Gość: zgrzyt IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 20:04 TEPSA nie ma dobrego imienia, więc nie ma czego bronić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ukropek Re: Czy TP SA straciła na Orange? 08.11.05, 20:21 A jakie wymierne korzyści będzie mię Idea poza zmianą nazwy... Bo wydaje się że tylko podnosząc sztucznie koszty działalności w Polsce zapłaci mniej podatku docodowego....czy ktoś wie coś więcej o tym super interesie kolejnym zresztą dr Jana ? Bardzom ciekaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.lublin.mm.pl 09.11.05, 00:18 Rebranding nie jest specyficznie polski. Dr Jan już jakiś czas temu wyszedł z "inwestycji", więc w tym palcy już nie maczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelop BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.cable.mindspring.com 09.11.05, 02:06 Niech ktos mi wreszcie wytlumaczy JAK KROWIE NA ROWIE jaki zysk miala IDEA (TEPSA) ze zmiany marki??????? Bo ja to durna myslalam ze Idea jest zajebiscie mocna i bardzo rozpoznawalna marka w Polsce, ale ja to tylko prosta baba ze wsi... Proponuje tez opublikowac nawisko kolesia ktory taka umowe podpisal - niech wsyzscy wiedeza kto to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.telia.com 09.11.05, 05:37 Nie dziwi mnie to. Przeciez francuskie panstwo potrzebuje pieniedzy, a France telecom jest panstwowa firma. Oto przyklad genialnych pomyslow polskich liberalow-reformatorow prywatyzowanie polskiej panstwej firmy, sprzedajac ja zagranicznej panstwowej firmie. takich przykladow jest wiele. nie dziwie sie, ze zachod tak goroco oburza sie na porazke PO. Przeciez w PO znajduje sie wielu "ekonomicznych geniuszy" tzn. platnych pacholkow zachodu. W Polsce nadal w rekach panstwa jest smakowity kasek zwany gornictwem, na ktorego ostrzy sobie apetyt wielu zagranicznych potencjalnych kupcow. W obliczu grozacych swiatu energetycznych perturbacji, jest to kura, ktora moze znosic zlote jaja na wiele wiele lat. Natomiast armia idiotow w Polsce, mianujaca sie wyksztalconymi, wiedzacymi, co dla tego kraju najlepsze, sprzedala by te branze w ciagu paru minut za psi grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudos Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 09.11.05, 08:49 Gratuluję wiedzy w zakresie rentowności i wydajności polskiego górnictwa. A wydawać by się mogło, że czasy PRL-u już dawno minęły, a wraz z nimi żądania obywateli do państwa opiekuńczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:11 jak chodzi o górnictwo yo mleko już się wylało: "Brakowało zaledwie czterech dni, aby kopalnie JSW zaczęły mieć poważne kłopoty z wydobyciem węgla. Przedstawiciele branży górniczej mówią o cichej wojnie między grupą Mittal a Jastrzębską Spółką Węglową. Dlaczego miałoby do niej dojść? Bo na wiosnę Mittal przegrał walkę o kupno udziałów od PKP w koksowni „Przyjaźń”. Kupiła je JSW. Dla koncernu stalowego oznaczało to, że nie tylko nie uzyska wpływu na „Przyjaźń”, ale także nie będzie miał wpływu na JSW, która jest powiązana kapitałowo z „Przyjaźnią”. A jednym z najważniejszych celów grupy Mittal jest dostęp do surowców potrzebnych do produkcji stali, w tym do węgla koksującego i koksu. Jeżeli gigantowi stalowemu uda się doprowadzić JSW do kłopotów finansowych, będzie mógł spółce dyktować warunki. Zdaniem Sławomira Kozłowskiego, przewodniczącego Międzyzakładowej Komisji Koordynacyjnej, w JSW kłopoty wynikają z błędów w prywatyzacji Polskich Hut Stali. Razem z hutami Mittal stał się właścicielem największej w Polsce koksowni „Zdzieszowice” i koksowni przy dawnej hucie „Sendzimira”, które mogą wyprodukować około 6 milionów ton koksu rocznie. Teraz koncern stalowy może wpływać na ceny koksu i węgla koksującego. Wystarczy, że ograniczy produkcję w swoich zakładach, jak to zrobił w tym roku." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:14 www.jasnet.pl/wydarzenia/wydarzenia.php?id_wyd=0002846&back=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [...] KTOSIU, JESTEŚ WALNIĘTY W SAM ŁEB. I TO CIĘŻKO. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads oczywiście liberałowie lubia monopole dlatego IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 09.11.05, 12:20 UW przygotowała kiedys projekt ustawy o demonopolizacji rynku telekomunikacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmat Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: 83.168.106.* 09.11.05, 18:14 Drodzy Państwo!!! Czy oni stracili na Orange, - oni zawsze swoje biorą.Przeciez teraz masz 9393 i nikt nic nie wie a tak nas poprowadzą zawsze ze wejdziesz w maliny.Spróbujcie dostać sie przed jaśniepaństwa oblicze to spotkacie sie z kratami,cerberami i masą niewinnych, przestraszonych i dobrze szkolonych pracowników jak oszukać swojego klienta i skutecznie odwieśc od egzekwowania swoich praw.Zobaczcie jak się wstydza pokazać swoją twarz.Wszak to już dawno powiedziano "..jak przed szkodą był głupi , tak i po szkodzie głupi".Może z gospodarka będzie trudno ale jest szansa przed nowymi w rządzie aby ucywilizować to "towarzystwo wzajemnej adoracji", a może w końcu będzie ten wolny rynek,i padną.Czego im serdrcznie życzę. ZMat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titutam Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:52 przychodzi mi do glowy jedna korzysc: mniejsze koszty marketingu (Dacid Beckham twarza Orange, placi sie raz, a ciesza sie w kilku krajach) moga byc inne, ale nie jestem ekspertem i nie znam dokladnych warunkow umowy swoja droga, rynek telekomunikacyjny bedzie coraz bardziej lokalny i w perspektywie kilku lat marki lokalne straca na wartosci wlasnie na rzecz marek miedzynarodowych ale cena wydaje mi sie wygorowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutitam Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 08:54 rynek bedzie coraz bardziej globalny, glupie przejezyczenie, przepraszam :) no i David Beckham oczywiscie (lepiej sie juz zbiore do pracy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_junak Re: BŁAGAM EKSPERTÓW IP: *.crowley.pl 09.11.05, 10:34 rzeczywiscie srogi haracz placa z uzywanie oranga. z tym marketingiem to racja. zmiana marki tez mi sie malo sensowna wydawala, ale przychodzi mi na mysl pewne porownanie: rzecz się dzieje w średniowieczu. jestem książe Michallus, w ktorego żyłach płynie błękitna krew. i zawieram kontrakt (zwany dalej małzeństwem), że podziele się moją renomą (błękitną - ksiażęcą krwią) z pewną wybranką. dzięki temu ona (my) będziemy mieli dzieci z krwią błękitna. ale nie ma nic za darmo (wybranka może i ładna, ale głupia..) jej ojcu każę sobie za 10 wozów złotych dukatów, oraz za każdy rok życia naszych błękitnokrwich dzieci po 2 okręty szlachetnych tkanin ze wschodu. taki sobie zwykły kontrakt:) a wracając do teraxniejszości - widzę jeden, niezaprzeczalny plus: remont w tysiącach salonów robili polacy, więc mieli pracę i pensję i firmy miały zyski i może jednak też prości ludzie na tym zyskali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_junak errata IP: *.crowley.pl 09.11.05, 10:36 "jej ojcu każę sobie zapłacić 10 wozów..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice prezes sie zglosi?? watpie wiec jestem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:40 .. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Nie jestem pewnie ekspertem 09.11.05, 12:54 Ale główna konfitura w tym, że PTK Centertel zapłaci Orange kupę pieniędzy za prawa do używania znaku firmowego... I tu jest ein Hund begraben Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palestrina2005 Niższe koszty marketingu - to będzie korzyść IP: 212.160.172.* 09.11.05, 15:06 Mogą zaoszczędzić na produkcji reklam - zrobią jedną na cały świat a nie kilka na każdy kraj. Promocje tak samo - można będzie w przyszłości robić np. ogólnoeuropejskie promocje. Sponsoring - jeśli chcieliby dać bilboardy Orange na MŚ w piłce nożnej to będą one działały zarówno w Polsce jak i na Słowacji i we Francji. Poza tym turystyka - jak Polak wyjedzie do Anglii czy Francji to też będzie pod wpływem reklamy Orange. Tak więc zalety to redukcja kosztów produkcji reklam, globalne dotarcie do klientów, wieksza liczba kontektów klientów z reklamą (nie tylko w telewizji krajowej ale także w stacjach zagranicznych odbieranych przez satelitę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palestrina2005 Poza tym trzeba patrzeć długookresowo IP: 212.160.172.* 09.11.05, 15:08 Inwestycja może nie opłaci się w skali 2-3 lat. Ale w skali 10 lat mogą być już korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeloł Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:23 no to sie zaczyna! pis juz straszy juz weszy juz patrzy kogo by tu udupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cableTV Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:38 Francuzi wyprowadzająkasę z obszrau Polski i ratują tyłek France Telekom. Proste i raczej innych wariantów nie przewiduję. Natomiast działanie na szkodę spółki bycmoże tu występuje i obecnie mimo, że Prezes TPSA to kolega obywatela jeszcze nr 1 i Ordynackiej to niezadługo nie będzie już nietykalny. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego korzyść? 09.11.05, 00:18 Koszty tej machlojki są potworne, to już wiemy. Chciałbym poznać JEDNĄ, jedyną korzyść, jeden powód, dla którego TPSA jako firmie mogło to się opłacić. Czyż IDEA nie była dość rozpoznawalną marką w Polsce(przecież ta sieć działa tylko w Polsce)? Ba, zmiana marki na NIEZNANĄ Polakom "Orange" była kompletnie nieracjonalnym posunięciem. Koszty promowania nowej nazwy sieci są potworne, a do tego dochodzi 1,6% PRZYCHODÓW(!) rocznie. Według mnie, to był skok tysiąclecia. Francuzi doją Polskę w świetle jupiterów i jeszcze twierdzą, że my to lubimy i bardzo się z tego cieszymy. Nie jestem ekspertem i dlatego proszę.. niech ktokolwiek wytłumaczy mi jaką korzyść osiągnie TPSA z tytułu kolejnego wystawienia kupra na gwałt. Prokuratura powinna zająć się panami odpowiedzialnymi za ten cyrk. Tacy ludzie muszą trafiać za kraty na WIEELE lat, dla przykładu. Do tego powinna dojść konfiskata majątku i utrata praw obywatelskich. Nie przepadam za TPSA, ale szlag mnie trafia jako Polaka, gdy ktoś nami pomiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor IP: *.lublin.mm.pl 09.11.05, 00:23 W nawiązaniu do stwierdzenia "Nie jestem ekspertem " proponuję przejrzeć opinie analityków instytucji finansowych oraz reprezentantów udziałowców mniejszościowych - były chłodne, ale nie dramatycznie negatywne. Słuszność decyzji potwierdzić lub zanegować może tylko obserwacja kursu akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor 09.11.05, 00:33 jest chore zmienianie marki rozpoznawalnej na nierozpoznawalną, a o tym ile to kosztowało eksperci nie wspominają... Przecież do dziś wszyscy używają nazwy Idaa - "mam Idee", ile jeszxcze trzeba władować kasy by zaistniała marka Oerange? Proszę tych "ekspertów" o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor 09.11.05, 00:43 czyli: to oczywiste, że straciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %% Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.11.05, 00:47 A jak Francuzi dodali do logo tepsy te kolorowe flaki za niewąską kase, to tez oczywiście jest opłacalne.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkot - krakus Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 09.11.05, 01:55 To jest oczywiste, ze jak francuska dojarka kupila tpse, to po to by doic. W brytyjskiej prasie pisze sie o takich sytuacjach wprost i normalnie. Czy do jasnej ch....y po to kupili tpse, zeby.... no, po co innego? Centrum zyskow dla francy jest francja, nie polska. Ktos powinien w polsce za to siedziec, ale nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman.giertych UJAWNIONO ZDRADĘ STANU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:15 W biznesie po to się przejmuje przedsiębiorstwa żeby zarabiać kasę. A Ty jakbyś kupił spółkę za ciężkie pieniądze to co byś wtedy robił? Dokładał do niej przez cały czas? Za akcję TPSA w 2000 roku France Telecom płacił 40 zł, dwa trazy więcej niż były warte. Jakoś żaden z obrońców interesu narodowego nie zauważył, że państwo spółkę dawno sprzedało i swoje za to wzięło. To tak jakby pozbyć się narzeczonej a potem plakać, że chodzi do łóżka z innym. Żałosne jest też to co piszesz, że centrum zysków dla FT jest Francja. Zyski transferuje sie do państw gdzie jest niższy podatek dochodowy dla przedsiębiorstw a nie wyższy a w tej kwestii Francji trudno konkurować z Polską... A nazwa? W długim okresie globalnej koropracji łatwiej zarządzać jedną marką na świecie niż kilkudziesięcioma lokalnymi. To samo zrobi na pewno nieznany Walmart, jak kupi jakąś sieć marketów w Polsce albo Starbucks, jak kupi Cofee Heaven. Podobnie zmieniono nazwę CPN na Orlen, podczas gdy CPN było bardzo silną marką, wręcz rodzajową (tak jak np. adidasy albo elektroluks). I miał dodatkowo doskonałe logo, uznawane przez ekspertów za majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bols Re: UJAWNIONO ZDRADĘ STANU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:15 Nie mój drogi, zysków nigdzie się nie transferuje, bo to jest nielegalne i każdy audyt w przedsiębiorstwie rozpoczyna od badania cen transferowych. Po to żeby nie można sobie było wyprowadzać zysków z danego kraju. Tutak mamy do czynienia z ewidentnym przykładem stosowania cen transferowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palestrina2005 Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor IP: 212.160.172.* 09.11.05, 15:09 W krótkim okresie może tak - ale zyski związane z globalnym marketingiem Orange pojawią się w dłuższej perspektywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanik Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.11.05, 12:43 eksperci to prostytutki i ustawiaja sie tak, jak sobie klient zyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2012 Re: Zmiana marki IDEA>ORANGE. Jaka z tego kor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:08 Niektórzy nazywają rzeczy po imieniu czyli "rżnięcie głupa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Ja wiedziałem że tak będzie;-) 09.11.05, 00:47 na szczęście już ka kilka miesięcy wynoszę się z Oranżady i France Telecom może mi skoczyć tam gdzie pan może pana majstra w dupę pocałować:) Odpowiedz Link Zgłoś
color niech wiceprezes TP Roger de Bazelaire wytlumaczy 09.11.05, 01:03 ...wszystkim obecnym i niedoszlym internautom (abonentom uslug neostrada i xdsl) dlaczego od kilku lat, od kiedy tp oferuje uslugi stalego dostepu do internetu klientom indywidualnym (konsumentom) na polskim rynku, realizowane sa one z naruszeniem prawa telekomunikacyjnego, a dokladniej uzaleznia swiadczenie uslug neo/dsl od zawarcia przez abonenta umowy na swiadczenie uslug telefonii stacjonarnej - zarowno polskie prawo telekomunikacyjne jak rowniez wytyczne unijne ktore posluzyly do nowelizacji tego prawa w 2004 r. zabraniaja tego typu praktyk. co ciekawsze, po kilku latach nasze szanowne urzedy (vide urtip) nie kiwnely palcem w bucie w tej sprawie, jedynie uokik (ale grubo po czasie i na wniosek wielu skarzacych abonentow) wszczal postepowanie w tej sprawie. jednakze juz niedlugo moze sie obudzic z palcem w d...e poniewaz tp skrzetnie zapowiedziala od nowego roku mozliwosc swiadczenia indywidualnej uslugi neostrada (wiec problem i odpowiedzialnosc za poprzedni stan rzeczy pewnie sie rozmyje bo zanim uokik oglosi wyniki kontroli to sprawa stanie sie nieaktualna i bezprzedmiotowa - tp nie bedzie miala juz czego zaniechac bo taki nakaz dostalaby zapewne z uokik) - oczywiscie dolaczajac do polskich absurdow, bo oferujac ja znacznie drozej niz obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koni Re: niech wiceprezes TP Roger de Bazelaire wytlum IP: *.simset.net / 80.51.251.* 09.11.05, 12:18 mogą sobie podnosić cenę neostrady o ile chcą,jesli bedzie ona sprzedawana niezależnie od abo tel. Tylko pytanie jest takie kto to kupi?? niezależnych dostawców jest coraz więcej z ceną 40-50zł za 256kb,często bez limitu danych. a to już wystarczające pasmo tak na telefonie internetową jak i dla zwykłych P2P. a z tego co wiem do większość neostrad to 128kb z limitem i pewnie stówe(???) razem z podstawowym abo telefonicznym kosztuje. To już nie te czasy "droga" TP !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: presidento Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 01:12 proponuję zrezygnować gremialnie z usług "orange" , jak padnie ten francuzki pomiot to tpsa nic nie straci bo nie będzie miała za co płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omega Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 01:12 Nie trzeba być ekspertem aby stwierdzić, że coś tu śmierdzi i to bardzo bardzo brzydko. Błagam nowy rząd aby wreszcie zlikwidować tą mafię telekomunikacyjną i wprowadzić wreszcie konkurencję, tak aby nasze rachunki za telefony i Internet były zbliżone do tych w bogatszych państwach Zachodu!!! Jeszcze jedno, dlaczego nazwę Orange wymawiają jakoś tak dziwnie, wystarczy zajrzeć do słownika angielskiego aby sprawdzić wymowę i okarze się, że poprawna wymowa po angielsku to oryndż a nie orendż. Przy najbliższej okazji wynoszę się z ich sieci do samych swoich. Myśleli durnie że Polakom spodoba się nazwa angielsko brzmiąca ale te czasy myślę, że powoli się kończą i ludzie wolą coś bardziej swojsko brzmiącego. Precz z TPSA i Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABonamnet ORANGE Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 07:29 ORANGE MA TAK BEZNADZIJNE PROMOCJE ZE JA PO @ LATACH ABONAMENTU W IDEA DOSTAJE DO SAMO Z WIELKA ŁASKĄ CO MA ERA NORMALNIE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roanord Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.magma-net.pl 09.11.05, 08:18 Jakie dobre imie!!!!! żeby stracic dobre imie trzeba go najpierw miec Odpowiedz Link Zgłoś
g_m11 Re: Czy TP SA straciła na Orange? 09.11.05, 08:20 Rabunkowa wyprzedaz polskich firm zaczęła sie od pierwszego rzadu solidarnosciowego .Oprócz interesów prywatnych pieniadze z prywatyzacji były potrzebne do zaspokojenia rozdetego budzetu panstwa w tym polityki społecznej p. Kuronia . Pieniadze zamiast w autostrady i reforme zus , krus ochrony zdrowia itd. zostały przejedzone. Potrzeba prywatyzacji była tylko pretekstem a rzeczywista potrzeba to dziura w budżecie. A swoja drogą ile z TPsy wyciagaja Francuzi a ile musieliby dopłacic Polacy gdyby nie została sprzedana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdk Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.itn.com.pl 09.11.05, 08:36 Stracą miliard? jakże mi przykro... nie będzie nowych marmurów w siedzibach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betik Re: Czy TP SA straciła na Orange? IP: *.chello.pl 09.11.05, 09:30 stracą i odbije się na nas biednych abonantach tp s.a .Czy ktoś próbował sprawdzić o ile dostanie rzetalną informację na błękitnej linii jak długo tp sa księguje pieniądze.Ja ostanio odkryłam ,że moje pieniądze były zawieszone czyli księgowane 10dni.Na pytanie ile dni państwo księgujecie pieniądze konsultant odpowiedział ,że 2 dni.Na moje stwierdzenie ,że to nie możliwe bo mam potwierdzenie bankowe realizacji płatności i mija 10dni a pieniędzy w tp s.a. nie widać próbowano mi wmówić że bank przetrzymuje pieniądze nie dałam się twierdząc, że nie bank tylko tp s.a -konsultant błękitnej stwierdził ,że nie będzie na ten temat ze mną rozmawiał .Prawdę mówiąc zatkało mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pohjois Re: Czy TP SA straciła na Orange? 09.11.05, 09:07 Pewnie, że straciła. Posunięcie ze zmianą marki było szkodliwe dla firmy, bo nie przyniosło żadnych korzyści - i nigdy nie przyniesie bo 99% klientów firmy ma głęboko w DUPIE, że ich firma w 33 albo nawet 116 krajach nazywa się tak samo. Nie ma żadnych korzyści z tego, że firma używa tej samej marki, bo technicznie można zrobić wszystko pod 33 nazwami. Jedyne korzyści, które mogę sobie wyobrazić to kręcenie wspólnych spotów reklamowych. Ale to wątpliwy argument. Mnie, jako odbiorcę reklam odrzucają te kręcone na inne rynki z podkładanymi głosami. Mam wtedy nieodparte wrażenie, że dla firmy, która taką reklamę emituje jestem klientem drugiej kategorii. A to mnie wkurza i napawa trwałą niechęcią do takiej firmy. Natomiast zmiana marki była korzystna dla głównego udziałowca tepsy i centertela - czyli france telecom, które za nic nie warte w Polsce logo każe sobie słono płacić. Generalnie kryminał. Myślę, że udziałowcy mniejszościowi powinni wytoczyć proces o działanie na szkodę spółki, zażądać przywrócenia marki IDEA, lub zmiany kierunku opłat - to France Telecom powinien płacić Centertelowi za to, że zrezygnował z doskonałej marki na rzecz ich badziewiastego oryncza. Ale, jako że nie jestem udziałowcem tych firm to stosuję jedynie prywatny bojkot marki oryncz. Odpowiedz Link Zgłoś
g_m11 Re: Czy TP SA straciła na Orange? 09.11.05, 09:19 też mysle że nie chodzi o lojalność względem marki tylko mojego interesu.Bo co mi po marce , która łupi moja kieszeń Odpowiedz Link Zgłoś
kchechla Czekam na przeniesienie numeru... 09.11.05, 09:25 ...i spadam od francuzów pod skrzydła bliższej mi marki. Najbliższą była Idea ale jej już nie ma. Ciekawe jak długo trzeba będzie jeszcze poczekać z taką możliwością - zanosi się na kolejne przesunięcie terminu realizacji przeniesienia numeru...a sprawa jest prosta jak drut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Ile TP SA straciła na Orange? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:32 Pytanie powinno brzmiec nie "czy" a "ile". Z czysto marketingowego punktu widzenia rebranding Orange jest - obok eBay.pl - najwieksza klapa roku 2004, a slowa Iwony Kossmann z PTK Centertel "Nasza siec jest dla tych ktorzy chca placic duzo" jest kuriozum na skale swiatowa. Z punktu widzenia uzytkownika zmienilo sie na gorsze (pomijam wpadki techniczne, ktorych bylo i jest niemalo). Nagrzebano w programie lojalnosciowym (na niekorzysc klienta), wszelkie polaczenia z Polski za granice i odwrotnie radykalnie zdrozaly (SMS/MMS za granice to 61gr/3 zl). Telefony (wspolne zakupy sieci Orange) nie potanialy. Jednym slowem skok na kase. Najgorsze, ze zmian na niekorzysc klienta dokonywano arbitralnie i jednostronnie (np. od 1 listopada SMSy/MMSy za granice w POPie podrozaly jak powiedzialem, wiecej tu: www.popaki.pl/cenniki/index.html - Orange reklamowalo zas "potanialy MMSy w sieci Orange") a zadna instytucja regulacyjna nie widzi w tym chyba nic zdroznego. Aby bylo zabawnie w do niedawna wysmiewanych "samych swoich" minuta rozmowy do stacjonarki (w tym TP SA!!!) to 24 grosze czego Orange nie zapewnia nawetw najwyzszym abonamencie. SMSy/MMSy za granice to odpowiednio 24 gr/40 gr. O roamingu i rozmowach za granice to nie wspominam, bo Orange tez nie ma czego tu szukac. Wystarczy sie pofatygowac i porownac cenniki. Wszystkim i obecnym uzytkownikom (Orange i nie tylko) radze kiedys siasc z olowkiem i przanalizowac swoje rachunki. Mozna sie nielicho zdziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Były abonent idei ... i były "popak":) 09.11.05, 10:11 Właśnie kilka dni temu cisnąłem w kąt trzy karty popa (żony , mamy i swoją) . Poszedłem do serwisu , ściągnąłem blokady z trzech telefonów i zainstalowałem w nich trzy karty Sami Swoi ktore dostałem za kilka złotych prawie rok temu w jakiejś promocji . Niech się "Go" udławi swoimi 60 groszami za minutę . Jeżeli tak dalej będą zdobywać klientów to życzę im powodzenia :) Pozdrawiam . P.S. Internet mam w Chello :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betik Re:ile dni TP S.A. księguje nasze wpłaty IP: *.chello.pl 09.11.05, 11:03 Jestem ciekawa czy ktoś miał takie doświadczenia z tp jak to opisałam na forum powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też ordynacka Marek Józefiak jest nietykalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 12:46 Prezes TP SA pan Marek Józefiak jest nietykalny. To członek ZSPowskiej (GTWiTM) Grupy Trzymającej Władzę i Trzymającej z Michnikiem. Dopóki PiS nie wypali do gleby tych powiązań dotąd będzie nie do ruszenia. Co tam jakieś miliardy, które opuszczają system polski finansowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch A wszystkiemu winni Ci co już odeszli...czyli kasa IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.11.05, 14:05 www.wrotniewscy.pl/pogrzeby.php Odpowiedz Link Zgłoś
antziel Re: Czy TP SA straciła na Orange? 09.11.05, 14:16 Ale ktoś kiedyś dał początek do takiego szabru majątku nas Polaków z dużego P- pytam wiec . Dlaczego nazywacie A.Lepera o to że jest prostakiem chamem,przestępcą o to że was pachołki obcego kapitału nazywa złodziejami a kim jesteście jak nie złodziejami w białych kołnierzykach oto i przykład Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow Orange :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:48 I dobrze tak TPsa po co sie wiązała z Orange, Orange to syf!!! Teraz jeszcze mam Jedna Idea Mix 25, ale juz za niedługo zmienie na plusa albo era. Orange ma poprostu za drogie telefony! Tanszy kupie nowy na allego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucza tpsa odbije sobie. IP: *.server.ntli.net 09.11.05, 14:59 jesli TP straci na Orange to odbije sobie na kilkumilionach abonentow TP.A co, jesli wzrosnie abonament i rozmowy o kilkanascie procent(inflacja albo rosnace koszty konserwacji i obslugi lini tel.) no to ten 1 mld odbije sobie.a organizacje chroniace praw konsumenta nie pisna ani slowem.tak jak to bywa. dwa kaczory i jedna telekomuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dss Re: tpsa odbije sobie. IP: *.d.ae.katowice.pl 09.11.05, 15:59 "ma na celu (...) stworzenie wrażenia, że spółka działa ze szkodą dla państwa i klientów" hehehe, "WRAŻENIA" - tak jakby od kilkunastu lat TP zajmowało się czymkolwiek innym niż działaniem na szkodę klientów właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś