Gość: arek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:03 czy pulpety pieczecie w piekarniku pod przykryciem? Jak długo i w jakiej temperaturze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arek Re: Z czego te pulpety? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:30 wieprzowo-wołowe Odpowiedz Link Zgłoś
buttergirl Re: pulpety 22.03.11, 12:07 Pulpety zawsze gotuję lub duszę w sosie. Piekę np. klopsy (mielone). Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: a więc: 22.03.11, 12:12 A wiec, po co je piec? Nie lepiej poddusic w przykrytym garnku na malym ogniu? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: a więc: 22.03.11, 12:14 Obsmażam otoczone mąką na patelni, a potem duszę w sosie. W piekarniku klops w całości, albo kotlety bez tłuszczu na kratce grillowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: a więc: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:15 chcę uniknąć obsmażania(nadmiar tłuszczu) Odpowiedz Link Zgłoś
wuwuem Re: a więc: 22.03.11, 14:00 ja pulpety wrzucam na wrzątek (bulion z warzywami) bez obtaczania w mące i podsmażania, tak duszę pod przykryciem jakieś 30 minut (dużo zależy od wielkości pulpetów); kiedyś widziałam jakiegoś fixa czy innego miksa do pulpetów pieczonych w piekarniku, poza tym nigdy się nie spotkałam z pieczeniem pulpetów, chyba, że ten pulpet to tak naprawdę pieczeń rzymska ale to już całkiem inna bajka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Tak się zastanawiam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:14 czy jest szansa na konkretną odpowiedź, zanim moja dziewczyna wróci z uczelni... Chciałem Jej zrobić obiad Odpowiedz Link Zgłoś
buttergirl Re: Tak się zastanawiam 22.03.11, 13:39 A konkretnie to te "pulpety" to z czego i jak mają być podane? Bo generalnie pulpety to gotowane lub duszone kulki mięsne. Ale skoro je chcesz piec to może to bardziej mają być kotlety? ;) Jak ma być light to zarówno w piekarniku wytopi się tłuszcz jak i podczas gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Tak się zastanawiam IP: *.ds3.agh.edu.pl 22.03.11, 15:32 kotlety z piekarnika? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
buttergirl Re: Tak się zastanawiam 22.03.11, 15:36 Gość portalu: sylwia napisał(a): > kotlety z piekarnika? ;) Chodzi mi o mielone (kotlety) pieczone w piekarniku zamiast na patelni, w tłuszczu. :) Można i tak i tak. Ta forma ma wiele nazw ale chodzi mi o tą z mielonego mięsa. Kotlety mielone są raczej smażone czy pieczone natomiast pulpety (też z mielonego mięsa) są gotowane lub duszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mme Re: Tak się zastanawiam IP: *.icpnet.pl 22.03.11, 13:42 Gość portalu: arek napisał(a): > czy jest szansa na konkretną odpowiedź, zanim moja dziewczyna wróci z uczelni.. > . Chciałem Jej zrobić obiad Trudno o konkretną odpowiedź bo to tak, jakbyś pytał ile czasu piec w piekarniku pączki albo ile czasu gotować schabowe. :) Odpowiedz Link Zgłoś