Gość: . IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 09:13 . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ccc płacić EuroLemmingi, płacić nie stękać IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 09:14 , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® jestem za 100% na gaz IP: *.aster.com.pl 09.08.11, 10:24 uniezaleznimy sie od ruskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz podatek od bąków i oddychania IP: 195.82.180.* 09.08.11, 10:43 Czy tym zajmuje się już komisja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br00net To nie jest śmieszne, oszołomy są gotowi to zrobić IP: *.pruszcz.mm.pl 09.08.11, 12:50 wśród nich są fanatycy którzy uważają że na Ziemi powinno żyć tylko 500mln ludzi, oczywiście nie mówią co z pozostałymi 6mld, ale łatwo się domyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Kłamstwo z globalnym ociepleniem - jakie CO2? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 21:27 OStatnia zima i tegoroczne lato to chyba najlepszy dowód że globalne ocieplenie to by się przydało ale za bardzo go nie widać... Jest to kłamstwo lobbystów firm które na tym skorzystają... Ktoś te wszystkie instalacje będzie produkował... Ktoś zarobi na elektrowniach atomowych (jedyna alternatywa dla węgla i gazu). nie wspominając o Ruskich i Chińczykach którzy CO2 mają głęboko gdzieś i bardzo ich cieszy że będą mogli więcej swoich produktów sprzedawać idiotom z UE którzy sami zarżną konkurencyjność własnych gospodarek... Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Siła nabywcza 09.08.11, 11:03 Cena autogazu Niemcy 0,57 € minimalna płaca 1200 € ilość gazu za płacę minimalną 2105 l. Polska 2,40 płaca minimalna 1100 zł ilość gazu za płacę minimalną 458 l. Ponad 4,5 krotnie mniej. Może palanty z UE i pajace pchający się do rządzenia w Polsce pomyśleli by o wyrównaniu siły nabywczej, a dopiero potem o podwyżkach akcyz i podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Siła nabywcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 11:15 sam może pomyśl nad wyrównaniem swojej siły nabywczej... ja nie znam nikogo kto zarabia płacę minimalną... Ty znasz? to zmień towarzystwo, w takim otoczeniu będziesz miał tylko mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Re: Siła nabywcza IP: *.multimo.pl 09.08.11, 11:47 Następny ćwok opowiadający swoje marzenia publicznie. Siedzi na garnuszku u mamy i taty i pie...i brednie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Siła nabywcza IP: 89.174.254.* 09.08.11, 12:53 ja nie znam nikogo kto zarabia płacę minimalną... no ale jakie to ma znaczenie w sytuacji gdy przedpiśca podał ci statystyczne wartości średnie... ? Do czego chciałbyś odnieść w takim razie siłę nabywczą konkretnych nacji? W perkalu proponujesz to liczyć czy w jakichś innych koralikach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Siła nabywcza IP: *.stk.vectranet.pl 09.08.11, 13:23 ja proponuę siłę nabywczą porównać do wydajności pracy........będziemy najbogatszym krajem europy!!! a podlaskie lubelskie i podkarpackie to będą bogate jak brunei!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Re: Siła nabywcza IP: *.hari.cable.virginmedia.com 09.08.11, 14:39 No sobie porownaj minimalna czy srednia z wydajnoscia pracy... wydajnosc pracy mamy na poziomie 50% niemieckiej, pensje srednio 4,5 razy nizsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex_11 Re: Siła nabywcza IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 20:11 W Niemczech dwa razy szybciej machałeś łopatą!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Siła nabywcza IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 21:47 W Niemczech zamiast łopaty użył koparki i zarobił 4 razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolus Re: Siła nabywcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 03:04 Ktoś dobrze wcześniej powiedział, kombinują przy podatkach i akcyzach, ale Komisji Europejskiej nie przeszkadza, że średnia płaca w Polsce jest 4 razy mniejsza niż w innych krajach Unii przy porównywalnych kosztach życia. A to, że wydajność pracy jest mniejsza, to o ile? 4 razy jest mniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Siła nabywcza IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 21:45 Płaca minimalna nie jest statystyczną wartością średnią. To sztuczny twór narzucany przez rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
bobeks Re: Siła nabywcza 09.08.11, 15:57 czy jestes posłem lub jakims radnym , że wypisujesz takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Siła nabywcza 09.08.11, 11:16 Jest taka prawidłowość że pewne minimum (jedzenie, ubranie etc) Niemiec i my mamy w podobnej cenie, to musimy kupić by funkcjonować. Niemiec nie potrzebuje 4 razy więcej żarcia ani par butów. Jeśli z pensji odejmiemy owe minimum to wiemy ile jemu a ile nam pozostaje nadwyżek. A niestety kogoś muszą solidnie strzyc by u nas robić rankingi multimiliarderów w śród starych SBeków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Siła nabywcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:01 Jakbyś się zabrał do roboty zamiast marudzić na forum, to miałbyś tyle co Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat na idiotów Re: Siła nabywcza IP: 31.61.53.* 09.08.11, 14:12 antekguma1 napisał: > Cena autogazu Niemcy 0,57 € Bredzisz, nie znasz się na cyferkach i ci się poprzestawiało lub najpewniej ... nigdy nie wyściubiłeś nosa poza swoje blokowisko i tak ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Siła nabywcza 09.08.11, 18:27 Gość portalu: bat na idiotów napisał(a): > antekguma1 napisał: > > Cena autogazu Niemcy 0,57 € > > Bredzisz, nie znasz się na cyferkach i ci się poprzestawiało lub najpewniej ... > nigdy nie wyściubiłeś nosa poza swoje blokowisko i tak ci się wydaje. > > tnij.org/my5a O co ci durniu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Siła nabywcza 09.08.11, 18:39 Gość portalu: bat na idiotów napisał(a): > antekguma1 napisał: > > Cena autogazu Niemcy 0,57 € > > Bredzisz, nie znasz się na cyferkach i ci się poprzestawiało lub najpewniej ... > nigdy nie wyściubiłeś nosa poza swoje blokowisko i tak ci się wydaje. > > A to pajacu na gumce czytałeś? tnij.org/my5e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polscep Re: Siła nabywcza IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.08.11, 19:28 > Może palanty z UE i pajace pchający się do rządzenia > w Polsce pomyśleli by o wyrównaniu siły nabywczej, > a dopiero potem o podwyżkach akcyz i podatków. Dlatego w 2003 roku w referendum unijnym trzeba było powiedzieć "nie". --- loty Polska, Warszawa Okęcie, randki przez Internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.252.28.177.internetia.net.pl 09.08.11, 09:18 UE?Pakiecik klimatyczny?Ru..nie bez wazeliny matolstwa ciąg dalszy. Hahahahahahahahah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.sferanet.pl 09.08.11, 20:06 A ty kim jesteś, że swoich rodaków i co za tym idzie siebie nazywasz matołami. Jakimś super mega matołem, skoro nie przychodzi ci do głowy, że nazywasz tak samego siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 09:27 No cóż ... gdzieś trzeba skubać by równiejszym żyło się "równiej". Retoryka/uzasadnienie podwyżek nie ma najmniejszego znaczenie, podatki będą dowalane wszędzie tam gdzie można sporo ściągnąć i gdzie nie bedzie to budziło ostrych protestów. Gdyby zaczęto masowo auta przerabiać na baterie i silniki elektryczne to położyłbym głowę pod topór ze szybko by kombinowano jaką opłatą to obciążyć. Ponoć możemy być potentatem gazowym, miast wdrożyć narodowy program przestawiania aut na w miarę czysty gaz i traktować to jako atut w ochronie środowiska to ... półgłówki z rządu zarżną tą branżę gdy im wyjdzie że z paliwa więcej podatków jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br00net W tym roku zamarznie Bałtyk IP: *.pruszcz.mm.pl 09.08.11, 09:30 albo w następnym, a w tym będzie prawie 80% powierzchni pokrytej lodem, eko-posrańcy będą mieli coraz mniej argumentów na temat CO2 i fikcyjnego wpływu na globalne ocieplenie i może zacznie normalnieć, i nikt już durnych pomysłów na nakładanie "pro-ekologicznegO" podatku do paliw nie będzie miał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt drastycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 09:31 bardzo modne slowo ostatnio, szkoda tylko, ze nie pada ono w kontekscie podwyzek plac, zwyklych obywateli rzecz jasna a nie Rychow , Zbychow itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (x)(x) Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 09:45 Nowa stawka skoczy ze 125 EURO do 500 EURO za tonę gazu co się przekłada na wzrost podatku z 500zł do 2000zł. Efekt? Litr paliwa LPG będzie kosztował przy dystrybutorze nawet i 4 zł. Urzędnicy z KE chcą zafundować nam taką podwyżkę w latach 2013-2018 ale biorąc poprawkę, że unijna kasa pusta mogą pójść na całość i ogłosić ukazem na terenie wszystkich landów unijnych nowe stawki w pełnej wysokości już od stycznia. Oczywiście polski rząd klepnie te decyzje bez mrugnięcia. wszystko po 5zloty :D i vat 50% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiu Wyjście z unii to nie problem! IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 01:29 Spoko, nic nas w Unii nie trzyma. Z dopłat zgarneliśmy już wszystko co się dało, jak Bruksela będzie się upierać, to wychodzimy i tyle. Zachód stać na ekologię, nas nie. Gdy średnia krajowa będzie wynosić 12 000 złotych netto, będziemy mogli pogadać o wprowadzaniu pakietów klimatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ququ Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: 212.191.130.* 09.08.11, 09:45 Jak widać niektórzy kupują dla szpanu wypasione samochody z górnej póły z nieekonomicznymi silnikami a za chwilę przerabiają je na gaz, jakby ich nie było stać na normalne paliwo. Totalny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 10:19 Obciach to ty masz na drugie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiot Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.11, 12:42 zauważ jednak, że spora część tych samochodów nie jest dostępna w 'ekonomicznych, europejskich' silnikach. Choćby i taki wycofany z produkcji Hummer - to bydle nie ma 'małego silnika'. Podobnie część Dodge'ów czy innych typowo amerykańskich samochodów. Skoro chcesz takim jeździć/kontrakt cię do tego zobowiązuje to logicznym posunięciem jest redukcja kosztów eksploatacji. Musisz jeździć to jeździsz, ale nikt nie rozkazuje ci tankować paliwa, jeśli możesz tankować gaz. Poza nielicznymi ograniczeniami (zakaz wjazdu do parkingów budynkowych - czy to podziemnych czy też wewnątrz budynku - w galeriach) gaz jest bardzo opłacalnym paliwem w chwili obecnej. Przy takiej cenie benzyny koszt instalacji zwraca się po około 20 tys. kilometrów. Są ludzie, którzy twierdzą, że gaz szkodzi silnikowi, że często jest awaryjny. Ja i moi koledzy mamy instalacje gazowe i oczywiście - raz na 2 lata trzeba coś w niej przeczyścić/wymienić. Jednak szkodliwego wpływu na silnik nie zauważyłem, dodatkowo nowe generacje pozwalają ograniczyć spalanie gazu do 100-110% benzyny (czyli autko pali podobnie jak benzyny 7 litrów/100 km ale gazu), no i oprócz delikatnej utraty mocy (słabe komponenty, niedopracowana technologia, niedokładnie założona instalacja) nie widać szkodliwego wpływu na silnik. Oczywiście nieśmiertelne 1,9 TDi VW jest dla ciebie ideałem i niedoścignionym perfekcjonizmem. Pragnę ci tylko przypomnieć, że po 20 latach udoskonalania konstrukcji nawet VW już z tego silnika zrezygnował (a szkoda, bo był jednym z najbardziej żywotnych silników, jakie widział świat - spokojnie potrafi pokonać pół miliona kilometrów, a nieraz i cały milion). Obecnie zastąpiła go mniejsza jednostka 1,6 TDi i cierpi na błędy młodości. Za kilka lat to będzie czołowy motor samochodów dla młodych i flot akwizytorów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 13:01 Gość portalu: idiot napisał(a): .... > Oczywiście nieśmiertelne 1,9 TDi VW jest dla ciebie ideałem i niedoścignionym p > erfekcjonizmem. Pragnę ci tylko przypomnieć, że po 20 latach udoskonalania kons > trukcji nawet VW już z tego silnika zrezygnował (a szkoda, bo był jednym z najb > ardziej żywotnych silników, jakie widział świat - spokojnie potrafi pokonać pół > miliona kilometrów, a nieraz i cały milion). Obecnie zastąpiła go mniejsza jed > nostka 1,6 TDi i cierpi na błędy młodości. Za kilka lat to będzie czołowy motor > samochodów dla młodych i flot akwizytorów. To nie są błędy młodości, to jest dokładne liczenie silnika na żywotność 200-250 tys km po czym ma się ostro sypać. Era silników robiących 500 tys do mln km bez poważnych napraw raczej się już nie wróci, to sie nie opłaca koncernom samochodowym. I nie tylko 1.9 tdi był świetny, równie dobre silniki (albo i lepsze) miał mercedes czy kiedyś audi (które np dawało swego czasu gwarancję na 500 tys przebiegu), myślę ze i niektóre BMW kilkanaście lat temu (benzynowe R6 czy 3 litrowy diesel). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMB A mnie gaz rzeźbi, bo mam nowe BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:10 Mam nowe BMW 3l 300KM i mnie gaz rzeźbi. Gaz jest dla biedaków. Odpowiedz Link Zgłoś
i-marszi Re: A mnie gaz rzeźbi, bo mam nowe BMW 09.08.11, 19:36 > Mam nowe BMW 3l 300KM i mnie gaz rzeźbi. Gaz jest dla biedaków. Pamiętaj że do biedy prowadzi zbyt duża rozrzutność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukuryk Re: A mnie gaz rzeźbi, bo mam nowe BMW IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.08.11, 19:41 > Mam nowe BMW 3l 300KM i mnie gaz rzeźbi. Gaz jest dla biedaków. Łącze w TP na którym rzeźbisz jest dla biedaków. Biedaków mentalnych bo swoich horyzontem myślowym i wyboru nie sięgają dalej, niż poza PPTiT: pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Poczta,_Telegraf_i_Telefon --- strefy parkowania, parkingi lotnisko Gdańsk, parking na lotnisku Wrocław Strachowice Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: A mnie gaz rzeźbi, bo mam nowe BMW 10.08.11, 08:55 Gość portalu: WMB napisał(a): > Mam nowe BMW 3l 300KM i mnie gaz rzeźbi. Gaz jest dla biedaków. Szwedzkie przysłowie mówi: nie ten bogaty, kto dużo zarabia, ale ten, kto mało wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.171.32.42.static.crowley.pl 09.08.11, 14:23 Jeśli ten "nieekonomiczny" samochód jest o połowę tańszy niż ten "ekonomiczny" (amerykański Ford Explorer 4.6 benzynowy kontra VW Touareg 2.5 TDI) - chyba nic dziwnego, że kupują? Zaoszczędzone kwoty wystarczą im na paliwo nawet na parę lat - a z gazem - eksploatacja wychodzi nawet taniej niż diesel... I nie mów, że "jak kogoś stać na samochód za 100 tysięcy - to nie musi oszczędzać". Może woli wydać 50 tysięcy? A stać go dlatego, że potrafi racjonalnie gospodarować swoimi finansami? Nie rozmawiamy o samochodach za max 10k PLN, jakie stanowią max możliwości marzycieli na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polscep Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.08.11, 19:35 > Jak widać niektórzy kupują dla szpanu wypasione samochody z górnej > póły z nieekonomicznymi silnikami a za chwilę przerabiają je na > gaz, jakby ich nie było stać na normalne paliwo. Totalny obciach. Totalny obciach to jest wtedy gdy sam, bez buntu (i pewno nie zdając sobie sprawy o o tym) oddajesz połowę tego co zarobiłeś na przeżarcie czemuś zaledwie państwopodobnemu. To jest totalny obciach. Popełniasz/popełniamy go na co dzień interesując się bardziej zakupami sąsiada niż sprawnością własnego państwa. --- darmowe randki, telefon na kartę, zakazane reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragon Ktos musi zaplacic za bledy,afery i wpadki PO!! IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 09.08.11, 09:49 Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Jak rząd podwyższ stawki... 09.08.11, 09:52 ... znajdą się tysiące ludzi, którzy swoimi autami na LPG zablokują drogi. W tym i ja. Chętnie wezmę udział w organizowaniu czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek Re: Jak rząd podwyższ stawki... IP: *.multimo.pl 09.08.11, 11:53 woodz_311 napisał: > ... znajdą się tysiące ludzi, którzy swoimi autami na LPG zablokują drogi. W ty > m i ja. Chętnie wezmę udział w organizowaniu czegoś takiego. I co to zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Jak rząd podwyższ stawki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 12:56 Powinni taką blokadę czołgami rozjechać, albo co najmniej pozamiatać dużym spychaczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnyhs Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 09:53 Debilni "wielbiciele euro i unii" - czy myślicie, że ktoś kiedyś coś da za darmo????Oddaje się z nawiązką, a ci, których kapitał stoi za unią i euro pociągają sznureczki, bo muszą zarobić na tym biznesie!!!! Już Jan kochanowski napisał " nową przypowieść Polak sobie kupi - że i przed szkodą, i po szkodzie GŁUPI!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.mlyniec.gda.pl 09.08.11, 09:54 chyba najwyzszy czas zaczac uczyc sie norweskiego tak zeby w ciagu 2-3 lat byc gotowym na emigracje, bo za chwile nie da sie tu zyc...... ostatniego grosza wycisna i pozwola zdechnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:09 Ha,ha,ha, montowali se gazowe wykańczałki silników żeby było taniej a tu bedzie normalnie, a nawet i drożej bo teraz z gazową instalacją będą na benzynie jeździć, ha,ha,ha, a z dieselka sie śmiali, BRAWO RZĄD ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 10:22 sam dieslem co prawda jeżdżę od iluś lat ale Ciebie zapytam wprost - poza Tobą reszta w domu zdrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 10:23 Hura!! Komuś się pogorszyło w życiu. Jak się cieszę. W końcu po to żyję, by się cieszyć z niepowodzeń innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 11:35 Gość portalu: malina napisał(a): > Ha,ha,ha, montowali se gazowe wykańczałki silników co se montowali? ja mam instalację LPG z przebiegiem 280 tys. km i nic mi się nie wykończyło, masz zatrudty dizelkiem musk Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 12:57 Głupoty piszesz kolego. Przy 30 tys rocznie z 2 litrowym silnikiem benzynowym zanim ten silnik padnie to zarobię na trzy takie silniki i pół samochodu. Diesla nie kupię bo robię dożo kilometrów ale w mieście, a diesel takiej eksploatacji nie lubi bardziej niż benzyna LPG. Swoją drogą nie uważam, że nowe diesle są tanie w eksploatacji. Spalanie owszem rewelacja ale serwis jak coś padnie to koszmar np DPF, dwumasówka, pompowtryski, turbina i pewnie kilka innych kwiatków. Więcej empatii kolego. Dla każdego inne rozwiązanie jest lepsze. Dla ciebie diesel bo robisz trasy, dla dziadka benzyna bo robi 5000 tys/rok, a dla mnie LPG bo jeżdżę dużo ale w mieście i nie stac mnie na serwis nowych Diesli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: 80.54.33.* 09.08.11, 10:02 To dobrze prawda? Polacy się cieszą w końcu po 89r. wybrali inną formę lewizny i permanentnie co 4 lata potwierdzają swoje zapatrywania, ba wręcz wyją z radości jak się nimi opiekują za ich pieniądze. Naturalną koleją rzeczy jest że ponad 50% podatków to już za mało ( globalizacja.org/download/cena-panstwa-kolowy.png ) i trzeba kolejnej mamony, a że wybieracie do rządu podobnych sobie, którzy podstaw ekonomii nie mają i np. o krzywej Leffera nic nie wiedzą to będzie tylko wzrost rabunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:11 @Edek, w 100% sie z twoim poglądem zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 10:27 Krzywa Leffera ponoć też idealnym narzędziem nie jest ale ... niestety rozwój gospodarkami z wysokością podatków jakoś skorelowany jest a my wpierw zgodziliśmy się na grabież majątku narodowego a teraz pokornie bedziemy znosić kolejne obciążenia. Ktoś wcześniej pisał o blokadach, za komuny nie sondowało się jak zmiany np cen wpłyną na nastroje i jakie mogą być ich konsekwencje, teraz są wyspecjalizowane ośrodki które robią sensowne oceny gdzie i ile można dowalić drenażu by jeszcze nie było niepokojów społecznych. Wk...a totalnie że jesteśmy ostro dymani przez tzw swoich wybrańców, mafiozów z PiS, PO, PSL i SLD - cała ta pookrągłostołowa śmietanka warta latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doogie Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.lnd2s.sg.alter.net 09.08.11, 10:36 Miki przyjdź. Już się zwracać chce od tej lewackiej biurokracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calder Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 11:26 Zarżną rynek ekologicznego paliwa, żeby mieć kasę na ekologię? Takie brednie, to mogą wymyślać tylko unijni urzędnicy - hipokryci - idioci. Niech powiedzą wprost - chcemy znów oskubać obywateli, powody nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 11:31 Biorąc pod uwagę jakie idiotyzmy wyprawiają kretyni z Brukseli, to wcale bym się tym nie zdziwił. www.gadzetech.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Polityka rudego IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 11:35 Chcieliscie ryszawego? Chcieliscie cuda? Chcieliscie Irlandie? To macie :-) hehe I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszz Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 11:49 Staram sie maxymalizowac ladowanie w moj kuper, dlatego glosuje na PO. jeszcze jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawajpis Nigdy wiecej nie zaglosuje na PO!!! IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 09.08.11, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante A było myśleć podczas euroreferendum 09.08.11, 11:52 Teraz już za późno. Chcieliście eurosocjalizmu, to płaćcie. Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Ręce precz od gazu niszczyciele Polski z PO i PSL! 09.08.11, 12:02 Wybory was wysadzą ze stołków. Jak brakuje kasy w budżecie to niech Pawlak wytłumaczy się czemu darował dla J&S Energie prawie 500 milionów złotych, a o łaskawości Tuska dla swoich zaprzyjaźnionych firm nie wspomnę. Jeśli ja mam ze swojej kieszeni płacić tylko za to by złodziej mógł ukraść więcej to chociaż jestem tzw szanowanym obywatelem to pójdę do sklepu po dres z kapturem i bejsbola tak na wszelki wypadek. Chętnie dam pieniądze na ratowanie kraju ale wtedy gdy będę wiedział, że zostaną one dobrze spożytkowane. Na złodziei nie mam zamiaru dawać ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
kelderek Re: Ręce precz od gazu niszczyciele Polski z PO i 10.08.11, 12:37 pomylily ci sie literki - mialo być z "PO i PIS" Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Ręce precz od gazu niszczyciele Polski z PO i 11.08.11, 09:14 Literki mi się nie pomyliły po prostu zapomniałem dopisać PIS ale na gaz największy wpływ ma Pawlak z PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amok 1 EUR = 4.21 PLN !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 12:09 nadchodzi niezłe szambo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgg Re: Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 12:43 Wieeeelka doooooopa wyborcy PO - nic tylko ladowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan "Polska się nie zgodzi" IP: 89.174.254.* 09.08.11, 12:50 "W pakiecie klimatycznym chodzi też o opodatkowanie węgla, co może uderzyć w naszą gospodarkę i podwyższyć rachunki za prąd. Polska się na to nie zgodzi - podkreśla Mackiewicz." panie Mackiwicz; głupoty pan gadasz bo Polska ustami pana Premiera Donalda Tuska już się na to zgodziła podczas szczytu bruksleskiego w 2008 roku... Do tej pory pamiętam jaki to był wieki sukces Pana Donalda bo wreszcie mieliśmy cywilizowaną twarz na europejskich salonach a nie zaciętą kartoflano-pszenną mordę kaczyzmu... Tak w mediach mówili gdy opisywali ten ówczesny sukces Pana Donalda, który teraz wprawdzie próbuje go vetować ale to już tylko pijar dla plebsu by mógł im potem pwoiedzieć, ze próbował ale nic się nie dało juz zrobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Alleluja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:04 Wreszcie cień szansy, że spawane czteroślady, tak ochoczo sprowadzane od "naiwnych" obywateli związku republik unijnych, strucle których jedyny ekonomiczny sens opierał się na tanim gazie, znikną z ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Tarnów Największy przekręt 21 wieku - ekologia w UE IP: *.ip.netia.com.pl 09.08.11, 13:41 To jest jawny przekręt - limity w emisji CO2. UE wprowadza durne limity, państwa robią majątek na handlu jednostkami emisji, a 70% emisji CO2 na świecie to USA i Chiny, które ograniczać nie mają zamiaru. hamujemy gospodarkę w Europie, a Chińczycy nam uciekają !! Debilni ekolodzy karmią nas mitami np. o napędzie hybrydowym... Jaka to ekologia, skoro w Polsce 90% energii elektrycznej uzyskuje się z węgla?! Wychodzi na to, że używania auta na prąd jest mniej ekologiczne niż tego na paliwo... Akumulator litowo-jonowy rozkłada się tysiące lat - kolejny idiotyzm ekologiczny. W USA samochody typu Prius płyną z Japonii statkami, spalającymi tony mazutu - taki samochód w momencie przybicia do brzegu USA, "wyemitował" więcej CO2 niż przeciętny benzyniak. PARANOJA!! Ktoś piękne "lody kręci" na tych pseudoekologicznych farmazonach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Największy przekręt 21 wieku - ekologia w UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 16:28 i tu racja wszyscy mają w d..e emisje co2 tylko my w unii dajemy sie na to nabierać co my jacyś zbawcy świata jesteśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Dokładnie jest tak jak piszecie! IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 19:52 Nawet gdyby założyć, że cała UE będzie dbała o klimat to wpływ UE na to jest żaden, bo ani Chiny, ani USA, ani Indie do tego się nie przyłożą. Odpowiedz Link Zgłoś