Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 15:41
normalnie nóż mi się w kieszeni otwierał jak oglądałem lisa tydzień temu jak
ogłaszał śmierć papieża i teraz, dwa dni temu. Facet był tak sztuczny, że aż
śmieszny. Mówiąc o śmierci JP II usiłował załamać głos, ale wyszło to
komicznie. Widzi pan, panie Lis. Albo się coś czuje, albo jest się takim
niewiadomo co jak pan, który tylko gra.

Identycznie było teraz w czwartek. Ten facet pokazywał głównie siebie,
eksponował swoją osobę, robił szoł z wydarzenia które sie do tego nie nadaje.

Na miejscu kierownictwa stacji wywalił bym gościa na zbity pysk albo
zatrudnił do zapowiadania teledysków.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac2 Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 15:46
      i jeszcze jedno panie lis. Są dwa rodzaje inteligencji. Inteligencja
      rzeczywista, do tego rzeczywista erudycja, umiejętność refleksyjnego myślenia
      oraz inteligencja użyteczna, którą pan prezentuje - czytaj pozerstwo.
      • Gość: Ender Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:01

No, no widzę egzaltacja na całego ale podobnie mówią ludzie z mojej grupy na
        dziennikarstwie że"zbytnio zajął się swoją karierą, nie sprostał wyzwaniu" czy
        tym podobne mało oryginalne nonsense. Nie komentowałem tego ale teraz nie
        odmówię sobie tej przyjemności- wiesz koleś jak mieszkałem w Stanach to
        mówiłem "pie..się sam"
        ale patrząc na twoją żałosną retorykę pewnie i tak to robisz.
    • Gość: rea Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:42
      Myślałem,że dobroć między ludżmi zostanie na dłużej.Niestety za dużo wśród nas
      takich mac-ów.Ta nienawiść cię zniszczy.
      • bragiel Tomasz Lis 09.04.05, 20:03
        Gość portalu: rea napisał(a):

> Myślałem,że dobroć między ludżmi zostanie na dłużej.Niestety za dużo wśród
        nas
        > takich mac-ów.Ta nienawiść cię zniszczy.

Ale gdzie tu nienwiśc?
        Po prostu krytyka zachowania.Mi również nie podoba sie zachowanie Tomasza Lisa-
        jego poziom dziennikarstwa oceniam jako bardzo niski.A czy to znaczy że go
        nienawidzę?Nie.
        Po prostu uważam,iż jest to zły dziennikarz.Tyle.
        Pozdrawiam.
        • pressforum Re: Tomasz Lis 09.04.05, 21:44
          ja tam za lisem nie przepadam, ale moze tylko ulegam stereotypom? on zly
          dziennikarz? a po czym wnosisz wasc, ze zly?
          • Gość: joachima Re: Tomasz Lis IP: *.chello.pl 09.04.05, 21:52
            jak tam zly, swietny, ale rzeczywiscie przy Papiezu nie umial sie znalezc.
            kiedy komentowal przed pogrzebem co sie dzieje, siedząc na takiej laweczce na
            moscie - byl tragiczny. zacial sie powtarzajac - to wielkie wydarzenie, o
            wielkiej skali, wielki czlowiek, wielka sprawa. nic z siebie innowacyjnego nie
            wydusil.
          • bragiel Tomas Lis 10.04.05, 16:39
            pressforum napisał:

> ja tam za lisem nie przepadam, ale moze tylko ulegam stereotypom? on zly
            > dziennikarz? a po czym wnosisz wasc, ze zly?

PAmietam go z Faktów w Tvn.I stylu w jakie je prowdził,jak rowniez z tematów
            jakie tam dominowały.
            Żona odcięła męzowi głowę w Kuniowicach Małych-temat dnia.
            Wybuchła bomba w piekrani w Lwówku Sląskim -temat dnia.
            Pedofil zgwałcił w Pułtusku chłopczyka-temat dnia.
            To co on prezentował to nie było dziennikarstwo tylko ,swego rodzaju szukanie
            sensacji z rzeczy które zdarzają się w Polsce codziennie w liczbie ogromnej,z
            umieszczane są w programie na zasadzie-reporter ma bliżej to pojedzie opisac
            sprawe pedofila z Pułtuska-bedzie temat.
            Potem ten płacz w Polsacie-wstyd było patrzeć.
            • izzy-pop Re: Tomas Lis 13.04.05, 08:03
              zgadzam się,że widowisko pod tytułem Lis i Smoktunowicz pogrążeni w smutku było
              żenujące.
              jeśli zaś chodzi o fakty,to nie tylko prezenter jest odpowiedzialny za
              wybierane wiadomości,ma to również związek z profilem stacji,w której pracuje.
              tvn jest stacją komercyjną,więc nastawioną na atrakcyjność programów(tak,tak
              również wiadomości) i przynoszenie zysków.telewizja publiczna inaczej wybiera i
              prezentuje informacje,bo ma inne priorytety.uważam,że Fakty były i są najlepiej
              zrealizowanym programem informacyjnym(pomijam wybór temetów),a Lis z tego co
              pamiętam miał cięty dowcip i niezłe komentarze do przedstawianych programów
              (zresztą Werner też,nie wiem dlaczego ją zdjeli).
              o wiele gorzej Lis wypada w Polsacie-z tłustymi włosami i kompletnie bez
              charakteru.
          • Gość: paul Re: Tomasz Lis IP: *.radiokolor.pl 11.04.05, 19:39
            bo slaby jest poprostu...
      • Gość: mac Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 12:24
        to nie ma nic wspólnego z żadną nienawiścią.
        Po prostu nie podoba mi i wszystkim moim znajomym zachowanie lisa. A w ogóle to
        już genialny był strój pani Smoktunowicz, ogłaszającej śmierć papieża. Dekolt
        do pępka i piersi niemal na wieszku. brawo!
        • Gość: diana Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:47
          Chcesz wyrażać opinie , a nienawiść Cię tak zżera,że nazwisko piszesz małą
          literą.Idż szybko do psychologa,bo nienawiść niszczy,a szkoda tak "szlachetnej"
          istoty dla potomności.
    • Gość: mała Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 09:32
      Też uważam,że Lis jest tragiczny.
      Czy nie czuje,że się ośmiesza?
      No i oczywiscie H.Smoktunowicz.
      Oboje robili jakiś tragiczny kabaret.
      Shymalla(nie wiem,jak się pisze) jest w takich chwilach
      niezastąpiona.
      • spinkaa Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 10.04.05, 12:16
        Gość portalu: mała napisał(a):
        > Oboje robili jakiś tragiczny kabaret.

A juz myślałam, że tylko ja odczuwałam niesmak, że sie czepiam...
      • Gość: malina Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: 195.136.112.* 13.04.05, 15:22
        A ja byłam wzruszona i tyle, program super. Najwyższa klasa. Ogladalam tez
        Fakty, ale tam te same sztywne grepsy. Zero uczucia. Zero profesjonalizmu.
        Wszyscy moi znajomi ogladali Wydarzenia.
    • Gość: Jack Black Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.star / *.icm.edu.pl 10.04.05, 16:15
      >ten facet pokazywał głównie siebie, eksponował swoją osobę

A cóż innego ten plastikowy, pusty egomaniak, wypełniony wyłącznie fetyszyzmem
      samego siebie, robił przez ostatnich 5 lat? 40-letni probufon nie może
      radykalnie zmienić swojego sposobu myślenia i funkcjonowania z powodu czegoś, co
      z lisowego egopunktu widzenia jest mało ważne (bo nie tylko nie podnosi lisowych
      TV rankingów wśród gospodyń domowych i nastolatek, ale jeszcze je obniża) -
      śmierci Jana Pawła II.
      • Gość: kazik Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:31
        najlepsze to było wtedy jak on lamentowal co on czuje i w ogole. Tyle tylko, ze
        tym teatralnym gestem najlepiej pokazal ze nic nie czuje i jest zwyklym
        pozerem. Wstyd panie LIS.
    • Gość: leo Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:49
      Rozumiem kolegów dziennikarzy,rozumiem tych , którzy boją się Jego startu w
      wyborach,ale nie wolno niszczyć człowieka,który stworzył w Polsce nowoczesne
      dziennikarstwo telewizyjne.Przecież wszystkie relacje to powielanie wzorców
      stworzonych przez Lisa przed wielu laty.Czyżby kompleks karłow i pokaz
      polskiej bezinteresownej nienawiści i to w dniach tak wspaniałego pokazu
      wzajemnej sympatii między ludzmi.Forumowicze ta nienawiść niszczy was.Spójrzcie
      w lustro i zobaczycie ludzkie potworki.
      • mafik Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 10.04.05, 19:11
        Napiszę tak - ja wierzę w ludzi i ich szczere intencje. Cokolwiek zrobiłby Lis
        byłoby odebrane, jako pozerstwo. Gdyby zachował luz, powiedzianoby, że nie
        umiał odnaleźć się w sytuacji. Chwile takie jak śmierć Jana Pawła II to dla nas
        wszystkich wielkie przeżycie. Umiejmy dostrzec wpierw człowieka, a dopiero
        potem próbujmy go wartościować jako dziennikarza. Narzekamy na dziennikarstwo
        pełne taniej sensacji, ale dlaczego wściekamy się na dziennikarstwo
        refleksyjne, pełne smutku i bólu. Ja do Lisa mam szacunek za wyrażanie swoich
        uczuć. Nie jest maszyną ani botem, który ma według określonych komend wykonywać
        pracę. Myślę, że każdy dziennikarz na swój sposób przeżywał śmierć Jana Pawła
        II. Dziennikarzom prasowym łatwiej jest zachować zimną krew w momencie
        redagowania tekstu. Dziennikarz telewizyjny lub radiowy nadając na żywo, nie ma
        możliwości ani czasu na poprawki, musi wyrażać siebie. A jeżeli jego
        zachowaniem jest szloch - świadczy to o jego uczuciach, które należy uszanować.
        • Gość: Preslaw Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 21:51
          Mafik, tyle, że Tomasz Lis nie wyrażał siebie. Nie zachowywał się w naturalny
          sposób, tę jego sztuczność czuć było na odległość i rację mają ci, którzy mu
          zarzucają, że lansuje wyłącznie samego siebie. Próbował pokazać wzruszenie, żal
          i smutek, a mnie, tak jak i wielu w ogóle nie przekonał, a jedynie zniesmaczył.
          Osobiście uważam, że to jedna z najbardziej przereklamowanych postaci polskiego
          dziennikarstwa. Jako prezenter też na mnie wrażenia specjalengo nie robił. Wolę
          Fakty teraz w wydaniu Pochanke lub Rymanowskiego.
          • Gość: r biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:05
            za to smoktunowicz ma fajny biust, a szymalla nie..;)))
          • Gość: mali Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: 195.136.112.* 13.04.05, 15:19
          • Gość: malina Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: 195.136.112.* 13.04.05, 15:20
            Oj faceci, po prostu wam nie staje, Lis jest super facetem i stąd ta zawiść, a
            Rymanowski, z całym szacunkiem, jest facecikiem, a nie facetem.
        • Gość: Msabe_M Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.crowley.pl 11.04.05, 16:19
          Mnie najbardziej śmieszą zarzuty, że w tych dniach Lis pojawił się na wizji
          by "nabijać punkty" w wyborach prezydenckich. Po pierwsze, nikt nie wie czy
          wogóle Lis będzie kandydował, po drugie żeby nabić sobie jeszcze więcej punktów
          powinien codziennie prowadzić Wydarzenia ;) i dlatego przychodzi mi do głowy
          taka jedna myśl - jeśli bardzo chce się uderzyć, to kij się zawsze znajdzie...
          Pozdrawiam,
          M.M.
    • Gość: Też komuch Ja też uważam iż Tumanowicz był lepszy niż Lis o-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 07:49
    • ko_bie_ta Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 11.04.05, 16:11
      A mnie się relacje Lisa podobały, były wyważone, serdeczne i takie... ludzkie,
      pozbawione sensacji, "newsowości" i głupawych odzywek - czego nie można
      powiedzieć o J. Pochanke. Natomiast wszystkich zdystansował Kamil Durczok - był
      najlepszy.
      • Gość: bea Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 16:23
        o rany, pochanke byla tragiczna!! w ogole caly tvn zrobil sobie niezly teatr z
        sytuacji. te bzdetne komentarze i zapychanie gadaniem idiotycznym kazdego
        obrazu w tv. lepsze byloby milczenie.
        a swoja droga wystapienie lisa uwazam tez za sztuczne...
        durczok i tvp pokazali klase.
        • Gość: Preslaw Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:19
          Bo Durczok w ogóle jest niezły.
    • Gość: kak Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: 212.33.89.* 11.04.05, 18:06
      Nie lubię go od początku.
      • Gość: ja Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.chello.pl 11.04.05, 20:02
        pewnie większość już to słyszała, ale nie wszyscy
        www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=1417

zestawienie jego sztuczności ostatnio plus ten fragmencik robią fatalne
        wrażenie...
        • bardzocierpliwy Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 11.04.05, 21:17
          Hanka szukaj sobie pracy, jak Tomek zobaczy tasmy to wywali Cie z pracy, do
          piet Ci nie dorastal

od dzis tylko blondynki

====================================
          Jesli podobal Ci sie swiat bez krwi i reklam
          zajrzyj na strone:
          republika.pl/dobre_media/
          • Gość: kapitalizm Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.oc.oc.cox.net 11.04.05, 21:56
            czy ktos moze mi powiedziec co papiez zrobil wielkiego w Watykanie?

czy uczynil cos wielkiego w zyciu oprocz niezlej poezji?

czy propagowal jakies obiektywne wartosci moralne?

zaznaczam, ze nie jestem religionista, a ilosc 'wyswiecen' nie jest dla mnie
            wyznacznikiem moralnosci.
            • Gość: ja Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.chello.pl 12.04.05, 11:04
              to jest wątek o Lisie...
              przenieś się gdzie indziej ze swoimi pytaniami...
    • olany_klient Re: Wstyd i kompromitacja to był w tvn-nie 12.04.05, 12:15
      Co tam ta Pochanke wyczyniała, to był niezły cyrk! Lis ze swoim stękaniem chowa
      się przy takiej "mistrzyni ciętej riposty", która swoje cenkie rymowanki
      rzucała po każdej relacji w Watykanu - kobicie pomyliło się i pewnie myślała,
      że relacjonuje kolejne przesłuchania komisji śledczej, to była prawdziwa
      kompromitacja!
      A Lis jaki jest każdy widzi, wszyscy myślą że będzie kandydował w wyborach
      prezydenckich i oceniają go przez pryzmat przyszłej kariery politycznej, za
      kilka miesięcy zobaczymy czy mają rację...
    • Gość: mumu Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:28
      on chyba naprawdę nadaje się tylko do czytania wiadomości z promptera
      • ewunia36 Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 12.04.05, 17:47
        Chyba zawiść przez was przemawia i zasada "bij mistrza", to takie polskie
    • Gość: Kapral Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.netten.pl 12.04.05, 16:29
      Lis po przejsciu do polsatu nie rozwija sie zawodowo. Dlaczego? - dlatego, ze
      dostał stanowisko, którego nie powinien dostać. Przewróciło mu się w głowie. W
      faktach coś tworzył, na czyms mu zalezało, była adrenalina. Teraz jest
      szanownym członkiem zarzadu i ma to wszystko gdzieś. Stad flegmatyzm i sztuczne
      zachowania przed kamerą. Bez adrenaliny (emocji) nie ma efektu!!!!!!
    • Gość: Kapral Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.netten.pl 12.04.05, 16:34
      To co się działo w polsacie w czasie śmierci papieza przypominało tragiczny
      spektakt upadłej trupy teatralnej.............................................
    • Gość: budrys Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:01
      Bić najlepszych ciąg dalszy.Papieskie dni się skończyły i kundle wyskakują na
      forum.Powiedzcie,kto zaczął w Polsce bezpośrednie dzienniki z zagranicy,kto był
      najlepszym zagranicznym korespondentem /może prasko-knajacki Kolonko?/,kto z
      nieznanych nikomu dziennikarzy zrobił gwiazdy informacji,kto stworzył najlepszy
      w kraju dziennik informacyjny?Od każdego wymagać należy minimum obiektywizmu,a
      Was na to nie stać.Wiecie przecierz dobrze,że z promptera czytał teksty,ale
      swoje,a nie pisane przez innych wzorem TVP.
      • olany_klient Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 13.04.05, 12:52
        Gość portalu: budrys napisał(a):

> Bić najlepszych ciąg dalszy.Papieskie dni się skończyły i kundle wyskakują na
        > forum.Powiedzcie,kto zaczął w Polsce bezpośrednie dzienniki z zagranicy,kto
        był
        >
        > najlepszym zagranicznym korespondentem /może prasko-knajacki Kolonko?/,kto z
        > nieznanych nikomu dziennikarzy zrobił gwiazdy informacji,kto stworzył
        najlepszy
        >
        > w kraju dziennik informacyjny?Od każdego wymagać należy minimum
        obiektywizmu,a
        > Was na to nie stać.Wiecie przecierz dobrze,że z promptera czytał teksty,ale
        > swoje,a nie pisane przez innych wzorem TVP.

No właśnie, można nie lubić Lisa (i jak widać wielu go nie cierpi), ale trudno
        jest nie dostrzec pewnych sukcesów, które są jego zasługą. Kiedy czytam takie
        wypowiedzi, że Lis w Faktach "tylko czytał z promptera", to zastanawia mnie,
        czy ludzie to piszący rzeczywiście mają tak nikłą wiedzę na temat mediów, że po
        prostu nie wiedzą jak było, czy może doskonale wiedzą, a celowo umniejszają
        rolę Lisa, by udowodnić swoją wydumaną tezę że tan facet to kompletne zero....
        jak to w końcu jest drodzy forumowicze?
      • Gość: Kapral Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.netten.pl 14.04.05, 14:38
        Może i był, ale jak sam stwierdziłeś kolego "był", a teraz juz nie jest i tego
        się trzymajmy. Jeszcze jedno - uważaj na język.....
    • Gość: katia Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:39
      Drogi,choć nie znany dziennikarzu-wstydem i kompromitacją jesteś Ty.Nie
      wierzysz-spojrzyj w lustereczko.
      • Gość: katia Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:41
        moja opinia dotyczy "mac"a.
      • Gość: malina Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: 195.136.112.* 13.04.05, 15:37
        Hej Katia, zauwazylas ze Lisa krytykuja glownie faceci? Czy cos Ci to mowi moja
        droga? Freud by to szybko zdiagnozowal. Ot kompleksy i tyle.
        • Gość: no no malina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:39
          Mac mu zazdrosci i urody i roboty i mlodosci :)
          Ma czego :)
        • Gość: katia Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:47
          Droga Malino-krótka i celna diagnoza.Dziękuję.
    • Gość: malina Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: 195.136.112.* 13.04.05, 15:17
      Niezly frustrat z tego Mac-a. Moze jego tez Lis z pracy wyrzucil?
      • Gość: no no Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:24
        malina :D
        skoro Maca Fakty i Mity z roboty wylaly, o tu :
        www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kultura&name=85
        to zostala mu tylko pisanie do gazetki sciennej....slyszalem,ze zaden wydawca
        juz mu nigdy niczego nie opublikuje.
        • Gość: Yogi Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.crowley.pl 13.04.05, 15:44
          Może zatrudnią go na ryczałt w Catsie? hehehheeeeeheeeeeee......
          • Gość: no no Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:58
            Yogi albo w Pink Pressie. Niestety, rzecznik PP udzielil wypowiedzi jednej z
            gazet, ze Mac to mitoman :)
            Wiec niech idzie do "Skandali"lub "Nieznanego Swiata" :))))))))))
            Bedzie pisal o uprowadzeniach przez UFO jako ekspert.
            • misio_zalogowany Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 14.04.05, 13:00

Skandali to już dawno nie ma, to była gazeta! Podobno miała 400 tysięcy
              nakładu, czemu więc zbankrutowała? Jakiś czas temu był na forum humorum wątek o
              tym legendarnym piśmie, wszyscy się popłakali z nostalgii za tandetnymi latami
              90-tymi. Może by tak redakor Mac reaktywował pismo i od razu w pierwszym
              numerze - Cała prawda o porwaniu Maca przez kosmitów! Co kosmici zrobili
              Macowi! Co Mac zrobił kosmitom!

No tak, zaraz nastąpi mordercza riposta redaktora Maca - Ty ch...u, ku...ie,
              je...y, ty.....
    • job_twoju_mac Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 15.04.05, 14:49
      Widzisz Lisie, a miało być tak pięknie. Już nie będziemy na ciebie głosować w
      wyborach bo okazałeś się po prostu cienki.
    • Gość: Pismak Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja IP: *.fnet.pl 16.04.05, 13:22
      Tomasz L. pobił rekord świata w wypowiadaniu prostego zdania na czas. Ile mu
      zajęło powiedzenie kilku słów w dniu, w którym umarł Papież? Trzy minuty?
      Gdybyż to jeszcze było naturalne! Moim skromnym zdaniem, stękał celowo.

Doprawdy, nie wiem, co myśleć o Redaktorze Lisie, odkąd przeszedł do Polsatu.
      Chyba sondaż wyborczy dokonał sporych spustoszeń w jego umiejętnościach
      dziennikarskich. Facet gubi się w swojej zawaodowej roli - tak, jakby nie
      wiedział, czy ma reagować jak dziennikarz, czy autor zaangażowanej książki o
      Polsce, czy przyszły kandydat na prezydenta. Konflikt ról. to po prostu widać.

Do tego dochodzą braki w warsztacie. W życiu bym się tego po nim nie
      spodziewał! W programie "Co z Polską" okazało się, że Tomek nie potrafi panować
      nad publicznością. Z gośćmi jeszcze sobie jakoś radzi, choć ma problem, gdy
      zaprosi ich zbyt wielu na raz. Nie może być tak, że gość nie rozumie pytania,
      które zadał mu dziennikarz w studio i zastanawia się, co Lis miał na myśli. A
      tak było kilka razy, bo Tomek się precyzyjnie nie wysłowił. Natomiat
      publiczność niemal zawsze wymyka mu się spod kontroli. Padają zdania
      kategoryczne, a nawet oskarżenia karalne, a on rozgrzebuję temat, zamiast
      ucinać. Dobór publiczności też jest mało szczęśliwy, bo przychodzą na program
      młodzieżówki i robią kampanię swoim idolom. A potem na żywo Lis szuka w
      publiczności kogoś, kto nie jest związany politycznie z gościem w studio, bo
      chce niezależnej opinii. Albo głośno szuka kogoś spoza Warszawy, czy innego
      miasta, a przecież powinien wcześniej poznać strukturę publiczności, żeby
      wiedzieć, kogo warto wyciągnąć do wypowiedzi. To jest kwestia profesjonalizmu.

To wszystko, rzecz jasna, nie znaczy, że Tomek L. jest kiepskim dziennikarzem.
      Po prostu nie powienien prowadzić tego typu programów. Nie leży mu ta forma
      dziennikarska. Tak, jak nie każdy może pisać felietony, czy reportaże - tak Lis
      nie radzi sobie w programach z publicznością na żywo. W "Faktach" był świetny.
      Miał też nosa do redagowania "Faktów" - cokolwiek nie powiecie o doborze
      newsów. Niestety, teraz strzela sobie gole do własnej bramki i to jest bardzo
      smutne.

A tak już bardzo emocjonalnie: jak go oglądałem w "Wydarzeniach", podczas tego
      ciężkiego Tygodnia Papieskiego, to kilkakrotnie miałem ochotę wyrżnąć mu w ten
      jego naburmuszony, zbolały pysk. Takie to były emocje. I tak widoczna była ta
      sztuczność.

Pozdrawiam
      pismak_logowany@gazeta.pl
    • tieum Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 17.04.05, 21:49
      mp3.rozrywka.one.pl/tomaszlis.mp3
      Kulisy pracy Tomcia Lisa , troche nieuprzejmy z niego pan :(
    • bbombel Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 20.04.05, 15:54
      Poziom dyskusji o Papiezu w swoich ostatnich dwoch programach byl rzeczywiscie
      niski a to za sprawo zaproszonych gosci (glownie z katolewicy niestety).
      Zszokowala mnie wypoiwedz ks. Bonieckiego kiedy powiedzial ze nie mamy byc dumni
      z tego ze Papiez pochodzil z Polski, bo to nie nasza zasluga (gdyz urodzil sie w
      czasach komunizmu, wiec czyja zasluga komunistow?) co za idiotyczna wypowiedz.
      Lis bardzo stracil w moich oczach kiedy uzyl okreslenia Radio Maryja w
      konteksicie psucia kosciola w rozmowie z arcybiskupem.
      • misio_zalogowany Re: Tomasz Lis - po prostu wstyd i kompromitacja 21.04.05, 11:24

co do tego nowaka, to on jeszcze w latach 80-tych chwalił komunistyczne
        porządki na Węgrzech po 1956 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka