Dodaj do ulubionych

Referendum2007

IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.05.07, 16:43
Moze to jest jakis pomysl:

www.referendum2007.org/
Obserwuj wątek
    • jobrave Re: Referendum2007 24.05.07, 18:08
      Ja uważąm, że oni powinni jednak dotrwać do końca kadencji, ponieważ gdyby
      odwołano ich wcześniej, mieliby powody do twierdzenia, że "układ", "szara sieć"
      "czerwona pajęczyna", "postkomuniści" "ubecka i sowiecka agentura" oraz
      "polskojęzyczne media" uniemożliwiły im budowę nowej Polski, w która miał
      wyrosnąć w siłę a ludzimo miało się żyć dostatniej. Myślę, że należy poczekać,
      niech powychodzi wiecej świństw, takich jak, to że Zioberko ma mentora w osobie
      ubeckiego kapusia (o czym =rzecz jasna- nie wiedział hehehe). Im więcej takich
      rzeczy wyjdzie , tym lepiej, może ci co głosowali na PiS przejrza wreszcie na oczy.
      • Gość: aaa Re: Referendum2007 IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.05.07, 18:25
        Jest w tym duzo racji. Ale z drugiej strony ciekawe czy znalazloby sie to pol
        miliona podpisow?
      • rychu_z_przemysla Re: Referendum2007 24.05.07, 19:57
        jobrave napisał:

> Ja uważąm, że oni powinni jednak dotrwać do końca kadencji, ponieważ gdyby
        > odwołano ich wcześniej, mieliby powody do twierdzenia, że "układ", "szara sieć"
        > "czerwona pajęczyna", "postkomuniści" "ubecka i sowiecka agentura" oraz
        > "polskojęzyczne media" uniemożliwiły im budowę nowej Polski, w która miał
        > wyrosnąć w siłę a ludzimo miało się żyć dostatniej. Myślę, że należy poczekać,
        > niech powychodzi wiecej świństw, takich jak, to że Zioberko ma mentora w osobie
        > ubeckiego kapusia (o czym =rzecz jasna- nie wiedział hehehe). Im więcej takich
        > rzeczy wyjdzie , tym lepiej, może ci co głosowali na PiS przejrza wreszcie na
        oczy.

Jobrave nadal na wybiórczym posterunku?

• Gość: przemyslanin2006 Re: Referendum2007 IP: *.mcon.pl 24.05.07, 21:07
        Oczywiście,że tak, niech rządzą.Niech rozdupcą wszystko (niewiele już im
        zostało),co tylko chcą, niech kompromitują się nadal.Koniunktura gospodarcza
        już wykazuje wyraźne symptomy "przesilenia", budżet napięty jak nigdy, rosną
        konflikty z UE (ostatni przykład stocznie, których tow. Jasiński nie zdązył
        sprywatyzować) kompromitacja z EURO-2012 pewna jak w ruskim banku. Niestety,
        gdy będą kończyć rządzić będzie nas w kraju o kolejne 1,5 mln ludzi mniej.
        Ciekawe tylko co powie niezawodny mocher i spora rzesza tych rodaków, którzy
        jak dzieci dają się nabierać na tanie propagandowe, godne "ideowców" z dawnej
        przewodniej siły slogany i socjotechniczne chwyty. Już dziś wiadomo, że
        odchodząc PiS powie: chcieliśmy dobrze,ale "układ" nam nie pozwolił.I to będzie
        prawda, tyle, ze będzie nowy "układ" jaki towarzysze z PiS pracowicie tworzą.
        Raz zdobytej władzy nie oddamy - jak mawiał pewien guru, także panstwa
        Kaczyńskich w swoim czasie (studia, doktoraty itd.)
    • Gość: Blady Bronek Re: Referendum2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:09
      I niech mi ktoś powie, że to nie jest paranoja. Po pierwsze, żadne prawo nie
      przewiduje odwołania w drodze referendum Prezydenta RP. Równie dobrze można
      przeprowadzić referendum w sprawie pór roku. Po drugie mam lepszy pomysł.
      Proponuję wprowadzić do konstytucji poprawkę:
      Art. 50a Zakazuje się kandydowania do Sejmu, Senatu a także na urząd Prezydenta
      Rzeczpospolitej Polskiej członkom oraz zwolennikom Prawa i Sprawidliwości, oraz
      innym osobom o poglądach zbliżonych do PiS.
      Art. 50b Wybór osób o których mowa w Art. 50a z mocy prawa uznaje się za
      nieważny.

Po dodaniu tych dwóch artykułów będzie spokój.
      • Gość: aaa Re: Referendum2007 IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.05.07, 22:36
        No nie mozna. Ale pomarzyc jeszcze mozna... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka