Dodaj do ulubionych

Sylwia w Obozie świętych

• plendz Zaraz wezwiecie do palenia książek;-)) 04.10.11, 13:33
      Czytałem jedną książkę Raspaila, drugą miałem w ręku i nie poczułem się przez to zindoktrynowany, choć faktycznie dało się odczuć "przedsoborowe tęsknoty" i XIX wieczną atmosferę naorodowo-religijną.
      Rozbawiło mnie to, że najpierw piszecie, że Wasi eskperci nie znali pisarza, czy też jego książek, a następnie zamieszczacie ich komentarze. Albo coś się Wam pozajączkowało, albo postanowiliście ośmieszyć Waszych rozmówców.
      Wszystko jest możliwe, nawet to, że kandydatki PiS czytają książki oraz, że świadomie dobierają tytuł do celów kampanijnych. Niemniej to nie książka jest "winna" konsekwencji czytania, tylko przygotowanie czytelnika. Np. rasista nawet w Ewangeliach, czy w Muminkach znajdzie uzasadnienie dla nienawiści rasowej. Są książki szerzące nienawiść wprost i nienormalni autorzy, więc nie jestem absolutnie przeciwny zakazom sprzedaży i ściganiu pisarzy - ale tylko gdy dojdzie do złamania prawa.
    • morlis Dziennikarze Gazety to paranoitycy! 04.10.11, 14:55
      To jakaś paranoja! "Paranoitycy" z Gazety już nie wiedzą co wymyślić żeby uderzyć
      w PiS. Stuknijcie się w czoło zanim weźmiecie się za tak głupi temat.
      Ja mam w domu jakieś książki /nawet nie wiem skąd mi się wzięły, jedna jest nawet o
      komunizmie/, których nigdy nie czytałam. Pasują mi do regału i podtrzymują książki, które kilkakrotnie czytałam. Ale książki szanuję i nie wyrzucam. Może komuś dam. Niektórzy książką podpierają kiwający się stolik. Ale jaki ma związek treść książki z jej właścicielem.
      Można książkę wygrać, można dostać itd. Nie neguję, że ludzie czytają książki zgodne z
      ich przekonaniami. Ale niektórzy czytają książki żeby wiedzieć też co myślą inni,
      niekoniecznie tak samo jak czytający książkę. Oj, dziennikarze paranoitycy! Robicie z
      igły widły.
    • easz Sylwie wole Chutnik 04.10.11, 15:04
      Gość portalu: ola napisał(a):

> Dopatrywanie się tytułów książki w przypadku sesji zdjęciowej jest trochę żenuj
      > ące. Ewidentnie szukacie pretekstu żeby się do niej przyczepić.

Gdyby to byla imitacja, papier toiletowy w lysej okladce, to moze, ale jak sie okazuje - dla dociekliwych - kandydatka sama pretekst dala, pozujac do zdjecia z tytulem w reku nieprzypadkowym, cbdu.

Z artykulu -
      Z tych reakcji można wnosić, że prawdziwa dyskusja o emigracji i stosunku do obcych dopiero przed nami.

Poki co, to wlasnie my, Polacy zasilamy/zasililismy szeregi imigrantow dosc mocno, spotykajac sie z roznymi reakcjami tambylcow jak i, co smutniejsze, tubylcow, ale zeby o tym porozmawiac konstruktywnie, miedzy nami Polakami, to raczej nie za bardzo.
      A ze obcy=zly dla prawicy, konserwatystwo&co, to zadne odkrycie.

Ksiazka jest zla.
    • kibic_rudego największy ich grzech nie czytają GW i Adasia 04.10.11, 15:56
    • pssz Już jest znana, więc może zostać celebrytką 04.10.11, 17:11
      Jeżeli by nie weszła do sejmu, to ma realną szansę na Taniec z Gwiazdami albo coś w tym stylu ;)
    • konigin Piękna Sylwia w Obozie świętych 04.10.11, 17:43
      Zwykla slodka idiotka z malym rozumkiem. Jak prawie kazda paprotka, zreszta.
    • mulka No, boki zrywać :-) 04.10.11, 17:56
      W redakcji "Metra" nikt tej książki nie czytał ani nie znał autora. - pisze z powagą redakcja :-)))

Ale przecież... W redakcji "Metra" ktoś chyba jakieś książki czytał? I chyba zna jakichś autorów?
      To dlaczego redakcja pisze o autorze, którego nie zna? Niech redakcja błyśnie esejem na temat autora, którego dzieła redakcja zgłębiła osobiście! Ja, osobiście, juz składam dłonie do braw, w oczekiwaniu na ten świetny tekst :-)
    • Gość: Waldemar Ona jest boska IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 18:33
      zobaczcie to: tuskopalikot.pl
    • venediger Piękna Sylwia w Obozie świętych 04.10.11, 21:20
      Odwalcie się od dziewczyny!!! Widać, że Aborcza się boi...
    • Gość: isis Piękna Sylwia w Obozie świętych IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 22:04
      Nie trawie tej kobiety.
    • Gość: y.y Brawa dla p. Ani IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.10.11, 23:14
      "Z prośbą o ocenę książki i autora zadzwoniliśmy do wybitnych tłumaczy i znawców literatury francuskiej, m.in. Jana Gondowicza, Magdaleny Miecznikowskiej i Anny Wasilewskiej. Nie znali książek Raspaila.

- Nie przechadzałabym się pod pachą z książką Jeana Raspaila. (...) - mówi Anna Wasilewska"

Ja tam się nie wypowiadam jeżeli o czymś nie mam pojęcia, ale jak widać niektórym to nie przeszkadza;)
    • r1234_76 Re: Sylwia w Obozie świętych 04.10.11, 23:38
      Jak zwykle, zarówno w artykule jak i w komentarzach się wypowiada mnóstwo osób, które co prawda książki nie czytały, ale gotowe są napisać jej recenzję. ;/
      Chyba tylko profesor Kik zachował odrobinę rozumu.
    • konsulhonorowypernambuco Piękna Sylwia w Obozie świętych 04.10.11, 23:41

Piekna Sylwia? Tłukowata odrobinę. Kiedyś mówiono o takich "pucrondel".
    • Gość: zzz Piękna Sylwia w Obozie świętych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 00:31
      Drodzy pracownicy Gazety czy Adaś po korytarzach biura przemieszcza się równie szybko jak na tym filmie? www.youtube.com/watch?v=bASe_lNOc0Q
      Swoją drogą wyjątkowo szmaciarski artykuł
    • Gość: filut z Pragi podobnie Ubecja analizowala zdjecia podziemia oraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 08:00
      z demonstracji w stanie wojennym

brakuje tylko jeszcze numerow nad osobami na tym plakacie odnoszacymi sie do teczek z aktami bezpieki

jak widac w gazetce szkola Ketmana-Maleszki oraz Stefana Michnika wiecznie zywa
    • kelob3 super ksiazka -polecam 05.10.11, 10:20
      tylko nie dla donaldoglowych i POliKOTow
    • Gość: gość Re: Sylwia w Obozie świętych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 12:56
      Nie do końca w tym przypadku. Na innym zdjęciu inna książka (wybierzpis.org.pl/chodzcie-z-nami/) ale autor (Jean Raspail) ten sam. Przypadek?

Pierścień Rybaka - Dlaczego pewnego dnia tajne służby watykańskie zaczynają wnikliwie badać "dossier Benedykta" oraz średniowieczną legendę o "Księżycowym Papieżu", znaną tylko mnichom z pewnego francuskiego klasztoru? Kim jest stary włóczęga, który pod koniec XX wieku mówi o sobie po prostu: "Jestem Benedykt" i nosi w plecaku pierścień rybaka - symbol władzy papieskiej? Oszustem? Szaleńcem?

Dlaczego Watykan posyła jego śladem swego najlepszego agenta? Co oznaczają tajemne symbole, zatopiona kaplica i klucz, który niczego nie otwiera, wstrząsające sceny z przeszłości i apokaliptyczne zwiastuny przyszłości? Kto jest pochowany w nowym grobie w krypcie św. Piotra, przy którym modlą się Jan Paweł II i "kardynał R."?...
    • Gość: sowizdrzał Piękna Sylwia w Obozie świętych IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 15:17
      futerał czy fiuterał bo nie doczytałem
    • jur56 Piękna Sylwia w Obozie świętych 05.10.11, 16:52
      Pięć książek od razu , dobra jest , chyba, że to ściema . Ale jak można podejrzewać
      taki filar intelektualny PIS .
    • Gość: daria ale nie macie co robic IP: *.centertel.pl 07.10.11, 22:00
      nie wiem po co takie rzeczy robicie ludzie sie skupiaja na tak nieistotnych rzeczach Pani Sylwia wiele razy wyrazala swoje poglądy które są jasne dla tych którzy sie orientuja a nie czatuja na czyjs bład co do mnie ja an pania głosuje bo jest to odpowiednia osoba do naszego sejmu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka