Gość: aaa IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.05.07, 16:43 Moze to jest jakis pomysl: www.referendum2007.org/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jobrave Re: Referendum2007 24.05.07, 18:08 Ja uważąm, że oni powinni jednak dotrwać do końca kadencji, ponieważ gdyby odwołano ich wcześniej, mieliby powody do twierdzenia, że "układ", "szara sieć" "czerwona pajęczyna", "postkomuniści" "ubecka i sowiecka agentura" oraz "polskojęzyczne media" uniemożliwiły im budowę nowej Polski, w która miał wyrosnąć w siłę a ludzimo miało się żyć dostatniej. Myślę, że należy poczekać, niech powychodzi wiecej świństw, takich jak, to że Zioberko ma mentora w osobie ubeckiego kapusia (o czym =rzecz jasna- nie wiedział hehehe). Im więcej takich rzeczy wyjdzie , tym lepiej, może ci co głosowali na PiS przejrza wreszcie na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Referendum2007 IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.05.07, 18:25 Jest w tym duzo racji. Ale z drugiej strony ciekawe czy znalazloby sie to pol miliona podpisow? Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Referendum2007 24.05.07, 19:57 jobrave napisał: > Ja uważąm, że oni powinni jednak dotrwać do końca kadencji, ponieważ gdyby > odwołano ich wcześniej, mieliby powody do twierdzenia, że "układ", "szara sieć" > "czerwona pajęczyna", "postkomuniści" "ubecka i sowiecka agentura" oraz > "polskojęzyczne media" uniemożliwiły im budowę nowej Polski, w która miał > wyrosnąć w siłę a ludzimo miało się żyć dostatniej. Myślę, że należy poczekać, > niech powychodzi wiecej świństw, takich jak, to że Zioberko ma mentora w osobie > ubeckiego kapusia (o czym =rzecz jasna- nie wiedział hehehe). Im więcej takich > rzeczy wyjdzie , tym lepiej, może ci co głosowali na PiS przejrza wreszcie na oczy. Jobrave nadal na wybiórczym posterunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslanin2006 Re: Referendum2007 IP: *.mcon.pl 24.05.07, 21:07 Oczywiście,że tak, niech rządzą.Niech rozdupcą wszystko (niewiele już im zostało),co tylko chcą, niech kompromitują się nadal.Koniunktura gospodarcza już wykazuje wyraźne symptomy "przesilenia", budżet napięty jak nigdy, rosną konflikty z UE (ostatni przykład stocznie, których tow. Jasiński nie zdązył sprywatyzować) kompromitacja z EURO-2012 pewna jak w ruskim banku. Niestety, gdy będą kończyć rządzić będzie nas w kraju o kolejne 1,5 mln ludzi mniej. Ciekawe tylko co powie niezawodny mocher i spora rzesza tych rodaków, którzy jak dzieci dają się nabierać na tanie propagandowe, godne "ideowców" z dawnej przewodniej siły slogany i socjotechniczne chwyty. Już dziś wiadomo, że odchodząc PiS powie: chcieliśmy dobrze,ale "układ" nam nie pozwolił.I to będzie prawda, tyle, ze będzie nowy "układ" jaki towarzysze z PiS pracowicie tworzą. Raz zdobytej władzy nie oddamy - jak mawiał pewien guru, także panstwa Kaczyńskich w swoim czasie (studia, doktoraty itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Bronek Re: Referendum2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 22:09 I niech mi ktoś powie, że to nie jest paranoja. Po pierwsze, żadne prawo nie przewiduje odwołania w drodze referendum Prezydenta RP. Równie dobrze można przeprowadzić referendum w sprawie pór roku. Po drugie mam lepszy pomysł. Proponuję wprowadzić do konstytucji poprawkę: Art. 50a Zakazuje się kandydowania do Sejmu, Senatu a także na urząd Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej członkom oraz zwolennikom Prawa i Sprawidliwości, oraz innym osobom o poglądach zbliżonych do PiS. Art. 50b Wybór osób o których mowa w Art. 50a z mocy prawa uznaje się za nieważny. Po dodaniu tych dwóch artykułów będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Referendum2007 IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.05.07, 22:36 No nie mozna. Ale pomarzyc jeszcze mozna... :) Odpowiedz Link Zgłoś