Gość: fox IP: *.sys.hokudai.ac.jp 21.10.05, 10:22 firefox + Adblock + NoScript i ppozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fox Firefox + Adblock + NoScript IP: *.sys.hokudai.ac.jp 21.10.05, 10:23 Firefox + Adblock + NoScript i pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zebeściak Dawno to zrobiłem. i nie żałuję!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.05, 13:12 www.gazeta-bawarska.e-vip.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Re: ranyyyy ... nie przy jedzeniu!!! 22.10.05, 09:28 ~> nie przy jedzeniu! ---------------------------------- Najgorsze są reklamy firm farmaceutycznych. Właśnie w porze śniadania w radiu puszczali reklamę śródków przeciwko hemoroidom. Wystarczyło aby im słuchalność spadała "co najmniej" o jednego słuchacza. Żegnaj rozgłośnio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da markos CO ROBI RASIAK NA RYSUNKU???? IP: *.gl.digi.pl 22.10.05, 12:09 J.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da markos grzesiu to ty?? wujek pawel cie wypuscil?? IP: *.gl.digi.pl 22.10.05, 19:34 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Dawno to zrobiłem. i nie żałuję!!! 24.10.05, 16:14 Gość portalu: Zebeściak napisał(a): > www.gazeta-bawarska.e-vip.pl A mógłbyś poprawić banner nawołujący do zarejestrowania się? Bo tam się wyświetla słówko "zarejesrtuj" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Firefox + Adblock + NoScript IP: *.bremultibank.com.pl 21.10.05, 14:40 Zgadzam się. Znam, stosuję i bardzo sobie chwalę. Firefox + Adblock - bieganie po www stało się przyjemne. Nie ma problemu z kretyńskimi migającymi reklamami na pół strony wygrywającymi melodyjki. Polecam wszystkim mającym dość agresywnych reklam w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Firefox + Adblock + NoScript IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:24 Po prawie roku używania nie wybobrażam sobie wchodzenia do netu bez Firefoxa z Adblockiem. Jesli u kogos innego mam na cos zerknac w necie i widze reklamy to od razu wylaczam bo wyglada to jak gra zrecznosciowa ganianie tych banerow i upierdliwych okien, flashow etc. zeby je zamknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vic Re: Firefox + Adblock + NoScript IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:49 Wystarczy Opera (z zaznaczeniem w opcjach blokowania niechacinych okien) i nie potrzebne setki programów, by zablokować bannery. www.opera.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che SOCJALIZM NIE POTRZEBUJE REKLAMY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 10:23 Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Re: SOCJALIZM NIE POTRZEBUJE REKLAMY 22.10.05, 09:31 > SOCJALIZM NIE POTRZEBUJE REKLAMY ----------------------------------------- Pewnie, bo potrzebuje antyreklamy. Jako ustrój wiecznych niedoborów i złej jakości potrzebuje haseł typu: "Nie kupuj X bo to świństwo i truje". W ten sposób zmniejsza się popyt. Albo "jedzcie dorsze g... gorsze", też działa, może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary jane Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.optimus.pl / 80.51.176.* 21.10.05, 10:57 Studiuję marketing i wiem jak wielkie znaczenie ma reklama, sama czasami jej ulegam,ale chyba wtedy raczej zdaje sobie z tego sprawe, potrafię docenic dobrą reklame, jednak Kto ma czas na ich oglądani, reklamy dla idiotów, bo przeciętnym blok reklamowy może trwacnawet 15 minut, przynajmniej na taki czas odeszła ostatnio od telewizora w przerwie miedzy programami, które chciałam oglądać Blok reklam-potem zapowiedzi programów TV,ew wstawka graficzna z informacją z e oglądamy kanał A a nie B-potem znów blok reklam, wierzcie mi ten czas mogę spędzić o wiele bardziej produktywnie i z wiekszym pozytkiem dla siebie. Cóż, takie czasy tylko idioci zatem czekają gapiąc się w TV na jakis film,który zapolnowali obejrzec, dla mnie każda minuta mojego wolnego czasu jest cenna, i całe szczescie potrafię doejsc od telewizora we własciwym momencie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwrotny:) Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:03 A ja też ulegam reklamie ale odwrotnie: jak kupuję pastę do zębów to staram się przypomnieć sobie, czy aby nie widziałem gdzies reklamy tejże - no i kupuje te, co nie są reklamowane. Z pastą to jeszcze łatwo, ale z proszkiem do prania to już wielka sztuka - no, za to kupowanie może byc wyzwaniem i przygodą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuut Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.www-cache.demon.co.uk 21.10.05, 13:34 Mieszkam od jakiegoś czasu w Wielkiej Brytanii i musze wam powiedzieć że tutejsze reklamy naprawde da się oglądać. Wiekszość jest dobrze zrobiona i opowiada jakąś historyjke, albo po prostu zrobiona jest z jajem. Przyłapałem się pare razy na tym, że przełączając kanały zatrzymywałem się na tym na którym akurat pokazywany był blok reklamowy. -- fuutott.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jami Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.05, 22:40 A po co w ogóle telewizor? Nie tylko na reklamy szkoda czasu. Nie mam od pięciu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? 23.10.05, 09:36 popieram calym sercem! ja juz od 3 lat nie ogladam telewizji. mam wrazenie, ze raczej zyskalam niz stracilam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 22:55 Ja tez sie zgadzam. Przestalem od ponad rok temu ogladac TV i zycie stalo sie duzo fajniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.czuby.pl 24.10.05, 16:07 A ja nie mam tego dziadostwa od 6 lat!Mam spokój,ciszę i zdrowie psychiczne w domu.Niedobrze mi się robi,gdy czasem pójdę do sąsiada,a on"tłucze" jakieś kretyńskie tok szoły,seriale.Degrengolada umysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor.moss Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:35 Gość portalu: zeber napisał(a): > > Cóż, takie czasy > tylko idioci zatem czekają gapiąc się w TV na jakis film,który zapolnowali > obejrzec, > dla mnie każda minuta mojego wolnego czasu jest cenna, i całe szczescie > potrafię doejsc od telewizora we własciwym momencie, gratuluję inteligencji aż kapie z monitora napewno czas który tracisz na tym forum to lepsza rozrywka a jeszcze obrażanie innych miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.10.05, 11:11 A nie przyszło ci do głowy, mary-jane, kiedy pisałaś ten swój protekcjonalny post, że ludzie wcale nie gapią się na reklamy podczas przerwy, ale tak jak ty odchodzą od telewizora,i są po prostu wsciekli, że muszą tyle czasu czekać na ciąg dalszy filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? 23.10.05, 17:03 moze jednak da sie naklonic agencje kreatywne do wiekszej wiary w kreatywność?:- ) w polskiej tv reklamy sa nudne i nikomu sie nie chce tego bloku reklam ogladać. nawet najlepsze agencje wierza ze plakat reklamujacy promocyjna lokate musi sie skladac wylacznie z odblaskowego 8% times new roman i nikt nie wierzy ze wysilajac sie bardziej mozna kogos zachecic - to samo z proszkami do prania gdzie A zostawia plame a B tej plamy nie zostawia. straszna nuda. reklama moze byc "arcydzielem" nie koniecznie dla strasznego inteligenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unijny_Robaczek Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 10:58 Jesli chodzi o bannery mozna tez zainstalowac Avant Browser i odchaczyc opcje "blokuj wyskakujace okienka" i tez bedzie ok:)) Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? 21.10.05, 10:58 Najpiękniejsze są reklamy sponsorów gdy sponsorowana przez nich drużyna daje ciała. Jak wówczas brzmi pięknie "... sponsorem reprezentacji (drużyny) jest... - i tu pada nazwa dużej firmy która również dała ciała prezentując się po przegranym spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work BO KRETYNOM SIĘ WYDAJE, ŻE JESTEŚMY TACY JAK ONI 21.10.05, 11:04 Wiem, aż nadto dobrze, jaki jest proces tworzenia reklam. Szkoda strzępić klawisza na cytowanie przykładów... Durnie patrzą w tabelki, wykresy i wychodzi im, że target jest debilny. Tylko od czasu do czasu kogoś oświeci, lub chwilowo zamroczy i nie zauważy, że reklama jest adresowana do ludzi normalnych i mamy chwilę oddechu. Tu pozdrawiam gorąco Mumio. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke POLECAM NAJLEPSZE SPOTY- www.press.pl/pogodzinach/ IP: 62.148.86.* 21.10.05, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wukowski KŁAMIE JAK W REKLAMIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:44 no cóż takie jest życie nie lubimy kłamstw i kłamców tym bardziej jeśli ktoś KŁAMIE JAK W REKLAMIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andos A MNIE NAJBARDZIEJ MECZY NOWA REKLAMA GAZETY IP: 66.114.252.* 21.10.05, 13:17 do tej pory bylem zwolennikiem gazety i artykolow w niej zawrtych, od jakiegos tygodnia pojawily sie denerwujace reklamy obok kazdego artykuly, i to sprawilo ze zaczalem ogladas sie za inna wartosciwa strone informacyjan bez meczacych reklam, czy ktos moze mi zasugerowac inne dobre poslkie strony z wiadomosciami? Onet i wp, tez mnie nie interesuja!!! poydrowienia od bylogo czytelnika gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL DŁUGIE .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:42 ALE DOBRE .. troche sie z rytmem .. pindolisz .. Ale ogólnie w Pyte .. :D Odpowiedz Link Zgłoś
