Dodaj do ulubionych

Majtkom mówimy: NIE!

• Gość: k. Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:10
      W niektórych krajach wieszanie bielizny za oknet to wręcz tradycja, widać to
      nawet na pocztówkach :)
    • Gość: lokalny patriota Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.biuro.fba.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:12
      Drodzy Komentatorzy i autorzy artykułu! Majtki majtkami, ale miło by było
      gdybyście zastanowili sie odrobinę nad sednem proponowanej uchwały. Nie dotyczy
      ona bielizny na balkonach, ale uchwały, ktora regulowała by takie kwestie jak
      spójna kolorystyka elewacji (co wyeliminuje chociażby malowanie rybek na
      elewacjach), dbałość o niezaśmiecanie miasta, w tym obiektów zabytkowych
      reklamami o różnych kolorystykach i gabarytach, zakaz oblepiania owymi reklamami
      środków komunikacji miejskiej bez opamiętania...itp. To jest sednem uchwały i
      jest to w pełni uzasadniony pomysł, a nie efekt znudzenia i głupoty
      radnych....tym razem!
      Dla rozjaśnienia polecam artykuł w szczecińskim wydaniu gazeta.pl
      • Gość: Bartłomiej Re: Majtkom mówimy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:32
        NO TO NIECH NAZYWAJĄ RZECZ PO IMIENIU A NIE PISZĄ BZDURY O JAKIŚ MAJTAKACH I
        WPROWADZAJĄ (JAK ZWYKLE) W BŁĄD SPOŁECZEŃSTWO.
        Wynika z tego że idioci to pismaki z G.W.
    • Gość: Musasi Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:12
      nie wiem czy na psychiatrę nie za późno
    • Gość: panatos Re: Majtkom mówimy: NIE! A co z kupami psimi? IP: *.cgbpool.mathnat.uni-potsdam.de 07.09.05, 12:53
      Jak sie idzie srodmiesciem to czesto tak smierdzi, ze nie mozna wytrzymac, poza
      tym trzeba caly czas patrzyc pod nogi, zeby w cos nie wdepnac. Nigdy nie
      widzialem suszacej sie bielizny, bo nie mam czasu patrzec w gore.
      Szczecin ma najgorszych radnych jakich potrafie sobie wyobrazic. A glupota
      prezydenta jest dla mnie zupelnie niewyobrazalna...
    • Gość: toksol@NOSPAM Majtkom mówimy: NIE! Kobietom TAK! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.05, 13:51
      Myslałem że to o majtkach na paniach i byłem ZA. Ale po stracie czasu na
      czytanie posmutniałem.
    • Gość: pello Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.246.214.182.tisdip.tiscali.de 07.09.05, 14:16
      Pan Zbysio Paszkowski ma TYSIAC METROWA WILLE 2 KM OD GRANIC SZCZECINA Z
      BASENEM, DRZEWEM ROSNACYM W SRODKU I INNYMI WODOTRYSKAMI, A TO WSZYSTKO Z
      URZEDNICZEJ PENSYJKI I FIRMY ZONY CO TO PROJEKTY ROBI. A PAN ZBYSIO WALCZY O TO
      ZEBY W SZCZECINIE NAWET JAK DUPA SOBIE OKO MALUJE TO ZA ZGODA I PROJEKTEM OD
      UPRAWINIONEJ OSOBY.
      • Gość: asia Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: 213.17.230.* 07.09.05, 16:18
        Tysiącmetrową willę?! To jak Eminem.

Pan Zbysio Paszkowski ma TYSIAC METROWA WILLE 2 KM OD GRANIC SZCZECINA Z
        > BASENEM, DRZEWEM ROSNACYM W SRODKU I INNYMI WODOTRYSKAMI, A TO WSZYSTKO Z
        > URZEDNICZEJ PENSYJKI I FIRMY ZONY CO TO PROJEKTY ROBI. A PAN ZBYSIO WALCZY O TO
        >
        > ZEBY W SZCZECINIE NAWET JAK DUPA SOBIE OKO MALUJE TO ZA ZGODA I PROJEKTEM OD
        > UPRAWINIONEJ OSOBY.
        • mike-great Albo Shaq z jego Shaqappulco ! A to łoże!!! 07.09.05, 16:35
          Gość portalu: asia napisał(a):

> Tysiącmetrową willę?! To jak Eminem.
          >
          > Pan Zbysio Paszkowski ma TYSIAC METROWA WILLE 2 KM OD GRANIC SZCZECINA Z
          > > BASENEM, DRZEWEM ROSNACYM W SRODKU I INNYMI WODOTRYSKAMI, A TO WSZYSTKO Z
          > > URZEDNICZEJ PENSYJKI I FIRMY ZONY CO TO PROJEKTY ROBI. A PAN ZBYSIO WALCZ
          > Y O TO
          > >
          > > ZEBY W SZCZECINIE NAWET JAK DUPA SOBIE OKO MALUJE TO ZA ZGODA I PROJEKTEM
          > OD
          > > UPRAWINIONEJ OSOBY.
    • Gość: Toster Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.ocean.tuniv.szczecin.pl 07.09.05, 14:21
      Szczecin i estetyka <lol> Wystarczy przejsc sie Jagiellonska i "deptakiem" kazdy
      budynek w innym kolorze zolty kolo niebieskiego kolo czerwonego. Brawa dla
      architekta miasta :) Mysle ze majtki to najmniejszy problem
      • mike-great Kto mi w końcu powie co to jest "LOL" ??? 07.09.05, 15:30
        Gość portalu: Toster napisał(a):

> Szczecin i estetyka <lol> Wystarczy przejsc sie Jagiellonska i "deptaki
        > em" kazdy
        > budynek w innym kolorze zolty kolo niebieskiego kolo czerwonego. Brawa dla
        > architekta miasta :) Mysle ze majtki to najmniejszy problem
        • Gość: sitka Re: Kto mi w końcu powie co to jest "LOL" ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:48
          lol to skrot na gadu-gadu. ja uważam, że ten pomysł to zwyczajne jaja.
          • mike-great Re: Kto mi w końcu powie co to jest "LOL" ??? 07.09.05, 22:14
            DZIĘKI !!!
            • Gość: zyta Re: Kto mi w końcu powie co to jest "LOL" ??? IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 08.09.05, 01:13
              lol to skrot na gadu-gadu. ja uważam, że ten pomysł to zwyczajne jaja.

lol to skrót do emotikonki w komunikatorze gadu-gadu wyrażającej promienny uśmiech z wyszczerzonymi zebami :)
    • Gość: kłapouchy Pomarszczona Pani Paszkowska szpeci balkon IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:25
      Czy zakaz będzie też dotyczył pomarszczonej Pani Paszkowskiej, matki naszego
      estety, Zbigniewa Paszkowskiego? Pani Paszkowska wygrzewa na słoneczku swoje
      stare kości na balkonie. Jej pomarszczona, zmęczona życiem twarz, nie bardzo
      pasuje do nowej elewacji budynku. A jeżeli ona może pokazaywać się, w swojej
      starej, zniszczonej sukience, to dlaczego podobna, uprana sukienka jej
      sąsiadki, nie może wisieć na sznurku?
      • lynxu Popieram! 07.09.05, 15:06
        Dodam do tego tylko, że jest dużo rzeczy bardziej rażących od suszących się
        majtek i wcale nie uważam żeby trzeba było z tym walczyć. Jestem człowiekiem i
        nic co ludzkie nie jest mi obce, nie udawajmy świętoszków, bo nimi nie jesteśmy.
        Prócz rzeczy ohydni bywamy i my i to dużo bardziej. Władze naszego miasta niech
        się po prostu wyluzują, troche optymizmu, pozytywniej niech patrzą na świat i
        nie czepiają się bzdur. Są większe problemy i jest dużo takowych.
    • gellankara srodziemnomorskie uliczki 07.09.05, 15:10
      ale majtki na balkonach moga byc takie malownicze
      jesli sa na stojaku to w ogole nie przeszkadzaja

ale podczepione suszarki rzecczywiscie sa ohydne

wlasciwie to majtki i inne pranie suszace sie na sznurkach miedzy budynkami sa
      super,ale kojarzy mi sie raczej srodziemnomorski i u nas pewnie budynki stoja
      za daleko od siebie... a te podwieszane suszarki sa straszne.tak samo jak
      pomalowane na rozne kolory balkony,stojace tam stare szafy - rupieciarnie,stosy
      smieci,starych gratow,etc.wlasciwie balkon nalezy do elewacji,a elewacja do
      miasta.

...ale jesli ktos chcialby sobie suszyc pranie na ledwo widocznym stojaku, to
      wydaje mi sie zupelnie w porzadku
      • Gość: skrzacik Re: podwojny standard IP: *.dsl.mdsnwi.ameritech.net 08.09.05, 00:17
        gdyby w Polsce pranie wisialo na sznurach miedzy budynkami to by byl nie maly
        obciach (bo jak tak mozna! przeciez to brak estetyki urbanistycznej!), a gdzies
        tam we Wloszech czy w Portugalii sa podwieszane na balkonach...ach, tzw "double
        standard"
        • mike-great Re: podwojny standard 08.09.05, 12:45
          W Polsce to normalne, że wielu mówi tak jak im wiatr zawieje, jak "chorągiewka
          na wietrze". Ja tam majtom mówię TAK ! Mój dom moją twierdzą, moje majty, suszą
          się na mój sposób.

Gość portalu: skrzacik napisał(a):

> gdyby w Polsce pranie wisialo na sznurach miedzy budynkami to by byl nie maly
          > obciach (bo jak tak mozna! przeciez to brak estetyki urbanistycznej!), a
          gdzies
          > tam we Wloszech czy w Portugalii sa podwieszane na balkonach...ach,
          tzw "double
          > standard"
    • Gość: GospodarzAnioł Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.ing.uj.edu.pl 07.09.05, 15:12
      Alternatywy 4???
    • Gość: krytyk debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:22
      Odrapane,brudne,odpadajace elewacje budynków jakoś urzędnikom nie
      przeszkadzają.Większość kamienic w centrum Szczecina jest w rozsypce, może tym
      by się zająć, zamiast dyndającymi w oknach majtasami?
      • Gość: boob Re: debilizm IP: *.ny325.east.verizon.net 08.09.05, 15:25
        Zamiast dyskutowac czy biedne majtki moga lopotac na wietrze, czy tez nie,
        proponuje Panstwu zanucic sobie stara pisenke: spojrz, majtki pekly wzdluz, tam
        na lewo od pol... itd.
    • Gość: Dark Templar Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.icpnet.pl 07.09.05, 15:40
      Ale Pierdoły. Załamka. Rzecz godna absolutnego poświęcenia czasu Radnych. W
      głowach Wam się pie...
    • Gość: KH Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.teleos-web.de 07.09.05, 15:48
      W Paryzu tez jest taki zakaz.
      • mike-great I kto go przestrzega??? 07.09.05, 16:36
        Gość portalu: KH napisał(a):

> W Paryzu tez jest taki zakaz.
    • Gość: zdl precz z urzednikami debilami IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.09.05, 15:57
      wtedy 90% urzednikow trzebaby bylo wywalic i moze bylby jakis porzadek.
    • Gość: Ania NIE! dla idiotów z MM i ich kretyńskich reklam IP: *.chello.pl 07.09.05, 17:25
      • Gość: Ania Powinni zabronić publikacji kretyńskich reklam IP: *.chello.pl 07.09.05, 17:31
        tudzież wypychania nimi skrzynek pocztowych. J.w.
    • Gość: Lisboeta A W Lizbonie to i w centrum mozna zobaczyc IP: *.server.ntli.net 07.09.05, 17:50
      majtki wszelkiego sortu: majtki dzieciece, gacie XXLstaruszki, bokserki
      nastolatka i skape majtki nastolatki!!! latwo poznac w ten sposob, kto
      mieszka:::)
    • Gość: mm Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.icpnet.pl 07.09.05, 18:00
      I bardzo dobrze! Nikt nie chce oglądać galotów wywieszanych na balkonach. A
      uzgadnianie koloru balkonów też głupie nie jest. Polaczkom jak zawsze zbytni
      porządek się nie podoba. To zbyt męczące przecież...
    • Gość: arahat widac urzednicy albo chodza bez majtek albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:06
      uzywaja pampersow....
    • Gość: s0ber Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: 83.168.77.* 07.09.05, 18:12
      Jeszcze, żeby to śródmieście było ładne i zadbane, ale kto mieszka w Szczecinie
      lub był tam dłużej i widział tę całą świetną zabudowę, to wie, iż przedstawia
      ona jedynie obraz nędzy i rozpaczy! Co tu dużo pisać? Ręcę opadają, jak
      przyjdzie człowiekowi spotkać się z głupotą co poniektórych radnych.
    • Gość: m3 Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.05, 18:39
      szczecin oidw jest portem nad morzem bałtyckim a nie nad śródziemnym i
      wszystkie porównywania go do lizbony, wenecji czy neapolu są kompletnie
      bezsensowne
      punktem odniesienia dla szczecina z oczywistych i naturalnych względów są takie
      miasta jak hamburg, lubeka, kilonia, rostock, kopenhaga, amsterdam itp
      • mike-great Re: Majtkom mówimy: NIE! 07.09.05, 22:17
        W Amsterdamie pijani Holendrzy sikają do kanałów (ponoć to "Wenecja północy...")
        z mostów

Gość portalu: m3 napisał(a):

> szczecin oidw jest portem nad morzem bałtyckim a nie nad śródziemnym i
        > wszystkie porównywania go do lizbony, wenecji czy neapolu są kompletnie
        > bezsensowne
        > punktem odniesienia dla szczecina z oczywistych i naturalnych względów są
        takie
        >
        > miasta jak hamburg, lubeka, kilonia, rostock, kopenhaga, amsterdam itp
    • Gość: ajpp Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.jjs.pl 07.09.05, 18:50
      "Zobaczyć Neapol i umrzeć". Tym estetom trzeba pokazać fotki z ulic tego miasta.
      Ciekaw jestem reakcji.
      • mike-great Re: Majtkom mówimy: NIE! 07.09.05, 22:18
        Zwłaszcza zadymioną dzielnicę portową, i brudne uliczki starego miasta

Gość portalu: ajpp napisał(a):

> "Zobaczyć Neapol i umrzeć". Tym estetom trzeba pokazać fotki z ulic tego
        miasta
        > .
        > Ciekaw jestem reakcji.
    • Gość: piśmienny Czy dziennikarze umieją czytać????????????????? IP: 213.155.191.* 07.09.05, 18:59
      bip.um.szczecin.pl/icorumfiles/3AA18CA0_Lad_estetyczny_08_05.pdf - tam
      każdy może sobie przeczytać projekt uchwały. Ciekawe skąd te bieliźniane
      skojarzenia...? Sami fetyszysci w tych gazetach? Dlaczego majtki? A może:
      czytam - baner, myslę - suszące się gacie???
      Może krótki kurs szczerego polskiego bez podtekstów dla autora artykułu?
      :-)))
      • Gość: Galador Re: Czy dziennikarze umieją czytać??????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 23:26
        No, przejrzałem tekst i nie znalazłem nic o majtkach.
    • Gość: ZH Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:00
      A dobrze im tak w tym Szczecinie! Sami sobie takich radnych wybrali (i
      prezydenta Jurczyka)!
    • Gość: arch W krajach CYWILIZOWANYCH to norma! IP: *.chello.pl 07.09.05, 19:10
      Wyłączając enklawy emigrantów z Afryki, nikomu w Paryżu nie przyjdzie do głowy
      suszyć prania na zewnatrz budynku i tyle. Zresztą grozi za to mandat i jest to
      egzekwowane. A że tutaj porządek śmieszy, to widać gołym okiem. Skutecznie
      dbamy o najpaskudniejszy krajobraz na kontynencie. Gratuluję i pozdrawiam.
      • mike-great Włochy to kraj cywilizowany, a majty tam są !!! 07.09.05, 22:39
        Włochy to kraj cywilizowany, a majty tam są !!!

Gość portalu: arch napisał(a):

> Wyłączając enklawy emigrantów z Afryki, nikomu w Paryżu nie przyjdzie do
        głowy
        > suszyć prania na zewnatrz budynku i tyle. Zresztą grozi za to mandat i jest
        to
        > egzekwowane. A że tutaj porządek śmieszy, to widać gołym okiem. Skutecznie
        > dbamy o najpaskudniejszy krajobraz na kontynencie. Gratuluję i pozdrawiam.
      • Gość: roro68 ALE ŚWIŃSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 01:39
        W TEJ UCHWALE NIE MA NIC O SUSZENIU BIELIZNY I UBRAŃ NA BALKONACH ANI NIGDZIE
        INDZIEJ. TO STRASZNE, ALE DZIENNIKARZ TO WSZYSTKO WYMYŚLIŁ!
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Majtkom mówimy: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:18
      Już ANIOŁ Gospodarz zresztą, mówił "PANI ZAŁOŻYŁA BRĄZOWE FIRANKI, JA MAM
      ZIELONE. I JAK TO WYGLĄDA? JAK GÓWNO W LESIE" :) heheeh Gratuluję Urzędnikom
      Pomysłu. Kocham ten Wiecznie Uśmiechnięty Kraj! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka