meggie28 02.09.09, 09:42 Przyszło mi do głowy, zeby mojemu niejadkowi dodawać do mleka (chociaż na noc) troszeczke masła. Czy mogę? A częściej? Np do każdego mleczka? Byłoby bardziej pożywne i tuczące... ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta_mamahubka Re: Masło do mleczka 08.09.09, 14:59 Nie wiem jak to jest z dodawaniem maselka ale ja mam kaszke z firmy Holle i tam na opakowaniu jest napisane, ze warto dodac tluszcz do posilku "kaszkowego" dla wzbogacenia w niezbedne kwasy tluszczowe. Pisza o oleju rzepakowym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Masło do mleczka IP: *.chello.pl 08.09.09, 08:52 > Przyszło mi do głowy, A nie przyszło ci do głowy, żeby zamiast masła - dawać kleik, albo kaszkę ryżową?? Odpowiedz Link Zgłoś
meggie28 Re: Masło do mleczka 09.09.09, 21:59 Kaszka wydaje mi się tak oczywista, że o niej nie wspomniałam...dodaję ją do każdego mleka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.czerwinska Re: Masło do mleczka 12.09.09, 00:08 Witam! Ciekawa jestem ile waży Dziecko i od jak dawna ma zmniejszony apetyt, czy ma jakieś inne objawy? Jeśli nie, to może Pani spróbować tak zrobić. Proponuję jednak rozpocząć od podania masełka do jednego posiłku, najlepiej porannego i zobaczyć, jak Maluch zareaguje na takie urozmaicenie. Dobrze jest dodawać masło, oliwę z oliwek lub olej rzepakowy niskoerukowy do zupki jarzynowej - zwiększa to wchłanialność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Pozdrawiam Joanna Czerwińska Odpowiedz Link Zgłoś
meggie28 Re: Masło do mleczka 13.09.09, 22:28 U "nas" problem z jedzeniem i wagą był od początku. Obecnie mała ma prawie 8 miesięcy, a jest poniżej 3 centyla- waży 6500. Wszystkie badania wychodzą ok. Dziś podałam do wieczornego mleczka kilka kropel oliwy z oliwek- zobaczymy :-) Dziekuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Masło do mleczka IP: *.chello.pl 14.09.09, 10:51 zamiast oliwy z oliwek, używaj oleju rzepakowego. Poszukaj w internecie, która jest lepsza dla organizmu. Nawet najdroższa oliwa z oliwek - nie jest lepsza od najtańszego oleju rzepakowego. Odpowiedz Link Zgłoś
meggie28 Re: Masło do mleczka 14.09.09, 14:59 No właśnie przed chwilą znalazłam w necie gorącą dyskusję na temat olejów i doszłam do wniosku, że będę je stosować zamiennie, nie preferując zadnego z nich :-) Odpowiedz Link Zgłoś