Dodaj do ulubionych

Polacy znaleźli raj

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:34
Chciałabym mieć więcej informacji i przyłączyć się do entuzjastów wspólnego wyjazdu - w grupie na pewno byłoby łatwiej
Obserwuj wątek
    • Gość: Kora Re: Polacy znaleźli raj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:38
      oczywiście proszę o podanie kontaktu pozdrawiam
      • Gość: maciej Ja też chętnie pojadę!!! gdzie szukać tego wątku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:43
        niestety przelot do wenezueli będzie bardzo drogi :(( ale to chyba jedyny
        minus :)
        • Gość: maciej chociaż... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 08:44
          gdyby się zebrała odpowiednia ilość osób to moglibyśmy wyzarterować samolot
          • Gość: czerwony baron a moze rostapi sie morze? IP: 134.130.194.* 24.09.04, 09:14
            no wlasnie, jak daaawno temu mojzesz przeprowadzil znajomych do ziemi
            obiecanej..
            • Gość: asf Już niedługo ten raj zmieni się w piekło IP: 158.75.5.* 24.09.04, 11:58
              Jak tylko zjedzie tam chorda polaków. Wtedy nie chciałbym juz tam mieszkać.
        • Gość: Esmeralda Margarita to raj ? IP: *.onlink.net 24.09.04, 21:06
          to chyba jakies jaja? Owszem cieplo, owszem ladnie ale wcale nie tak tanio.
          Haslem na Margaricie jest TURYSTA KAPITALISTA wiec ceny w sklepach na samej
          Margaricie sa "ZET". Do tego cholerny bandytyzm, kraty w oknach,narkobiznes
          kwitnie a za darmo i za niewielkie pieniadze mozna dostac tylko po ryju a to
          samo mamy w krajowym wydaniu, wiec po co szukac guza na glowe za wielka woda?
          Poza tym na Margaricie mowi sie po hiszpansku a tubylcy w wiekszosci posluguja
          sie cepowym angielskim.Szukajcie raju dalej. Margarita wcale rajem nie
          jest.Korupcja znacznie wieksza niz w Polsce.
      • Gość: Bolo Re: Polacy znaleźli raj IP: *.gnss.com 24.09.04, 16:31
        Bylem na Margarycie i w wielu innych miejscach Ameryki poludniowej. Bardzo
        ladna wyspa i w miare spokojna i bezpieczna. Ale polecilbym rowniez Kube. Tez
        pieknie i jeszcze taniej. Jedyny problem to kupienie nieruchomosci. Ale mozna
        sie dogadac z jakas rodzina Kubanska i postawic dom za 3-4 tys. dol. Znalem
        pewnego polskiego emeryta ktory tak zrobil. Przylatywal na wyspe na 6 miesiecy
        bral sobie gore w swoim domku a rodzina ktora weszla z nim w spolke opiekowala
        sie nim przez ten czas. Jesli nie kupujesz w lokalnych "pewexach" to koszty sa
        jak w Polsce za komuny.
    • Gość: Ackerman Re: Polacy znaleźli raj IP: *.icpnet.pl 24.09.04, 08:44
      Jacyś Polacy się tam wybierają? Oj, i po raju...
      • Gość: jar73 Re: Polacy znaleźli raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:04
        Dokładnie podobna myśl się pojawiła.
        Do chwili jak była to grupa zapaleńców zebrana na forum - to mógł być ray,
        teraz po wiadomości w gazeta.pl - może będzie kolejnym koszmarem
        Tym nie mniej, serdecznie życzenia wspaniałego wypoczynku.
    • Gość: Mike Re: Polacy znaleźli raj IP: *.computerland.pl 24.09.04, 09:15
      Ja tez chętnie sie przyłączę, prosze o jakis kontakt
    • Gość: Kasia Re: Polacy znaleźli raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:32
      Czy ktoś mi może podać jakieś ciekawe linki z informacjami praktycznymi o
      wyspie Margarita. Gdzie znależć informacje o cenach nieruchomości, kosztach
      życia itp? Bardzo zainteresował mnie wasz artykuł i chciałabym bliżej przyjrzeć
      się tej perspektywie życia.
    • Gość: Zmeczony Lepperami No tak, Polsce juz dziekujemy. IP: *.azvu.nl 24.09.04, 09:38
      • szczurkova Re: No tak, Polsce juz dziekujemy. 24.09.04, 09:49
        Jadę - dajcie znać jak się dowiecie o kosztach połączenia lotniczego :) Boję
        się tylko że lepper też pojedzie i narobi obciachu? - poza tym nie piszcie o
        tym tak jawnie bo będzie klops - zwalą się na margeritę jak to mają w zwyczaju
        drechy i ... inne "ludzie sterydowe" tak było w chorwacji, bułgarii
    • Gość: martinka Re: Polacy znaleźli raj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:05
      Zabieram się z Wami. Dajcie znać jak będziecie wiedzieć coś więcej
      martinka_w@gazeta.pl
    • Gość: parcerowa Re: Polacy znaleźli raj IP: *.GBNet / *.gb.net.pl 24.09.04, 10:20

A z Polakami do Margerity zagoszczą złodziejstwo, krętactwo i zawiść oraz
      poszukiwanie gorszych od siebie. Miejscowi zaczną zamykać domy, zabezpieczać
      rowery itd. I tak skończy sie raj
      • bardziej Re: Polacy znaleźli raj 24.09.04, 10:43
        Ja tez tam bylem. I nieprawda, ze nagle miejscowi zaczna zamykac domy,
        zabezpieczac rowery itepe. Oni juz to robia. Tam montuje sie kraty w oknach
        mieszkan nawet na dziesiatym pietrze.
        Ale prawda tez jest, ze sa tam miejsca bardzo ladne. Trzeba sie natomiast
        przyzwyczaic (jesli komus to przeszkadza, bo mi na przyklad zupelnie nie) do
        wszechobecnego latynoamerykanskiego syfu.

Pozdrawiam,

bardziej
        • Gość: Andrzej Lepper Latynoski syf? To cos dla mnie - jade z Wami! IP: *.azvu.nl 24.09.04, 10:50
      • Gość: Bernard Re: Polacy znaleźli raj IP: *.uni.wroc.pl 24.09.04, 15:51
        Gość portalu: parcerowa napisał(a):

>
        > A z Polakami do Margerity zagoszczą złodziejstwo, krętactwo i zawiść oraz
        > poszukiwanie gorszych od siebie. Miejscowi zaczną zamykać domy, zabezpieczać
        > rowery itd. I tak skończy sie raj

Ktoś kto takie stereotypy rozpowszechnia to niech lepiej zgłosi się ze swoimi
        bolączkami do psychoterapeuty. Forum takich przypadłości raczej nie wyleczy.
    • Gość: er.@.ef jesli jada tam Polacy.... IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 24.09.04, 10:51
      to ta wyspa szybko przestanie byc rajem na ziemi.
    • Gość: piotruś pan znaleźli raj...ale widzieli go na własne oczy? :> IP: 212.106.179.* 24.09.04, 11:43
      tak się składa, że byłem na tej wyspie...parę dni zaledwie - ale jednak - dla
      zapaleńców mam pytanie - czy każdy z Was odpowiedział sobie na pytanie co dla
      niego oznacza RAJ??...na tej wyspie żyją ludzie - tacy jak wszędzie. mają
      problemy - takie jak wszyscy...i na pewno znalazłoby się parę kwestii, które do
      obrazka rzeczonego raju mają się nijak. cóż najlepiej przekonać się samemu - na
      pewno będzie to ciekawe...pozdrawiam podróżników
      • Gość: TLC Re: znaleźli raj...ale widzieli go na własne oczy IP: *.dyn.optonline.net 24.09.04, 14:43
        margarita jest Ok ale nie przesadzajmy zaden RAJ:)) bylam tam dwa tygodnie..
        mysle ze sa ladniejsze miejsca na ziemi i kosztorysowo porownywalne..
    • jawa.piek Re: Polacy znaleźli raj 24.09.04, 11:44
      proszę o informacje w sprawie styczniowego wyjazdu ,jestem zainteresowany i
      b,ciekawy tej wyprawy,dziękuję
    • Gość: Irek /z Zabrza/ a choroby tropikalne? IP: 212.106.128.* 24.09.04, 11:52
      A pomysleli o chorobach tropikalnych?
      O opiece medycznej? O zagrozeniach ze strony nieznanej fauny i flory? Co z
      marginesem miejscowych? Sa tak tolerancyjni?
      To wszystko w mysl zasady: dmuchaj na zimne, by nie bylo , ze Madry Polak Po
      Szkodzie!
      Hej.
      • Gość: JoeT A moze Costa Rica? IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 24.09.04, 13:03
        Moja corka i syn byli na wakacjach na Kostaryce. Kostaryka jest uwazana za
        najbezpieczniejszy kraj z krajow Ameryki Lacinskiej. Nie ma armii aby
        unimozliwic przewroty wojskowe popularne w tym regionie swiata. Rzad nie moze
        wiec wyslac wojska do Iraku aby sciagnac terroryzm do Kostaryki. Za to jest
        policja do scigania drobnych przestepcow, ktorzy sie zdarzaja. Jest tam
        powszechna bezplatna opieka lekarska, ktora obejmuje rowniez krotkoterminowych
        turystow. Ludzie zyja co nieco dluzej niz w Stanach Zjednoczonych. Stopa
        zyciowa jest mniej wiecej taka sama co w Polsce. Z wad - w regionach
        deszczowych sa komary. Jest duzo kwiatow i malp. Kilkadziesiat tysiecy
        Amerykanow przenioslo sie do Kostaryki na emeryture i sa z tego zadowoleni.

Oczywiscie powyzsze nie oznacza, ze Pola Kreola na Margaricie nie bedzie lepsza
        lub rownorzedna.
        • Gość: Z Re: A moze Costa Rica? IP: *.mia.bellsouth.net 25.09.04, 11:37
          Domy i place w Kostaryce sa codziennie oferowane do sprzedazy na rynku
          amerykanskim.
          Bez lachy i bez wielkiej przygody - placisz i jest Twoje.
          Ale nie sa ceny dla biednego Kowalskiego z Polski co chce przezyc do smierci za
          500 zlotych emerytury.
    • Gość: Papulek Re: Polacy znaleźli raj IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 24.09.04, 12:02
      Jadę !!! Jadę !!! Jadę !!! Mam silnie rozwinięty zmysł organizacyjny -
      zabierzcie mnie ze sobą a przydam się na pewno !!!
      • Gość: Logistyka Re: Polacy znaleźli raj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:58
        Misiaczku, masz ten zmysł i chcesz zeby robiono to za Ciebie?
        Pysiu do roboty;)
    • Gość: pio_n Re: Polacy znaleźli raj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:13
      serwisy.gazeta.pl/po40/1,48135,1908845.html
    • Gość: Nowickj Re: Polacy znaleźli raj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:24
      Witam czy możecie podać mi stronę internetową waszego klubu bo chciałbym trochę
      poczytać o waszym przedsięwxięciu i może się przyłączyć.

Z gury dziękuje i gratuluje pomysłu.

Pozdrawiam serdecznie Jakub Nowicki.

muj a-mile: nowickj@gazeta.pl
    • Gość: Michal_Warszawa Re: Polacy znaleźli raj IP: *.chello.pl 24.09.04, 12:43
      Mam 26 lat nie mam oszczędności, ale wyjechałbym (wyleciał)na takie wyspy. Tak
      poprostu żeby nie było radia telewizji telefonów. Zdala od codziennych problemów
      zgiełku Warszawy zabieganych ludzi Tak poprostu wstać i pojechać Może kiedyś
      bym wrócił ale to może
      • ania.szczecin Re: Polacy znaleźli raj 24.09.04, 15:37
        Cudowna perspektywa. Może jeszcze nie dzisiaj, ale za 4,5 lat - kto wie? Jak to
        zrobić, żeby być w kontakcie z tymi, którzy to organizują i ewentualnie wyjada?
      • Gość: Bernard Re: Polacy znaleźli raj IP: *.uni.wroc.pl 24.09.04, 15:57
        Na taki luksus mogą sobie pozwolić zamożni.
      • Gość: Z Re: Polacy znaleźli raj IP: *.mia.bellsouth.net 25.09.04, 11:42
        26 lat a taki jelop !!??

jakbys tylko poczytal te teksty to bys np. doczytal ze tam maja wiezowce z
        kratami w oknach do 10 pietra !
        To maja i telefony, i telewizory i pistolety i bejsbole !
        Chcesz dziczy - jedz na polska, zabita dechami wies :^)))
      • Gość: Z Re: Polacy znaleźli raj IP: *.mia.bellsouth.net 25.09.04, 11:43
        26 lat a taki jelop !!??

jakbys tylko poczytal te teksty to bys np. doczytal ze tam maja wiezowce z
        kratami w oknach do 10 pietra !
        To maja i telefony, i telewizory i pistolety i bejsbole !
        Chcesz dziczy - jedz na polska, zabita dechami wies :^)))
    • Gość: mee... RAJEM NA ZIEMI...SA HAWAJE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 24.09.04, 15:05
      ...gdyby mozna bylo mowic o raju na ziemi
    • Gość: xXx Jakie tanie jak lot kosztuje ok 3.5 tys PLN IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.09.04, 15:49
      Tanie to może jest tam mieszkanie w szałasie ale z przelotem to i tak wychodzi
      normalna cena, no chyba, żeby sie tam wynieść na 10 lat to ten koszt przelotu
      się rozłoży bo jeśli chodzi o wakacje to wychodzi ok 4.5-6.0 tys PLN. I to ma
      byc ten raj, chyba tylko plaże bo cena niespecjalnie
      • Gość: mee... ...A KTO PIENIAZKOW NIE- MA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 24.09.04, 15:52
        ...niech plynie kajakiem
      • Gość: gn0m Re: Jakie tanie jak lot kosztuje ok 3.5 tys PLN IP: *.wroclaw.mm.pl 25.09.04, 04:21
        Dla tych ktorzy nie czytaja artykulow ktore komentuja: "Mam 46 lat, parę
        złotych oszczędności, żadnych szans na godziwą emeryturę. Czy znacie jakieś
        miejsce na świecie, żeby sobie spokojnie na stare lata pożyć?" Czyli
        przynajmniej On jedzie tam na stale, na emeryture. Wakacje to faktycznie byly
        by tam dosc drogie. A ja sie tak zastanawiam - moze Mauritius?
    • Gość: mee... CALIFORNIA ...BLUE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 24.09.04, 15:51
      ...nie zapominajcie wiec o...tam tez wiekszosc to latynosi
    • Gość: robert Re: Polacy znaleźli raj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.09.04, 16:37
      zanim wyjedziecie na margarite radzilbym sprawdzic dokladnie warunki do
      zamieszkania .Polecam strone www.margaritadreamhomes.com .Ktos napisal ze
      domek mozna kupic za $6000. Za te pieniadze to nawet dialki pod budowe domu sie
      tam nie kupi. Za dom w ktorym warunki do mieszkania beda na srednim poziomie
      europejskim trzeba zaplacic $200000 i wyzej.Po za tym woda w domach jest
      limitowana gdyz jest jej malo na wyspie , i sluzba zdrowia tez nie jest
      najlepsza.Margarita jest czescia Wenezueli a wiadomo ze system polityczno-
      gospodarczy moze sie tom zmienic z dnia na dzien i wasza sytuacja tez moze ulec
      pogorszeniu .
      • Gość: Z Re: Polacy znaleźli raj IP: *.mia.bellsouth.net 25.09.04, 11:47
        albo kolorowe latynoskie smierdzace kurduple Was po prostu zastrzela !
        I nikt sie o biednego Polaka nawet nie upomni.
    • Gość: Bigbomboclad I ja pomoge IP: *.freedom2surf.net 24.09.04, 18:53
      Bardzo ciekawe,
      mieszkam w Londynie skad loty sa tansze , mowie po hiszpansku i angielsku i
      chetnie sie dolacze z moim kwiatuszkiem
      Bigbomboclad@yahoo.com
    • piobed Re: Polacy znaleźli raj 24.09.04, 22:36
      Mimo bardzo podzielonych (zresztą-jak cała Polska) zdań,chcialbym do Was
      dołączyć . Proszę o kontakt. Dzięki !
      • Gość: migueluski to ja znalazlem :) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.04, 00:08
        male sprostowaniee do artykulu
        piwo to nie 0.5 usd tylko duzo taniej. jakies 3 dolce za skrzyneczke Polaru 36
        buteleczek 0, 222 ml
        co do posilkow to jasne ze sa rozne ceny, ale za pelny obiad juz za dolca.
        wynajem do srawdzenia po wrzuceniu do wyszukiwarki sol de margairta, lokalna
        gazeta.
        pzdr
        m
        • Gość: bumerang chlac piwsko na margaricie? :( IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.09.04, 02:19
          to profanacja!!

www.drinkalizer.com/drinks/margarita.php
        • cracovian Re: to ja znalazlem :) 29.09.04, 21:16
          No to jedziemy.
    • Gość: Z Re: Polacy znaleźli raj IP: *.mia.bellsouth.net 25.09.04, 11:23
      W kazdej bajce jest jakis kit !
      Ciekawe kiedy wygnancy odkryja co to bylo i jak mocno dali kupra ?!
    • Gość: Z Re: Polacy znaleźli raj IP: *.mia.bellsouth.net 25.09.04, 11:27
      Polacy znaleźli raj ???

No to automatycznie przestal byc raj !
      Zaraz zacznie sie zlodziejstwo, ceny wzrosna a na ulicy beda staly polske panieny !
    • Gość: AP Re: Polacy znaleźli raj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 21:57
      Gdzie jest ta wyspa i jakie sa koszty dotarcia na nia, jak bedzie mozliwosc to
      chetnie sie wybiore po to by doswiadczyc teg "raju"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka