Gość: buldog Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:16 Ponad miesiąc temu, w niedzielę 29 maja 2005, oglądałem SUMMĘ i, oczywiście, słuchałem TOK FM. Tak naszło mnie kilka refleksji, które pozwolę sobie tu przedstawić. Dwa wątki splotły się tak, że mimo iż wprowadza to pewien nieład, postanowiłem ich nie dzielić – to podwyższona aktywność naszych elit politycznych oraz ściśle z nimi współpracującego środowiska prawników. Danuta Waniek i prof. Tadeusz Kowalski rozmawiali o ważności mandatu członka KRRiTV, który został pracownikiem TV. Niezależnie od wszystkiego, co myślę o KRRiTV i przedmiocie sporu, entuzjastycznie przyjąłem wodotrysk prawniczego myślenia: uchwała Rady jest WAŻNA, ale NIESKUTECZNA. (Przepraszam za wielkie litery, ale brak tu odpowiednich sposobów wyróżniania.) Normalnie myślący człowiek powinien się zbuntować: co to znaczy, że decyzja jest ważna, ale nieskuteczna? Co to za system prawny, w którym jest miejsce na decyzje WAŻNE, ale NIESKUTECZNE? Wszystko jest dokładnie przemyślane: w tej konstrukcji chodzi nie o ład, porządek, ale utworzenie struktury, która będzie zawierać niedopowiedzenia, sprzeczności w założeniach i umożliwi prawnikom robienie majątków na jałowych sporach. System nie zawierający sprzeczności jest dla prawników nie do przyjęcia, ponieważ z założenia preferuje rzetelne podejście do idei prawa. Dlatego myślenie w kategoriach słusznej stwierdzalności, rozstrzygalności, zupełności systemu (teorii) i podobnych jest nie tyle niewystarczające do opisu rzeczywistości, co przeciwne duchowi ICH prawa. Na to, by rzecz ujrzeć we właściwiej perspektywie, należy odwołać się do sporu o realizm i antyrealizm, a raczej o antyrealizmy, bo jest ich legion. Jego częścią jest spór o powszechniki, w naszym przypadku chodzi o prawdę. Realizm, czy nominalizm? – Środowisku prawników pojęcie prawdy jest wrogie. Żeby odebrać i przeinaczyć jego sens, zrelatywizować je, wymyśliło szereg pojęć takich, jak „prawda” materialna, dowodowa i co tam jeszcze, byle tylko nie prawda. Ten sam trick, co w przypadku „demokracji”, „praworządności” socjalistycznej i reszty hipostaz przodującej ideologii. Ciekawa rzecz, nie pamiętam, by w podobnych zabiegów dokonywali w przypadku słowa wolność. Przypuszczam, że chodziło o to, że to określenie, a jeszcze bardziej pojęcie (desygnat), było im tak nienawistne, że nie mogli go znieść nawet opatrzonego znakiem negacji. W tworzeniu postępowego prawa chodzi o to, by ludność przestała rozumować w kategoriach dobra, prawdy etc., i pogubiła się w aporiach, jak ta z początku listu. A najlepiej, żeby ludność nie myślała wcale i zdała się na elity. Oczywiście ludność zasługuje tylko na najlepszych prawników – stąd ostatnie anatemy na aspirujących do zawodu bez zgody krewnych i znajomych królika. Wyobrażenie o skali pracy organicznej i wzrostu znaczenia środowiska daje porównanie ilości aktów prawnych (prawa gospodarczego, handlowego, czy jak mu tam) obowiązujących w początkach lat dziewięćdziesiątych – i dziś. Wybitni, ba! – najwybitniejsi prawnicy tworzą system wewnętrznie sprzeczny, zatem fałszywy, ale w sposób, który ów fałsz uczyni możliwie nieoczywistym. System musi być skomplikowany tak, żeby człowiek nie należący do zamkniętej, zorganizowanej struktury… jurystów, nie był w stanie opanować jego zawiłości. Im więcej sprzecznych przepisów prawa, tym lepiej, bo otwierają możliwości ściągania ukrytego reketu, pieniędzy nienależnych, co w zdrowej sytuacji byłoby ścigane jako wyłudzenie. Sprzeczności narastają w miarę postępu i rozwoju, czy jak tam było. Najogólniej rzecz biorąc, socjalistyczny podział pracy polega na tym, że klasa przodująca walczy przy pomocy petard, śrub, nakrętek i wideł, natomiast elity pełnią sprawstwo kierownicze. „Prawdziwą sztuką nie jest sama sztuka, tylko przekonanie o tym policji” – prawdziwe popisy postępowych interpretacji prawa do blokowania dróg widzieliśmy w wykonaniu Leszka Millera i Leppera Andrzeja. Największy podziw budzi tu postawa Włodzimierza Cimoszewicza, w którym polityka wywołała takie obrzydzenie, że lekarstwem mogło stać się tylko kandydowanie w wyborach prezydenckich w towarzystwie żony urzędującego prezydenta i aktywu SLD z posłanką Sojuszu w roli głównej. Zawsze był jej wierny Partii – krew z krwi, kość z kości. W walce o lepsze jutro „elitom” politycznym nie ustępuje środowisko prawników. Nie tylko dlatego, że prawnicy umieją udowodnić każdą tezę, ale i wprowadzić ją w życie. Bez uciekania się do środków przymusu bezpośredniego, środowisko potrafi za pomocą narzędzi pośrednich ściągać reket w wysokości kilku, niekiedy kilkunastu procent zysków przedsiębiorstw. Jakie spektakularne sukcesy odniesie w sojuszu z siłami postępu? Z pewnością po dokonaniach prawnika o arystokratycznym nazwisku w walce o słuszne prawa mafii pruszkowskiej przyjdzie czas na kolejne, jeszcze bardziej oszałamiające. Kiedy jeden człowiek odbiera drugiemu jego własność, przyjęło się nazywać proceder rozbojem, a jego samego bandytą. Kiedy rabuje jeden człowiek, jest to rozbój, kiedy jednak zbierze się takich więcej, niż jakaś tam banda (potrzebna większość konstytucyjna), nikt ich nie ruszy: rozbój staje się walką o postęp i sprawiedliwość (z przymiotnikiem) – to wiemy. A co w innych przypadkach? Już myślałem, że wspólne działania sił postępowych i mafii paliwowej okażą się aktem sprawiedliwości społecznej – myliłem się. Pomiędzy dwiema oczywistymi skrajnościami rozwiera się otchłań niewiedzy, szara strefa poznania. Co ma orzec sędzia, kiedy oskarżeni o rozbój (powiedzmy to sobie: niesłusznie oskarżeni) powiedzą, że napadnięty był jeden, a ich trzech? – Nikogo nie chcieli nic złego zrobić i mieli więcej, niż konstytucyjne dwie trzecie, tylko drań nie chciał dobrowolnie uznać wyroku sprawiedliwości dziejowej. A mógł dalej spokojnie żyć... – I co z tym zrobić? Z punktu widzenia praworządności socjalistycznej sprawa oczywista. Mimo to... – Faktem jest, że prezydent Wałęsa takich ułaskawiał. Dziś już jawnie dołączył do sił postępowych, a Wałęsa młodszy nie wyklucza nawet wstąpienia do Partii, wyznał to w rozmowie z Panią Kasią... – Właściwie, skąd mi się wzięło to „nawet”? Pogubiłem się w tym wszystkim i stąd apel o omówienie problemu na szerszym forum. Jako statystyczny słuchacz proszę o postawienie wybitnym i miarodajnym przedstawicielom sił postępowych („elit”) pytania, jak przebiega granica pomiędzy przestępstwem, a sprawiedliwością społeczną, w którym miejscu przestępstwo przedzierzga się w czynienie dobra. O przychylenie się do tej prośby zwracam się do P. Rafała Ziemkiewicza, ale i P. Jacka Żakowskiego – byłoby ciekawie usłyszeć, co i On myśli na ten temat. Oczywiście tak samo, jak przeczytać uwagi, w tym opinię sił postępowych, przedstawione w tym miejscu. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 02:41 oj,BULDOG jak nie możesz ugryść to chociasz obsikasz.Tak powiedział jeden wybitny prawnik kandydat na prezia sz.p.WC,a którego będą cytować wybitni dziennikarze np:p.Paradowska,p.Żakowski,laureaci nagród przyznanych przez innych wybitnych dziennikarzy.I tak to się kręci.Ciekaw jestem jak to się dalej rozwinie.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buldog Vanity press. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:39 Czasem słyszę Pawła Wrońskiego z „Gazety” i jestem pod wrażeniem jego wypowiedzi. Bronisław Wildstein powiedział, że [francuskie doświadczenie pokazuje, że] lepiej, kiedy sądy i ludzie zajmują się prędzej faktami, niż intencjami, a tymczasem polskie media wyznają przeciwne zasady. Jestem w kropce, bo ilekroć próbuję zastosować to [rekomendowane] podejście, okazuje się, że nie ma nic do powiedzenia. Jedynym faktem okazuje się być niezmienność sprowadzania wszystkiego na nie – dokładnie tak jak w słynnej deklaracji ze znanej rozmowy z I części Fausta. Paweł Wroński idzie dalej, niż archetyp, bo nawet pytanie „Kim jesteś?”, zadane nie wprost w czasie jednej z rozmów, nie znajduje odpowiedzi. Wyłącznie dygresje, wątki poboczne oraz uwagi wnoszone jako obalające tezy rozmówców i po chwili obalane. Zaraźliwa maniera. Kiedy trzeba powiedzieć na antenie coś światłego i niepodważalnego, dzwoni dziennikarz TOKFM do „Gazety Wyborczej” i prosi o słowo ostateczne, a kiedy dobromyśl trzeba napisać, dziennikarz „Gazety” zwraca się o pomoc do koleżanki/kolegi z TOK-u i wszyscy szczęśliwi. Ja też jestem zadowolony – w temacie poprawności zabezpieczyłem się „wew całokształcie”. Dziennikarze co rusz pytają jeden drugiego, co powiedział znany polityk, którego dopiero co słyszeliśmy z głośnika. Ani śladu wyrafinowanych treści (u polityka!!! :)), słychać było dobrze, a oni tłumaczą. – Nie wierzę, by sami nie mogli ogromu myśli pojąć. Najprędzej to my, słuchacze, wymagamy szczególnej troski – inaczej nie zrozumiemy, co poeta chciał powiedzieć. „Rozlewna muzyka, błękitne ściany, sala o wyglądzie kojącym, markowe meble, ściany ozdobione fotografiami, na których widnieli panowie o twarzach posłów do parlamentu, wręczający skrzydlatą Nike panom o obliczach senatorów.” – Takiego wystroju wymagamy i dla nas te starania. Monokultura pozwala przewidywać treść wygłaszanych opinii (z dokładnością do słów), kłopot w tym, że to jak czytanie książki z kluczem, kiedy po kilku rozdziałach domyślamy się zakończenia. Wydawnictwo Manuzio Polska. Jeśli czyjaś wypowiedź jest oczywista, lepiej jej nie wałkować i albo powiedzieć, co się samemu o tym myśli, albo puścić piosenkę. Mimo wszystko daje się to Radio słuchać. Wiele zależy od inspiracji – widać, że czasem udaje się przekroczyć schemat. Te słychać w każdy wtorek, a także czwartek – do tego Pani Kasia jest ładna. Interesujące są poranki piątkowe, a specyfika oglądu świata, jak też nieustępliwość w usiłowaniach pogodzenia socjalizmu z rozsądkiem przydają im dodatkowego kolorytu. 1. Zacząłem od zwrócenia uwagi na paramafijny stan społeczności prawników i koszmarną ewolucję systemu prawnego w Polsce. Gdzie w świecie jest tak, że – jak u nas – kiedy oskarża się środowisko o sprzeniewierzenie się swoim zadaniom (już nie mówię o nagminnych sprawach kryminalnych, ale o mafijnych zasadach rekrutacji do zawodu), w odpowiedzi na to ono samo wstępuje w rolę mentora i „ex cathedra” głosi, że i tu należy mu się rola sędziego. W państwie Łukaszenki tak jest. 2. Państwa i narody, które wybierały drogę „sprawiedliwości socjalistycznej”, zawsze traciły, mimo to problem nie przestaje być groźny. Do tej pory zawsze był rozstrzygany większością głosów, a warto byłoby, na antenie Radia, spróbować dyskusji uwzględniającej merytoryczne aspekty sprawy, choćby po to, by stwierdzić, że są. Sprawiedliwość polega między innymi na wyobrażeniu, że jak ktoś coś uczciwie zarobił, to jego. Nikogo innego, w szczególności nie Leppera, Millera i Cimoszewicza, ani chłopów i pracowniczej demokracji. Na szczęście ani prezio W.C., ani sam Ojciec Dyrektor nie stanowią problemu, teraz i zawsze. Kiedyś to był kabaret z klasą. „Najlepszy interes tam, to mieć fabrykę kalendarzy” z ilustracjami tradycji Ruchu. Na jednej Nikita Chruszczow wali butem w mównicę, na kolejnej prezio W.C. kubkiem w stół, a dziś brak im pomysłów. Może by ktoś zaprosił ich do Radia? :) Więcej zadziwienia wywołały metody maskowania komentarza. :) 3. Proponuję urozmaicenie programu o opinie niekoniecznie innej orientacji politycznej, byle nie tak jednolite, a także o dłuższe, kilkugodzinne rozmowy poświęcone jednemu tematowi. Były takie, ciekawe rozmowy, w paśmie popołudniowym, klimatem przypominały dawnej „Trójki”, warto do nich wrócić i jestem przekonany, że wielu słuchaczy by w tym pomogło. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope znowu się czepiam IP: *.chello.pl 10.07.05, 21:18 z wyjaśnień Pani Naczelnej wynika , że gdyby Radio Maryja nadawało serwisy informacyjne co pietnaście minut byłoby radiem informacyjnym . Może nie pierwszym ale "bardziej informacyjnym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alert informacja IP: *.crowley.pl 11.07.05, 09:32 Z informacji które do mnie dotarły, prezes Fan Klubu TOK FM rozważa zamknięcie Nieoficjalnej strony Radia TOK FM dniem 1 sierpnia. Co w tej sytuacji zamierza zrobić Redakcja? Nie w Waszym interesie jest utrata darmowej reklamy. Widziałem statystyki, według których Nieoficjalna strona Radia TOK FM jest bardzo popularna wśród Internautów. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: KIEDY TOK FM OPOLE ??? 11.07.05, 10:57 skandal powiedzieć to mało. czy jesteście jeszcze w minimalnym stopniu zainteresowani tym nadajnikiem czy chcecie go komuś odsprzedać bo sam niewiem juz co mam w tej sprawie myśleć ? pozdrawiam i (jeszcze) czekam na wasz ruch(a może tej opieszałej w wysyłaniu decyzji KRRiTV). Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: KIEDY TOK FM OPOLE ??? 14.07.05, 13:28 Oczywiście, że jesteśmy zainteresowani i wszystko co mozna było zrobić zrobilismy w tej sprawie. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: informacja 14.07.05, 13:17 Witam, nas prezes fanklubu nie poinformował o takim zamiarze, nie ma zreszta żadnego obowiązku, bo ta strona to jego inicjatywa, jeżeli zamierza z niej zrezygnować - to jego prywatna decyzja. Jest nam oczywiscie miło, że taka strona istnieje, redakcja TOK Fm nie ma jednak żadnego wpływu na jej treść, wygląd ani nie mamy też wlywu na to, czy zostanie zamknięta. Co do statystyk - w jakich liczbach wyraża sie okreslenie "bardzo popularna"? Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alert Re: informacja IP: *.crowley.pl 14.07.05, 14:06 Poprosiłem prezesa o wyniki z trzech ostatnich miesięcy. Otrzymałem następującą odpowiedź: "Jeśli chodzi o statystyki, to od 1 lipca było 415 odsłon. W czerwcu mieliśmy 1227 odsłon, a w maju - 1306." Moim zdaniem to bardzo dobre wyniki jak na nieoficjalną stronę radia. Rozmawiałem z twórcami nieoficjalnych stron stacji. Z rozmów tych wynikało, że nadawcy bardzo aktywnie wspomagają twórców tych stron. Często informacje o zmianach w danej stacji pojawiają się z dużym wyprzedzeniem w stosunku do informacji zamieszczonych na oficjalnych stronach. Z tego co wiem, prezes Fan Klubu TOK FM musi szukać informacji na własną rękę. Nie pomagacie mu za bardzo. Za to co napisałem, biorę pełną odpowiedzialność. Liczę się z karnym wyrzuceniem z Fan Klubu za ostrą krytykę Redakcji. Prawda jest jednak czasami przykra i bolesna Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: informacja 15.07.05, 14:20 Sam prezes fanklubu nie zgłaszał nigdy żadnych pretensji co do rodzaju naszych kontaktów. Nie bardzo rozumiem dlaczego Pan wypowiada sie w jego imieniu???? A może jednak we własnym? Proszę się nie przejmowac, jestem przyzwyczajona do krytyki. POzdrawiam, EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alert Re: informacja IP: *.crowley.pl 15.07.05, 15:26 Szanowna Pani Redaktor! Mam od Prezesa pozwolenie na czasowe reprezentowanie go na tym forum. Jeśli Pani nie wierzy - proszę go zapytać. Poprzedniego posta napisałem, gdyż Prezes raczej sam by tego nie zrobił. Nie lubi się nikomu narzucać. Tak się składa, że jestem doradcą Prezesa i czasami proponuję mu pewne posunięcia. Liczę na to, że Redakcja chętniej będzie pomagać zespołowi Nieoficjalnej strony Radia TOK FM. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musiałam przejść Re: informacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:49 A ja się wypowiem w imieniu redakcji... Żałosne, żałosne... Ps.Może byś się tak w swoim imieniu skończył wypowiadać,skoro zacząłeś...co się stało ze "świadkiem zdarzenia" ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=21512813&a=25120750 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=21512813&a=25173954 Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: informacja 15.07.05, 19:56 To ja w takim razie do korespondencji z Panem oddeleguje mojego rzecznika prasowego. Ukłony dla prezesa EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alert współpraca IP: *.crowley.pl 18.07.05, 00:20 Tym razem występuję w imieniu Fan Klubu TOK FM już oficjalnie. Oficjalnie, gdyż prezes nie wie czy jest tu jeszcze mile widziany po ostatnim spięciu. Liczy jednak, że przeprosiny zostały przez Panią Redaktor przyjęte. Czy Redakcja nie miałaby nic przeciwko zaproponowaniu Fan Klubowi udostępnienia pewnych materiałów? Mam tu na myśli na przykład jingle, które zeszły z anteny (pierwszy jingiel informacji z ostatniej chwili, czy pierwszy jingiel 'Informacji'). Myślę, że taki ruch ze strony Redakcji tylko pomógłby w promocji Radia TOK FM. Nie będę już przypominał statystyk. Prezes chce Was wspierać. Wiem, że ma listę materiałów, które przydałyby się na Nieoficjalnej stronie. Jednak nie mówi nic w tej sprawie. Na koniec informuję, że następnym razem będę już pod stałym nickiem alert_fc . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: współpraca 18.07.05, 17:06 Po pierwsze nie rozumiem, dlaczego Funklub kontaktuje się z nami za pomoca forum - Bartek Czach - czyli prezes klubu - zna moj adres mejlowy i telefon. Jeżeli chce z nami pogadać - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się skontaktował. Po drugie, oficjalnie reprezentuje Fanklub teraz kto? Gall Anonim? EW Odpowiedz Link Zgłoś
alert_fc Re: współpraca 18.07.05, 17:23 Myślę, że najlepiej sprawę wyjaśni sam Bartosz. Jutro wraca do pełni obowiązków, ale obiecuję, że jeszcze dzisiaj napisze do Pani maila. Unikałem podpisywania się imieniem i nazwiskiem, gdyż nigdy nie robię tego na forum publicznym. Taką samą zasadą kieruje się prezes. Pozdrawiam, Łukasz Markiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prox Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.energomontaz.com.pl 11.07.05, 10:07 Brakuje mi bardzo możliwości interakcji z prowadzącymi wywiady jak Jakub Jamiszewski lub Marcin Wojciechowski jak i codziennie prowadzacymi redaktorami. Wielokrotnie próbowałem dzwonićna numer 5553040 lecz bardzo żadko ktoś podnosi tam słuchawkę. Moim zdaniem powinien być uruchominy taki adres e-mail naktóry mozna wysyłać uwagi lub komentaże do prowadzącego w danym momencie audycję tak by na bieżąco mogły reagować, co podniesie znakomicie interaktywność audycji. Każdy prowadzący powinien mieć w trakcie programu otwarty laptop na tym koncie i obserwować reakcje ze strony słuchaczy prawie na żywo. Co wy na ten pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 14.07.05, 13:25 Witam, co najmniej dwie osoby odbierają telefony od słuchaczy, dzwoni jednak wiele osób i niestety nie jrst łatwo się dodzwonić. Jakoś tak jest skonstruowana centarla w naszym radiu, że kidy dzwoni się na telefon antenowy zawsze słuchać sygnał "wolny" nawet wtedy, kiedy telefon jest zajęty. Mozna zadwać pytania i sugestioe dziennikarzom pisząc na adres programu - na naszej stronie przy kazdym programie jest podany adres mejlowy, np komentarze@tokfm.com.pl. poranek@tokfm.com.pl, popoludnie@tokfm.com.pl itp. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tok Fm Fan Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.lze.lodz.pl 11.07.05, 13:50 Czytałem posty hurtowo i zdziwiło mnie, że tyle emocji wiąże się z osobami prowadzącymi poranki w toku. Cenię sobie akurat w nich to, że łatwo identyfikować ich poglądy (również polityczne) i że się z nimi nie kryją. W innych mediach superpoprawność powoduje mieszanie w głowach słuchaczom i telewidzom. Poza tym zawsze mozna zmienić stację, a nie domagac się, żeby stacja zmieniła siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buldog Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:51 ielibyśmy pełnię szczęścia, gdyby tylko wszyscy starali się nie mówić w kółko to samo. Pozdrowienia Bul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Dlaczego nie ma zapisu 1 wywiadu z wtorku IP: *.ssmb.com 13.07.05, 12:29 przeprowadzonego przez Rafala Ziemkiewicza? Jest tylko rozmowa z prof. Chrzanowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Redakcja odpowiada sluchaczom.... IP: *.ssmb.com 14.07.05, 14:25 czy aby na pewno odpowiada? Dlaczego nie ma tego zapisu wywiadu???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Dlaczego nie ma zapisu 1 wywiadu z wtorku IP: *.ssmb.com 14.07.05, 14:26 cenzurka? moje posty sie nie pokazuja.... Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Dlaczego nie ma zapisu 1 wywiadu z wtorku 15.07.05, 14:22 jest, proszę sprawdzić na naszej stronie. Odpowiadam - jak napisałam we wstępie mniej więcej raz w tygodniu (ostatnio częściej) Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Dlaczego nie ma zapisu 1 wywiadu z wtorku IP: *.ssmb.com 15.07.05, 14:38 Niestety jednak nie ma. Jest zapis wywiadu z prof. Chrzanowskim, natomiast wywiad poprzedajacy z fotografem (nie pamietam nazwiska) na temat Balkanow (Bosnia, Serbia etc) - niestety nie ma.... Czy mozna liczyc na to ze pojawi sie? pozdrawiam rgb Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Dlaczego nie ma zapisu 1 wywiadu z wtorku 15.07.05, 19:49 Witam, jest z tym mały problem - założenie nasze było takie, że przepisujemy tylko jeden wywiad - nazwijmy go umownie głównym, często jednak zdarza nam się przepisać dwa - jeżeli jest komu:) W tej chwili mamy małe niedobory kadrowe - wakacje i niestety, nie było nikogo, kto mógłby przepisać drugi wywiad. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Dlaczego nie ma zapisu 1 wywiadu z wtorku 15.07.05, 14:23 jaki post sie nie ukazał? Jeżeli naruszał regulamin, możliwe że admin portalu Gazeta.pl go usunął EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: Dlaczego nie ma zapisu 1 wywiadu z wtorku IP: *.ssmb.com 15.07.05, 14:39 przepraszam - za szybko zareagowalem - pojawil sie z opoznieniem pozdrawiam rgb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope PROTESTUJE !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.05, 14:50 Przed chwilą usłyszałem z ust gościa audycji stwierdzenie , iż Polacy są indoktrynowani od przedszkola do matury przez przez Kościół katolicki i nie wiedzą , że można czyć inaczej. Spotkało się to bez słowa komentarza ze strony prowadzącego. Pdzielam opinię iż antysemityzm jest jedną z najohydniejszych postaw jakie może prezentować człowiek , ale nie zgadzam się by walczyć z nim kłamstwem i inwektywami. Mam pytanie do Pani Redaktor dlaczego prowadzący rozmowę dziennikarz nie protestował , mimo iż niejednokrotnie polemizuje z wypowiedziami rozmówców ? Dlaczego nie protestował gdy rozmówczyni nazwała p.Giertycha faszystą ? (p.Giertych nie jest bohaterem mojej bajki) Parę lat temu funkcjonowało w publicystyce pojecie "antysemityzmu indukowanego",ze smutkiem stwierdzam , że takie wypowiedzi i brak reakcji na nie przyczynią się do powrotu tego zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: PROTESTUJE !!! 15.07.05, 19:54 Prowadzący programy publicystyczne, to nie dziennikarze informacyjni, lecz własnie publicyści. Zajmuja sie komentowaniem, interpretowaniem zjawisk, a interpretacja i komentarz zawsze są subiektywne. Prowadzacy nie protestował bo widocznie podziela pogląd swoje rozmówczyni, lub zrezygnował z polemiki z innych powodów. Jako komentator, publicysta a nie dziennikarz informacyjny ma prawo nie ukrywać swoch poglądów. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamma Re: PROTESTUJE !!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.07.05, 18:52 Szanowna Pani Redaktor (w sprawie wypowiedzi "pani historyk" z Żydowskiego Instytutu Historycznego) Czy Pani akceptuje w Radiu obrażanie instytucji i osób ? Czy byłaby Pani równie tolerancyjna dla wypowiedzi: "Polacy są indoktrynowani przez wyznawców Talmudu"? I Wy krytykujecie Radio Maryja ?! Uprzejmie proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: PROTESTUJE !!! 26.07.05, 09:35 To nie my krytykujemy Radio Maryja, tylko niektórzy nasi słuchacze na tym forum:) EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope Re: PROTESTUJE !!! IP: *.centrumc.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:31 dziękuję za potraktowanie mnie jak niedorozwinietego przygłupa..... No chyba , że subtelnie sugeruje Pani , że standarty pracy dziennikarzy Radia Maryja godne naśladowania a dziennikarze TOK.FM staraja sie te standarty naśladować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rofi Przecież to prawda ! IP: *.chello.pl 27.07.05, 09:53 Nie masz co się oburzać, że ktoś traktuję ciebie tak a nie inaczej. Sam twój nick już daje powód do zastanowienia nad możliwością konwerascji wogóle. Ale... Jeśli ktokolwiek nazwał Giertycha faszystą to miał rację. Jeśli ktokolwiek powiedział o indoktrynowaniu dzieci przez kościół katolicki w Polsce to też miał rację. I o co ten wrzask ? Czytałeś Main Kampf, że tak gardłujesz ? Romuś widocznie czytał i dlatego jego program oraz sposoby działania są takie jakie są. Main Kamp jest teraz chyba w każdej księgarni, więc bez problemu możesz kupić to dzieło i porównać z tym co robi i co głosi to twoje "bóstwo". To naprawdę pouczająca lektura i zdziwisz się jak wiele osób/partii postępuje zgodnie z nauką wodza lub przynajmniej czerpie z niej pełnymi garściami. Jeśli zaś mówimy o indoktrynacji, to chyba tylko ślepy i głupi (nie obrażając kolegi) nie widzi tego co kościół robi w Polsce. Taką sytuację można porównać tylko do krajów islamskich, gdzie w telewizji nie ma normalnego "teleranka" jest tylko islamski odpowiednik naszego "ziarna". Czyli odpowiedzi są zasze na takim poziomie, że jeśli wdepnąłeś w g..., to bóg (allach) tak chciał. Jeśli nie wiesz co to jest indoktrynacja to wybacz, ale o tym chyba nauczają już w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope Re: Przecież to prawda ! IP: *.centrumc.krakow.pl / *.kolornet.pl 27.07.05, 13:55 muszę stwierdzic , że umiejetność czytania nie idzie w parze ze zrozumieniem.. No cóz , posługując sie Twoja pokrętną logiką mogę napisać , iż z faktu, że w każdej księgarni można kupić kapitał Marksa a po ulicach biegaja bojówki w koszulach z podobizną Che Gewary , żyjemy w komunistycznym kraju , w którym w wyniku spisku kler katolicki ręka w rękę tłumi wolnościowe dążenia narodu.. Fanatyczni wyznawcy katolicyzmu kamieniuja kobiety, wydają wyroki śmierci na nieprawomyślnych pisarzy i siłą zakładaja panną pasy cnoty a tak na serio - czy rzeczywiście oglądałeś muzłumański odpowiednik odpowiednik ziarna ? UMiesz arabski ? Jeśli nie jak mogłeś porównac treśc tych programów ? Zakładam , że ziarno obejrzałeś z obrzydzeniem na twarzy , oczywiście... Mam radę, mniej demagogii więcej wiedzy i logiki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rofi Re: Przecież to prawda ! IP: *.chello.pl 07.08.05, 23:57 Wiesz, czasami lepiej nie odzywać się i wydać się głupim niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. Z telewizji palestyńskiej, program dla dzieci Host: "Opisałaś Szahadę jako coś pięknego. Czy myślisz, że jest piękna?" Walla: "Shahada jest bardzo, bardzo piękna. Każdy tęskni za Szahadą. Co może być lepsze odpójścia do Raju?" Host: "Co jest ważniejsze - pokój i pełnia praw dla Palestyńczyków czy Szahada?" Walla: "Szahada! Osiągnę swoje prawa kiedy zostanę Szahidką" Yussra: "Oczywiście Szahada jest dobrą rzeczą. Nie lubimy tego świata, chcemy życia pośmiertnego. Oczekujemy korzyści nie z tego świata, ale z życia pośmiertnego. Dzieci palestyńskie zaakceptowały pomysł Szahady i to, że śmierć przez Szahadę (śmierć męczeńska)jest bardzo dobra. Każde palestyńskie dziecko, dajmy na to dwunastoletnie, mówi "Och Boże,chciałbym zostać Szahidem/Szahidką" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope Re: Przecież to prawda ! IP: *.chello.pl 17.08.05, 23:16 Rozumiem . że takich treści dopatrzyłeś się w "Ziarnie"..... A tak na powaznie , to moją intencja była serdeczna prośba do Redakcji TOK FM by z demagogia nie walczyła jeszcze większą demagogią , by z oszołomstwem nie walczyła jedynie słuszną wizją swiata. Przykład ? Wypowiedź jednej z prowadzącej (prawie dosłowny,cytuje z pamięci -oddaje sens wypowiedzi): "pomysł dobry ale wypływa ze złych intencji". Ciekawe czy Pani Redaktor Naczelna wie czyjego i jakiego pomysłu dotyczyła ta miażdżca recenzja... A zreszta nieważne , to przecież tylko kwestia gustu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Re: PROTESTUJE !!! - brak odpowiedzi na pytanie!!! IP: *.ssmb.com 01.08.05, 11:19 Obawiam sie ze nieodpowiedziala Pani na pytanie poprzednika: "Czy Pani akceptuje w Radiu obrażanie instytucji i osób ? Czy byłaby Pani równie tolerancyjna dla wypowiedzi: >>Polacy są indoktrynowani przez wyznawców Talmudu<<?" B. prosze o komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: PROTESTUJE !!! - brak odpowiedzi na pytanie!! 02.08.05, 12:07 Nie akceptuję obrażania nikogo, w naszym radiu wypowiadają się dziesiątki osób - gospodarze programów, zaproszeni publicyści, komentatorzy, politycy, eksperci - program jest na żywo i nie ma ani mozliwości ani nawet cienia pomysłu, żeby go cenzurować. Dzięki tak dużej ilości osób wypowiadających się każdego dnia na naszej antenie można w radiu TOK Fm usłyszeć pełen wachlarz opinii na każdy poruszany przez nas temat. Prosze się nie obawiać - antysemici też się u nas zdarzają. EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapluty antyeurope PROTESTUJĘ !!! - W ODPOWIEDZI P.NACZELNEJ IP: *.chello.pl 16.07.05, 08:16 Pani odpowiedź zdumiała mnie bardziej niz sama rozmowa , która słuchałem w TOk.FM Jeśli prowadzący nie protestował bo zgadza sie z poglądami rozmówczyni tzn. że jest równie skrajny w swoich poglądach co członkowie ONR. Będę złośliwy i tendencyjny ale sytuacja jest analogiczna do Radia Maryja - tam też prowadzący nie reaguje na bzdurne , antysemickie bądź skrajne wypowiedzi. No ale pewnie na nie reaguje z innych powodów - to drugie Pani tłumaczenie bierności prowadzącego. Ciekawi mnie jakie to moga byc powody : mała szkodliwość społeczna , ważny interes społeczny. A może trzeba jeszcze rozjatrzyć łysoli z ONR....... Ale to już spiskowa teoria....... Ps. Nie wiem czy na stronie jest zapis wypowiedzi Pani historyk , bo nie mogę znaleźć, ale pewnie w redakcji zapis jest.Proszę sprawdzić czy gość radia twierdził iż Doboszyńskiego zabili hitlerowcy. A przecież chyba zgina z rąk UB strzałem w potylice.... I jeszcze jedno - zastrzegam , że też jestem przeciwko marszom neofaszystów tak samo jak neokomunistów spod znaku Che Gevary- w Niemczech Sad Konstytucyjny zezwolił na manifestacje skrajnej prawicy i policja musi te manifestacje ochraniać. Te dwie nieścisłości prowadzący rozmowe , jako profesjonalista, musiał (!!!) wyłapać......... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:37 Co ma zrobić "stary " maturzysta, który dostał się po zdaniu egzaminów wstępnych na wieczorowe studia Politechniki Poznańskiej i (po zaliczeniu trzech semestrów) zdawał na studia dzienne.W dniu egzaminu (rysunek) dowiaduje się, że liczy się ocena z matury z matematyki a on jej nie ma; przygotowywał się do studiów uniwersyteckich (prawo - historia)i w związku z tym nie ma oceny maturalnej z matematyki, bo jej nie zdawał. Teraz chce kontynuować naukę na kierunku, który odkrył dla siebie po "ułomnej" maturze i nie ma szans zdać na studia dzienne, bo ma zero punktów z matematyki. A przecież już zaliczył ją wielokrotnie w trakcie studiowania architektury i udowodnił, że ją opanował w stopniu przynajmniej zadowalającym. Jedynie względy finansowe, a nie intelektualne, ograniczają możliwość studiowania (osiem tysięcy za rok i nikt się z tego nie rozlicza ze studentem, a właściwia z jego rodzicami-przecież młody człowiek nie jest w stanie zarobić takiej sumy i równocześnie studiować). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin wawa Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.chello.pl 26.07.05, 08:48 Jak mozna byc az tak nieobiektywnym ,skrajnym i zlosliwym dziennikarzem jak Pani Anitka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek amerykanizujący prowadzący :/ IP: *.chello.pl 26.07.05, 19:09 Zdejmicie z anteny tego faceta który nie potrafi mówić po Polsku. Nie da się go słuchac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny_sluchacz TOK FM 24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:21 Witam Bardzo prosze redakcje, pana od ramowki, ta osobe co uklada playliste audycji na noc o wieksze przylozenie sie do pracy. Niestety w ostatni wtorek po raz czwarty sluchalem audycji media marketing reklama o blogach.. ile mozna? audycja fajna, tylko wszystko co w przesadzie jest denerwujace. niestety ja jak i wiele moich rodakow mam okaze sluchac mojego ulubionego radia tylko OD polnocy.. bardzo dobrze, ze o polnocy jest powtorka "poranku w toku", zawsze aktualny, zawsze profesjonalny, jednak po poranku nastepuje chaos. szczytem pragnien jest, aby po poranku w toku byly potworki audycji Marcina Wojeciechowskiego lub Ewy Podolskiej zamiast bardzo nudnych i nie potrafiacych zainteresowac tematem audycji "ciekawe ksiazki" "kultura na tydzien" czy "magazyn recenzencki 40latka". prosze o przelozenie powtorek tych audycji na godzine pozniejsza. i nie ignorujcie nocnych markow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiq uwolnieni od cenzury wojskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:42 bo amerykanie to dranie pokazali to w iranie drogi panie. / jesli kogos nie moga wykorzystac to zabijaja . znasz to z filmow prowokujac konkfikty armia i sluzby specalne wmaga zamieszanie . a w konsekwencji wojny i ofiary . to jest grupa generalow lobbystow ktorzy sa wojowniczy i dbaja o prace dla swoich stanowisk istotne by to naglasniac . by stanelo w ogolnoswiatowej swiadomosci czas skonczyc z informacjami o terroryzmach i innych strachach . tylko w ten sposob (przez odfalszowanie ) jest szansa wyjsc z tego . Pozdrawiam pytanie o intencje [czy chcemy ?] wybor. interes czy zycie ludzkie zostawiam do ogladu kazdego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytoos Zmiana na stronie IP: *.wroclaw.mm.pl 31.07.05, 18:17 Proste pytanie, własciwie prośba natury technicznej. Czy redakcja mogłaby na swoich stronach wrócić do poprzedniej formy prezentowania zapisów dzwiękowych wywiadów tzn. do zwykłego prostego linka ze zwykłym plikiem mp3? Bo to piękne wyskakujące okienko z multimediami, które jest teraz ma jedna wadę. Nie bardzo chce działać pod innymi przeglądarkami niż IE. No może, żeby być ścisłym mnie np. pod firefoxem nie działa. Fajnie by było brać pod uwagę robiąc stronę, że nie każdy kto chciałby posłuchać jakiegoś Waszego programu używa przeglądarki microsoftu, że nie wspomnę o takich co mogą chcieć tego posłuchać pod innym systemem niż windows. Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Lublin ?? 02.08.05, 12:33 Nie przewidujemy rozszerzania naszego zasięgu - na razie. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgb Propozycja audycji IP: *.ssmb.com 01.08.05, 11:17 Witam, szkoda ze w weekend tak duzo jest powtorek i kiepskiej muzyki. Mam zatem propozycje - zatrudnic 1 lektora ktory by czytal (nagrywal) ksiazki - takie audycje bylyby wspaniale - np. cykl trylogii, quo-vadis, lalka... sluchalnosc zapewniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek zmiana oprawy dzwiękowej IP: 217.97.185.* 02.08.05, 12:25 słyszałem ze TOK FM zamierza zmienić oprawe muzyczną czy może Pani sie wypowiedzieć na ten temat? Czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: King Crimson Re: zmiana oprawy dzwiękowej NIE !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 18:48 Nie zmieniajcie oprawy muzycznej. Dajecie najwięcej rocka dla 40-60 latków. Odpowiedz Link Zgłoś
gratkiewicz Re: zmiana oprawy dzwiękowej NIE !!!!!!!! 02.08.05, 22:05 chodzi o JINGLE , PODKŁADY DO SERWISÓW I PROPOSY ! Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: zmiana oprawy dzwiękowej NIE !!!!!!!! 02.08.05, 22:42 Zapewniam,że zmiana będzie na lepsze. EW Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: zmiana oprawy dzwiękowej NIE !!!!!!!! 02.08.05, 22:41 Prosze się nie niepokoić - naprawdę będzie dobrze. EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Programowy Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 16:08 Kto jest dyrektorem programowym tego badziewia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as odbior w okolicach Bytomia IP: 80.48.143.* 07.08.05, 22:06 witam, chcialem poinformowac, ze ostatnio bardzo popsul sie odbior radia Tok FM w okolicach Bytomia i Tarnowskich Gor, na czestotliwosci radia 'wchodzi' jakies czeskie radio, w domu mozna ustawic, ale jadac np samochodem, co 10 metrow jazdy zmieniaja sie radia - calkowity miszmasz to chyba troche dziwne, zeby 100 km od granicy czeskie radio nadawalo silniej niz radio regionalne, znajac Czechow to pewnie naginaja z moca nadajnikow, wiem ze pewnie niewiele da sie zrobic w tej sprawie, ale nieco mnie to zdenerwowalo i postanowilem Was poinformowac Odpowiedz Link Zgłoś
tkriegel Re: odbior w okolicach Bytomia 08.08.05, 06:47 Witaj sluchaczu, wejdz sobie na moj temtak TOK FM na Slasku, ja juz dzwonilem do URPiT i mailowalem do Krajowej Rady. Pozdrawiam. W moim t4emacie sa odpiwedzi TOK FM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Sciagnieto Ziemkiewicza i gdzie jest Gawryluk? IP: 213.227.80.* 10.08.05, 08:46 Chcialem sie dowiedziec czy p.Ziemkiewicz zostal sciagniety czy poszedl na urlop i do kiedy a moze zostal wyslany na placowke dyplomatyczna w Ulan-Bator za nieprzychylne glosy wypowiadane na falach radia oraz dzialanie na szkode jednej "slusznej opcji". Mam nadzieje ze moje podejrzenia to tylko wymysly i p.Ziemkiewicz oraz p.Gawryluk powroca jeszzcze w tym miesiacu na antente z urlpowo wypoczeci i pelni energii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Sciagnieto Ziemkiewicza i gdzie jest Gawryluk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:04 też mi zabrakło tych głosów i mam nadzieję, że to jest urlop.... a nie Wyborczy desant... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Ponawiam pyt. do red.:Czy sciagnieto Ziemkiewicza? IP: 213.227.80.* 10.08.05, 12:11 Chcialem by wypowiedziala sie osoba kompetenta czy sciagnieto Ziemkiewicza i wyslano na placowke dyplomatyczna w Uan-Bator czy jest na urlopie? Jesli jest na urlopie to do kiedy ? Bo jesli go wyslano na placowke dyplomatyczna to niema co sie nawet pytac do kiedy ... Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Ponawiam pyt. do red.:Czy sciagnieto Ziemkiew 10.08.05, 15:49 Rafał Ziemikiwicz jest na urlopie, wraca 18 sierpnia Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Sciagnieto Ziemkiewicza i gdzie jest Gawryluk 10.08.05, 15:33 Rafał Ziemkeiwicz, Dorota Gawryluk, Janina Paradowska i Katarzyna Kolenda Zaleska wrócą od 16 sierpnia. Są urlopy Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Sciagnieto Ziemkiewicza i gdzie jest Gawryluk IP: 213.227.80.* 11.08.05, 10:06 uff dziekuje za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antydemokrata Brak szacunku wobec rozmówcy na antenie TOK FM 10.08.05, 09:40 Dzisiaj w Poranku Radia TOK FM. Prowadzący okazał gościowi Liwiuszowi Ilaszowi całkowity brak szacunku, czuję się również obrażony jako słuchacz tej żenującej rozmowy. 1. Przekręcenia nazwiska gościa – do tego przeprosiny nie zabrzmiały zbyt wiarygodnie. 2. Agresywny ton głosu. 3. Przerywanie w odpowiadaniu na pytania – gość odpowiadał na temat i niezbyt długo, zwłaszcza że pytania wymagały obszernych odpowiedzi – np. pytanie o program 4. Niegrzeczny komentarze np. Ręce opadają 5. Nieprzemyślane agresywne zaczepki: "Jak Pan zamierza wprowadzić zniesienie wiz do USA?" Prezydent RP jednak może w tej sprawie coś zrobić – tak jak próbował Aleksander Kwaśniewski. "Czy wie Pan jakie Prezydent RP ma uprawienia?" – w odpowiedzi na przedstawiany program. Prezydent jednak powinien mieć całościowy program niezależnie czy może go w pełni samodzielnie zrealizować czy nie, np. po to by wysuwać inicjatywy ustawodawcze, wetować szkodliwe ustawy i inne. "Kręci Pan" – w odpowiedzi na walkę z bezrobociem w Polsce jako sposobu zniesienia wiz do USA – gdyby prowadzący znał choć trochę warunki jakie Polska musi spełnić, aby zniesiono wizy, wiedziałby że ma to ogromny związek "Nie no ręce opadają" – to mógł być komentarz tylko do własnego zachowania na antenie. Czy można wytłumaczyć takie zachowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Brak szacunku wobec rozmówcy na antenie TOK F IP: *.pke.pl 10.08.05, 10:18 no naturalnie ze można wytłumaczyć takie zachowanie prowadzącego program p. Lizuta - wszakże to przedstawiciel jedynej prawdomównej i wszystkowiedzącej GW, "uczeń" Adama Michnika vel Szechtera. To powinno wyjaśnić wszelkie wątpliwości co do fachowości, taktu p.Lizuta wobec osoby jakby nie było zaproszonej, jak można mieć jakiekolwiek zastrzeżenia wobec "wspaniałego" redaktora, ludzie gdzie żyjecie, jeszcze nie dotarły do was "oczywiste sprawy" Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Brak szacunku wobec rozmówcy na antenie TOK F 10.08.05, 15:47 1. Przekrecenie nie było celowe, prowadzacy przeprosił. 2. Nie słyszałam agresywnego tonu głosu - to jest Pana interpretacja 3. jeżeli gość nie odpowiada na pytanie, niestety trzeba mu przerwać i spobować skierować rozmowę na własciwy tor - mamy tylko 15 minut na wywiad, nie godzinę. Nasz dzisiejszy gość kilka razy nie odpowiadał na pytania 4. Wszystko zależy od kontekstu, nie uważam, żeby w tym kontekscie ten komentarz był niegrzeczny 5. Czy uważa Pan, że pytanie kandydata na prezydenta o to, czy wie jakie prezydent w Polsce ma uprawnienia to jest "agresywna zaczepka"? Dziwne... Proszę posłuchac i popatrzec jak w innych mediach przeprowadzane są wywiady, jak się to robi na świecie - jest kilka szkół, sposobów, które spełniają standardy warsztatowe i to od osobowosci, temperamentu prowadzącego, charakteru medium, w którym wywiad jest emitowany, zależy wybór którego z tych sposobów dziennikarz użyje. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
antydemokrata Re: Brak szacunku wobec rozmówcy na antenie TOK F 11.08.05, 10:47 1. W takim razie rozumiem, ze nie mial czasu nauczyc sie nazwiska goscia. Tak jak napisalem przeprosiny ani troche nie zabrzmialy wiarygodnie - to oczywiscie tez jest moja interpretacja. 2. Dziwne, wiekszosc ludzi z ktorymi rozmawialem slyszala. Ciezko z tym dyskutowac. 3. Nie wydaje mi sie, zeby nie odpowiadal na pytanie. Pytanie bylo: prosze powiedziec cos o sobie - jesli jest skierowane do kandydata na prezydenta to przedstawienie programu jak najbardziej miesci sie w odpowiedzi na pytanie. Pytanie bylo bardzo ogolne, mam wrazenie, ze prowadzacy nie przygotowal sie do rozmy i dlatego nie potrafil zadac konkretnego. 4. Tez dziwne, mam wrazenie, ze to nie jest kulturalny zwrot i uzycie go w stosunku do gosia bedzie niegrzeczne bez wzgledu na kontekst. Poza tym nierozumiem dlaczego uwaza Pani, ze kontekst to usprawiedliwial? 5. Wszystko zalezy od kontekstu, jesli robi sie to przerywajac opowiesc goscia o jego programie zwracajac sie do niego jak nauczyciel do ucznia to tak. Rozumiem, ze pozostale przytoczone tylko dla przykladu wypowiedzi jednak uznaje Pani za agresywne zaczepki. Pytania o zdanie zony na temat kosztuow kampanii bylo ponizej krytyki - czy bylo zadane po to by sluchace mogli sie czegosc dowiedziec o kandydacie, czy zeby go osmieszyc? Jesli dobrze zrozumialem odpowiedz to uwaza Pani, ze zachowanie prowadzacego nie bylo niegrzeczne wobec goscia i przez to zenujace dla sluchaczy, a jesli nawet troche to jest to usprawiedliwione ogolnoswiatowymi trendami i temperamentem prowadzacego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: Brak szacunku wobec rozmówcy na antenie TOK F 11.08.05, 13:16 antydemokrata napisał: > uwaza Pani, ze zachowanie prowadzacego > nie bylo niegrzeczne wobec goscia i przez to zenujace dla sluchaczy, a jesli > nawet troche to jest to usprawiedliwione ogolnoswiatowymi trendami i > temperamentem prowadzacego. Żenujący dla słuchaczy i ogólniej nawet - dla obywateli tego kraju - jest sam fakt, że ludzi tacy jak p. Ilasz (czy p.Tymiński)mogą startować w wyborach prezydenckich. Zgadzam się z opinią, że prawo należy zmienić tak, aby im to uniemożliwić, a tymczasem ludzi pokroju p. Ilasza po prostu pomijać w mediach milczeniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antydemokrata Re: Brak szacunku wobec rozmówcy na antenie TOK F 11.08.05, 14:33 Nie mam zamiaru dyskutowac o panu Ilaszu, czy jest dobrym kandydatem czy zlym i czy powinien miec prawo startowania czy nie. Interesuje mnie tylko dlaczego jesli sie kogos zaprasza do studia to zachowuje sie wobec niego niekulturalnie. Od wysmiewania sa programy satyryczne, a wywiady w poranku o ile wiem takimi nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.ericpol.pl 11.08.05, 09:39 Witam! Chcialbym poruszyc Temat strony radia. Wiec bardzo dobrym pomyslem jest udostepnianie archiwalnych rozmow do odsluchania na stronie, ale jest w zwiazku z tym problem, otoz , audycje sa udostepnione w takim formacie, ze mozna je odsluchac tylko za pomoca WMP. na co dzien urzywam systemu linux, i nie jest mozliwe pobranie ze strony microsoftu odpowiedniej wtyczki. Mam wiec pytanie, dlaczego ak to jest zrobione? i czy redakcja mysli nad zmiana tego stanu rzeczy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 11.08.05, 14:18 Nasza strona jest administrowana przez portal Gazet.pl, to są zmiany, usprawnienia, które portal wprowadza "centralnie", mają polepszyć jakość odsłuchu i szybkość (nie trzeba dźwięków ściągać na swój komputer, tylko można je od razu odsłuchiwać). Portal wyszedł z założenia, że znakomita większość użytkowników komputerów używa Windowsa i dla nich to jest usprawnienie. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytoos Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.wroclaw.mm.pl 11.08.05, 23:15 Pełna zgoda tylko problem polega na tym, ze moznaby podawać bezposredni link do tego strimingu, np. do wywiadu z panem Cichockim wygladalby on nastepujaco ml.gazeta.pl/6/2864/CICHOCKI1108.wma i wtedy uzytkownik innej przegladarki niz IE majac bezposredni dostep do tego pliku moglby sobie jednym kliknieciem otwierac go dowolnym oprogramowaniem i uzytkownikowi IE dzialaloby to rownie sprawnie. A tak musze sobie takie linki jak ten powyzej wygrzebywac z kodu strony i jest to troche niewygodne. Pozostawiam pod rozwage zaproponowana zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: *.ericpol.pl 12.08.05, 09:38 Zgadza sie, wikszosc osob urzywa Windowsa, ale wybierajac taka opcje portal dyskryminuje urzytkownikow innych systemow operacyjnych. Postawa taka jest nie niezrozumiala rowniez z powodu dostepnosci rozwiazan alternatywnych ktore gwarantowalyby mozliwosc wygodnego dostepu do audycji wszystkim zainteresowanym Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odk07@plearn Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 IP: 217.153.90.* 21.09.05, 23:56 > Portal wyszedł z założenia, że znakomita większość > użytkowników komputerów używa Windowsa i dla nich to jest usprawnienie. > Pozdrawiam EW Wg rankingu słuchalności przeprowadznego przez SMG/KRC takie RMF FM ma (dane na styczeń b.r.) 22,7% rynku, a TOK FM tylko 0,4%. Dobrze nie czepiajmy się "giganta", który na własny portal. Radio WaWa ma 2 razy więcej słuchaczy niż TOK FM. Dlaczego Portal nie gości na swoich łamach radia, które posiada "znakomitą większość" tylko właśnie TOK FM? Odpowiedź Pani jest tendencyjna, a wg mnie postawa "portalu" to jawna dyskryminacja i promowanie "jedynego słusznego" systemu. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 26.09.05, 13:49 Nie zrozumielismy się, Pan pisze do redakcji radia TOK FM, redakcja odpowiada za program emitowany w radiu i za treści ukazujące się na stronie internetowej. Za rozwiązania techniczne odpowiadają Dział Techniki GRA - kwestie emisji radiowej, a za technologiczne rozwiązania stron internetowych - dział techniczny portalu Gazeta.pl, który to portal nie należy ani do Radia TOK FM, ani do Grupy Radiowej Agora. Włascicielem portalu jest Agora, i redakcja Radia TOK FM nie ma niestetey żadnego wpływu na rozwiazania techniczne, jakie portal wprowadza. Przekazujemy im uwagi, które do nasze redakcji napływaja i to wszystko, co możemy zrobić. Proszę bezposrednio zwrócic się do POrtalu. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
ryhan Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 15.08.05, 19:43 tok.fm napisał: > Szanowni Słuchacze, > Forum internetowe radia TOK FM służy do wymiany opinii i poglądów na temat > radia i komentowania tematów poruszanych w naszych audycjach. Cieszymy się, > że tylu Was jest, cieszymy się ze wszystkich merytorycznych uwag, które > bierzemy pod uwagę, myśląc o udoskonalaniu naszego programu. Pojawia się > coraz więcej pytań od słuchaczy, a nam trudno, w nawale pracy, śledzić > dokładnie forum i odpowiadać na każdy wątek. Dlatego proponujemy, że będziemy > to robić w jednym - tym właśnie - wątku. Postaramy się odpowiadać > przynajmniej raz w tygodniu. Wtedy Wam będzie łatwiej zadawać pytania, a nam - > odpowiadać na nie. Nie będziemy jednak wdawać się w pozamerytoryczne > polemiki, ani roztrząsać tu personalnych decyzji - każda redakcja ma prawo do > wyboru pracowników i każdy z nich ma prawo z redakcją się rozstać. A > wszystkie pozostałe wątki będą nadal służyć do dyskusji i wymiany opinii > między słuchaczami. > Ze względu na duże powodzenie wątku redakcyjnego, uruchamiamy jego drugą > część. Pierwsza jest cały czas dostępna pod adresem: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=14953051 > Ułatwieniem w poruszaniu się po forum będzie również wpisywanie przez Was > pytań w temacie postu (czyli na przykład zamiast "Re: Redakcja odpowiada > słuchaczom, to "Czy poranki mogłyby się zaczynać o 16?"). > > Pozdrawiam i zapraszam. > Ewa Wanat - Redaktor Naczelna TOK FM Czy radio nadawane przeZ Internet jest na pewno on-line? Dziwne, ze rozni sie od tego ktore slychac przez radio... Kolejna mistyfikacja? Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Redakcja odpowiada słuchaczom 2 16.08.05, 14:03 Zawsze mnie to w Polakach fascynowało - jedyna w swoim rodzaju wrodzona podejrzliwość i wiara w spiski. Szanowny Słuchaczu - a dlaczego "kolejna manipulacja"? I jaki byłby jej cel? Sygnał z nadajnika jest konwertowany do odpowiedniego formatu, żeby mógł byc dystrybuowany w internecie i dlatego jest lekko opóźniony. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek i co z tymi zmianami ?? IP: *.ksiezyc.pl / *.ksiezyc.pl 16.08.05, 09:26 16 sierpnia miały byc nowe jingle nova muzyka a tu nic? kiedy zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: i co z tymi zmianami ?? 16.08.05, 14:14 Nie mówiłam o 16 sierpnia, lecz o połowie sierpnia:)) Datę medialink sam wymyslił. Zmany będą jeszcze w tym tygodniu. Pozdrawiam EW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek Re: i co z tymi zmianami ?? IP: *.ksiezyc.pl / *.ksiezyc.pl 16.08.05, 16:50 Dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex Co się dzieje z "Porankami" IP: *.medical / *.crowley.pl 16.08.05, 13:56 Co się dzieje z prowadzącymi "Poranek", gdzie jest Rafał Ziemkiewicz i dlaczego od paru tygodni cały czas przynudza Mikołaj Lizut????? Zniesmaczona słuchaczka Odpowiedz Link Zgłoś
tok.fm Re: Co się dzieje z "Porankami" 16.08.05, 14:20 Jak juz wielokrotnie informowaliśmy - na naszej anetnie oraz za posrednictwem newslettera (którego prenumeratę polecam, bo tam raz na kilka, kilkanascie dni są wszystkie informacje o zmianach w naszym radiu) jest sezon urlopowy. Sierpień od lat jest w Polsce (i nie tylko) miesiącem wyjazdów na wakacje, nasi stali prowadzący, jak miliony Europejczyków, również wybrali się na urlopy. Wszystko wróci do normy juz we wrześniu. Pozdrwaiam EW PS Co do Mikołaja Lizuta - kwestia gustu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisissac Re: Co się dzieje z "Porankami" IP: 213.227.80.* 22.08.05, 10:25 > >PS Co do Mikołaja Lizuta - kwestia gustu:) > albo bezguscia i partyjniactwa(czy moze "ponadpartyjniactwa") Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś