemnością słucham o kłopotach tych IP: *.centertel.pl 27.03.11, 11:54
        Tacy gości jak Ty to mnie najardziej śmieszą. Biorą towar podpisują umowę i mają pretensję że sprzedający egzekwuje postanowienia umowy. Dla takich osobników mam tylko jedną odpowiedz "widziały gały co brały"
        • Gość: 666 Re: Z przyjemnością słucham o kłopotach tych IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 13:44
          To zobacz jakie umowy są w Cyfrze, żeby je zrozumieć i dowiedzieć się ile człowiek ma płacić trzeba trochę nad tym spędzić czasu, najciekawsze jest to że dystrybutorzy, sprzedawcy też nie czytają umów dlatego później wprowadzają klientów w błąd.
          Obsługa telefoniczna w Cyfrze to beznadzieja, konsultantka potrafiła mi skłamać że nie było promocji której ulotkę miałem przed sobą, jaja sobie robią.
          Zrezygnowałem z tego syfu i przeszedłem do N-ki a tam ulga, umowa na jednej kartce i wszystko przejrzyście opisane.
      • Gość: anty CYFRA Re: Z przyjemnością słucham o kłopotach tych IP: 195.248.72.* 19.06.11, 13:41
        Mam właśnie podobną sytuację. Tyle że teraz już nie ma w umowie zapisu o tym, że trzeba ich poinformować na miesiąc przed wygaśnięciem umowy inaczej się przedłuża na czas nieokreślony. W umowie jest tylko punkt, że zapoznałem się z regulaminem, a w regulaminie juz taki zapis jest. Mnie podczas zakupu nikt regulaminu nie pokazał, a sprzedawca nie poinformował o takiej procedurze. Zostałem poinformowany jedynie o miesięcznym okresie wypowiedzenia jesli zrezygnuję z umowy, ale nie jeśli ona wygasa. Teraz C + każe mi płacić za kolejny miesiąc ponad dwa razy większy abonament. Wysłałem już rezygnację, ponieważ po automatycznym przedłużeniu się umowy wchodzi się w okres trzymiesięcznego wypowiedzenia. Dopiero w odpowiedzi na pismo reklamacyjne podano mi adres, na który należy wysłać rezygnację na piśmie. Oczywiście nie był to adres, jaki do tej pory miałem i w związku z tym nie był to też adres, na który taką rezygnację wysłałem. Odnoszę wrażenie, że właśnie o to chodziło, żebym wszedł we wspomniany trzymiesięczny okres wypowiedzenia. Oczywiście kontakt z BOKiem do nieczego nie prowadzi. Jestem notorycznie zbywany, a ospowiedzi udzielają mi tylko na wybrane pytania.
        Odradzam wszystkim korzystania z CYFRY + (dla mnie już SYFRY +). Może i maja ofertę, ale spróbujcie z nimi zakończyć umowę. Nie odczepią się. Poczytajcie w innych wątkach. Większość byłych abonentów pisze to samo.
        Nie dziwię się, że nie zwiąkszyli liczby abonentów. Nie dziwi mnie też, że zwiększyli wynik finansowy. Po prostu naciagają tych, z którymi mają umowy i stąd ten większy zysk.
        • tytus.wag Re: Z przyjemnością słucham o kłopotach tych 15.02.12, 21:33
          niewiele osób wie (a szkoda), że każdorazowa zmiana oferty (kanłów)/regulaminu/cennika daje prawo do rozwiązania umowy z zachowaniem okresu wypowiedzenia. przy ostatnich podwyżkach powiedziałem dość i takie wypowiedzenie wysłałem
    • kolejorz_nie_ma_szans Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p 27.03.11, 09:59
      "abonętów" ? hehe
    • Gość: ltvk@wp.pl Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych pro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 10:59
      Ja właśnie zrezygnowałem z tej platformy, gdyż podniosła cenę o 50%, motywując inflacją. Miałem Canal ponad 3 lata.
      • jorn Re: Cyfra+ w defensywie. Nie będzie agresywnych p 27.03.11, 13:02
        Byłem przez kilka lat abonentem Cyfry+ od momentu powstania tej platformy (wcześniej miałem analogowy C+) i ze zdziwieniem czytam, że jakość obsługi klienta się pogorszyła. Jak sobie przypominam moje przejścia z ich BOK, to wydaje mi się, że gorzej już być nie mogło. Przynajmniej w Polsce, bo w Belgii, gdzie obecnie mieszkam taki (albo i gorszy) syf jest na porządku dziennym.
    • Gość: 666 Cyfra+ oszukuje klientów !!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 13:28
      W umowie miałem co innego niż w rachunkach, na reklamacje standardowo odpowiadają tzn. klient nie ma racji, teraz będzie sprawa w sądzie i mam nadzieje że tym oszustom wyjdzie to bokiem.
      Nigdy więcej Cyfry+.!!!
      • Gość: konrad.ludwik02 Re: Cyfra+ oszukuje klientów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.11, 17:48
        Skąd ja to znam?
        Zawarłem umowę z Autoryzowanym Dystrybutorem, w której opłaty abonamentowe - oczywiście promocyjne, uregulowane zostały w załączniku Nr 1 do końca trwania tej umowy; więc spokojnie wystawiłem zlecenie stałe w iPKO. Ale już pierwszy rachunek został zawyżony - więc zażądałem wyjaśnienia, oni że takie właśnie są opłaty i że o tym zostałem zawiadomiony ... miesiąc przed zawarciem umowy! I o te zawyżone (bez wypowiedzenia warunków zawartej umowy) rachunki toczyła się wojna przez 1.5-roku trwania umowy, kilka razy wyłączali mi "karnie" sygnał, wreszcie oferowali mi zawarcie nowej umowy z nowym rokiem, a po jej zawarciu, zakupie u nich nowego dekodera HD i opłaceniu abonamentu, ni z gruszki, ni z pietruszki wyłączyli sygnał i zerwali umowę - zostawiając mnie z bezużytecznym dekoderem HD! Oczywiście - mimo żądania - nie zwrócili mi też pieniędzy za 2-miesięczny "karny" brak sygnału! Postawiłem termin na przywrócenie sygnału, po którym skieruję sprawe do organów ścigania, ale "nie z nami Bruner takie numery!" - odmówili odblokowania sygnału i ... zachęcili do skierowania sprawy do sądu lub prokuratury! No ale w sądzie obowiązuje wpis stosunkowy i różne szykany formalistyczne, jakie więc miałem inne wyjście? A szkoda - bo programowo CYFRA+ z pewnością jest na rynku polskim bezkonkurencyjna, ale już raz pozyskanego abonenta to mają gdzieś ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka