Gość: mg IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 08:34 jest macica = jest ryzyko lol od dziś w każdym cv piszę, że moje policystyczne jajniki i niepękający pęchrzyk Graffa, uniemożliwiają mi zajście w ciążę:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panizalewska Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 09:02 Bo produkowanie nowych pokoleń przyszłych pracowników to prawdziwe zło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska 25.10.11, 10:20 Nie ma się potem co dziwić, że mamy taką dzietność jaką mamy. A państwo jak zwykle wszystko oddaje walkowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Dyskryminacja w Generali 25.10.11, 09:12 Nowy, młody prezes jednej ze spółek Generali zaczął pracę incognito pojawiając się w pokojach pracowników. I byłoby to piękne gdyby nie dyskryminacyjna wpadka. Pan Piotr Kawka znany z przychodzenia do pracy codziennie w tym samym dresiku w szerokie pomarańczowe pasy zgromadził na swoim biurku stos przypominający majątek bezdomnego metrowej wysokości. W momencie wejścia prezesa w stanie równowagi chwiejnej gdzieś na szczycie znajdowały się dwie świeżutkie i pachnące drożdżówki. Bury za bałagan na biurku pana Kawki nie dostał pan Kawka ani nawet urzędujący w tym samym pokoju szef programistów, ale jedyna w tym zespole kobieta. Czy należy się dziwić, że w zarządzonych przez pana prezesa wkrótce po tym incydencie zwolnieniach grupowych to właśnie ona straciła pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 10:36 Ale to nic, że kobieta może zajść w ciąże. Załóżmy, że to doświadczony pracownik z dzieckiem po 35.... ... jak zadzwoni dziecko, że coś się stało wyleci z pracy na ratunek.... ... chore zostanie w domu.... Te stereotypy to se wymyślają w głowach chyba eksperci by być poprawni politycznie... Prawda taka, że facet zostanie po godzinach bez grymaszenia... będzie miał bałagan, mniej profesjonalny, a kłótnia z żoną objawiać się będzie w jego odzieniu... ... ale będzie aż skończy robić. Bo wie, że za grymaszenie może wylecieć z pracy, a kobieta posądzi cię o dyskryminację i seksizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 10:36 kobiety na studia inżynierskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx Re: Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 10:41 A gdzieś chcemy kobiet? Kobiety budzą pogardę. Młode, trzydziestoletnie, czterdziestolatki, staruszki. Ciężarne i nieciężarne. Wychowujące dzieci i pracujące. W polityce i w organizacjach humanitarnych. W szpilkach i w moherowym berecie. Chyba nikt nie jest w stanie tyle zyskać na wyjeździe z kraju i odcięciu się od polskiego środowiska jak młoda, wykształcona kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska IP: *.coe.int 25.10.11, 10:57 jestem w trzeciej ciazy, pracuje, nie mieszkam w Polsce. i tylko od Polakow slysze "a co mowia w pracy na twoje zwolnienia?", "jak sobie dajesz rade ze wszystkim?", "nie jestes zbyt zmeczona?"..... tak, jestem w ciazy, zwolnien nie biore bo czuje sie dobrze i moge pracowac tak jak zawsze - przed komputerem, od 9 do 18, czasami z przerwa na obiad, czasami bez jak jest duzo pracy, sama ogarniam zycie z dwojka dzieci. moja ciaza nie jest problemem dla nikogo w pracy czy "tubylcow" - pytaja raczej o plec dziecka, o reakcje starszych dzieci itp. i oczywistym jest, ze nie bedzie mnie w pracy przez kilka tygodni i wroce znowu jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska IP: 156.17.79.* 25.10.11, 11:00 Jestem kobietą , pracuję już lat 30 i mimo wszystko wolę jak szefem jest mężczyzna i w zespole są też mężczyźni, są bardziej stali emocjonalnie. Panie to często histerie, plotki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
takisobienik Re: Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska 25.10.11, 11:06 Gość portalu: gośc napisał(a): > Jestem kobietą , pracuję już lat 30 i mimo wszystko wolę jak szefem jest mężczyzna i w zespole są też mężczyźni Czyli wolisz nie pracować w ogóle? Skoro szefem ma być mężczyzna i w zespole też mają być mężczyźni... Może rozważ przejście na emeryturę? > są bardziej stali emocjonalnie. Ekhem, ekhem. U panów cykl hormonalny przebiega dobowo, u pań - w ciągu miesiąca. Kto jest bardziej stabilny, odpowiedz sobie sama ;) > Panie to często histerie, plotki itp. Och tak, często plotkują na forum o histerycznych koleżankach z pracy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska IP: 156.17.79.* 25.10.11, 13:12 no właśnie po takiej odpowiedzi widać, ze jesteś kobieta i od razu to wyjaśnia, dlaczego wolę pracować z mężczyznami Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Nie chcemy kobiet w pracy. To Polska 25.10.11, 13:37 Gość portalu: gośc napisał(a): > Jestem kobietą , pracuję już lat 30 i mimo wszystko wolę jak szefem jest mężczy > zna i w zespole są też mężczyźni, są bardziej stali emocjonalnie. Panie to częs > to histerie, plotki itp. Widzisz, a ja wolę pracować z kobietami. I mam szefa kobietę właśnie - przyszła za szefa mężczyznę. I jest to najlepsza chyba szefowa, jaką miałam. Histerie? Plotki? Nie zdarzyły mi się. Ale zdarzali się trudni panowie. Nie generalizuję jednak tego na wszytskich mężczyzn :) Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Wolimy 25.10.11, 11:15 To naturalne, w końcu wolimy kobiety w domu, albo na tanecznym parkiecie, albo... Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Wolimy 25.10.11, 13:51 ob.znalezinski napisał: > To naturalne, w końcu wolimy kobiety w domu, albo na tanecznym parkiecie, albo... O, a ja nie wolę kobiety w domu :D Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Re: Wolimy 25.10.11, 15:15 mniemanologia napisała: > O, a ja nie wolę kobiety w domu :D > no niektórzy (niektóre) wolą chłopów, ale to ich prywatna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Wolimy 25.10.11, 15:24 ob.znalezinski napisał: > mniemanologia napisała: > > > O, a ja nie wolę kobiety w domu :D > > > no niektórzy (niektóre) wolą chłopów, ale to ich prywatna sprawa To nia ja zaczynałam z tą prywatą :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Mam dla Ciebie pracę: hydraulika, zainteresowana? IP: *.studiopol.pl 25.10.11, 12:04 jakoś do ciężkich prac nie ma chętnych kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Mam dla Ciebie pracę: hydraulika, zainteresow 25.10.11, 13:40 Jakoś też nie widze tłumów mężczyzn, którzy marzyliby o pracy hydraulika. Każdy chce być managerem, a mało kto szambonurkiem. Dziwi Cię to? Odpowiedz Link Zgłoś
ob.znalezinski Re: Mam dla Ciebie pracę: hydraulika, zainteresow 25.10.11, 15:21 mniemanologia napisała: > Jakoś też nie widze tłumów mężczyzn, którzy marzyliby o pracy hydraulika. Każdy > chce być managerem, Bo na hydraulika trzeba cos umieć > Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Mam dla Ciebie pracę: hydraulika, zainteresow 25.10.11, 15:27 ob.znalezinski napisał: > mniemanologia napisała: > > > Jakoś też nie widze tłumów mężczyzn, którzy marzyliby o pracy hydraulika. > Każdy > > chce być managerem, > > Bo na hydraulika trzeba cos umieć Rzekłeś. Ale nie przesadzaj, paru mądrych mężczyzn da się znaleźć. Już tak po nich nie jeździj... Odpowiedz Link Zgłoś