Dodaj do ulubionych

Właśnie przestałem oglądać Fakty...

IP: 217.96.16.* 20.08.04, 08:37
Żal mi Pawłowskiego i życzę mu jak najszybszego powrotu do zdrowia, ale nie
mam siły oglądać jego jako prezentera. Panowie z TVN dajcie człowiekowi się
spokojnie leczyć!!! Zwłaszcza, że w oróżnieniu od 99,99% Polaków naprawdę ma
za co.
Obserwuj wątek
    • dolina12345 Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 20.08.04, 14:09
      Nie uważasz, że akurat to (praca) jest mu potrzebne!
      • Gość: obsi Marcin ustąp chłopie. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.09.04, 16:46
        Jest tyle rzeczy do robienia przy programie informacyjnym, może być wydawcą,
        redaktorem, opiniodawcą czymkolwiek. Ale nie na wizji: potyka się, słabnie,
        widać jak czyta z promptera. Program traci.
        Rozumiem trudną sytuację szefostwa faktów, że trudno im powiedzieć OK stary,
        ale teraz musisz zejść z wizji, ale myślę że szefostwo czasem musi podejmować
        takie decyzje, nawet jeżeli sam zainteresowany nie czuje, że jego czas na wizji
        już się skończył.
        O tym że prowadzący stał się ważniejszy niż program informacyjny, świadczy
        ilość wątków i wpisów na tym forum, ciekawe czy inne sprawy komentuje się
        równie często.
        Jeżeli Pawłowski chce dać siłę innym chorym, jeżeli chce coś dla nich zrobić
        powinien dostać swój program o walce z chorobą i będzie OK. Ale do Faktów
        przestał pasować.
    • Gość: alma Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 17:47
      Niwe wiem, co masz do zarzucenia Pawłowskiemu - to, że jest bardzo szczupły? To
      totalna nietolerancja z Twojej strony. Ja raczej z telewizji, a przynajmniej z
      wizji zdjęłabym osoby z wadami wymowy (np.p. Szczuka, p. Dowbor), którzy dzięki
      koneksjom trwają w pracy. Ale także jest to moje zdanie, bo być może komuś to
      się podoba.Podziwiam tego lektora za siłę, za chęć pokonania słabości. Tak
      powinien trzymać. On jest nadzieją dla wielu chorych, którzy się załamują.
      • maroon Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 19.09.04, 14:38
        Dzięki jakim koneksjom dostała się do TV pani Szczuka? Młody Dowbor, wiadomo -
        matka, ale Szczuka?
      • skynet_00 DO ALMY 25.09.04, 10:53
        Co to ma wspólnego z tolerancją ??? Gadasz bzdury i tyle, oczywiście że chłop
        poiniien dalej pracować w TVN i nie wolno go tego pozbawiać ale są jakieś
        granice dobrego smaku.
    • Gość: Brat Marthy Stuart Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 20:49
      Waldek podaj jakiś racjonalny powód dlaczego Pawłowski miałby zrezygnować z
      pracy podczas choroby? Bo Ty tak chcesz? Nie podoba CI się taki prezenter? On
      nie jest aktorem, on nie musi Ci się podobać. A może zabrać ludziom wychudzonym
      z niezależnych od nich przyczyn prawo do istnienia? Może kazać im nosić maski?
      Tak się zaczyna Holocaust.
      • miska_malcova Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 20.08.04, 23:17
        cóż... pani Resich-Modlińskiej też się "łysole" jak powiedziała Durczok i
        Pawłowkski nie podobali... Ty pewnie z takich jak ona...
      • Gość: holocaust industry Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:50
        No pewnie, michnikoidzie!!! Waldek juz dwie komory u siebie w ogrodzie
        zbudowal :-))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: Anty-M.P. Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.09.04, 15:07
          Oj!
      • Gość: Maurycy Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: 200.171.188.* 08.09.04, 15:03
        A ja uważam że prezenter powinien sie podobać. Takich chorych jak Pawłowski są
        tysiące, ale tylko on ma możliwość pokazywania się na wizji. Może zaczniecie
        pisać peany ku czci wszystkich anonimowych chorych którzy chorują, ale nie
        widać ich w TVN?

Pozdrawiam
    • Gość: monia Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 11:31
      powiem/napiszę jedno - to jego praca. Czy ma z niej zrezygnować tylko dlatego
      że jest prezenterem. Daje przykład wszystkim chorym/niepełnosprawnym że Oni też
      mają swoje miejsce w społeczeństwie.
      • Gość: kamuii Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 12:07
        alma popieram
        Marcin trzymaj się dasz rade
    • Gość: 3x Ja tez IP: *.local.pl / 62.233.183.* 08.09.04, 00:13
    • kobiecinka Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 08.09.04, 11:58
      Niestety ja się zgadzam z tym co piszesz. Niech sobie choruje w spokoju, ale
      nie widzę powodu dlaczego ma epatować swoim wyglądem całą Polskę. I nie
      rozumiem całej tej histerii na jego temat. Pawłowski gdy był w pełni sił
      prawdopodobnie miał w dupie całe to towarzystwo które tak się ślini do niego na
      tym forum. I to tyle w temacie. Zostanę spluty i odsądzony od czci i wiary jak
      mniemam, ale trudno.

Nara
      • czerwony-tulipan Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 08.09.04, 12:36
        A gdyby jeszcze poznali ' wspaniałego Marcinka" osobiście, albo z nim
        popracowali - to ciekawe czy pisaliby takie " słodkie życzenia"
        • Gość: gorgoniowa Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:22
          też tak myślę...chłopakowi jest potrzebne zaintesowanie z czyjejś strony - a
          co do cholery nie ma bliskich???
      • Gość: krzyhu Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 00:37
        To wolny kraj. Masz wybór, możesz przełączyć się na TVP czy Polsat, jeśli
        Pawłowski Ci nie odpowiada. Ja go w Faktach akceptuję. Jego obecność dowodzi,
        że w plastikowym świecie telewizji istnieją jeszcze ludzkie uczucia i zwykła
        solidarność z kolegą zmagającym się z chorobą. Czy mamy żyć w świecie, w którym
        liczy się tylko efektywność i bezustanny wyścig szczurów? W którym trafisz na
        śmietnik, jak tylko los sprawi, że nie będziesz już mógł dać z siebie wszystko?
        Pomyśl o własnym bezpieczeństwie. Każdy z nas może kiedyś stać się Pawłowskim...
      • Gość: .............. Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: 193.0.122.* 09.09.04, 08:48
        kobiecinko, nie opluwam i powiem Ci ze dla mnie to tez nie byl przyjemny widok.
        Zobaczylam go wczoraj pierwszy raz po dlugim czasie i odstawilam talerz z
        jedzeniem. Ale ZROZUM, Pawłowski mówił, że praca to dla niego najlepsza
        terapia. On NIE JEST TRĘDOWATY! Mimo, że jego obraz towarzyszył mi do końca
        dnia i jeszcze dlugo bedzie wywolywal smutek to wczorajsze fakty mnie czegos
        nauczyly. Podziwiam go za tą WALKĘ i CHĘĆ DO ŻYCIA. W takich sytuacjach
        człowiek zaczyna PIEPRZYĆ wszystkie inne problemy, bo życie jest najważniejsze!
        PIEPRZYĆ POLITYKĘ, BRAK KASY, ZERWANE ZWIĄZKI, ROZCZAROWANIA MIŁOSNE, ZŁE
        OCENY, KIEPSKĄ PRACĘ I ZŁOŚLIWEGO SZEFA. NAJWAŻNIEJSZE JEST ŻYCIE.
    • Gość: jacek Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: 80.51.255.* 09.09.04, 23:38
      ta ty glupi kutasie wiesz piszesz tag dlatego ze zazdroscisz czlowiekowi tego
      ze ma w sobie sile do zycia ty pewnie jestes jakims smieciem i nie potrafisz
      wygrzebac sie z pod krawęznika wiec zazdroscisz innym ze radzą sobie z zyciem i
      nie poddają sie biedzie
    • better.than.the.real.thing Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 10.09.04, 23:49
      Kazdy ma wolny wybor. Dla mnie liczy sie profesjonalizm i wole poogladac
      swietnego Pawlowskiego niz szczerzaca sie do kamery Pienkowska(cholera mnie
      bierze jak ja widze).
    • oratio Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 18.09.04, 12:52
      Ja bym raczej apelował do samegop Pawłowskiego: wylecz się i wróć.
      Bardzo lubię fakty, ale nie mogę patrzeć na jego cierpiącą twarz i słuchać
      zmienionego głosu. Uważam, że nie powinien prawoać na wizji, bo:
      1. może nagytwnie wpływać na wizerunek Faktów i TVN
      2. sposób zwiększenia oglądalnoścui "na litość" jest żenujący

Pani Marcinie, proszę zejść z wizji, dla Pańskiego i naszego dobra!
      • aeris Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 18.09.04, 13:57
        no nie wiem czy ta ogladalnosc to sie zwiekszy czy zmniejszy. ja w kazdym razie
        tez przestaje ogladac fakty. tylko dlaczego to, ze ja rowniez nie moge patrzec
        na cierpienie kogos, dla innych wydaje sie brakiem tolerancji? fakty to jest
        program informacyjny, i powinnismy rozprawiac o ich tresci a nie o prowadzacym
    • Gość: Globert Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 18:34
      W ogóle Fakty się skończyły. Były w porządku, ale to Lis sprawił, że zacząłem
      je oglądać. Nie, że jakiś inteligentny, czy coś, ale miał prezencję,
      interesował się tym, o czym mówił i widać było, że to jego najważniejsze
      zajęcie i że te Fakty oglądam razem z nim. Czułem się jakby on do Mnie mówił i
      Mi opowiadał. Wydarzenia z Polski wszystkie kojarzyły Mi się z nim. TVN to
      debile. Chyba nie rozumieli, że Fakty to był on. Trzeba go było jakoś urobić,
      albo pogrozić, że go wyleją i że na jego miejsce jest wielu. Trzeba to było
      zrobić umiejętnie. Skończyłem oglądanie Faktów, z dniem w którym odszedł. On
      był tymi Faktami i on je całe ze sobą zabrał. Pozostało tylko niebieskie
      studio. Ostatnio jednak niechcący przeleciałem pilotem przez Tvn i nie dość, że
      po Faktach pozostało tylko puste studio, to jeszcze zobaczyłem tam zżartego do
      nitki, umierającego Pawłowskiego. Aż Mi się trwożno zrobiło. Przełączyłem czym
      prędzej. Lis był the Best, stracili z nim całe Fakty, a potem jeszcze zaczęli
      odstraszać resztki widzów. Panie Walter BŁĄD. BŁĄD, BŁĄD, BŁĄD, BŁĄD. B Ł Ą D.
      By eŁ Ą De. B.Ł.Ą.D. B ł Ą D. b Ł ą D. B*ł*ą*d. Błąd.
    • Gość: kaktus Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: 158.194.194.* 22.09.04, 09:59
      A ja nie ogladam Faktow odkad odszedl Tomasz Lis. Za jego rzadow byly
      profesjonalne i dowcipne, a teraz niczym sie nie roznia od Wiadomosci czy
      Panoramy.
      • Gość: j6j Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:07
        skomplikowana sprawa, bo jak w tragedii antycznej i to wyjscie zle i tamto
        niedobre.Rzeczywiscie jest tak, ze wolimy w TV patrzec na mile oku obrazy, p.
        Marcin mimo wszystko do takich napewno nie nalezy, na naszych oczach, w
        milionach domow ogladamy gasnacego czlowieka. Okrutne zycie, okrutna prawda,
        ktorej ktorej zazwyczaj boja sie producenci TV. I dlatego jestem pelna uznania
        dla wladz TVN- to odwazny krok. A jednak rzeczywiscie ,,Fakty" to juz nie ten
        sam prezny dziennik sprzed kilkunasty miesiecy.
    • aszatan Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... 26.09.04, 22:44
      Zgadzam się. Ten okrutny spektakl medialny powinien się zakończyć. I to nie
      jeste kwestia estetyki! Prawda jest taka, że ten człowiek umiera na naszych
      oczach. Ja nie moge na to patrzec nie tylko dlatego, że to niemoralne
      przyglądać się czyjejś agonii w czasie kolacji, ale dlatego, że za kazdym razem
      ten obraz przywołuje wspomnienie mojego umierającego na raka taty :-( A nie
      takim chcę go pamiętać.
      TVN zresztą staram sie omijać szerokim łukiem pilota od czasu, kiedy przez cały
      weekend, co przerwa na reklamy, pokazywano trzy wzruszające białe trumienki z
      jeszcze bardziej wzruszającymi zwłokami kalekich dzieci, które z rozpaczy
      utopiła ich matka. Brrrr....
      • Gość: zszokowany Ja z początku nie kapnąłem się... IP: *.gdynia.mm.pl 27.09.04, 22:03
        Racja. te przerwy na reklamy z nieboszczykami... Jak chodzi o tego Pawłowskiego
        to ja po dłuuuugim czasie zaczałem oglądać TVN (brak kablówki, kupiłem tależ
        sat) i nie wiedziałem o co chodzi. Jak go zobaczyłem, nie skojarzyłem ZUPEŁNIE z
        Pawlowskim tylko wołam żonę i mówię: "zobacz, co za jaja robi walter - brzydali
        pokazuje - taki marketing pewnie..." Żona też nie kapnęła. Aż dopiero kolega mi
        to wyjaśnił. No wiecie... Czy TVN pokaże transmisję z agonii? To by była
        sensacja. Tylko gdzie są granice...
        Ale Lis rozpoczyna na Polsacie. W czwartek 30 września 21:35 Co z tą Polska"
        pierwszy program Lisa na Polsacie. Ciekaw jestem
    • Gość: 3x Re: Właśnie przestałem oglądać Fakty... IP: 62.233.183.* 08.10.04, 23:52
      Z tego samego powodu nie ogladam, choc czasem zerkalam dla porownania z innymi
      programami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka