Gość: TamTam Opór czynny - atak na urzędy IP: 82.139.156.* 24.01.12, 21:16 Ludzie trochę aktywności - ja zamierzam powybijać kilka szyb w urzędach i siedzibach partii PO. Proponuje też atakować instytucje np. nasikać w windzie, no ikry trochę ludzie tu się ważą losy naszej wolności. Trzeba organizować się w grupy i działać. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Coś chyba nie tak? 24.01.12, 21:18 A Artykule: www.sfora.pl/IFPI-Jedna-czwarta-internautow-to-piraci-Kradna-na-potege-a39870 jest informacja: "Ogólnie sprzedaż plików muzycznych na świecie wzrosła w 2011 roku o 8 proc i wyniosła w 4,9 mld dolarów. Natomiast wytwórnie muzyczne odnotowały najwyższy w historii wzrost ( o 32 proc.) przychodów ze sprzedaży muzyki w internecie. " ........................... Więc jak to jest z z tym piractwem i stratami? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Coś chyba nie tak? 24.01.12, 21:59 > Więc jak to jest z z tym piractwem i stratami? Jak ze wszystkim innym. Wystarczy, że największy gracz zanotuje gigantyczny zysk i globalnie cała branża będzie na plusie. Żeby mówić o tym, jak to jest z tym piractwem i stratami, należałoby odnieść się do konkretnych przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Hakerzy ja proszę żebyście nasilili działania IP: 82.139.156.* 24.01.12, 21:23 Hakerzy ja proszę żebyście nasilili działania. Krew mnie zalewa jak mi ktoś kasuje moje posty, a jak to ma wyglądać właśnie tak to ja p.. takie państwo głosujcie w wyborach na cokolwiek poza PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 21:25 Wszystko przed nami...trzeba doprowadzic do upadku rzadu i wczesniejszych wyborów + wybranie ludzi ktorzy tego shitu nie podpisza i podetra sobie tym 4 litery!!! Zima wasza wiosna nasza sqrwiele pelowskie!!! wiosna strajkow i rozwalania was na kazdym kroku! Zero tolerancji i totalny ostracyzm dla platfusów. Nie wspomagac, nie gadac nie brac udzialu w ich przedsięwzieciach ... jak w stanie wojennym wobec komuny od ktorej roznia sie tylko tym ze jeszcze do nas nie strzelaja a na razie strasza stanem wyjatkowym!!! Bojkot dla po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.01.12, 21:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zipp "efekt mrożący" IP: *.praga.podlaczamy.net 24.01.12, 21:25 "Efekt mrożący"? Jeśli ktoś pisze bloga, po prostu musi przed wstawieniem każdego cudzego zdjęcia, filmu albo tekstu (większego niż użytek dozwolony) uzyskać zgodę autora na nieodpłatne wykorzystanie jego dzieła w Internecie, zapłacić honorarium albo zrezygnować z publikacji. Tak samo jest obecnie (wg polskiej ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych), natomiast ACTA pozwala szybko zablokować nielegalnie zamieszczony materiał, żeby zmniejszyć straty autora lub właściciela czy dzierżawcy praw majątkowych do dzieła. Jeśli materiał został legalnie opublikowany w Internecie np. na stronie autora, galerii, wydawcy itp., wystarczy dać linka, który przekieruje czytelnika na tę stronę (i wygeneruje na niej ruch, na którym może zarobić autor itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: "efekt mrożący" IP: 83.238.242.* 25.01.12, 00:48 Poczytaj lepiej co sadzi GIODO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaz Ryży rządzi:( głosujcie na coś innego nawet PIS IP: 82.139.156.* 24.01.12, 21:28 Ryży rządzi:( głosujcie na coś innego nawet PIS Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Przeciez to jakis horror. 24.01.12, 21:29 Ta umowa jest tak ogólna , ze praktycznie wszystko można pod to podciągnąć. Praktycznie byle producent gwoździ będzie mógł wykańczać konkurencje bezzasadnymi pozwami. Odpowiedz Link Zgłoś
wykiwany nikt nie zwrócił uwagi na strony sporu o prawa 24.01.12, 21:35 Nikt nie zwrócił uwagi na strony sporu o prawa własności intelektualnej. W umowie ACTA stroną wnoszącą o wszczęcie procesu o prawa do patentu może być tylko federacja lub stowarzyszenie będąca posiadaczem tych praw. Twórcy, sprzedawcy nie mają do tego nic, chyba że scedują swoje prawa autorskie na podmiot upoważniony do występowania w ACTA. Wystarczy ze amerykański koncern samochodowy, farmaceutyczny, fonograficzny wskaże Polskę jako kraj w którym sprzedaje się zamienniki i Polska z urzędu będzie musiała wszystko posprzątać I zapłacić za domniemaną utratę korzyści. Tak Panie ministrze Boni, to nic nie zmieniająca umowa handlowa Władza ekonomiczna koncernów będzie nieograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panwihajster Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.12, 21:42 Apel do wyborców PO! Szanowni Państwo! Arogancja Waszego Premiera sięgnęła Zenitu. Proszę was o niegłosowanie na PO we wszystkich wyborach (Sejm,Prezydent,Sejmiki Wojewódzkie). Nie namawiam do glosowania na Strasznego Kaczora, ani na Paligłupa, ani na LSD. Zagłosujcie na.... kogoś innego albo nie idźcie głosować. Będziecie mieli czyste sumienie i spełnicie patriotyczny obowiązek! Dziękuje z Góry za zrozumienie Dobrej Nocy Wszystkim! I kibolom, i gejom byle nie Panu Płemiełowi Houk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca PO Sorry Gregory IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 22:15 ale zagłosuję na PO, tak jak głosowałem do tej pory. Nie widzę nic złego w umowie międzynarodowej, która nie jest w żaden sposób sprzeczna z obecnymi polskimi regulacjami. Niestety, ale lemingi i owczy pęd antyACTA w internecie do mnie nie trafiają. A PO pewnie i tak przegra następne wybory, bo zaczyna wprowadzać bolesne reformy. Zatem zlew na misia, że jeszcze trochę głosów straci. Zresztą kibole też straszyli, że obalą rząd. Że jest ich w Polsce setki tysięcy. I co? I nico, bo na wybory chodzą miliony, a nie setki tysięcy. 200.000 fejsbukowiczów zapisanych do grup antyActa, wyłączywszy niepełnoletnich - jakieś 150.000, to jest raptem 1% wszystkich wyborców. A tak już zupełnie serio: wrzuć na luz. Nikt Ci żadnych praw nie odbiera. ACTA nie zawiera niczego, czego już by w tym kraju nie było i co i tak nie byłoby nagminnie łamane. ACTA nie wywołuje takich protestów w ŻADNYM innym kraju. Tylko u nas ten owczy pęd poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sorry Gregory IP: *.net.stream.pl 25.01.12, 10:01 No jasne, w Stanach wystarczył 1 dzień i senatorowie wycofali się z pomysłów które nie podobały się całej rzeszy internautów. U nas władza ma wszystkich w du.... ale co się dziwić, kiedy ma takich wyborców jak Ty. Ja nie chcę mieć rządu który w tajemnicy przepycha porozumienia pisane na kolanie przez amerykańską finansjerę. Odpowiedz Link Zgłoś
sacharynek Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... 24.01.12, 21:48 Mam nadzieję, że ACTA to będzie kropla, która przeleje czarę goryczy i ludzie wyjdą na ulicę, a paru jełopów z wiejskiej zaliczy przejażdżkę życia na taczkach - ku przestrodze innym jełopom, aby pamiętali kto na nich głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Wy baranki....wbijcie sobie w tępe główki jedno IP: *.compower.pl 24.01.12, 21:57 Od dawna płacicie za to żeby Was kontrolować. Nie tylko w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjepka Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.nyc.res.rr.com 24.01.12, 21:58 "Faszyzm powinien nazywać raczej raczej korporacjonizmem, ponieważ jest to połączenie państwa i władzy korporacyjnej". - Benito Mussolini. Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... 24.01.12, 22:01 [Komentarz naruszał postanowienia paktu ACTA i został usunięty] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowi IP: *.devs.futuro.pl 26.01.12, 10:45 Nierozumiem dlaczego usunieto poprzedni komentarz ...przeciez ACTA jeszcze nie obowiązuje, dopóki nie przejdzie przez Parlament. Juz nic z tego nie rozumiem. człowiek cokolwiek będzie robił w necie będzie czuł się jak potencjalny przestepca. Wydaje mi się, że dobrze zrozumiałam zapisy w ACTA (tylko te zrozumiałam..tak mi sie wydaje) odnośnie świadomości osoby, które naruszyła prawa autorskie. Jak przy takim chaosie informacyjnym 'co wolno a czego nie" przecietny zjadacz chleba ma mies świadomośc popełniania przestępstwa czy naruszenia zakładając że nie robi czegoś perfidnie. Dezinfomacja i nieświadomośc przemawia za tym co naruszył postanowienia ACTA? A może twórcy niekomercyjni powinni dac święty spokój internautom dzięki którym istnieją? Bo tych twórców nikt nie promuje, nie wydaje płyt itd. Może ci twórcy powinni załozyc jakąs organizację zrzeszająca takich twórców którym nie przeskadza naruszanie jego praw, dzięki czemu o ich twórczości dowie się spora grupa internautów a co za tym idzie będą obecni na jego np. koncercie czy secie? Pisze o muzyce. Dlaczego Państwo ma ścigac internautę z urzędu jeśłi naruszenie nie przeszkadza samemu twórcy? Z tego co słyszę twórcy sa podzieleni. Tylko komercyjna "łupanina" na tym traci a my tracimy na prawdziwym rozwoju kulturalnym który często jest niszowy i dociera do małej grupy odbiorców. Widząc link np. ilustrujący piękny obraz pojadę na wystawę, inaczej nie słyszałabym o twórcy i nie byłabym obecna na wystawie. Więc jak widać nie dotyczy to tylko myzyki. Moze ci twórcy powinni się zrzeszać? Czy ACTA są ponad wszelkim prawem dotyczącym ochrony danych osobowych? Przeciez to przeczy podstawowym prawom człowieka...człowiek który nie jest żadnych przestępca będzie inwigilowany, będzi emial poczucie ze jego maile są gromadzone a wszedzie pracuja przeciez tylko ludzie. Będzie bał się swobody wypowiedzi w każdym 'głupim" mailu!! SKANDAAL. Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... 24.01.12, 22:01 Komentarz naruszał postanowienia paktu ACTA i został usunięty] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP ACTA Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:02 Najlepsze jest to , że NIKT nie reaguje na to co się teraz dzieje w internecie !!!! Telewizja postrzega ACTA jako nic złego i dzięki temu starsze osoby nie widza nic złego w tym - Manipulacja !! Żyjemy w demokratycznym państwie , nie idealnym ale jednak powinna rządzić demokracja ... a rząd ma nas ( internautów) po prostu głęboko w czterech literach !! Jeśli naprawdę dojdzie do podpisania ACTA to premier ma beznadziejna sytuacje - PRAWIE WSZYSCY MŁODZI LUDZIE ( bo oni najwięcej korzystają z internetu) znienawidzą go i na pewno nie bd mieć szans w przyszłych wyborach , niech nawet nie marzy o tym !!!! K***A CO WY ?!?!? DRUGIE CHINY CHCECIE Z NAS ZROBIĆ !?!?!?!? ( i w czasach ACTA już bym dostała coś... - _ - ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP ACTA Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:10 Żle się tu pisze komentarze ale dobra ja proponuje jedno i z resztą chyba tak zrobię proponuje wszystkim zrezygnować i nie przedłużać umów o internet bo po co mi internet w którym nie mam wolność jakiścw... będzie mnie sprawdzał a za jakomś pierdołę zostanę aresztowany. Odpowiedz Link Zgłoś
dastin84 Re: Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowi 24.01.12, 22:11 NAULICE.PL - w końcu coś zaczyna się dziać. STOP ACTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowakowska Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.54.251.183.smlw-legionowo.pl 24.01.12, 22:18 No te dwa smarki na zdjęciu to się najbardziej przejmują wolnością słowa.Ktoś im robi wodę z mózgu .A potem wszyscy się dziwią niemoralnymi zachowaniami dzieci czy młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pionek Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.range86-172.btcentralplus.com 24.01.12, 22:19 Prawniczy bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glog Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.205.83.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.12, 22:23 ja bym zadał jeszcze jedno pytanie...może dwa. 1. co z zyskami z reklam na stronach jeśli strona zostanie zamknięta, a następnie postępowanie zostanie umorzone? reklamodawcy mogą też chcieć pociągnąć mnie do odpowiedzialności. 2. czy rząd nie kręci bata na własną dupę podpisując te porozumienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fat i tak kończy się wolny świat IP: *.aster.pl 24.01.12, 22:24 zapamiętajcie tą datę... nasze dzieci będą wspominać ją jako dzień gdy wolny człowiek i cały jego świat został zagnany do pokoju wielkiego brata :( ciągła inwiligacja, podsłuchy, monitorowanie, czy to jest świat o którym marzymy??? internet zacznie umierać, a razem z nim my... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komercha wygra ACTA to problem małych serwisów a nie YT IP: 89.191.147.* 24.01.12, 22:32 Tu tkwi problem. Upadną małe serwisy, tworzenie ich to będzie ryzykowną zabawą. Internet przestanie być spontaniczny a stanie się wielką, kontrolowaną komerchą. Tu jest problem ! Wszystko będzie uzależnione od pieniędzy ! Taki świat sobie budujemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Re: ACTA to problem małych serwisów a nie YT IP: *.nyc.res.rr.com 24.01.12, 22:45 Każdy człowiek to produkt o którego cenie decydują banki i korporacje. Gdy nie masz zdolności kredytowej to nie jesteś człowiekiem i można cię zabić bezkarnie. To jest fakt i każdy kto się z tym nie zgadza jest terrorystą. Odpowiedz Link Zgłoś
2o12 i bardzo dobrze POlaczkowie 24.01.12, 22:38 Niech was ru{b][/b]cha wasza władza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjkk Wszystko, co chcecie wiedzieć o ACTA - odpowied... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:40 No to nas załatwili... Odpowiedz Link Zgłoś