Gość: hmm Walka z Netią. Stracili rok życia przez internet IP: 85.239.201.* 01.06.11, 20:09 Internet No Limits 100% Internetu bez sztucznych ograniczeń! Jaki masz drut, taki masz internet - dostajesz najszybszy możliwy dostęp do sieci! Umowa na czas nieokreślony Już nie musisz się zastanawiać 2 czy 20 megabitów, od dziś Netia dostarczy Ci tyle internetu na ile pozwoli Twoje łącze. .... tyle, że nie dopowiadają, że pewnie z 80% linii TPSA może dać max ze 2-6 Mbit/s... Odpowiedz Link Zgłoś
wrednyluke Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter 02.06.11, 00:50 Wg wpisu na blogu na 70% linii będzie 10 Mb lub więcej. Jak to się ma do prawdy, nie wiem. U siebie na peryferiach małego (około 10 tys) miasteczka mogę mieć 13-14. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wito Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 15:13 @hmmm, no i ta umowa na czas nieokreślony, tak naprawdę jest umową lojalnościową na 25 m-cy (jeżeli nie chce się ponosić opłaty aktywacyjnej). Osobiście wole korzystać ze standardowych rozwiązań operatorów i np. płacić 64zł za 6megową Neostradę. A nie kupować kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednyluke Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter 03.06.11, 15:26 Fakt że trochę podkoloryzowane jest stwierdzenie "brak lojalki", kiedy lojalka istnieje (choć porównując 300 złotych z sumami rzędu 5-6 tys za przedwczesne rozwiązanie umowy o Neostradę - to prawie tak jakby lojalki nie było). No i zawsze można reklamować jeśli prędkość pobierania jest mniejsza niż synchronizacji (a spójrzmy prawdzie w oczy, jak synchro jest mniejsze niż 6 Mb, to i Neostrada 6 Mb nie pójdzie z pełną prędkością) - w końcu hasło reklamowe Netii to "Jaki masz kabel taki masz Internet". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter IP: 85.239.201.* 06.06.11, 22:06 Wszystko zależy gdzie masz centralkę do której jesteś podpięty. Znam ludzi, którzy mieszkają w centrum Krakowa i nie mogą dostać nawet 1mbit. Po kablu miedzianym, a takich jest większość w Polsce, raczej nie dostaniecie 15-20 Mbit. Niech wypowiedzą się technicy z TPSA. :P Odpowiedz Link Zgłoś
wrednyluke Walka z Netią. Stracili rok życia przez internet 07.06.11, 04:17 Ciekawe wielce, że na blogu Netii wywiązała się gorąca dyskusja i wyszło na to że Państwo przedstawieni w artykule tacy święci nie są - tzn. pan Stanisław zarzucił że sprostowanie zawiera elementy niezgodne z prawdą, ale jakoś nie kwapi się do przedstawienia swoich argumentów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach dzięki za ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 17:49 Przeniosłem z TP SA do Netii telefon stacjonarny, ale Internet pozostawiłem jeszcze w Tepsie (umowa kończy mi się dopiero za parę miesięcy). Po wpływem tych opinii trzy razy się zastanowię, zanim podpiszę z Netią umowę o dostarczanie łącza internetowego. Jak mi telefon (z Netii) padł, to mogłem dzwonić z komórki. Przerwy w dostawach Netu byłyby dla naszej rodziny bardziej dotkliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednyluke Re: dzięki za ostrzeżenie 27.07.11, 15:32 Wiesz... jak będziesz płacił w terminie a nie przestaniesz "bo faktury nie przychodzą to nie trzeba" - to przerw raczej nie będzie :) . Generalnie Netia sprawuje się u mnie nieco lepiej niż TP - znacznie rzadziej rwie łącze i mam Fast zamiast Interleaved (ważne jeśli się gra). Z tym że mam stare 8 Mb i spory zapas sygnał/szum... Odpowiedz Link Zgłoś
she-fu Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter 25.07.11, 14:28 :) Nadruki na płytach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchacha Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter IP: *.centertel.pl 12.09.11, 09:11 czy ktoś już tu pisał że usługi Internetu BSA dla Netii świadczy TPSA :) - Netia wykupuje hurtowo Internet i serwuje go Klientom - jedyne co się zmienia to firma do której Klient płaci szybszy Internet LLU to Internet Netii, ale Klient i tak korzysta z kabla TPSA od gniazdka do centrali Netii i to w dużej mierze zależy wszystko od TPSA kiedy nastąpi przepięcie na infrastrukturę Netii wszystkie problemy wynikają najczęściej z utrudnień jakie rzuca Netii pod nogi TPSA, nie że bronię Netię (w sumie nie potrafia sobie z tym poradzić) GENERALNIE ODRADZAM NETIĘ I TPSA - jeśli masz inną alternatywę np: Internet z kablówki - to się nie zastanawiaj, nawet gdy jest zasię sieci GSM 3G to będzie to lepsze rozwiązanie niż stałe łącze po sieci telefonicznej (pod warunkiem zamocowania sobie anteny zewnętrznej tak z 14 db) (warto też przetestować dostawców INTERNETU GSM - nie chce podawać firmy z której warto korzystać bo może być różnie w różnych miejscach ale bez problemu można w Internecie sprawdzić gdzie najbliżej jest nadajnik GSM i jaki) - no chyba że jest kablówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
annrose Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter 11.08.11, 14:24 Kurde,a ja właśnie zastanawiałam się nad netią! O,nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Last W Netii bez zmian IP: *.grojec.vectranet.pl 28.10.11, 09:03 :) Aż się lekko uśmiałem. Jestem szczęśliwym, byłym klientem tej firmy jeszcze z czasów dialupu. Co ja się reklamacji napisałem do tych ..... Ja rozumiem, że można się pomylić i źle zorganizować procesy biznesowe - to ludzka rzecz, ale tkwić w takim stanie przez co najmniej 11 lat, to czysta głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W Netii bez zmian IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.11, 13:20 Czytając wszystkie wypowiedzi internautów o " firmie" netia na dzień dzisiejszy rzeczywiście się nic nie zmieniło.Całkowity brak kompetencji ze strony pracowników z infolini. Kpiące odpowiedzi na pytania klienta świadczą o ich zupełnej bezkarności. Obsługa informacyjna totalne nieporozumienie.Opłata za internet naliczana bez uwzględnienia dwutygodniowego braku usługi.Po interwencji i zapewnieniach pani z infolini o wystawieniu faktury korygującej pozwoliłem sobie pomniejszyć wpłatę o kwotę podaną przez wyżej wspomnianą osobę, niestety zostałem przez to ukarany zmniejszeniem prędkości internetu z 20 do 1Mb/s a zarazem pocieszony przez pana technika o tym że całkowicie mi jej nie wyłączono.Faktury korygującej nadal brak a na moim koncie w dalszym ciągu widnieje niedopłata.Z utęsknieniem czekam na moment rozwiązania umowy z tą instytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antynetia Walka z Netią. Stracili rok życia przez internet IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.12, 19:16 NETIA - Won z rynku, dość oszustw. Zaproponowali mi super warunki w rozmowie telefonicznej i na jej podstawie przedłużyli umowę (nic na piśmie) Następnie włączyli wszystko na normalnych zasadach 150 % droższe. Teraz gdy chcę zrezygnować i od nich odejść, straszą karami za zerwanie umowy. Okazuje się, że w umowie na podstawie rozmowy telefonicznej liczy się to, że ja wyraziłem zgodę a to co oni oferowali jest nie ważne. Gdy chcę otrzymać nagranie rozmowy to odpowiadają, że nie udostępnią mi niczego. To jakiś sen wariata !!! i co mam z tym zrobić ? UKE twierdzi, że nie wie komu wierzyć: mnie czy Netii a na pytanie o nagranie odpowiadają, że Netia zapewne nagrania nie udostępni. No chore to jest, to tak jakby tłuc głową w mur ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Walka z Netią. Stracili rok życia przez internet IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.12, 21:27 A MOŻE MOI DRODZY ZAMIAST SIĘ TU WYWNĘTRZAĆ I PODNOSIĆ SOBIE ADRENALINĘ OPISUJĄC SWOJE PRZEBOJE Z NETIĄ SKRZYKNIJMY SIĘ I WYSTĄPMY WSPÓLNIE DO SĄDU JAKO JEDNA WIELKA OSZUKANA GRUPA KLIENTÓW NETII.MOŻE WTEDY COŚ ZDZIAŁAMY I UTRZEMY NOSA NACIĄGACZOM.A W TAKIEJ GRUPIE DUŻA SIŁA I JAK TO W ŻYCIU BYWA ZNAJDZIE SIE PEWNIE JAKAŚ DOBRA WRÓŻKA,CZYLI DOBRY PRAWNIK,KTÓRY DLA NASZEGO DOBRA I SWOJEJ CHWAŁY ZMUSI WINNEGO NASZYCH STRACONYCH NERWÓW I PIENIĘDZY DO ZAPŁATY SPOREJ SUMKI NP. NA JAKIŚ ZBOŻNY CEL.DO TEGO NAGŁOŚNIĄ W MEDIACH MASOWE OSZUSTWA I NETIA PÓJDZIE TAM SKĄD PRZYSZŁA.POMYŚLCIE O TYM.ZERKNĘ TU ZA JAKIŚ MOMENT I JAK ZECHCECIE SIĘ PRZYŁĄCZYĆ TO RAZEM ZABAWIMY SIĘ Z NETIĄ-MOŻE TYM RAZEM KLIENT BĘDZIE GÓRĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antynetia Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter IP: *.olsztyn.mm.pl 30.03.12, 20:17 Z największą przyjemnością, przyłączę się do grupy. Wciąż walczę z Netią i wciąż nic z tego nie wynika, mimo, że UKE też niby coś pisze do nich, ale oni jak zacięta płyta wypierają się wszystkiego. Mam już bogatą korespondencję reklamacji, skarg i odpowiedzi na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łyjakowie Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter IP: *.home.aster.pl 17.06.12, 19:13 próbowaliśmy zainteresować prawników ale niestety nie trafiliśmy na takich, którzy by nam pomogli. Szczerze mówili, że to bardzo wysoka liga, szanse na wygraną żadne a nawet mieli wątpliwości czy gazeta to opisze.I mieli niestety rację, bo jak widać po ilości wpisów można robić z ludzi idiotów i świetnie prosperować. A my co jakiś czas dostajemy z Netii nowe, wspaniałe oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Walka z Netią. Stracili rok życia przez internet IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 18:45 Dzowni konsultantka NETI mowi ze umowa sie konczy. Powiedzialem jej ze nie podpisuje z nimi juz umowy to zaczela mi wciskac kit ze podpisalem umowe z nimi na stale a aneks do umowy mialem przed oczami. Pisze jak wol 2 lata od 01.04.2010 do 01.04.2012 po czym powiedzialem ze nie skorzystam juz z waszych uslog i odlozylem sluchawke. Troche Smieszni sie robia ale ogolnie to obraz nedzy i rozpaczy net to porazka wole juz tpsa bo jak wezwiesz technikow to przyjada a w neti to dzonisz o technika to wysylaja przysylaja potwierdzenie ze wysla i nie ma go 3 dni po czym sms o tym ze zostalo wszystko naprawiaone. Tak swoja droga to i tak technicy z neti to technicy z tpsa ... >.> Odpowiedz Link Zgłoś
zaz22 Netia samo zła 23.04.12, 14:46 Netia wyrasta nam niczym garb. Krzyczy, wrzeszczy i wszyscy tego słuchają Odpowiedz Link Zgłoś
oo-y Praktyka Netii 04.05.12, 18:44 Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją? Mój ojciec (70 + ) rzekomo zamówił w rozmowie z konsultantem 23.04 mobilny internet. Problem w tym że po pierwsze był w tym dniu 400 km od domu, a po drugie osoba która nie obsługuje komputera, nie zna się na tym, raczej nie potrzebuje nowinek Netii. W efekcie, konsultant poinformował go, że musi napisać rezygnację, następnie odesłać na własny koszt modem. Dalszy krok to reklamacja. Jednak w kolejnej rozmowie, dowiedział się, że za rezygnację ( z czegoś co nie zostało zamówione) musi zapłacić 190 zł. Do tego koszt kuriera. W reklamacji zażąda przesłuchania rzekomej rozmowy. Jestem pewien, że jej nie było, bo fizycznie byłoby to niemożliwe. Szanowna Netio, nie wiem czy to konsultanci chcący poprawić wynik, typują starsze osoby i wysyłają "niespodzianki" wiedząc, że czas reakcji będzie na tyle długi, że zdołają dorobić, czy też to jakaś nowa praktyka firmy? Ale w ten sposób zarobicie szybko na stosowną opinie. Mój ojciec zrezygnuje z telefonu u was z powodu nerwów i kłopotów jakie mu zafundowaliście, a ja zrezygnuję, żeby nie mieć takich kłopotów w przyszłości. Potencjalnym abonentom pod rozwagę. Jeśli macie podobne doświadczenia, będę wdzięczny za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Walka z Netią. Stracili rok życia przez internet IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.13, 21:20 ze nie ma kary na tych oszustow Odpowiedz Link Zgłoś
kosmov Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter 15.09.13, 22:51 nie tylko netia leci sobie w kulki aster i upc to też jedna wielka porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesekwladca Re: Walka z Netią. Stracili rok życia przez inter 20.09.13, 10:39 Zgadza się, oszustwo nic więcej! Tu nikogo się nie oszukuje. Klient zawsze na pierwszym miejscu www.viakantor.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Netia - naciągacze. IP: *.lellek.3s.pl 21.02.14, 12:37 Witam, po przeczytaniu wszystkich wpisów nic mi nie pozostaje jak dorzucić kilka uwag na temat tej firmy. Niestety muszę również przestrzec wszystkich przed podpisaniem umowy z ta firmą. Wystawianie faktur odbywa sie zaraz po zawarciu umowy, dostępność usług ( szczególnie telewizji ) następuje nawet po 3 miesiącach.Zerwanie umowy z powodu braku mozliwości technicznych przeniesienia usługi na inny adres skutkuje natychmiastowymi karami pieniężnymi.Firma kompletnie jest nastawiona negatywnie do klienta.PRZESTZREGAM Odpowiedz Link Zgłoś