Gość: FaX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:55 Moim zdaniem wrocław powinien zająć 1 miejsce,bo to świetne miasto do zabawy !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoGo Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.k1.pl 12.07.05, 17:26 Tylko Pcim Dolny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::: Pi*zdochlewice, Wisipaly albo Gnojewo IP: 62.172.134.* 13.07.05, 17:45 Jedno z tych trzech, moze Smierdzielowice tez mozna by zaliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempes STOLICA RZĄDZI, TU JEST TOTAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbo WARSZAWA ma swój charakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:42 jest zlepkiem wszystkich polskich miast i to jest w niej super, jest Praga na której się wychowałem, która wygląda jak Łódź, jest mokotów z kamiencami jak z Poznania, jest Stare Miasto, Jest Centrum z kilkoma wieżowcami, są blokowiska, są Parki, są enklawy tylko dla bogatych (Marina, Kabaty), jest też totalna wieś - wystarczy trochę pochodzić po Bródnie albo w Międzylesiu, Radości... To wszystko składa się na coś czego nie widziałem nigdzie w Polsce. Ten charakter zaczął być wyraźny parę lat temu, przybiera na sile dzięki m.in. emigracji Polaków z innych miast do Warszawy. To jest trudne miasto, nie przeczę. Ale nie zamieniłbym go na nic innego - jak wiesz gdzie imprezować to możesz nie spać cały miesiąc, jak wiesz gdzie coś się dzieje kulturalnego to przez miesiąc satysfakcja gwarantowana. Trzeba mieć tu po prostu w cholerę przyjaciół, znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bux Najbardziej imprezowe miasta IP: *.gliwice.pl 12.07.05, 10:58 co tu robia Zabrze? a gdzie Gliwice, coś grubymi nicmi szyty ten ranking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soltys Znowu KIELCE ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:50 To miasto ostatnio nie wiedziec czemu znajduje sie w czolowkach we wszystkich rankingach. Z pewnoscia wydaje na to wiele pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znow ja Re: Znowu KIELCE ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:51 PYTAM SIE DLACZEGO??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Znowu KIELCE ?????????? IP: 213.199.193.* 12.07.05, 16:58 www.targikielce.pl dlatego 2 osrodek targowy w Polsce, 5 w Europie pod wzgledem dynamizmu rozwoju,za soba ma takie Targi jak Krakow, Warszawa czy Gdansk (razem te trzy miasta nie maja tyle udzialu w rynku co TK) przed jest tylko Poznan, dzieki niemu powstaja nowe hotele, kluby, puby, ... i co z tym idzie inwestycje w infrastrukture miejska rocznie goscie wystawowi w tych miejscach zostawiaja ok 100 mln zlotych (dane TK) a do tego ponad ok 60 tys studentow (tez sie chca bawic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychusa Re: Znowu KIELCE ?????????? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.07.05, 17:49 60 tys. studentow w Kielcach??????????.Przepraszam a co oni studiuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Znowu KIELCE ?????????? IP: 213.199.233.* 13.07.05, 08:14 na Akademi Sw jest ok 3o tys na Politechnice ok 15 tys jest jeszcze WSEIA 5 tys i kilna innych z 10 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Znowu KIELCE!!!! :)) IP: *.echo.com.pl 13.07.05, 08:45 dodatkowo na WSH 4 tys, a jest jeszcze WSAP, Wszechnica Św., WSU i kilka mniejszych (w tym Seminarium duchowne, ktore przezywa oblezenie kandydatow... ;P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr inż. Re: Znowu KIELCE!!!! :)) IP: 156.17.95.* 14.07.05, 10:20 taaaa.... ale nie liczy sie ilość, tylko jakość (kształcenia oczywiscie). Nie słyszałem żeby jakakolwiek uczelnia z Kielc plasowała się kiedykolwiek w pierwszej dziesiątce polskich uczelni (np. rankingu Polityki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Znowu KIELCE!!!! :)) IP: 213.199.193.* 15.07.05, 19:55 pseudo dr inz. nie o tym jest ranking, kielce sa na 5 miekscu wsrod miast gdzie najlepiej mozna sie zabawic :))) pdzr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smalto Re: Znowu KIELCE ?????????? IP: *.inpoland.pl 12.07.05, 22:53 60tys studentow??? hmm... chyba smyku zero ci sie dopisało omylkowo. w sumie to nawet dziwie sie ze nie napisales 600tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keraj Re: Znowu KIELCE ?????????? IP: 213.199.233.* 13.07.05, 08:17 jesli nie wierzysz to wejdz na strony tycz uczelni Akademia Sw, Politechnika Sw. WSEIA Kielce, WSU Kielce, WSH Kielce, i jeszcze paru razem studentow jest 60 tys (szescdziesiat tysiecy) dla tych co maja watpliwosci w mniejszym (ludnosc) Rzeszowie jest podobna liczba studentow 60 tys Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks6 Re: Najbardziej imprezowe miasta 12.07.05, 17:03 Coś mi sie wydaje że hipermarkety są traktowane jako miejsce rozrywki, wtedy to by sie zgadzało :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Club&House Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.osadanet.pl / *.osadanet.pl 12.07.05, 19:26 Zgadzam się, w Gli dzieje sie najwięcej na Śląsku. Wystarczy przyjść na rynek w piatek albo sobote. Cieżko przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 02:08 pięć śląskich miast w czołówce, ale pewnie policzono n.p. mordownie dla górników, a n.p. przy każdej kopalni jest ich kilka i czynne całą dobę (bo międzyzmiany itp.) tylko, że są często obskurne aż do bólu. Trzeba moim zdaniem to wszystko jeszcze raz policzyć z uwzględnieniem n.p. odległości pom. knajpami, średniej wieku i przeznaczenia (piwsko po szychcie zanim podstawi się autobus to nie jest raczej zabawa.) podzielić imprezy n.p. na wyższego lotu dla 50-ciu ludzi i na masowe i stworzyć nawet kilka list - zabawowych miast dla młodych, dla wiekowych, dla koneserów, dla moczymordów pospolitych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 11:05 Poznań jest niestety miastem marketów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Market Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.ukc.ac.uk / *.ukc.ac.uk 13.07.05, 19:03 Ja tez chodze tylko do marketow. Ale slyszalem, ze gdzies tam w centrum jest troche knajp, restauracji, teatrow, kina gdzies sa (jedno nawet kolo supermarketu gdzie chadzam w weekendy), muzea... ale to pogloski, nigdy tam nie chodze bo nie mam czasu. Musze obleciec supermarkety, tam to jest zycie, raz to nawet zespol muzyczny tam gral i pizze kupilem. Ale jak markety na noc zamykaja to sie robi smutno. wtedy jeade do jednego z tych co sa czynne 24h ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy3City Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.gda.postdata / 212.244.198.* 12.07.05, 11:11 Zgodzę się z Tobą, choć mieszkam w Gdańsku. Wrocław ma naprawdę świetny klimat do imprez. Sopot jest też OK, ale tylko w sezonie, potem są tez imprezy, ale to już nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
aby123 Re: WROCŁAW 12.07.05, 16:30 a ja lubie warszawe, jest wielokulturowa, mieszka tu tylu Polakow z innych miast ludzie w Wawie potrafia sie bawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakers Re: WROCŁAW IP: *.ukc.ac.uk / *.ukc.ac.uk 13.07.05, 19:09 Fajnie by tam bylo, gdybyscie czasem sprzatali w tych miastach na W. Mozna tam sie dobrze bawic, pod warunkiem, ze sie nie otwiera okien i nie wychodzi na zewnatrz. A na zewnatrz smrod, piach, uryna i brzydko. zadbajcie o wyglad swoich miast a nie tylko na piwo i spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiaciarz z rynku czy ty andy czasem nie byles ostatnio na rynku we IP: 82.141.233.* 12.07.05, 17:01 wroclawiu?? a pozniej na Jatkach?? cos mi mowi,ze tak.pzdr. z dublina. czekam na rewanz w sopocie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzoryk Kielce na piątym miejscu IP: *.echo.com.pl 12.07.05, 11:27 Wow! Kielce piąte. Mamy trzy wiejskie dyskoteki, a jak się wyjdzie na miasto w poniedziałek o 22 to nie ma nikogo na ulicy :-). Do tego dwa kina, z czego tylko w jednym da się siedzieć, jeden klub jazzowy, do którego nikt nie chodzi (a może go już zamknęli?). A najgorsze to już jest w ogóle towarzystwo, caly czas się człowiek boi, że ktoś ma coś ukradnie (w najlepszym wypadku), albo pobije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanka Re: Kielce na piątym miejscu IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 17:23 ej, nie jest az tak zle. Co prawda jezeli chodzi o teatry, kina etc. to nie mamy sie za bardzo czym chwalic, sa owszem, ale teatry w wakacje standardowo zamkniete, a jeden kinoplex i kino moskwa nie zmieniaja codziennie repertuaru... Ale co do kawiarni, knajpek, knajpeczek to przez ostatnie 5 lat powstalo ich naprawde wiele, roznotematycznych ( filmowe dwa pokoje, jazzowa ciagle istnieje, szantowa jest obok, teatralna Dziurka ) wiele postawilo na wystroj ( Atmosfera, Lukrecja, Hollywood) a czesc to po prostu zwykle miejsca gdzie mozna milo wypic dobre piwko ze znajomymi ( polecam Galerie 28 na ul. Wesolej ). Wszelkie informacje co do przestepstw kulturalnych popelnianych w Kielcach mozna znalezc na www.wici.info. A w pon o 22 nikogo nie ma na ulicach bo kazdy siedzi w pubie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Warszawa wygrała??? IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 11:33 W tym mieście w sobotę o 23 panują pustki jak po wojnie nuklearnej, nie da się znaleźć czynnej kawiarni ani restauracji, a kluby nawet są, tylko jeden od drugiego oddalony o 15 minut jazdy taksówką, we wszystkich taka sama muzyka, a wstęp kosztuje 20 zł lub więcej. To ma być stolica europejskiego kraju? co gorsza, to jest miasto zabawowe? Strach w takim razie myśleć, co jest w miastach niezabawowych, odgórny zakaz otwierania kawiarni w godzinach innych niż 9-17? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopatolog Re: Warszawa wygrała??? IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 12:39 :) mieszkam w tym miescie i uwielbiam je ale masz absolutna racje. Tu sie NIC NIE dzieje, zwlaszcza po 20. Klubow kilka na krzyz, z reszta nie wejdziesz bo jak cie obsluga nie kojarzy to nie wpusci (prywatne te kluby czy jak ???) Bylem w niewielu miejscach na swiecie ale w zadnym (poza slowackim kurortem) Nie bylo takiej atmosfery nicosci. Pustki na ulicach, brak zycia publicznego, nieliczni chowaja sie po niewielu klubach i pubach, a miasto wyglada jak po ataku jadrowym. Przy Londynie, Rzymie czy Berlinie, Warszawa wyglada w sobotni wieczor jak 100 tys miasto. Nie rozumiem, wszyscy z niej wyjezdzaja w piatek ? :) Jesli Polskie miasto to tylko Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Warszawa wygrała??? IP: 195.205.169.* 12.07.05, 12:54 Mój prywatny ranking: Najpierw Kraków, poźniej (ale nie więcej niż margines błedu) Wrocek później długo, długo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : ) Re: Warszawa wygrała??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:09 popieram :D Kraków i Wrocław zawsze razem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr pokrakow? IP: 207.235.53.* 14.07.05, 02:21 Sa fajne imprezy ale generalnie to kupa napompowanych legenda miasta bufonad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Jak cos sie dzieje... IP: 207.235.53.* 14.07.05, 02:22 ...to Wawa, Sopot, Poznan. pokrakow lokalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Wrocek IP: 207.235.53.* 14.07.05, 02:24 We Wrocku tez sie wiecej dzieje niz w pokrakowie. A ja sie ciesze z miejsca Kielc! Kielce sa cudowne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:42 przeprowadź się do tej nad Wisłą albo rusz dupę zza kompa to przestaniesz wypisywac głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huqiud Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 16:54 Faktycznie, Warszawa ma wiele do zaoferowania. Kebab w budce i pasaz zuli. Prawdziwe imprezowe miasto. Na wsi w odpust jest bardziej imprezowo jak w tym smutnym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:21 po co zmieniasz nicki? wstydzisz się tych kretynizmów które wypisujesz?idź gdziekolwiek w wawie to zobaczysz co ma do zaoferowania a nie wypisujesz głupoty jak jakaś ofiara losu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huiquid Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 18:20 Warszawa - bez komentarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
artuab Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz 12.07.05, 18:50 taki widzę z ciebie warszawiak jak z koziej dupy trąbka, oczywiście swojego pobratymca ze wsi, który zaczął, już nie skomentowałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiquid Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 19:28 A Ty moglbys czasem popatrzec na IP. Nie komentuje belkotu i nie przywiazuje uwagi do nicka jesli nie jestem zalogowany. Jesli oczekujesz komentarza zadzwon do Szpakowskiego. W sprawie Warszawy wypowiedzialem sie powyzej. Jesli chcesz merytorycznej dyskusji zapraszam, jesli chcesz glupkowato dyskutowac rob to z kolegami. Odpowiedz Link Zgłoś
artuab Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz 12.07.05, 19:53 twój IP o niczym nie świadczy, jedynie o tym że piszesz z wawy co wcale nie oznacza że nie jesteś ze wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 20:15 Jakie to ma znaczenie czy jestem ze wsi czy z Warszawy? Przeszkadzaja Ci przyjezdni? Mieszkam tu i subiektywnie porownuje ja do innych miast polskich. Powinna byc w srodku stawki, nie na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
artuab Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz 13.07.05, 10:19 Gość portalu: autor napisał(a): > Jakie to ma znaczenie czy jestem ze wsi czy z Warszawy? > Przeszkadzaja Ci przyjezdni? Nie przeszkadzają mi przyjezdni, stwierdzam tylko że nie jest prawdą to co napisałeś w jednym z poprzednich postów jakobyś pochodził z wawy, po prostu przyjechałeś tutaj pracować. > Mieszkam tu i subiektywnie porownuje ja do innych miast polskich. Powinna byc w > srodku stawki, nie na poczatku. Problem z tym że Twoja ocena subiektywna ma się nijak do kryteriów przedstawionych w artykule, musisz zrozumieć że nie każdy szuka klubu żeby się dobrze zabawić. Są tacy, może nie uwierzysz, którzy preferują koncerty, wystawy, wydarzenia kulturalne czy sportowe i pod tym względem wawa jest bardzo, bardzo na początku stawki, tak bardzo że nawet po uśrednieniu jest pierwsza. Poza tym zdaję sobie sprawę z problemów jakie możesz mieć w wawie, tu puby i knajpy nie są wszystkie w jednym miejscu jak w innych miastach w okolicach rynku, bo miasto jest zbyt ogromne żeby ludzie zjeżdżali się wszyscy w to jedno miejsce, trzeba trochę czasu żeby poodkrywać te interesujące, porozrzucane w róznych punktach, więc nie jest tak łatwo jak gdzie indziej. A wszystkie bajki o tym jakby wawa o 22.00 spała utwierdzają mnie tylko w przekonaniu że mówca albo tu nie był, albo nie wytyka nosa poza obręb swego osiedla sypialni. Bo ja będąc np. w Krakowie na Oleandrach, gdybym nie ruszył tyłka w kierunku rynku, mógłbym powiedzieć to samo że miasto Kraków spi o 22.00, a to tak niedaleko do centrum rozrywkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikuid Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 13:03 Nie przeszkadzają mi przyjezdni, stwierdzam tylko że nie jest prawdą to co napisałeś w jednym z poprzednich postów jakobyś pochodził z wawy, po prostu przyjechałeś tutaj pracować. Urodzilem sie tu. Ale czy to ma dla Ciebie naprawde takie znaczenie ? Jesli chodzi o teatry i ogolnie kulture "wyzsza" zgadzam sie, Warszawa ma wiele do zaoferowania. Sam moge oprowadzic po dobrych teatrach. Chodzilo mi natomiast o rekreacje weekendowa, Warszawa poza wyjatkami (imprezy zorganizowane) nie ma wiele do zaoferowania, wiem co mowie bo wychodze czesto i zawsze pojawia sie znak zapytania...to gdzie terza isc? Liczyc sie trzeba z ogromnymi wydatkami na taksowki, bilety wstepu (nie jestem z telewizji :) i alkohol lub jedzenie w srodku! Reasumujac spacer po klubach Warszawskich trwa cala noc (nie dlatego bo ich wiele, tylko sa tak daleko od siebie polozone) i kosztuja fortune. Chyba, ze impreza pod nocnym lub w parku, ktorych u nas wiele. Klimat i ludzie to zupelnie odzielna sprawa. W stolicy jest specyficzny i bez porownania mniej przyjazny jak w Krakowie, Toruniu czy Wroclawiu! Nie mowie o architekturze. Warszawa po prostu brzydnie w oczach. :( Podsumowujac wolalbym kazdego weekendu teleportowac sie to do Krakowa, to do Trojmiasta, byleby nie spedzac go w Warszawie (i stad moze te pustki :) Odpowiedz Link Zgłoś
artuab Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz 13.07.05, 13:45 Gość portalu: hikuid napisał(a): > Urodzilem sie tu. Ale czy to ma dla Ciebie naprawde takie znaczenie ? Tu nie chodzi o to czy się tu urodziłeś, ale o brak obiektywizmu w swych wypowiedziach ludzi spoza stolicy na jej temat. Dużo podróżuję po Polsce i mogę wiele powiedzieć na temat brudu, chamstwa i kierowców z innych miast, natomiast dla prowincjusza coś takiego istnieje tylko w wawie. > Podsumowujac wolalbym kazdego weekendu teleportowac sie to do Krakowa, to do > Trojmiasta, byleby nie spedzac go w Warszawie (i stad moze te pustki :) A mi się wydaje że problem polega na czymś innym, gdziekolwiek w Polsce ze swymi warszawskimi zarobkami jesteś "kimś", natomiast tutaj w stolicy nie wyróżniasz się szczególnie z tłumu. A co do przyjaznej atmosfery powiedz że jesteś z wawy, zdziwi Cię jej ulotność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huquid Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 14:23 Podaj lepiej te nieodkryte miejsca w Wawie... chetnie sie tam wybiore (jak mi laskawie pozwola wejsc ) Odpowiedz Link Zgłoś
artuab Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz 13.07.05, 16:05 sense, paparazzi, cynamon, mercer, blue cactus, latina, sakaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huqiid Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 14:32 Maciej Zieliński, koszykarz drużyny Śląsk Wrocław: - Uważam, że Wrocław zasłużenie zdobył drugie miejsce. To miasto nie zamiera nigdy. Wieczorami rynek jest piękny, pełny ludzi. Jest tu tyle knajp, że trzeba się zastanowić, którą wybrać. Paolo Cozza, Włoch, od dziesięciu lat mieszka w Warszawie: - Wcale nie uważam, że stolica to najbardziej rozrywkowe miasto. Do głowy przychodzą mi Kraków, Gdańsk i wiele innych. Warszawa to miasto biznesowe. W weekendy wyludnia się, pod tym względem przypomina Mediolan. Oczywiście teraz to moje miasto, więc są miejsca, lokale, które bardzo lubię. Jednak, jeśli mówić o dobrej zabawie, to wolę Kraków. Tutaj po prostu całą noc chodzi się od klubu do klubu. Masz tak w Warszawie ? Wystarczy wyjsc wieczorem na miasto ... Odpowiedz Link Zgłoś
zb.nowak Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz 13.07.05, 16:03 Mieszkam we Wrocławiu pracuje w Warszawie!Wrocław jest po prostu miastem zabawy pełnym humoru i muzyki.Jeśli ktoś chciałby zabawić sie to naprawde zapraszam nie tylko w rynku jest super ale poza też.Na mojej ulicy Antoniego jest pubów nocnych chyba kilkanaście.Nie ma też tak jak w W-wie na bramce "sekserki".Koncertów jest też sporo.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
artuab Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz 13.07.05, 16:38 Gość portalu: huqiid napisał(a): > > Masz tak w Warszawie ? Wystarczy wyjsc wieczorem na miasto ... Pewnie że wystarczy, ale skoro się wychodzi do opustoszałego centrum, albo na ulicę przy której się mieszka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiquides Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 17:19 Artuab, centrum z definicji jest przestrzenia o wysokiej intensywnosci uslug kultury i rozrywki. W Warszawie centrum nie istnieje jak sam przyznales. Wymienione przez Ciebie kluby oddalone sa od siebie o kilometry. Potwierdzisz zapewne moje przypuszczenia, ze jesli po kawie z kolezanka zechcemy potanczyc, zostaje nam taksowka lub 3 kluby na krzyz w centrum, gdzie do dwoch z nich nie wejdziemy z powodu obuwia lub braku koszuli w paski pod katem a w trzecim bedzie tłok :) W Krakowie masz wszystkie atrakcje w jednym, pieknym i bajkowym miejscu, spotykasz ludzi (nie tylko mlodych) idziesz do kina, teatru, na kawe, czy na nocny spacer po Plantach, masz ogrodki przed kawiarniami. To samo w Toruniu czy Wroclawiu. Trzymasz sie kurczowo zdania, ze Warszawa to najlepsze miejsce w Polsce by sie zabawic, odpoczac. Wychowywalem sie w stolicy i mimo to, wbrew Twoim wyimaginowanym, nie wiem skad, przypuszczeniom o moim niewatpliwie najwazniejszym w calej dyskusji pochodzeniu, przy zachowaniu pewnego obiektywizmu, uwazam, ze Warszawa jest nieprzyjaznym miastem dla imprezowiczow. Choc z malymi wyjatkami w postaci ciekawych miejsc jakimi z pewnoscia sa kluby, o ktorych pisales. Tyle, ze liczba miejsc w kinach na tysiac mieszkancow, ilosc teatrow, galerii i muzeow plasujaca stolice na czele stawki nie jest dla mnie argumentem, ze to imprezowe miasto. To smutne miasto. Zakonczmy moze juz ta nasza dyskusje. Moze gdzies kiedys sie spotkamy, wypiemy piwko i zrobimy objazd po tych porozrzucanych klubach... :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 02:06 Te kryteria nie są zbyt mądre, bo n.p. Tychy, które są w czołówce to przykre, "rozwalone" blokowisko. Być może knajp jest fura, ale rozrzucone po całych Tychach, a z jednego krańca Tychów do drugiego - godzina jazdy autobusem, w Tychach nie ma centrum, rynku ani starego miasta, więc nic dziwnego. W dodatku byłem tam z rok temu i impreza kończyła się o drugiej - maszerowałem na piechotę na któreś osiedle ponad godzinę i po drodze nic otwartego nie spotkałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetisdead Re: To chyba w innej Warszawie mieszkasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 17:45 W ubiegłym roku wybrałem się do Wawy na festiwal Sztuka ulicy. Pamiętam jak ze znajomymi szliśmy z Agrykoli, gdzie tego dnia odbyły się ostatnie spektakle, na Stare Miasto. Szliśmy i nie mogliśmy się nadziwić: "Czy tu panuje jakaś godzina policyjna, czy co?". Na całym tym odcinku spotkaliśmy łącznie może 10 osób. Nigdzie nie było gdzie wejść, żeby przez chwilę pogadać. Szliśmy przez wyludnione miast i poczuliśmy prawdziwą tęsknotę za ulicą Pitrkowską w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cabron Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.torun.dialup.inetia.pl 12.07.05, 12:11 Też uważam, że Wrocław nocą to jest to. Jestem z Torunia i polecam naszą przepiękną starówkę by night, miasto nie śpi, w weekendy jest mnóstwo ludzi, klubów dużo i wszędzie blisko. Ostatnio trochę za dużo "pastiko-żelów" na rynku, ale są też takie puby NRD i Stary Młyn, gdzie wszystko wygląda inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmund nozycoreki Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 14:50 Bylem i potwierdzam, zwlaszcza latem...Torun - magiczne miejsce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:19 Jestem warszawiakiem, ale nie uwazam ze moje miasto jest imprezowe; owszem klubów jest wiele ale tych najlepszych mozna policzyc na palcach u jednej reki! Brak kawiarni i ogródków czynnych do późna w nocy! Ulice wyludnione i aby zmienic miejsce trzeba brac taxe! aż boję się myśleć jaka jest sytuacja w innych miastach. Ja stawiam bardziej na WROCŁAW - respect dla was; No i SOPOT w sezonie; Natomiast na życiekulturalne warszawy nie mogę narzekać . . .tu zawsze coś się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszuwar Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:25 Warszawa na pierwszym miejscu he he a to dobre. Spędziłem tam pare lat i mam na ten temat wyrobione zdanie. 1,Kraków 2, Wrocław 3, Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopatolog Warszawa ??? IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 12:22 To jakies nieporozumienie. Najsmutniejsze i najnudniejsze miasto swiata. Po 20 robi sie pusto, zwlaszcza poza sezonem letnim. Tutaj nic sie nie dzieje! Miasto zombich...Krakow powinien prowadzic zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
artuab Re: Warszawa ??? 12.07.05, 14:45 bredzisz facet, to że nie wszystko jest w jednym miejscu jak na rynku w kraku wynika z tego że kraków jest znacznie mniejszy niż wawa, w wawie wyjdź gdzieś po zmroku to przestaniesz pisać głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Warszawa ??? IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 12.07.05, 22:50 no, polecam Targowek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer Re: Warszawa ??? IP: *.inpoland.pl 12.07.05, 22:55 albo ursus! tam sa dopiero imprezki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:28 Hahaha! Chyba umre ze smiechu! Wroclaw-ok, Krakow-ok, Gdansk-ok! Ale co tu robi np.: Wloclawek czy Kielce! Rozumiem, ze ten ranking mial wywolac w czytelnikach usmiech:-) Proponuje taka kolejnosc: 1.Elblag 2.Plock 3.Ostroleka.... 120.Barcelona...... 220.Londyn..... 300.Nowy Jork:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wino16 Re: Najbardziej imprezowe miasta 12.07.05, 12:41 odczepcie sie od elblaga, wy nie czytaliscie tego dokladnie, nie tylko chodzi o liczbe dyskotek, ale imprez, restauracji czy o cene biletow do kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:53 Z tym Elblągiem nie jest tak źle - mieszkałem tam kilka lat i można się zab awić. Co do rankingu: zdecydowanie Wrocław - Kraków - Trójmiasto. Warszawa to pomyłka - spędzam 4-5 dni w tygodniu na wyjazdach i miałem okazję poznać większość dużych polskich miast "by night" - mało które wypada tak blado jak stolica i (niestety) jej mieszkańcy. Nie dziwi mnie weekendowy eksodus z tego miasta. Aha!!! Nie zapominajmy o tym, że to ludzie tworzą klimat !!!!! pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysta Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: 217.199.46.* 12.07.05, 13:50 Tak, tak, tak...Wroclaw jest wspanialy, jesli chodzi o wieczorowo- nocno- poranno- poludniowe zycie....jestem z Wroclawia ale od 15 lat mieszkam w Oslo..Co roku przyjezdzam do Wroclawia na co najmniej 2 tygodnie, zeby sie zrelaksowac, zabawic, odpoczac...teraz to nie tylko rynek i Plac Solny, jest cale mnostwo miejsc, w malwj odleglosbci od siebie...taksowka tylko do domu.... Odpowiedz Link Zgłoś
freon Nie robcie sobie zartow z ta Warszawa 12.07.05, 12:50 W-wa wygrala pewnie dzieki tym imprezom cyklicznym - warszawska jesien, festiwal teatrow ogrodkowych, konkurs plakatu w Wilanowie - i dzieki restauracjom, takim jak Villa Nova, czy inna Belvedre, do ktorych wzdychaja ankieterzy. Przeciez poza tym nie ma tu nic. Jak juz mowiono wczesniej - zeby sie zabawic trzeba sie niezle najezdzic. Gdyby ktos chcial pochodzic po co modniejszych warszawskich klubach, to wydalby na taksowki wiecej niz na te kluby. A w drodze miedzy klubami zdazylby sie zdrzemnac. No i co tam robia Kielce czy Rybniki? I dlaczego nie ma Kurzejapek? Tam na jednym rynku sa 2 kebaby, 2 budki z lodami, 18 melin i bar "U Czesi" z dancingiem. A wzdluz rynku ustawiono 5 lawek, gdzie mozna sobie calkiem niezle lokalne kino poogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avatarek Re: Nie robcie sobie zartow z ta Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:50 Co tam robią Rybniki? Byłeś kiedyś w Rybniku że tak piszesz? Lokal w każdej wnęce, pełno knajp studenckich, jak jest pogoda to sobota 3 rano na mieście pełno imprezowiczów, knajpy czynne do rana albo i dłużej... poza tym jest wesoło cały rok, miasto bogate i polska wszędobylska bieda nie jest tutaj widoczna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
freon Re: Nie robcie sobie zartow z ta Warszawa 12.07.05, 14:10 Tak, naturalnie. Rybnik na stolice. Ja tez lubie moja dzielnice, ale nie mam zamiaru udawac, ze jest to cudo nad cudami i ze na swiecie nie ma nic lepszego. Nieco wiecej dystansu, pliz. Miejsca 4-6 to po prostu zart. Podobnie jak zwyciestwo W-wy, w ktorej mieszkam. Caly ten ranking jest idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Oj, kolega nie był chyba w Rybniku!! 12.07.05, 15:41 Ja jestem z Katowic, gdzie owszem-knajp dużo, klubów muzycznych itp. ale nie ma np. klimatycznego rynku, jakiegoś fajnego miejsca pod chmurką. Będąc w Rybniku przeżyłem swego czasu wręcz szok. Ładna starówka(??), wiele knajp, naprawdę jest gdzie posiedzieć. Jak na takie małe miasto jest bardzo ciekawie. Pozdrowienia dla rybniczan :D Odpowiedz Link Zgłoś
dudzon Jeśli się bawić to tylko w Krakowie 14.07.05, 00:00 Tańsze piwo niż w stolicy, około 1000 pubów, mnóstwo dyskotek, centra imprezowe - Rynek, Kazimierz, dołącza teraz Podgórze, a jak chcesz szybko wytrzeźwieć to zawsze od kibiców Cracovii w Nowej Hucie możesz dostać w ryj : - ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Nie robcie sobie zartow z ta Warszawa IP: *.ae.wroc.pl 12.07.05, 14:20 To w Rybniku są knajpy studenckie? Koło której uczelni? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kga Re: Nie robcie sobie zartow z ta Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:16 Jasne że we Wrocku jest lepiej bo to większe miasto i pewnie ciekawsze, ale w Rybniku naprawdę wszystko idzie do przodu. W regionie zdecydowanie przoduje, dużo ciekawych miejsc, ładne zadbane miasto, ładny rynek i sporo miejsc do zabawy otwartych do rana. Ja niestety nie mieszkam w Rybniku tylko tu pracuję i czasem wpadam na imprezy, ale jak przyjeżdżam tu ze swojego, wcale niewiele mniejszego, ale o wiele mniej barwnego i ciekawego miasta, to aż mi sie inaczej oddycha. Serio. W Rybniku jest dobrze, a bedzie jeszcze fajniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kga Re: Nie robcie sobie zartow z ta Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:19 A uczelnie są - wiadomo, tylko filie, ale jest i Uniwersytet Śląski, Akademia Ekonomiczna, Politechnika Śląska. Co do prywatnych to nie orientuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
geene A gdzie Sopot? 12.07.05, 13:12 Zdecydowanie więcej dzieje sie w Sopocie niż w wymarłym Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek 606 A gdzie Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:39 A gdzie jest Łódź??? Tu jest ulica Piotrkowska, kina, teatry... Może nie na pierwszym miejscu - alenie tak daleko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: A gdzie Łódź IP: *.echo.com.pl 13.07.05, 08:56 jak na miasto 800 tys to w Lodzi jest nieco biednie... Poza Piotrkowska i kilkoma ulicami przyleglymi to walace sie kamienice i opuszczone fabryki... Nie przecze ze nie ma kin i teatrow, ale to samo jest w miastach 4-krotnie mniejszych typu Torun, Kielce czy Bialystok... Swoja droga to smiesza mnie wypowiadane opinie wlasnie o miastach nieco mniejszych przyz osoby, ktore nigdy w nich nie byly... Troche jezdze po kraju i wlasnie w tych bylych wojewodzkich miastach sporo sie zmienilo na lepsze. Juz nie jest tak ze po godzinie 22 ulice pustoszeja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peaeszet Re: A gdzie Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 02:02 Owszem, poza Piotrkowską biednie, p o z a Piotrkowską. Tyle, że Piotrkowska ma 4km imprezowej długości. Choć idzie na - jakosciowo - gorsze. Kropiwniccy, czytacie może fora? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RO Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 12.07.05, 13:23 Włocławek???? o nie ludzie nie myslcie nawet o pojechaniu tam i zweryfikowaniu tego bzdurnego rankingu - w skrócie jest to dziura zabita dechami, na głównym pasażu miejskim wina marki "wino" można napić się w każdej bramie z przesiadującymi tam menelami, posłuchać "stylowej" muzyczki dwóch prostaków wystających na balkonie z głośnikiem na dodatek charczącym..o nie!!! aż się zdenerwowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:49 super a gdzie jest perla wschodu lublin /wiocha./ Odpowiedz Link Zgłoś
aby123 Re: Najbardziej imprezowe miasta 12.07.05, 14:03 chce wyrazić uznanie dla RYbnika, znam to maisto i naprawdę w regionie przoduje, wieczoarmi rynek jest pełny i ciągle są tu jakieś imprezy to naprawdę fajne miasto, zaznaczam, że nie jestem stamtąd Odpowiedz Link Zgłoś
rotwil Cykliczna impreza w Radomiu 12.07.05, 14:06 Proponuję cykliczne imprezy olimpijskie organizowane w Radomiu. Prezydent Marcikowki ze swoim przydupasem Banasiewiczem napewno pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurrek Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:13 Kraków zajął w tym rankingu pierwsze miejsce. Stawianie Warszawy na piedestale to prowokacja. Przecież co weekend Kraków roi się od Warszawki. Po co mieliby Warszawiacy tutaj tak tłumnie przyjeżdzać skoro stolyca ma tyle do zaoferowania???? !!!!!!!!!!!!!!!śmierć kłamliwym dziennikarzom!!!!!!!! śmierć psubratom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:44 A w tej samej Polsce w jednym z mniejszych miasteczek ,w zachodniopomorskim rada miejska zlikwidowała nocne sklepy to znaczy sklepy mogą byc otwarte do 22 natomiast nieliczne lokale do godz.2.00.mysle że władze miasta za wszelką cene chcą pozbyć się młodych ludzi z miasta ,którzy i tak juz masowo opuszczają to skąd iniąd urokliwe miasto.To miato to Szczecinek.A swoja droga "gratulacje " dla władz miasta które "dbają" o spokój .Tylko chyba zapominają ze przyszłośc to młodzi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Re: Najbardziej imprezowe miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:39 Krakow erste und dann Zakopane!!! :p Odpowiedz Link Zgłoś
spawe Tychy? 12.07.05, 15:20 Mieszkam w Tychach, słyszałem o pubach, a teraz o nich czytam. Piszą dowcipnie, ale mi nie jest do śmiechu, bo w Tychach ciągle jeszcze tylko i wyłącznie się sypia. Tychy w pierwszej 15-ce? Przykład mojego miasta niestety uniewiarygadnia ranking i zaciemnia oczywistą prawdę o Krakowie i Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyski a może zadużo siedzisz w domu !!!!! IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 12.07.05, 18:10 w Tychach w ostatnim czasie powstało mnóstwo fajnych knajp .......tylko jak nie wychodzisz z domu to skąd możesz o tym wiedzieć !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgk zabrze na 13 miejscu? pfffffff tam nic niema.... IP: *.kapelusz.pl / 194.126.165.* 12.07.05, 15:32 cięzko tam znaleść jakis porządny pub! niemówiąc o liczbie restauracji i kin....niewiem jakim cudem jest zaraz po katowicach..... Odpowiedz Link Zgłoś
tomeks6 Re: zabrze na 13 miejscu? pfffffff tam nic niem 12.07.05, 17:00 Ja sie bardziej dziwie że jest Zabrze a nie ma Gliwic, kompletny absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whis23 RYBNIK??!!-co na tej liscie tak wysoko robi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:45 Przecież każda szanująca się osoba w Rybniku jak chce się konkretnie i w dobrym towarzystwie pobawić musi opuścić to miasto ketów (górnicy):/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: RYBNIK??!!-co na tej liscie tak wysoko robi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:13 Skąd tyle kompleksów? Mieszkańcy Rybnika Cię nie zaakceptowali bo znacznie odbiegałeś poziomem IQ (oczywiście na Twoją niekorzyść) ?? Współczuję Ci. Co do samego miasta - wiadomo, że Rybnik nie może konkurować w tej materii z Krakowem czy Wrocławiem ale często bywając zarówno w Rybniku jak i Warszawie czy chociażby Szczecinie mogę stwierdzić, że to miasto nie ma się czego wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whis23 Re: RYBNIK??!!-co na tej liscie tak wysoko robi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:33 :) nie martw się o moje IQ oraz kompleksy;)No to wczoraj byłem na mieście no i jak w każdy dzień tygodnia o 12 to mało gdzie mogłeś wejść, bo już zamykają. A jedyna alternatywa Celt po 1 już tez mniej więcej pustawo było. Może mi to jakoś skomentujesz i znajdziesz rozwiązanie?? A weekendy też nie są jakieś extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3miasto Re: A gdzie Sopot IP: *.comarchs.com 12.07.05, 16:48 Sopot nie zostal uwzglednoiny ze wzgledu na swoja wielkosc. Wtedy zajal by z pewnoscia 1 miejsce co z Gdanskiem(7 na liscie) i Gdynia(10) zdecydowanie wysowa trojmiasto na prowadzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege WARSZAWA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:56 paranoja! niby to miasto jest najbardziej impreziarskie? Przegiecie, tam nic nie ma, nic sie nie dzieje... nic... nuda, az sie chce wyjsc z kina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomciaj Balangi to mnie podtrzymuje na duchu IP: *.icpnet.pl 12.07.05, 16:58 Od grudnia czekam............. Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy super,teraz sie zwali do Wroclawia stado karkow 12.07.05, 17:01 z calej Polski, bombowo. Niech wpadaja do "Gafy" bo Zielony moze miec problem z podpisaniem kontraktu w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś