Dodaj do ulubionych

Polacy śpią najdłużej na świecie!

• Gość: miluu Ja śpię przeciętnie czyli 7-7,5 godz. na dobę IP: *.wroc.net / *.wroc.net 05.11.04, 19:13
      hydral.com.pl/neo/22277,foto.html
    • Gość: mee... ...A LEONARDO DA VINCI IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 19:28
      ...spal dzwadziescia minut...cztery razy na dobe co daje...osiemdziesiat
      minut...a to daje jedna godzine i dwadziesia minut na dobe...a tak na
      marginesie ile spi magister jaksie spije z tym calym lsd pijanym po ich
      sabatach...tO oni bolszewicy a nam polakom zawyzaja godziny spania...)))
    • Gość: aga Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:45
      uważam, że stwierdzenie "po polsku = niestarannie" jest krzywdzące...
      • Gość: pawel Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.adsl.xs4all.nl 05.11.04, 19:53
        mysle ze powinni napisac po polsku=dlugo, co w niektorych zastosowaniach sypialnianych moze byc
        powodem do dumy :)
    • Gość: Wypoczęty Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.04, 19:56
      > ja nie potrzebuję żadnego budzika żeby się zerwać o 5:30
      ale kładę się spać o 5 po południu.
    • Gość: miharu Jak to długo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:59
      Siedem godzin to długo? E no, bez przesady. Długo to jest 10 godzin
    • Gość: BELIAL Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:59
      Wytłumaczenie proste:Trzy miliony bezrobotnych plus ponad 20 milionów żyjących
      ze świadczeń TO CO do cholery oni mają robić?Spią.
    • Gość: Mr Ma Re: Och, Gazeto! IP: *.chello.pl 05.11.04, 19:59
      Ten komentarz: "po polsku - czyli niestarannie i byle jak" moglibyście sobie
      darować.
      Tak bardzo nie lubicie tego co polskie?
      Oj, wyrwało się wam! Kogoś powinien Michnik ochrzanić.
      • Gość: xop Re: Och, Gazeto! IP: *.crowley.pl 05.11.04, 20:08
        Zgadzam sie!!!!!!
        Motto Zydorczej to:
        Pluc, Pluc, Pluc na Polske i Polakow.
        ...wczoraj bylo, ze Polacy szukaja w internecie seksu najczesciej z wszyskich
        nacji.

I jak tu lubic Zydow z Wyborczej lub byc choc obojetnym?? No jak??
        Przeciez to czyste prowokacje
        • Gość: j. w. oj xop, xop IP: *.rp.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.11.04, 20:26
          chciałem poczytać twoje wypowiedzi żeby się pośmiać, a ty skomponowałeś tylko
          dwa teksty i je powtarzasz kilkakrotnie, sorry ale zawiodłem się taką słabą
          inwencją wytrawnego tropiciela żydowstwa.
          z pozdrowieniem
          prawdziwy polak
          • Gość: xop Re: oj xop, xop IP: *.crowley.pl 05.11.04, 20:45
            Po prostu ktos codzinnie w Wyborczej pluje na Polske i mi sie to nie podoba.
            Zydow lubie i mam wsrod nich znajomych. Ale ci z wyborczej przesadzaja.
            Jesli chcesz sie smiac to tylko z siebie.
            Anglik, Niemiec, Francuz,Rosjanin, Ukrainiec na to by sobie nigdy nie pozwolil.
            Ale podobni tobie sa juz w taki stanie swiadomosci ze sprzedali by wlasna matke
            byle tylko wyjsc na yntelygenta z elyty i "postepowca" spod znaku GW.
            Stwierdzenie "...po polsku czyli byle jak..." to rasizm.
            Nie wyobrazam sobie by jakis Polak mogl napisac np w "New York Time"
            "oszukje jak Zyd"
            To tyle
      • Gość: mee... Re: Och, Gazeto! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 20:11
        ...wlasnie o to chodzi ,ze tu nie ma michnika...a mlodzi** popisuja sie kto
        lepszy ...a raczej walcza o miejsce naczelnego jak sepy...

** nie oznacza koniecznie mlody

• seven najdluzej ale i tak strasznie krotko 05.11.04, 20:10
      ja standardowo spie ponad 10h (zwykle dochodze do 11) lub - jesli np. pojde spac o 3 nad
      ranem- do 11-12 w poludnie. jak mam wstac przed 9.30 to jestem martwy i nie moge sie
      pozbierac przez pierwszy kwadrans, ale pozniej juz ok. tyle ze musze odespac:) np dzisiaj jest
      taki dzien- odsypiam wczorajsza noc, spalem jakies 9h ale i tak malo. i nawet jakbym mial miec
      prace, zajecia, ktore by mi zajmowal duzo czasu, dalej bym tyle samo poswiecal na sen . i czuje
      sie dobrze z tym, ze tyle spie, ci co spia po 5-6 godzin nie wiedza co traca, spanie to zajebista
      rzecz.
    • Gość: mee... a ile spi skowronek ))) IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 20:25
      ...tylko prosze nie mylic ...ze slowikiem...slowik to a nie skowronek...jak ci
      nie wstyd ...bocianie
    • Gość: mee... SLYNNA GALERIA SZTUKI W SAMYM CENTRUM ...LONDYNU IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 20:30
      ...zwiedzajacy zachwycaja sie obrazem slynnego polskiego malarza pt....wschod
      slonca...jednak co jakis czas z tlumu daje sie slyszec glosy...to nie wschod
      slonca...to zachod slonca...polacy tak wczesnie nie wstaja...)))
      • Gość: mee... PRZELOTOWA DROGA W CENTRUM POLSKI...RANO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:40
        ...grupa z samoobrony rozlewa gnojowke i grozi widlami kierowcom...a POLSKA
        spi )))
        • Gość: mee... DLACZEGO CZLOWIEK WYMYSLIL...STREFY CZASOWE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:05
          ...bo zeby ktos mogl spac...,ktos musi pracowac
          • Gość: mee... DLACZEGO SOWA NIE SPI W NOCY... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:08
            ...bo sowa ...mysli
            • Gość: mee... DLACZEGO W POLSCE SA SKLEPY 24 H... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:14
              ...zeby mozna bylo kupic...mleko )))
              • Gość: mee... DLACZEGO WIELU POLAKOW SPI DLUGO... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 00:19
                ...zeby oszczedzic na jedzeniu ((((
                • Gość: mee... KTO SPAL NAJDLUZEJ NA SWIECIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 06.11.04, 03:56
                  ...najdluzej na swiecie to spal...leonid brezniew, ktory wiekszosc swego zycia
                  spedzil w stanie spiaczki...to byl pierwszy chodzacy robot na swiecie...made in
                  cccp
    • Gość: mixer "niestarannie i byle jak" IP: 81.190.159.* 05.11.04, 20:44
      to znaczy po polsku? Gratulacje dla autora.
    • Gość: ania Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.menelnet.kom.pl 05.11.04, 20:52
      dziwne!!! - wszyscy moi znajomi spia poniżej 7h (w tygodniu)- kto to taki sypia
      7-8??? chyba jakis bezrobotny...
    • Gość: ania Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.menelnet.kom.pl 05.11.04, 20:56
      ...a tak w ogole to jakies nieprofesjonalne te badania - kto to niby zbadal?
      dzieci z podstawowki??? niby w afryce ludzie maja wlasna sypialnie??? a
      najdluzej to spia w grecji!!!
    • Gość: mee... ...A CO NA TO WANIEK IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 21:03
      ...na to stwierdzenie ...gazety...cytuje:...robimy to po polsku-niestarannie i
      byle jak...czy to przypadkiem nie jest lzenie i antypolonizm...przypomne
      pani ...,ze nie tak dawno upominala pani RM...za antysemityzm w pani
      przekonaniu...dodam jeszscze ,ze hindusi spia na podlodze, pijany rosjanin na
      drodze, zyd na ziemi palestynskiej, czech przy knedliczkach po nadmiarze piwa w
      barze...a my polacy spimy na calym swiecie i prosze nas nie obrazac...mysle
      droga pani WANIEK...,ze sie pani do powyszej wypowiedzi...gazety
      wyborczej...ustosunkuje na pismie...z powazniem...mee
      • Gość: xop ZERO TOLERANCE DLA RASIZMU!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 05.11.04, 21:25
        "...po polsku czyli niestarannie i byle jak to antypolonizm i rasizm i
        nie powinnoby cna to pozwolenia.
        CO NA TO RADA ETYKI MEDIOW?????????????
    • Gość: margherita ja tam mogę spać 10 godzin, albo i dłużej IP: *.idealan.pl 05.11.04, 21:34
    • Gość: Kasia Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.lodz.mm.pl 05.11.04, 21:41
      bzdura jakaś... tak długo to śpią chyba tylko małe dzieci i starsi ludzie. który
      student przesypia 1/3 doby ???
    • Gość: mee... najdłużej na świecie! to bolszewicy rezyduja w PL IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 21:56
      ...ile to juz lat od tysiac dziewieset czterdziestego piatego...czas ich
      przegonic i zaczac budowac sypialnie w koncu...
    • Gość: ZAQ Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 05.11.04, 22:10
      Już choćby ta krótka ankieta daje dowód na to co warte są "badania"
      austriackiej firmy dotyczące długości snu. Obracam się wśród +- setki osób i
      nie znam nikogo kto spałby dłużej niż do 5 rano a wiadomo o której chodzi się
      spać wieczorem (jest to z reguły po północy) więc skąd u diabła takie wyniki
      badań jakoby Polacy spali najdłużej (w odniesieniu do jakich nacji ?).
    • Gość: śpioch No to ja idę spać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:05
      Dobranoc państwu
    • Gość: mee... WYGLADA MI TO NA ...BOJKOT ))) IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:15
      ...mysle ,ze przyszedl juz czas ...,zeby gazeta
      powiedziala ...przepraszam...umiecie oskarzac bezpodstawnie...to trzeba tez
      umiec powiedziec przepraszam...cytuje za gazeta;...ROBIMY TO PO POLSKU-
      NIESTARANIE I BYLE JAK...
    • Gość: ZZ Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.top.net.pl 05.11.04, 23:18
      Statystyka oczywiście nie obejmuje spania w pracy, na lekcjach w szkole, na
      wykładach itp.
      • Gość: mee... Re: Polacy... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:23
        ...najlepiej zawsze mowic o sobie...nie uwazasz...bo wedlug statystyk niemcy
        obrabowali polske najbardziej w europie...i co z tego wynika...a no nic nie
        wynika...belka powiedzial niemcom...nie zwracajcie
        • Gość: śpioch Re: Polacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 23:29
          mee ty masz jakąś manię!! Do wszystkiego dopisujesz jakąś politykę. Nawet do
          artykułu o śnie. A poza tym to zawsze Ciebie pełno na tym forum. Widać wierny
          wielbiciel Gazety ;)
          • Gość: mee... Re: Polacy... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:31
            ...eee...ty tez dorabiasz ))) a miales isc spac
    • Gość: silesius NIEWAZNE ILE SIE SPI, WAZNE Z KIM !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.11.04, 23:53
      • Gość: mee... NIE WAZNE GDZIE SIE SPI... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.11.04, 23:56
        ...wazne zeby sie wyspac )))
    • Gość: Rybinka Re: To jakaś bzdura.... IP: *.acn.waw.pl 06.11.04, 00:11
      >Niestety aż 80 proc. Polaków - i to jest najwyższy wynik na świecie - takiej
      >sypialni nie ma. Śpią po prostu w codziennym pokoju wielofunkcyjnym.

Czy to oznacza, że murzyni w czarnej Afryce, Rosjanie, Mołdawianie, Rumuni,
      Bułgarzy, Chińczycy i inni azjaci np z Laosu itp. mieszkają wyłącznie w
      wielopokojowych willach, gdzie mają wydzieloną sypialnię tylko do spania??
      Czyli ten 1,2 miliarda ludzi dla których Polska jest rajem śpi lepiej od nas, i
      ma w wielopokojowych mieszkaniach oddzielne komfortowe sypialnie? To jakim my
      jesteśmy rajem?

Gdyby tak zestawić za sobą kilka różnych artykułów Wyborczej naraz to wyszła by
      z tego niezła bzdura.

A tak poza tym sypiam 9 godzin na dobe, a czasu starcza mi na wszystko...
      Budzika nie mam, bo po co. Budziki mają tylko niewolnicy.
      • Gość: gosc Re: moje spanie IP: *.hrl.com 06.11.04, 01:07
        na pewno klimat ma wplyw na spanie, jasne slonce lub zachmurzone niebo, ciekawe ze przy zwrotniku , gdzie slonce wstaje wczesnie o siodmej rano jest pelno
        ludzi na ulicy, wieczorem natomiast sa pelne kafejki i restauracje, widac to w pn Afryce, ja sam mieszkam w cieplym klimacie i spie okolo 7 i pol godziny , nie
        potrzebuje budzika, budze sie zawsze okolo 6:30 bez wzgeldu czy to wakacje i gdziekolwiek jestem, poniewaz podrozuje do Polski gdzie jest 9 godzin roznicy czsu
        to zawsze mam problem prze pierwsze 3 dni, i wstaje o 4 rano i wychodze do miasta, szukam pierwszej kawy , najczesciej w nocnych lokalach.
        W moim domu mamy oddzielna sypialnie , gdzie jest otwarte okno caly czas, i tak na marginesie warto zrobic badanie rozdzka czy nie ma plywow lub zaklocen tam
        gdzie jest lozko. warto to wiedziec , lozko powinno stac w miejscu gdzie wahadelko sie nie odchyla.
    • Gość: spich gw ocenia polakow najgorzej, GAZETA PESYMISTYCZNA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.04, 01:05
      ciagle w tej gazecie tylko ze polacy wszystko najgorzej,robia zle i
      najgorzej,spia najgorzej, jedza najgorzej,dobrze wiemy, i gazeta wie, co sie
      dzieje w polsce,czy nie za wiele afer jest w kraju a Wy jeszcze dokladacie zle
      ale najwieksze szczegoly o Polakach, napiszcie chociaz raz inaczej, albo
      zmiencie tytul na gazeta pesymistyczna GP, napiszcie jeszcze ze mamy
      najbrudniejsze powietrze, najrzadziej sie myjemy, najrzadziej zmieniamy
      ubrania, macie duze pole do popisu
    • Gość: sd Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 01:08
      autor tekstu napisal:
      Wniosek z tego taki: choć śpimy długo, robimy to po polsku - niestarannie i
      byle jak.

kup mi ciulu drugi pokoj to bede spal starannie. inni mysle sie pod tym
      podpisza..

pzdr cie serdecznie
      • roxana_br "Niestarannie i byle jak" nie z własnej winy! 06.11.04, 01:23
        Jakbym miała osobną sypialnię, to bym spała w cholerę i jeszcze trochę, a żadna
        Wyborcza nie zarzucałaby mi, że śpię "niestarannie i byle jak". Poza tym jak
        śpię, to przecież nie patrzę gdzie, ważne, zeby mi było wygodnie. A pokój mam
        tak urządzony, żeby i zasypiać, i budzić się w nim było przyjemnie, i przyjąć
        gości można było, i zjeść obiad porządnie. A to Polska właśnie.

Ale komentarze GW są beznadziejne.
      • Gość: redaktor Re: Polacy śpią najdłużej na świecie! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.11.04, 01:32
        autor pewnie ma kilka sypialni w swoim domu i on tego nie zrozumie, poprostu
        redaktorzy nie maja o czym pisac, a zarabiac musza, widly z igly i na sprzedaz,
        bardzo tania sensacja, bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka