totapis500 14.09.11, 07:47 Czy za wszelką cenę chcą nam wychować nowe pokolenie moherów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charnel Re: Przedszkole ze zdrowaśką 14.09.11, 09:24 w godzinach darmowych ale rytmika to już musi być poza tymi godzinami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZaFB Przedszkole ze zdrowaśką - ??? IP: *.sejm.gov.pl 14.09.11, 09:35 Za FB: Jeśli "podstawa programowa" odbywająca się w godzinach 8 -13.00 ustawowo nie dopuszcza w tym czasie takich zajęć dodatkowych (dobrowolnych) jak jęz. angielki, rytmika czy nawet korektywa, to na jakiej podstawie dopuszczane są w tym samym czasie inne zajęcia nieobowiązkowe, jakimi np. jest religia nauczana przez księdza lub katechetę? Na zebraniu w przedszkolu usłyszałem właśnie, że zajęcia dodatkowe dopiero po 13.00 (czyli po zakończeniu czasu, w którym obowiązują zajęcia programowe) - dziwnym trafem ta sama reguła nie dotyczy zajęć religii. Czyli jeśli chce posłać dziecko na angielski, korektywę lub rytmikę to płace nie tylko płace za te dodatkowe zajęcia ale dodatkowo muszę płacić za czas przedszkolny wykraczający po za podstawę programową. Religię natomiast jakoś udało im się wprowadzić w czas podstawy programowej, więc dzieci które na nią nie uczęszczają są siłą rzeczy alienowane - a tak szły by po 13.00 normalnie do domu. Sedno polega na to że skoro udało się w podstawę programową wprowadzić religię to czemu nie np. jęz. angielski? Lub jeśli nie udało się innych dodatkowych, nieobowiązkowych zajęć realizować w czasie zajęć podstawy programowej to czemu w tym czasie przeprowadza się religię będącą również zajęciami nieobowiązkowymi (więc chyba nie zaliczającymi się do PODSTAWY programowej). Czy tylko ja dostrzegam tu pewien brak konsekwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
agacia_szczecin Re: Przedszkole ze zdrowaśką - ??? 14.09.11, 11:43 Też widzę tu niekonsekwencję. A denerwuje mnie to tym bardziej, że dzieci nie uczestniczące w religii są wyprowadzane w tym czasie do innej sali jakby miały jakąś karę. Gdyby zajęcia odbywały się w porze innych zajęć nadobowiązkowych nie raziłoby to tak mocno, bo rotacja dzieci jest większa. Poza tym uważam, że religia dwa razy w tygodniu po pół godziny to za dużo. Wszystkie inne zajęcia (poza rytmiką) odbywają się tylko raz w tygodniu. Efekt zmian w przedszkolach jest taki, że moje dziecko podczas religii siedzi w innej grupie, a na rytmikę nie będzie chodził, bo jego grupa ma zajęcia od 15:35 do 16:00. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzoharakterny Przedszkole ze zdrowaśką 14.09.11, 11:01 W cały świat oskarża tych zboczeńców w czarnych sukienkach o molestowanie bezbronnych dzieci. W Polsce natomiast pcha się bezbronne dzieci już od przedszkoli w ich bezbożne łapy. Przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: Przedszkole ze zdrowaśką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 11:21 Przerażająca jest twoja wypowiedź. Rozumiem że jeśli jeden policjant kradnie to cała policja to robi. Jeśli jeden lekarz jest matoł to wszyscy lekarze to matoły i nieuki i.t.d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przedszkole ze zdrowaśką IP: 82.177.16.* 14.09.11, 14:55 derek-moherek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex_11 Re: Przedszkole ze zdrowaśką IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 06:43 Nie porównuj kk do policji. Ma z nią tyle wspólnego co camorra. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Re: Przedszkole ze zdrowaśką 15.09.11, 08:29 Camora w stosunku do kk to drobne złodziejaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: Przedszkole ze zdrowaśką IP: 193.22.252.* 05.10.11, 15:18 "Przerażająca jest twoja wypowiedź. Rozumiem że jeśli jeden policjant kradnie to cała policja to robi. Jeśli jeden lekarz jest matoł to wszyscy lekarze to matoły i nieuki i.t.d " Buahaha, przypomina mi to wypowiedź Listkiewicza, który zaklinał się, że zatrzymany "Fryzjer" to "jedna czarna owca". Swoją drogą, nawet PZPN nie był tak bezczelny jak Watykan, który wydał instrukcję wewnętrzną ZABRANIAJĄCĄ wydawania księży-pedofilów organom ścigania i NAKAZUJĄCĄ załatwienie sprawy po cichu, we własnym gronie (ofiarę udobruchać/nastraszyć, księdza przenieść do innej parafii, na nowe tereny łowieckie), więc naprawdę, odpuść sobie obronę sprawy, która jest z góry przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Przedszkole ze zdrowaśką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 11:16 Od dłuższego czasu można zaobserwować dwa tematy powracające jak bumerang tuż przed wyborami - kościół i aborcja. W międzyczasie tematy się w miarę wyciszają i jest spokojnie. Problemu myślę że nie ma jeśli tylko dyrekcja każdego przedszkola czy szkoły potrafi się zorganizować. Przecież wystarczy jeśli jedna grupa będzie miała religię a druga w tym czasie etykę czy coś tam innego. Dzieciaki przecież w grupach można tak podzielić że nikt nikomu nie będzie wchodził w paradę. Dlaczego grupa dzieciaków których rodzice chcą religii ma być dyskryminowana w stosunku do innych i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzoharakterny Przedszkole z religią 14.09.11, 12:16 Trzeba być bardzo odważnym i nie kochać swoje dzieci by takich ludzi dopuścić do kontaktu ze swoimi dziećmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop religii Przedszkole z religią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 15:15 Jak tak dalej pójdzie to religia będzie obowiązkowa, trzeba to zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Przedszkole z religią 14.09.11, 16:02 Jakie darmowe czarnemu lub katechecie trza dać wypłatę i ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Przedszkole z religią IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 14:02 Mój syn skończył przedszkole 3 lata temu, religię miał siostra katechetka przychodziła do przedszkola o zdanie rodziców nikt nawet nie próbował pytać. Odpowiedz Link Zgłoś