freddie Re: A MNIE NAJBARDZIEJ MECZY NOWA REKLAMA GAZETY 22.10.05, 11:55 Zawsze masz www.gazeta.pl/rss i nie musisz oglądać żadnych reklam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wukowski Re: KŁAMIE JAK W REKLAMIE - wiersz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:20 Witam, zdecydowałem się umieścić niżej wierszyk własnego autorstwa - nie tyle ze względu na jego nikłe walory literackie, ale ze względu na satyrę, którą w nim zawarłem. Chciałem ośmieszyć kłamstwo i obłudę reklamy. Czy mi się choć trochę udało - osądźcie sami. Idą krowy na rzeź I płaczą niezmiernie. Suną, piejąc swą pieśń Posłusznie i biernie. Na zielonej łączce rośnie Lipcowa traweczka, Skacze sobie świerszcz radośnie W promykach słoneczka. Na tej łączce, na zielonej, Przy polowym biurku, Siedzi sobie Dyrektorek W białym garniturku. Siedzi sobie, w nos się skrobie I papierki liczy, Dyrektorek-Kierowniczek, Pan firmy rzeźniczej. Idą krowy do baraku Na ostatni mozół. Suną po śmiertelnym szlaku Largo maestoso. Ich duchowa przewodniczka, Stara krowa, ryczy: "Siostry! Dziś oto stajemy Przed śmierci obliczem "Nie wstrzymamy wyższej woli I predystynacji, Zachowajmy jednak, siostry, Wagę sytuacji". Nagle - jakiś chichot mąci Krowi marsz posępny. Krówki-Śmieszki śmiech dochodzi Już po raz następny "Ech, ty, Śmieszko, ty znów swoje - Mówią do niej krowy - Wszak dzisiaj w śmierci podwoje Los nas pcha surowy" "I cóż z tego - woła Śmieszka - Czym jest nasze życie? Nikt na długo nie zamieszka W nędznym ziemskim bycie. "Wszystkie krowy są śmiertelne, Wszak śmierć to konieczność. Cieszmy się więc, siostry dzielne, Osiągamy wieczność! "Najważniejsza dla nas, siostry, Nasza solidarność. Nasze przyszłe ziemskie losy - Nad marnością marność. A na łączce, na zielonej, Przy polowym biurku, Siedzi sobie Dyrektorek W białym garniturku. Siedzi sobie, w nos się skrobie I szpargałki liczy, Nagle wstanie niespodzianie I tęgo zakrzyczy: "Stójcie, stójcie! Poczekajcie! Nie tak dużo na raz! Panie Zdzichu! Zatrzymajcie! Nie wszystko już zaraz. "Podoba mi się ta biała. To ładny egzemplarz. Rży jak koń, jakby się śmiała Za cały inwentarz. "Mój kolega, ten z Sertopu (mam tu jego wizytówkę) Chciał mieć taką jak ty krówkę, Nigdy nie mógł znaleźć tropu. "Będziesz ludzi oszukiwać, Pracować w reklamie, Na promocji wykrzykiwać: "Serki! Bardzo tanie". "Śmiać się, kiwać, wykrzykiwać: "Dziewięćdziesiąt dziewięć groszy! Ach, warto ten smak przeżywać! Ach, doznaj rozkoszy!" "A jakby muchy siadały, To popsikaj sprejem. Jak ześmierdnie - kłopot mały, Wszak ja tego nie jem. "Pamiętaj, że Sertop z Serwarem Są bardzo zwaśnione. Musisz swojej buźki czarem Przyjaciela chwalić stronę. "Sertop to dobry przyjaciel, Bo mi dużo płaci. Serwar nie chciał brać łapówek, A więc niechaj straci. "Mów zawsze, że jego serki Do zębów się kleją, Że działają źle na nerki I szybko twardnieją. "A nasze - są przyprawiane! Jakość - wyborowa! Wkrótce z twoich koleżanek Przyjdzie szynka nowa "I niedługo już, w markecie, Z wesolutką minką, Będziesz wołać: "Jedzcie, jedzcie, Sereczki z wędlinką!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalw4 Reklama CU to dobry pomysł??? IP: *.pro-internet.pl 21.10.05, 13:18 Pewnie jakiś dziwny jestem, ale umundurowani ludzie "zwijający" i wyprowadzający innych ludzi z budynku to mi się po XX wieku wraz z jego nazizmem i komunizmem kojarzy bardzo źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helaq Re: Reklama CU to dobry pomysł??? IP: 194.150.97.* 22.10.05, 14:33 Ja akurat uważam, że jest denna i wręcz żenująca. Poziomem dorównuje reklamom Media Markt, czyli po prostu obraża ludzi, ukazując ich jako niezdolnych do podjęcia najprostszej decyzji imbecyli z zaślinionym, debilnym uśmiechem na ustach. Jak zwykle CU kieruje swoje usługi do kretynów, nie pierwszy raz zresztą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.10.05, 13:25 Odpowiedni arkusz stylow do Opery i wqrwiajace reklamy flaszowe zabite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastaRd Goździkowa sucks!! IP: 193.59.95.* 21.10.05, 13:32 Ja nie wiem jak mozna obok "kopytka" stawiac "Gozdzikowa". Jak widze ta reklame w tv to wale pawia na kilometr :[ Ta reklama jest tak beznadziejna ze mam ochote wyrzucic telewizor przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domer Re: Goździkowa sucks!! IP: 66.114.252.* 21.10.05, 13:35 ale dzieki temu ja pamietasz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blind Re: Goździkowa sucks!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.10.05, 13:56 Samo zapamiętanie to za mało, co z tego, że zapamięta jak będzie miał niechęĆ do produktu, który jest reklamowany i będzie go omijał z daleka. Niestety widząc niektóre reklamy (jakieś 95%) jest robiona przez kretynów. Zero pomysłów, zero klasy, zero humoru, gnioty niesamowite. Od razu mi się przypominają imprezy robione przez telewizję publiczną na miarę Oskarów z "pompą"(lewatywą) jednak tak prymitywnie wykonane (scena, prowadzenie imprezy, nagrody za wielkie osiągnięcie jakim jest zagranie kogoś tam w miernym serialu)że po prostu człowieka obrzydzenie bierze, że tak prymitywnie można coś zrealizować i sprzedać za grubą kasę. Wracając do reklam mam podobną politykę do tej o której ktoś juz pisał, czyli unikam produktów reklamowanych, po prostu ich nie kupując. W dodatku zastanawia mnie fakt dotyczący reklam leków. Jak to możliwe, że jeszcze nie znalały się w sądzie. Gdzie lek przeciwbólowy traktuje się jako super środek na wszystko. A fakty są takie, że jest to cholerna trucizna ogłupiająca układ nerwowy (a boli nadal tylko że alarmu nie słyszymy) Zwróćcie uwagę jak nachalnie reklamowane są produkty farmaceutyczne. Teraz to jest biznes mający na celu wcisnąć byle tabletkę na byle co, byle sprzedać i nabić kabzę, nie patrząc na konsekwencje. Aż dziw że się ktoś za nich nie wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooo Re: Goździkowa sucks!! IP: *.rev.pro-internet.pl 21.10.05, 14:33 Bo 95% polaczków to kretyni,zero klasy itd. Takie społeczenstwo,taka reklama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blind Re: Goździkowa sucks!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.10.05, 15:43 Owszem zawsze było jest i będzie tak, że większość to tanie gusta w dodatku nie świadome tego fakty, że większość lubi kicz na poziomie mandaryn i innych pozbawionych talentu tworów. Ale od zarania dziejów władze i kościół pielęgnowały stan zaciemnienia u ludzi którymi jest łatwiej manipulować, wciskac kit i czarne nazywac białym. To samo w kwestii reklamy łebki od analiz rynku dochodzą do wniosku że większość kobiet to kury domowe i reklame w proszku robią na poziomie odbiorcy o IQ 40. Drugim elementem zdradzającym prymitywizm w myśleniu są wszelkie zjawiska ala rydzyk i jego sekta która ma poparcie u osób które jednocześnie się nabierają na wszelkiej maści kłamliwe i prymitywne reklamy. Oczywiśćie nie uważam do końca, że nasze społeczeństwo to kretyni bo na tle innych całkiem nieźle wypadamy w różnych dziedzinach. Ale przyznam że mogło by być lepiej niż jest aktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RenataC. Re: Goździkowa sucks!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:17 Gość portalu: oooooo napisał(a): > Bo 95% polaczków to kretyni,zero klasy itd. Takie społeczenstwo,taka reklama Sam jesteś polaczkiem, kretynie - a może nawet: jesteś kretynem, polaczku. I to do ciebie adresowane są te debilne reklamy. My, Polacy, używamy innego aparatu pojęciowego. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor.moss Re: Goździkowa sucks!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:43 Gość portalu: oooooo napisał(a): > Bo 95% polaczków to kretyni,zero klasy itd. Takie społeczenstwo,taka reklama! sądząc po wypowiedzi ,to należysz do tych 95% oglądaj reklamy ,może jest jakiś środek na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ___GANDZIA___ Re: Goździkowa sucks!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:35 Kretyni nie siedzą w agencjach reklamowych - kretyni to właściciele firm którzy zmieniają gotową dobrą reklamę produktu w g__o !! wsadzając zdjęcia swoich córek amatorek lub rozpiepr.zają kolorystykę stron www pozdrawiam właściciel agencji reklamowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blind Re: Goździkowa sucks!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.10.05, 16:06 Zgadzam się z tym, ale są zawsze dwie strony medalu, sam mam bezpośrednio do czynienia z klientami oferując im naprawdę dobre projekty graficzne(ogólnie) jednak firmy wolą użyć swoich tzw. informatyków (od kiedy informatyk jest grafikiem) którzy zrealizują projekt, to nic, że wygląda to jak jeden wielki gniot (złożony z cudzych klocków) ale firma radosna bo zaoszczędziła pieniądze. I dodatkowo dochodzi problem właśnie córek i kolorystyki między innymi. Niejednokrotnie oddawałem projekt do wzglądu, który był już praktycznie ukończony, natomiast odbiorcy zachciało się powtykać swoje pierdoły, plus elementy mocno tępione w Internecie (jeżeli chodzi o www) Staczam wówczas batalię z odbiorcą nie godząc się na taką profanację projektu pod którym się podpisuję. Pomijam już idiotyzm oceny projektu przez własny pryzmat gustu odbiorcy która ma delikatnie mówiąc zerowe pojęcie o zasadach i trendach w grafice/reklamie. Druga strona medalu natomiast to sprawa samych wykonawców którzy kreują projekty po najmniejszej linii oporu i wciskają tandetę. Projekty kiczowate lecz tanie, projekty z elementarnymi błędami. Dostrzegłem że odbiorcy bardziej zależy na tym ile zapłaci niż na tym za co zapłaci. Sprawa jakości schodzi na drugi/trzeci plan. Najbardziej irytującym stwierdzeniem podczas negocjacji ceny jest stwierdzenie "tanio i ładnie" to zupełnie jak chęć skręcenia w tym samym momencie w lewo i w prawo. Czasami się zastanawiam czy mój wysiłek ma sens jak i tak ostatecznie zostanie zgnojony przez goscia, który mentalnie jest na poziomie reklamy dosi albo bez namaczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: Goździkowa sucks!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:30 czesto mnie boli banka ale jak widze gozdzikowa to flaki mi sie wywracaja.. dlatego kupuje ibuprom! podobnie z pseudoreklamami samychswoich, judei (a teraz orandz), tpsa, jogobelli czy jak to tam i podobnych chemikaliow. A opla reklamuje jakis rysiu prawie z klanu (jezdze nie wiecej jak 40 i zawsza zdazam i mi sie nigdzie nigdy nie spieszy bo przeciez nie musze pracowac, jest rodzinnie i bezpiecznie i lewym pasem blokuje wszystkich..), co za roznica ze gowniana marka. Polskie reklamy sa DO DU.. rodzinnie, cudownie, kolorowo, z durna muzyczka i kretynami w grzybka cietymi.. jak to widze zbiera mi sie na wymioty i autentycznie wlaczaja mi sie negatywne reakcje. aha jeszcze lotto i mi sie przypomnialo.. robil to cos pijany idiota a dopuscila do emisji malpa z trzema nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Goździkowa sucks!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.10.05, 21:23 Gość portalu: domer napisał(a): > ale dzieki temu ja pamietasz!! Ja też pamiętam Knoppers - "o wpół do dziesiątej rano w Polsce". NIGDY NIE KUPIŁEM I NIE KUPIĘ TEGO PIEPRZONEGO WAFELKA! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 i co z tego, że pamiętam? 23.10.05, 22:35 gdyby film pokazywał grubasa walącego w bęben i przy każdym uderzeniu wrzeszczącego 'polopiryna' - też bym pamiętał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Goździkowa sucks!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:50 Popieram! Goździkowa to strasznie prymitywny chwyt - zero polotu; z całą pewnością nie do porównania z abstrakcyjnym humorem Mumio. Natomiast fajne były reklamy Frugo kiedy swego czasu leciały. Jestem tez zdziwiony, że tylko dla 40% ludzi reklamy są wkurzające - z moich obserwacji wynika, że 100% moich znajomych ma tego nachalnego kitu już dosyć. Najgorszy koszmar jest w okolicach "Wiadomości" w TVP1 - odnosi się wrażenie, że człowiek włączył kanał reklamowy, przerywany tylko z czasem zwykłym programem. No i zegarek w telegazecie - uważam, że przynajmniej publiczna powinna mieć zakaz umieszczania tam reklam - to już naprawdę jest przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastaRd Re: Goździkowa sucks!! IP: 193.59.95.* 21.10.05, 14:23 Rzeczywiscie jedna reklame Frugo pamietam do dzis:) To lecialo mniej wiecej tak: -Baryla skocz po Frugo. -Nie chce mi sie. -Idz. Samo nie przyjdzie. -A moze przyjdzie. I w tym momencie budka z napojami ruszyla z fundamentow i przyszla do chlopakow.;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Goździkowa sucks!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:27 Ja reklamy dziele na: -te spokojne (jesli leci to nie boli, nie jest upierdliwa, tyle ze trzeba poczekac jak przeleci) -wrzeszczace aka "KUPMNIE!" (nic gorszego; glosna, prymitywna.. agresywna to bardzo dobre slowo; tu wlasnie zaliczam slynna 'Gozdzikowa') -dobre (nie ma chyba sensu powtarzac po raz dzesiaty co cechuje dobra reklame) Oczywiscie wszytko jest stopniowalne i jedne sa mniej lub bardziej upierdliwe. Ale wracajac do Gozdzikowej. Zauwazmy ze nie mowimy o reklamie jakiegos tam produktu, tylko wlasnie o reklamie pani G. Dlaczego? Bo wrzeszcza na nas jej nazwiskiem, krew nas zalewa a nazwy produktu i tak nie pamietamy (oczywiscie jakby mi ktos powiedzial to bym skojarzl nazwe z reklama, ale teraz dluzsza chwile musialem sobie przypominac czego jest ta reklama). To chyba wystarczajaca krytyka tego typu reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Proste, brak im pieniedzy . IP: *.bredband.skanova.com 21.10.05, 13:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Mam swoje zdanie IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.10.05, 13:55 W dziedzinie reklam nawiększym wynalazkiem jest pilot. Zawsze jak sie zaczynaja reklamy zmieniam kanał i tyle je widziałem. Prawde mówiąc z tego wszystkiego co napisał autor tego artykułu kojarze tylko to kopytko, znajomi namówili mnie na obejrzenie tej reklamy, fajna ale tylmo wtedy gdy włączam sobie ja na kompie w wybranym przeze mnie czasie. Każda reklama przerywająca film lub program to syf. Ztego właśnie powodu nigdy nie oglądam Polsatu bo polsat robi juz sobie jaja z widzów ale to sie na polsacie zemsci bo coraz więcej ludzi omija tą stację. Nobel dla konstruktora pilota TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mam swoje zdanie (apropos Polsatu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:40 Widze ze nie tylko ja to zauwazylem ze Polsat ma bardzo ciekawy(?) sposob traktowania widza. Generalnie bawi mnie gdy przegladam program telewizyjny, trafiam na film na Polsacie ktory trwa 120 min, ale czas przeznaczony na jego wyswietlanie to 180 minut. To przykre. Bardziej boli w praktyce. Zaczynaja sie reklamy na polsacie w trakcie jakiegos filmu ktory chcialem obejrzec. Ide na papierosa, waracam, reklamy trwaja, ide zrobic sobei herbate, reklamy trwaja, ide po cos do jedzenia, slysze ze sa juz zapowiedzi filmow, wiec pedze aby zdarzyc na film, wracam a zamiast filmu pojawia sie kolejna seria reklam. Zapominam ze chcialem ogladac film i wylaczam telewizor. No coz.. ale jesli licza na to ze widzowie beda to tolerowac w nieskonczonosc, to Bog z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Dlaczego Polacy nie lubią reklam? ODPOWIEDŹ 21.10.05, 18:11 Bo jesteśmy mądrym narodem. Ale przez propagandę ogłupianym. lama.bo.pl obraza.bo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Mam swoje zdanie (apropos Polsatu) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.10.05, 11:20 Dodam jeszcze zachwycający pomysł Polsatu i TVN7 - a mianowicie nadanie pierwszego bloku reklamowego 6 minut po rozpoczęciu filmu. Sprawdzałam. Z zegarkiem w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak TiVo!!!!! 21.10.05, 17:45 > W dziedzinie reklam nawiększym wynalazkiem jest pilot. Zawsze jak sie zaczynaja > reklamy zmieniam kanał i tyle je widziałem. Pilot rządzi, ale TiVo ( www.tivo.com ) rządzi jeszcze bardziej. Najlepsza funkcja tego przydatnego urządzenia to tzw. timeshifting. Działa to trochę jak nagranie filmu na magnetowid w celu późniejszego odtworzenia (i przewinięcia znienawidzonych reklam), tylko że.... *orkiestra, tusz!!!* nagrywanie i odtwarzanie może się odbywać w tym samym czasie. Można sobie nastawić nagrywanie na początku filmu, przez pół godziny zająć się czymś pożytecznym z dala od TV, a następnie usiąść sobie przed telewizorem i obejrzeć film od początku, przewijając reklamy, dzięki czemu oglądanie filmu skończymy z grubsza w tym samym czasie co widz bez TV (jeśli dobrze wymierzymy początkowe opóźnienie), tylko że zyskujemy te pół godziny na początku. Można oczywiście oglądać film od samego początku, a timeshifting włączyć wychodząc np. do toalety, dzięki czemu po powrocie oglądamy od miejsca w którym przerwaliśmy -znowu zyskując możliwość ekspresowego przewinięcia reklam, jeśli oczywicie dostatecznie długo siedzieliśmy w toalecie - TiVo nie przewija niestety w przyszłość (a szkoda) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.eecs.harvard.edu 21.10.05, 14:11 Privoxy... I większość internetowego chłamu z głowy. Pamiętajcie tylko o włączeniu wycinaniu flashowego badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.aster.pl 21.10.05, 14:26 Działa i jest super!!! Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccam Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:27 Cóż, sam popełniałem reklamy... do czasu, kiedy rodzime działy marketingu okrzepły i pani "brand manager" ma decydujący głos. Teraz to ona decyduje/projektuje/wymyśla, a że nie ma polotu, wiedzy i wykształcenia to i efekt mierny. Ale to ona przyjmuje fakturę i biznes się kręci. Właśnie dzisiaj pani oglądająca reklamę prasową na swoim biurowym monitorku czternaście cali udziela mi wskazówek co do adiustacji barwnej zdjęć - tak dokładnych, że aż w moim Barco z kalibratorem transformator rzęzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? 21.10.05, 14:53 Ja nie lubię reklam z jednego powodu: są diabelnie kłamliwe. Szoruję purem lekko przypalony garnek i nic, a potem widzę Dykiel (kto nam to umyje???), jak chlusta płynem, RAZ delikatnie przejeżdża szmatką i gotowe, to mam ochotę autorów walnąć w dekiel. Najgorsze jest to, że te ordynarne kłamstwa są całkowicie bezkarne! Zasadę mam jedną (ktoś o podobnej pisał): jak widzę, że coś jest nachalnie reklamowane, nie będę już więcej tego kupować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowska Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:32 w swoim codziennym zyciu nawet reklamy polubilam, dlaczego? proste - ogladajac np. film mam w jego trakcie kilka przymusowych przerw a to na zrobienie herbaty, a to na zrobienie kolacji dziecku, albo jego kapiel - i wszystko to dzieki reklamie ;)) no chyba ze jest to reklama wyborcza w trakcie filmu o Naszym Papiezu ... bu... zero smaku, panie Kaczynski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor.moss Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:51 > no chyba ze jest to reklama wyborcza w trakcie filmu o Naszym Papiezu ... > bu... > zero smaku, panie Kaczynski! film bez reklam o Papiezu można było obejżeć w kinie, poświęcić parę groszy, można kupić płytę, też bez reklam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowska Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.acx.pl 23.10.05, 11:53 wez po uwage ze nie wszystkich (szczegolnie starszych) ludzi stac na takie pare groszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.44-151.net24.it 21.10.05, 15:45 To ze Polacy nie lubia reklam nie ma najmniejszego znaczenia. Reklamy sa i beda bo takie sa prawa rynku. Zarabiac pieniadze a nie martwic sie o komfort telewidza. Najgorsze jest to, ze film czy program pociety reklamami trwa 3 godziny zamiast 1.5. I kto to wytrzyma. Ale jak mowil dziadek mojego meza: "Najwiekszym wynalazkiem po telewizorze, jest przycisk do jego wylaczenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor.moss Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:57 stacje tv zamieszczaja reklamy bo muszą się z czegoś utrzymać płacicie za kabel 50 zł miesięcznie ,i chcecie miec 50 programów za darmo? jak wam krzykna za każdy program osobną cenę, to adieu telewizorku a tak na marginesie to ja też nie lubię reklam ,ale coś za coś nie pasuje to wyłącz Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? I co z tego 21.10.05, 15:59 Pozamiatacie, pozamiatacie innym konkurencję. Nie jestem zbytnim fanem reklam. Ale rozumiem ich wielkie znaczenie w gospodarce rynkowej. Udział reklamy internetowej na rynku reklamowym wciąż wzrasta. Jest ona dostępna dla różnych firm.Internet jest medium gdzie mogą się również reklamować średnie i małe firmy. W czym m. in. pomaga wielki kesz w internecie. Cóż robi się program niby darmowy zabijający reklamy (a niech będzie, niby nawet własne -ale do czasu by nie wzbudzić podejrzeń). Zadajmy sobie pytanie - zabijający czyje reklamy? Tych co mają pieniądze tylko na reklamę, ale na kontrwywiad już nie. W internecie jest większa konkurencja bo każdy z każdym może konkurować. Ale co zrobić aby swoją część tortu powiększyć. Duże podmioty mogą zawsze potem dać kasę na szczepionkę przeciw programom i dalej będą puszczane ich reklamy. Prawda jest smutna - korzystając z (darmowych???) oprogramowań zwalczających reklamę przysługujemy się do wycięcia konkurencji z rynku. Tylko niewielu będzie miało możliwości stworzyć reklamy nowej generacji. A potem nadejdzie lament, że wyrastają monopole. Dzięki czemu wogóle mamy dobrodziejstwo powszechniejącego i taniejącego internetu? Bo biznes w to wchodzi. Jeśli nie oddamy bogom należnej cześci to wycofają się do innych sfer. Wszystko wymaga energii - i internet musi się gdzieś pożywić.I na tym polega cały pic darmowych obiadów. Powiedzmy sobie wprost - działanie przeciw temu jest podcinaniem gałęzi na której się siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Wyjasnij mi. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.10.05, 17:36 Wyjaśnij mi jaki cel ma wydawanie kasy na reklamy w internecie w czasach kiedy niemal każdy ma zainstalowany programik w stylu PopUpKiller i podobne. Kazdą reklame w internecie łatwiej ominąc niz w TV. Ja na codzień uzywam GaduGadu, zawsze kiedy go włączam wyskakuje mi okienko z reklamą ale jeszcze nigdy nie zdążyło sie całe uruchomić bo zawsze je wyłączam. Wyjasnij mi po co wydawac kase na reklame w TV skoro większiość ludzi w tym czasie zmienia kanał albo wychodzi z pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Wyjasnij mi. 22.10.05, 09:57 Przeczytaj jeszcze raz, i jeszcze wolniej niż poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Wyjasnij mi. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22.10.05, 23:24 Przeczytałem jeszcze raz i bardzo powoli i nadal nie rozumiem po jaką ch...lerę te reklamy które ta łatwo ominąć. Używam na codzień darmowego oprogramowania i nie widuje żadnych reklam. Niedawno remontowałem mieszkanie i własnie w internecie znalazłem wszystkie potrzebne mi rzeczy i firmy. Nie potrzebuje wyskakujących bzdurnych reklam bo kiedy naprawde czegoś potrzebuje to sam to sobie znajdę. Więc ponawiam moje pytanie: po kiego grzyba wyskakujące reklamy w internecie skoro ci którzy naprawdę czegos potrzebują to sami sobie szukaja profesjonalistów a nie patrza na bzdurne reklamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor.moss Re: Wyjasnij mi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 00:59 Gość portalu: Jonek napisał(a): Wyjasnij mi po co wydawac kas > e > na reklame w TV skoro większiość ludzi w tym czasie zmienia kanał albo wychodzi > z pokoju. bo mają większą kasę z puszczenia tej reklamy niż z tego twojego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 21.10.05, 16:16 ja uwielbiam reklamy. wlasciwie to ogladamy tylko reklamy a nie nudne seriale. prawda jest tez taka ze polskim reklamom brakuje humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pupi Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: 213.213.203.* 21.10.05, 16:43 Nie tylko Polacy nie lubią reklam. Jest to epidemia która przyszła z zachou gdzie tylko liczy się pieniądz.Jedyną odpowiedzią na te wszystkie idiotyczne reklamy jest prosta rzecz- NIE KUPOWAĆ REKLAMOWANYCH BUBLI. Jeżeli wszyscy się do tego dostosują,to po pewnym czasie reklamujący swoje buble splajtują. Jest to jedyna metoda na oszustów.I napewno skuteczna w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor.moss Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 01:00 nie wszystkie produkty reklamowane to buble Odpowiedz Link Zgłoś
popularess reklama piwa stella artois 21.10.05, 17:51 stella artois zamachowski i spolka:] nie wiem czy nakrecona przez Polakow, ale ze swietnymi polskimi aktorami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Re: reklama piwa stella artois IP: *.inetia.pl 21.10.05, 22:06 Reklamę belgijskiego piwa zrobili Brytyjczycy. A oprócz Zamachowskiego i Wojtka Klaty gra tam jeszcze Jerzy Rogalski (znany powszechnie jako porucznik Jaszczuk z '07 Zgłoś Się' lub Antoni Tosiek z Plebanii;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lene Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.chello.pl 21.10.05, 18:49 A mnie wczoraj omal szlag nie trafił. Oglądałam na TVN film o papieżu. Oczywiście nie obyło się bez bloku reklamowego. Beznadzieja. Tym razem mogli sobie darować. Pamiętam, że jak w Niemczech emitowano Liste Schindlera całkowicie zrezygnowano z tego rodzaju uszczęśliwiania ludzi....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor.moss Re: Dlaczego Polacy nie lubią reklam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 01:02 trzeba było iść do kina Odpowiedz Link Zgłoś