Dodaj do ulubionych

Pierwsza Maria

• Gość: Nikt Re: Pierwsza Maria (języki) IP: *.gazeta.pl / *.centertel.pl 24.10.05, 21:19
      Hmm, Tuskową zapytali o znajomość języków obcych, a jej nie, czyżby znała tylko
      łacinę kuchenną ? :p
      • Gość: ajka Re: Pierwsza Maria (języki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:28
        ...warto nieco wiedzieć, p. M. Kaczyńska doskonale zna języki obce, czyta prasę
        angielską, francuską, nie mnie oceniać takie a nie inne pytania dziennikarza,
        ale to żadna tajemnica i wiadomo o tym od dawna, jak Tuskowa zna języki to ...
        • Gość: cezar8 Re: Pierwsza Maria (języki) IP: *.fbx.proxad.net 25.10.05, 11:14
          skoro czyta prase francuska, to wie co pisze o jej mezu "Le Figaro"
      • Gość: marysia Re: Zona Prezydenta RP prof. Kaczyńskiego zna jęz. IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 21:56
        > Hmm, Tuskową zapytali o znajomość języków obcych, a jej nie, czyżby znała
        tylko łacinę kuchenną ? :p

Przede wszystkim nie "jej" tylko Pani Marii Kaczyńskiej.

Przykro mi, że tak bardzo zależy tobie na pokazaniu Pani Marii Kaczyńskiej w
        złym świetle, rozczaruję cię ta Pani jest osobą wykształconą w pełni tego słowa
        znaczeniu i świetnie zna języki obce.
        Szkoda, że próbujesz zabrać głos na temat, w którym kompletnie się nie
        orientujesz, natomiast szukasz popleczników o inteligencji równej tobie.
        • Gość: Asia Re: Zona Prezydenta RP prof. Kaczyńskiego zna jęz IP: *.ny325.east.verizon.net 24.10.05, 23:32
          Duzo ludzi zna jezyki obce ale czy potrafi sie nimi poslugiwac?Czzby coreczka
          stawala w obronie mamusi i zachwalala jej watpiliwe przymioty.
          • Gość: marysia Re: Zona Prezydenta RP prof. Kaczyńskiego zna jęz IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 23:46

Weź sobie coś na sen moja droga.
    • makrebs Re: Pierwsza Maria 24.10.05, 21:45
      Przepraszam. Nie pasuje mi wizerunek p.Marii na 1-sza damę RP, tudzież jej
      męża. Będziemy teraz śmiesnie reprezentowani. COZ, Polacy stracili wzrok. Nie
      chodzi o powierzchowność?? Troszeczke chyba też chodzi. Tak mi sie wydaje.
      Czasy konserwatystów??Ech, tego nie chce!
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 22:01

A co to były wybory miss mister Poloni ?
        Ludzie do którewgo pokolenia ten prymitywizm będzie w was siedział?
    • Gość: dr.yes Re: Pierwsza Maria IP: *.ippl.jhmi.edu 24.10.05, 21:50
      Beszczelna baba. Jak ona jest w stanie powiedziec,ze Polska to szczery otwarty
      i TOLERANCYJNY narod. Przeciez jej Lesio to uosobienie nietolerancji!!!
      • Gość: ja Re: Pierwsza Maria IP: *.fbx.proxad.net 25.10.05, 11:16
        dokladnie
    • Gość: gozin Wygląda strasznie, matka jeszcze gorzej a KACZOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:00
      to już pozostawię bez komentarza...
      • Gość: marysia Re: Wygląda strasznie, matka jeszcze gorzej a KAC IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 22:03
        > to już pozostawię bez komentarza...

Ja również z chołotą trudno polemizować.
        • Gość: gozin Re: Wygląda strasznie, matka jeszcze gorzej a KAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:06
          > Ja również z chołotą trudno polemizować.

Z nieukami także.
          Pozdrawiam Pani Marysiu:)
      • Gość: ajka Re: Wygląda strasznie, matka jeszcze gorzej a KAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:15
        rozumiem twoje zakomleksienie, od razu widać , że masz braki nie tylko w
        urodzie, ale w rozwoju inteltektualnym głównie, a to bardzo szpeci, baaaaardzo
        • Gość: gozin Re: Wygląda strasznie, matka jeszcze gorzej a KAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:40
          Czyli co?oni są piękni tak?? Jak ktoś jest brzydki to się mówi że jest ładny?
          Nie zapominajcie że to mają być reprezentanci naszego państwa, a tacy ludzie
          powinni wyglądać reprezentatywnie. A Kaczor to taki konserwatywny staruszek z
          glupim uśmiechem
          • Gość: marysia Re: Wygląda strasznie, matka jeszcze gorzej a KAC IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 22:53
            > Czyli co?oni są piękni tak?? Jak ktoś jest brzydki to się mówi że jest ładny?
            > Nie zapominajcie że to mają być reprezentanci naszego państwa, a tacy ludzie
            > powinni wyglądać reprezentatywnie. Czyli jedno jest pewne, nie ma z kim
            polemizować.
            Burak będzie zawsze burakiem, zero rozumu - miłych snów, (o czym śni burak?
            żeby jutro nie znaleźć się w zupie).

> A Kaczor to taki konserwatywny staruszek zglupim uśmiechem

A jak wygląda twój mądry uśmiech, człowieka chorego z nienawiści – próbujecie
            się wyżyć, za niespełnione marzenia? a może masz coś na sumieniu i na złodzieju
            czapka gore?
    • starybaca Ludzie, ależ wy jesteście przygłupami! 24.10.05, 22:06
      Piszę tu do tych, co w wypisują niewybredne epitety nt. p. Kaczyńskiej. Nie
      brałem udziału w wyborach, i nie jestem specjalnym wielbicielem ani
      Kaczyńskiego, ani Tuska, ale napawa mnie niesmakiem to, co tu czytam. Gdyby
      któryś z was wyraził się tak ordynarnie o jakiejkolwiek kobiecie w mojej
      obecności, to dostałby ode mnie "w kufe", jak to mówią starzy górale.

Powiem tyle: oglądajcie mniej telewizji. Za czasów, kiedy nie było telewizji, w
      USA prezydentem mógł zostać Abraham Lincoln. Dzisiaj nie miałby szans - bo buzi
      telewizyjnej to on nie miał. Gładka buźka to jeszcze nie wszystko. Zresztą nawet
      intelekt jak brzytwa to też nie wszystko - czy naprawdę mam podać przykłady? Do
      cholery, żeby poznać człowieka i wystawić mu ocenę, trzeba mieć trochę więcej
      informacji niż parę migawek w telewizorku i kilkuzdaniowy "wywiad" w gazecie.

Coś mi się zdaje, że niektórzy leczą tu swoje kompleksy. Polecam porządnego kopa
      w d*pę, to wam lepiej pomoże, niż pisanie bzdur na tym forum.

Stary Baca

• theykilledkenny Re: Ludzie, ależ wy jesteście przygłupami! 24.10.05, 22:45
        starybaca napisał:
        Nie
        > brałem udziału w wyborach, i nie jestem specjalnym wielbicielem ani
        > Kaczyńskiego, ani Tuska, ale napawa mnie niesmakiem to, co tu czytam.
        > Powiem tyle: oglądajcie mniej telewizji. Za czasów, kiedy nie było telewizji, w
        > USA prezydentem mógł zostać Abraham Lincoln. Dzisiaj nie miałby szans - bo buzi
        > telewizyjnej to on nie miał. Gładka buźka to jeszcze nie wszystko.
        > Stary Baca
        >

Amerykanie TV jednak chyba nie oglądali, bo wybrali to co wybrali. Poza tym to
        najwięcej spotów w TV miał właśnie Kaczor, nie wspominając o mediach ojca r. Tam
        chyba najlepiej poznał go jego elektorat......... Fakt, że nie głosowałeś jest
        czymś jeszcze gorszym od stwierdzenia, że głosowałeś na Kaczora. Nie pozdrawiam
    • Gość: arahat bezszczelnym sie rodzi czy to sie nabywa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:07
      A także o tym, że Polacy to otwarty, szczery i tolerancyjny naród.
      • Gość: marysia Re: bezszczelnym sie rodzi czy to sie nabywa??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 22:16

Szanowni Państwo !!! czuję głęboki niesmak i zażenowanie takiego chamstwa i
        prostactwa jak żyję to nie spotkałam jak tu na tym forum.

> bezszczelnym się rodzi czy to się nabywa???

Wychowanie z domu + kompleksy niższości. = okrucieństwo
    • Gość: meritum3 Re: Pierwsza Maria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:14
      Panie Kwak- a może by tak Jolkę w pałacu zostawić ? jest bezkonkurencyjna
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 22:20
        > Panie Kwak- a może by tak Jolkę w pałacu zostawić ? jest bezkonkurencyjna

Z jakiego szipatala piszesz?
    • Gość: madzia Re: Pierwsza Maria a żonkile IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.05, 22:25
      I sadzę żonkile przed hospicjami.A jak sie ma do tego co mówiła pani
      gronkiewicz o hospicjach to nie wiem.Wybaczcie bo albo ja jestem gupia albo
      ktoś inny.....
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria a żonkile IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 22:34
        I sadzę żonkile przed hospicjami.A jak sie ma do tego co mówiła pani
        > gronkiewicz o hospicjach to nie wiem.Wybaczcie bo albo ja jestem gupia albo
        > ktoś inny.....

Madziu !! ten bełkot jest trudny do zrozumienia, brzmi niczym metafora.
        A może jednak to drugie - wybaczamy, no cóż nie każdy jest inteligentny.

• Gość: wyborca Pani Kaczynska IP: *.ipt.aol.com 24.10.05, 22:40
      Pani Kaczynska jest inteligentna, wszyscy krytycy rozczarowani ze nie jest
      to "modelka" powinni - szczegolnie - o tym pomyslec.
      • Gość: Ika Re: Pani Kaczynska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.05, 22:46
        Pani Kaczynskiej nie potrzeba stylistow - zgodnie z przekonaniami meza i
        zaleceniami ojca dyrektora bedzie nosila habit. A wyborcom kaczora g i tak
        gratuluje, bo wasza nastepna pierwsza dam bedzie Lepperowa. Pozdrawiam.
        • Gość: marysia Re: Pani Kaczynska IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 23:00
          Doprawdy trudno zabrać głos w tak złośliwej wypowiedzi, ale jedno jest pewne
          p.Lepper
          ma więcej ogłady, więc zapewne jego żona również.
          Dodam, że skoro daliśmy radę z żoną p. Prezydenta Wałęsy i damy radę z taką
          osobistością,jak p. Maria Kaczyńska - ta PANI JESZCZE WAS ZASKOCZY.
        • Gość: ajka Re: Pani Kaczynska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:23
          pani Tuskowa mogłaby latać w sukni ślubnej, to zupełnie coś innego, oczywiście
          na zmianę z habitem, bo mąż ostatnio taki rozmodlony był
        • Gość: jarol Re: Pani Kaczynska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:05
          proponuję aby krytycy zamięścili swoje fotografie, wtedy dyskusja będzie
          ciekawsza
    • bzyk5 Re: Pierwsza Maria 24.10.05, 22:54
      Imię jak najbardziej słuszne - spodoba się ojcu dyrektorowi Rydzykowi
      • alterpars BUEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 24.10.05, 23:07
        • Gość: marysia Re: Dlaczego ja tracę czas? i to z kim ?!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 23:10
          A Monika może być ?
        • Gość: ajka może przeczytaj, potem pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:36
          Czytam nadal te posty i myślę, że w Polsce coś się strasznego porobiło z ludźmi.
          Może tu piszą nieodpowiedzialni gó..arze, ale wszystko jedno kto to jest. Nie
          moge pojąć, że o wyglądzie drugiego człowieka tak można mówić, pisać. Przecież
          ten człowiek tu jest określony, znany. Jak się poczuje, kiedy tu zajrzy. Każdemu
          z nas wydaje się, że jesteśmy jakoś ładni. Ludzie, którzy się sobie nie
          podobają, często wpadają w depresję, czują się źle, są zakompleksieni. Obawiają
          się swojego wyglądu, więc nie spotykają się z innymi, żyją w odosobnieniu.
          Dzieci cierpią bardzo z powodu tuszy, dużego nosa, jąkania się, itp. Jeśli nie
          znajdą wsparcia w otoczeniu, potrafią robić straszne rzeczy z samobójstwami
          włącznie. Nigdzie na świecie nie ma takich niskich zachowań wobec inności ludzi.
          Jeśli mam powiedzieć coś przykrego, to może zamilknę, by ktoś inny nie cierpiał.
          Przecież mówienie komuś, że ma duży nos, albo krzywe nogi jest wielkim
          nietaktem. Zwłaszcza, że ten człowiek wie, że ma niedoskonałości urody. Czy tych
          tu pismaków nikt nigdy nie wychowywał i nie tłumaczył co wolno, czego nie co
          wypada, czego nie należy?
          Tyle negatywnych opinii o podpowiadaniu mężowi. A cóż w tym złego? Do końca
          kandydat nie wie czy wygrał, czy przegrał. Zszokowany w kilka minut ma wygłaszać
          mowy do mikrofonów, na świat. Cała jego rodzina chce, by wypadł najlepiej, nie
          zdają sobie sprawy, że od teraz rejestrowany jest każdy gest, słowo. Każdy ma
          prawo do pomyłek, błędów, wpadek. Jesteśmy zaledwie ludźmi. Pewnie, gdyby ktoś
          się upił, był wulgarny, nietaktowny, ale tu, na żywo, 5 minut po ogłoszeniu
          wstępnych wyników wymaga się od ludzi elegancji, gracji, znakomitych wystąpień.
          Pomyślcie pismacy, źle wychowani ludzie nad swoimi zachowaniami. Jeśli stać was
          na takie teksty to pewnie także na jeszcze inne gorsze zachowania. Pomyślcie czy
          warto ranić innych. Po co?
          • Gość: marysia Re: może przeczytaj, potem pisz IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 00:50
            "ajka" tak ładnie napisałaś, ale czy oni są w stanie coś z tego zrozumieć?
            ranią bez skrupułów nawet mój małżonek jest wstrząśnięty tymi wypowiedziami,
            który zwykle traktuje - nawet nie traktuje ignoruje wypowiedzi internatów był
            ubożony, a jest to osoba bardzo torancyjna..
            • Gość: marysia Re: może przeczytaj, potem pisz IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 00:52
              miało być wzburzony - za co przepraszam.
          • Gość: kurde Re: może przeczytaj, potem pisz IP: 83.238.209.* 25.10.05, 02:06
            jak ktoś walczy o stołek i wie, że ma tylko jednego przeciwnika to powiniem
            mowę powitalną wczesniej sobie napisac i znac na pamiec, ot choćby tak "na
            wszelki wypadek"
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria - wytworne imię. IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.10.05, 23:07
        Masz rację ja mam również to samo, w mojej rodzinie jest od pokoleń i były to
        panie o dużej inteligencji, tolerancji i dobroci serca (trzy Marie były
        lekarkami począwszy od 1924r).
      • Gość: ajka Re: Pierwsza Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:25
        oj imię, to błąd, rzeczywiście, powinna się przechrzcić,żeby takie bałwany nie
        miały uwag, może jakaś Zenobia mogłaby być?
    • Gość: Palacz z Legnicy Re: Pierwsza Maria IP: *.chello.pl 24.10.05, 23:42
      A czy Wy pamietacie swoja pierwsza marie? ;-)
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 00:02
        Palaczu proszę nie mylić z Maryśkami.
    • Gość: stylista Re: Pierwsza Maria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:59
      MATKO BOSKA !!!
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 00:03

Jezus maria - stylista.
    • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria - autentyczna dama IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 00:00
      Pani Maria ma nienaganny styl, inteligencję, wysoką kulturę osobistą i
      wrażliwość – czego innym również życzę.
    • Gość: Cycu25 Re: Pierwsza Maria IP: *.VR1.CHI6.broadband.uu.net 25.10.05, 00:25
      Ale mietła.
      • Gość: ajka Re: Pierwsza Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:27
        z ciebie
        • Gość: marysia Re: Maria Kaczyńska -pierwsza dama RP IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 00:39

Dziękuję "ajka”, ponieważ zaskoczył mnie sformułowanie mełta, bowiem
          takowego nie znałam w pierwszej chwili pomyślałam, że to jakiś żargon prostaków
          jacy tu bywają, ale potem pomyślałam że to może znaczyć iż coś się mełta
          pomiędzy nogami :))ale dalej nie jestem pewna o co chodzi z tym mełta:))
    • Gość: widzący Re: Pierwsza Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:54
      O Panie! Widzisz i nie grzmisz?
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 00:58
        No właśnie - goń pospólstwo, któremu się wydaje, iż jest inteligencją, a temp
        prostactcwo!!
        • Gość: widzący Re: Pierwsza Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 01:02
          Ależ ją widzisz! A prostactwo własnie tępię.
          • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 01:07
            > Ależ ją widzisz! A prostactwo własnie tępię.
            Co ty swój swego popiera, człowieku idź już spać.
          • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 01:14
            > Ależ ją widzisz! A prostactwo własnie tępię.

Ta kobieta jest tak piękna w tym, co robi i jak to robi, że jest mi przykro,
            iż tak okrutnie się ją krzywdzi, tym bardziej, że widziałam jej zdjęcia jak
            była młoda, była ładną kobietą zresztą nadal tak jest, człowiek mądry wie, że
            wiek ma swoje prawa i przywileje - wiesz ta Pani jest piękna w swoim
            zachowaniu, czynach i gestach i dlatego Ją tak bronię.
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria żona PR prof. Kaczyńskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 01:05
        Szanowni Państwo!
        Mamy zaszczyt, aby Maria Kaczyńska pierwsza dama RP wspierała swego małżonka z
        czego jesteśmy bardzo dumni, ponieważ osoba tak krucha, delikatna i kulturalna
        na pewno będzie miała bardzo duży wpływ na wizerunek naszego kraju.
    • Gość: kryster Re: Pierwsza Maria IP: *.dyn.optonline.net 25.10.05, 01:27
      jak dobrze ze mnie tam w Polandzie nie ma, byc moze wroce za 5 lat, ale tylko w
      odwiedziny na dwa tygodnie
    • Gość: Dwie Madre Re: Pierwsza Maria IP: *.abhsia.telus.net 25.10.05, 01:35
      wspaniale Panie. Przesylam uklony. LusiaP.
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 01:46
        To niestety mój ostatni post, więcej nie będę polemizowała z tymi osobami, to
        jakieś ludziki poszkodowane przez los, o bardzo niskiej kulturze i
        inteligencji, więc doprawdy szkoda mojego czasu, na dobre maniery już nieco za
        późno to się wynosi z domu.
    • Gość: barack [...] IP: 83.238.209.* 25.10.05, 02:02
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kubus Re: Pierwsza Maria IP: *.cable.mindspring.com 25.10.05, 02:28
      Zamiast premiera proboszcz, a zamiast pierwszej damy, baba Jaga... Ojejejej
      • Gość: marysia Re: Pierwsza Maria IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.10.05, 10:49

"Utarło się przekonanie, że Kleopatra, najsłynniejsza królowa egipska, miała
        wprawdzie wiele uroku i błyskotliwy intelekt, ale jej uroda pozostawiała nieco
        do życzenia. Słynny jest cytat Pascala: „Gdyby nos Kleopatry był krótszy,
        inaczej potoczyłyby się losy świata”. Plutarch pisał, że jej uroda nie była
        zniewalająca, ale „rozmowa z nią miała nieprzeparty urok. Jej głos miał słodkie
        brzmienie, niezależnie od tego, w jakim języku mówiła – a potrafiła się
        dowolnie przerzucać z jednego języka na drugi, jak instrument o wielu strunach”.

Ciekawa jestem jak wy wyglądacie i wasze mamy?, bo kim jesteście i z jakich
        domów pochodzicie to daliście świadectwo swoimi wypowiedziami – elektorat PO ((:
    • Gość: fryca Re: Pierwsza Maria IP: *.cpe.mountaincable.net 25.10.05, 03:27
      Polska to kraj tolerancyjny"??? Czy ona doslata czym sw glowe? Juz zapomniala
      jaki to jej mezus jest "tolerancyjny"??? Stara purchawa...
    • Gość: Majka Polacy tolerancyjni IP: *.dyn.optonline.net 25.10.05, 06:48
      jasne tolerancyjni jak diabli. zwlaszcza jeden taki, co mu sie parada nie
      podobala.
    • Gość: ja Re: Pierwsza Maria IP: 87.207.76.* 25.10.05, 06:59
      DUŻO roboty czeka wisażystów, modystki i kosmetyczki. Łatwo nie będzie!. Ale
      probować trzeba. SZkoda tylko, że za państwową kasę ten niebotyczny trud
      prowadzony będzie!
    • Gość: PTT Re: Pierwsza Maria IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 07:32
      A czemu się dziwić ? Jak prezydent jest wybrany głosami wsioków z Koziej Wólki,
      moherowych beretów od Rydzyka i nierobów - absolwentów podstawówki, którzy
      jedyne co potrafią powiedzieć to "nam się należy", to też prezydent i żona jego
      są na miarę wyborców.
      Babcia Marysia wygląda jak bohater Przygód wesołego diabła, a głos ma conajmniej
      tak irytujący jak oryginalna Niania z serialu. Co ona ma wieczny katar i
      zapchane zatoki ? Ja wiem, że nazwisko do czegoś zobowiązuje, ale bez przesady..
      na salonach kwakać nie należy..
    • indianski Re: Pierwsza Maria 25.10.05, 07:39
      A te perfumy to pewnie pije
    • Gość: iga Pierwsza Baba Jaga RP IP: *.internet.radom.pl 25.10.05, 08:19
      Obrzydliwa baba! Piękna inaczej.Niewiem jak ją kaczor toleruje , przecież jest
      nietolerancyjny dla tych co ..... inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka