Gość: miluu Ja śpię przeciętnie czyli 7-7,5 godz. na dobę IP: *.wroc.net / *.wroc.net 05.11.04, 19:13 hydral.com.pl/neo/22277,foto.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ...A LEONARDO DA VINCI IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 19:28 ...spal dzwadziescia minut...cztery razy na dobe co daje...osiemdziesiat minut...a to daje jedna godzine i dwadziesia minut na dobe...a tak na marginesie ile spi magister jaksie spije z tym calym lsd pijanym po ich sabatach...tO oni bolszewicy a nam polakom zawyzaja godziny spania...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:45 uważam, że stwierdzenie "po polsku = niestarannie" jest krzywdzące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.adsl.xs4all.nl 05.11.04, 19:53 mysle ze powinni napisac po polsku=dlugo, co w niektorych zastosowaniach sypialnianych moze byc powodem do dumy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wypoczęty Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.04, 19:56 > ja nie potrzebuję żadnego budzika żeby się zerwać o 5:30 ale kładę się spać o 5 po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miharu Jak to długo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:59 Siedem godzin to długo? E no, bez przesady. Długo to jest 10 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:59 Wytłumaczenie proste:Trzy miliony bezrobotnych plus ponad 20 milionów żyjących ze świadczeń TO CO do cholery oni mają robić?Spią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Ma Re: Och, Gazeto! IP: *.chello.pl 05.11.04, 19:59 Ten komentarz: "po polsku - czyli niestarannie i byle jak" moglibyście sobie darować. Tak bardzo nie lubicie tego co polskie? Oj, wyrwało się wam! Kogoś powinien Michnik ochrzanić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xop Re: Och, Gazeto! IP: *.crowley.pl 05.11.04, 20:08 Zgadzam sie!!!!!! Motto Zydorczej to: Pluc, Pluc, Pluc na Polske i Polakow. ...wczoraj bylo, ze Polacy szukaja w internecie seksu najczesciej z wszyskich nacji. I jak tu lubic Zydow z Wyborczej lub byc choc obojetnym?? No jak?? Przeciez to czyste prowokacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. w. oj xop, xop IP: *.rp.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.11.04, 20:26 chciałem poczytać twoje wypowiedzi żeby się pośmiać, a ty skomponowałeś tylko dwa teksty i je powtarzasz kilkakrotnie, sorry ale zawiodłem się taką słabą inwencją wytrawnego tropiciela żydowstwa. z pozdrowieniem prawdziwy polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xop Re: oj xop, xop IP: *.crowley.pl 05.11.04, 20:45 Po prostu ktos codzinnie w Wyborczej pluje na Polske i mi sie to nie podoba. Zydow lubie i mam wsrod nich znajomych. Ale ci z wyborczej przesadzaja. Jesli chcesz sie smiac to tylko z siebie. Anglik, Niemiec, Francuz,Rosjanin, Ukrainiec na to by sobie nigdy nie pozwolil. Ale podobni tobie sa juz w taki stanie swiadomosci ze sprzedali by wlasna matke byle tylko wyjsc na yntelygenta z elyty i "postepowca" spod znaku GW. Stwierdzenie "...po polsku czyli byle jak..." to rasizm. Nie wyobrazam sobie by jakis Polak mogl napisac np w "New York Time" "oszukje jak Zyd" To tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Och, Gazeto! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 20:11 ...wlasnie o to chodzi ,ze tu nie ma michnika...a mlodzi** popisuja sie kto lepszy ...a raczej walcza o miejsce naczelnego jak sepy... ** nie oznacza koniecznie mlody Odpowiedz Link Zgłoś
seven najdluzej ale i tak strasznie krotko 05.11.04, 20:10 ja standardowo spie ponad 10h (zwykle dochodze do 11) lub - jesli np. pojde spac o 3 nad ranem- do 11-12 w poludnie. jak mam wstac przed 9.30 to jestem martwy i nie moge sie pozbierac przez pierwszy kwadrans, ale pozniej juz ok. tyle ze musze odespac:) np dzisiaj jest taki dzien- odsypiam wczorajsza noc, spalem jakies 9h ale i tak malo. i nawet jakbym mial miec prace, zajecia, ktore by mi zajmowal duzo czasu, dalej bym tyle samo poswiecal na sen . i czuje sie dobrze z tym, ze tyle spie, ci co spia po 5-6 godzin nie wiedza co traca, spanie to zajebista rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... a ile spi skowronek ))) IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 20:25 ...tylko prosze nie mylic ...ze slowikiem...slowik to a nie skowronek...jak ci nie wstyd ...bocianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... SLYNNA GALERIA SZTUKI W SAMYM CENTRUM ...LONDYNU IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 20:30 ...zwiedzajacy zachwycaja sie obrazem slynnego polskiego malarza pt....wschod slonca...jednak co jakis czas z tlumu daje sie slyszec glosy...to nie wschod slonca...to zachod slonca...polacy tak wczesnie nie wstaja...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... PRZELOTOWA DROGA W CENTRUM POLSKI...RANO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:40 ...grupa z samoobrony rozlewa gnojowke i grozi widlami kierowcom...a POLSKA spi ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... DLACZEGO CZLOWIEK WYMYSLIL...STREFY CZASOWE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:05 ...bo zeby ktos mogl spac...,ktos musi pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... DLACZEGO SOWA NIE SPI W NOCY... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:08 ...bo sowa ...mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... DLACZEGO W POLSCE SA SKLEPY 24 H... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:14 ...zeby mozna bylo kupic...mleko ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... DLACZEGO WIELU POLAKOW SPI DLUGO... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:19 ...zeby oszczedzic na jedzeniu (((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... KTO SPAL NAJDLUZEJ NA SWIECIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 03:56 ...najdluzej na swiecie to spal...leonid brezniew, ktory wiekszosc swego zycia spedzil w stanie spiaczki...to byl pierwszy chodzacy robot na swiecie...made in cccp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer "niestarannie i byle jak" IP: 81.190.159.* 05.11.04, 20:44 to znaczy po polsku? Gratulacje dla autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.menelnet.kom.pl 05.11.04, 20:52 dziwne!!! - wszyscy moi znajomi spia poniżej 7h (w tygodniu)- kto to taki sypia 7-8??? chyba jakis bezrobotny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.menelnet.kom.pl 05.11.04, 20:56 ...a tak w ogole to jakies nieprofesjonalne te badania - kto to niby zbadal? dzieci z podstawowki??? niby w afryce ludzie maja wlasna sypialnie??? a najdluzej to spia w grecji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ...A CO NA TO WANIEK IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 21:03 ...na to stwierdzenie ...gazety...cytuje:...robimy to po polsku-niestarannie i byle jak...czy to przypadkiem nie jest lzenie i antypolonizm...przypomne pani ...,ze nie tak dawno upominala pani RM...za antysemityzm w pani przekonaniu...dodam jeszscze ,ze hindusi spia na podlodze, pijany rosjanin na drodze, zyd na ziemi palestynskiej, czech przy knedliczkach po nadmiarze piwa w barze...a my polacy spimy na calym swiecie i prosze nas nie obrazac...mysle droga pani WANIEK...,ze sie pani do powyszej wypowiedzi...gazety wyborczej...ustosunkuje na pismie...z powazniem...mee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xop ZERO TOLERANCE DLA RASIZMU!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 05.11.04, 21:25 "...po polsku czyli niestarannie i byle jak to antypolonizm i rasizm i nie powinnoby cna to pozwolenia. CO NA TO RADA ETYKI MEDIOW????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margherita ja tam mogę spać 10 godzin, albo i dłużej IP: *.idealan.pl 05.11.04, 21:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.lodz.mm.pl 05.11.04, 21:41 bzdura jakaś... tak długo to śpią chyba tylko małe dzieci i starsi ludzie. który student przesypia 1/3 doby ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... najdłużej na świecie! to bolszewicy rezyduja w PL IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 21:56 ...ile to juz lat od tysiac dziewieset czterdziestego piatego...czas ich przegonic i zaczac budowac sypialnie w koncu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAQ Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 05.11.04, 22:10 Już choćby ta krótka ankieta daje dowód na to co warte są "badania" austriackiej firmy dotyczące długości snu. Obracam się wśród +- setki osób i nie znam nikogo kto spałby dłużej niż do 5 rano a wiadomo o której chodzi się spać wieczorem (jest to z reguły po północy) więc skąd u diabła takie wyniki badań jakoby Polacy spali najdłużej (w odniesieniu do jakich nacji ?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch No to ja idę spać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:05 Dobranoc państwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... WYGLADA MI TO NA ...BOJKOT ))) IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:15 ...mysle ,ze przyszedl juz czas ...,zeby gazeta powiedziala ...przepraszam...umiecie oskarzac bezpodstawnie...to trzeba tez umiec powiedziec przepraszam...cytuje za gazeta;...ROBIMY TO PO POLSKU- NIESTARANIE I BYLE JAK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.top.net.pl 05.11.04, 23:18 Statystyka oczywiście nie obejmuje spania w pracy, na lekcjach w szkole, na wykładach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Polacy... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:23 ...najlepiej zawsze mowic o sobie...nie uwazasz...bo wedlug statystyk niemcy obrabowali polske najbardziej w europie...i co z tego wynika...a no nic nie wynika...belka powiedzial niemcom...nie zwracajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Polacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:29 mee ty masz jakąś manię!! Do wszystkiego dopisujesz jakąś politykę. Nawet do artykułu o śnie. A poza tym to zawsze Ciebie pełno na tym forum. Widać wierny wielbiciel Gazety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Polacy... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:31 ...eee...ty tez dorabiasz ))) a miales isc spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius NIEWAZNE ILE SIE SPI, WAZNE Z KIM !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.11.04, 23:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... NIE WAZNE GDZIE SIE SPI... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:56 ...wazne zeby sie wyspac ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybinka Re: To jakaś bzdura.... IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 00:11 >Niestety aż 80 proc. Polaków - i to jest najwyższy wynik na świecie - takiej >sypialni nie ma. Śpią po prostu w codziennym pokoju wielofunkcyjnym. Czy to oznacza, że murzyni w czarnej Afryce, Rosjanie, Mołdawianie, Rumuni, Bułgarzy, Chińczycy i inni azjaci np z Laosu itp. mieszkają wyłącznie w wielopokojowych willach, gdzie mają wydzieloną sypialnię tylko do spania?? Czyli ten 1,2 miliarda ludzi dla których Polska jest rajem śpi lepiej od nas, i ma w wielopokojowych mieszkaniach oddzielne komfortowe sypialnie? To jakim my jesteśmy rajem? Gdyby tak zestawić za sobą kilka różnych artykułów Wyborczej naraz to wyszła by z tego niezła bzdura. A tak poza tym sypiam 9 godzin na dobe, a czasu starcza mi na wszystko... Budzika nie mam, bo po co. Budziki mają tylko niewolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: moje spanie IP: *.hrl.com 06.11.04, 01:07 na pewno klimat ma wplyw na spanie, jasne slonce lub zachmurzone niebo, ciekawe ze przy zwrotniku , gdzie slonce wstaje wczesnie o siodmej rano jest pelno ludzi na ulicy, wieczorem natomiast sa pelne kafejki i restauracje, widac to w pn Afryce, ja sam mieszkam w cieplym klimacie i spie okolo 7 i pol godziny , nie potrzebuje budzika, budze sie zawsze okolo 6:30 bez wzgeldu czy to wakacje i gdziekolwiek jestem, poniewaz podrozuje do Polski gdzie jest 9 godzin roznicy czsu to zawsze mam problem prze pierwsze 3 dni, i wstaje o 4 rano i wychodze do miasta, szukam pierwszej kawy , najczesciej w nocnych lokalach. W moim domu mamy oddzielna sypialnie , gdzie jest otwarte okno caly czas, i tak na marginesie warto zrobic badanie rozdzka czy nie ma plywow lub zaklocen tam gdzie jest lozko. warto to wiedziec , lozko powinno stac w miejscu gdzie wahadelko sie nie odchyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spich gw ocenia polakow najgorzej, GAZETA PESYMISTYCZNA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.04, 01:05 ciagle w tej gazecie tylko ze polacy wszystko najgorzej,robia zle i najgorzej,spia najgorzej, jedza najgorzej,dobrze wiemy, i gazeta wie, co sie dzieje w polsce,czy nie za wiele afer jest w kraju a Wy jeszcze dokladacie zle ale najwieksze szczegoly o Polakach, napiszcie chociaz raz inaczej, albo zmiencie tytul na gazeta pesymistyczna GP, napiszcie jeszcze ze mamy najbrudniejsze powietrze, najrzadziej sie myjemy, najrzadziej zmieniamy ubrania, macie duze pole do popisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 01:08 autor tekstu napisal: Wniosek z tego taki: choć śpimy długo, robimy to po polsku - niestarannie i byle jak. kup mi ciulu drugi pokoj to bede spal starannie. inni mysle sie pod tym podpisza.. pzdr cie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br "Niestarannie i byle jak" nie z własnej winy! 06.11.04, 01:23 Jakbym miała osobną sypialnię, to bym spała w cholerę i jeszcze trochę, a żadna Wyborcza nie zarzucałaby mi, że śpię "niestarannie i byle jak". Poza tym jak śpię, to przecież nie patrzę gdzie, ważne, zeby mi było wygodnie. A pokój mam tak urządzony, żeby i zasypiać, i budzić się w nim było przyjemnie, i przyjąć gości można było, i zjeść obiad porządnie. A to Polska właśnie. Ale komentarze GW są beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.04, 01:32 autor pewnie ma kilka sypialni w swoim domu i on tego nie zrozumie, poprostu redaktorzy nie maja o czym pisac, a zarabiac musza, widly z igly i na sprzedaz, bardzo tania sensacja, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś