Gość: conieco1 Nudaaaa!! - trochę dystansu!! - Środowniki dajcie. IP: 217.153.47.* 17.11.05, 22:48 spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:33 A gdzie byłyście „drogie” działaczki gdy w reklamie radia „Z” kobieta waliła czajnikiem w głowę mężczyznę za to, że podając śniadanie zamiast radia „Z” włączył muzykę klasyczną. Czyżby bielmo na oczach. Jakaż stronniczość i seksistowski podtekst. Odpowiedz Link Zgłoś
magdap7 Re: Moda na seksizm - POCZEKAJCIE NA MNIE 17.11.05, 23:38 Cierpliwości, poczekajcie na mnie, az tylko obrobię sie z robotą. I się za to wezmę. Dosyć tego. Organizuję już podatnych butnowników i zbieram nasze siły. Jeszcze chwileczkę. Jeszcze momencik. A świat zacznie się wokół tego kręcić. Nie żartuję. jestem wkurzona. Zaliczyłam "Prawo jazdy" w R94. Magdap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frugo Re: Moda na seksizm IP: *.chelm.mm.pl 18.11.05, 00:01 oż... takie zagrywki to chwyt ponizej pasa. a kobiety nic z tym nie robiąc przyzwalają na poniżanie się, przedmiotowe traktowanie. moze ktoś wymysli reklamę tylko dla kobiet, gdzie męskość przecietnego osobnika sprowadza sie do przedmiotu, pokazanego jako zabawka? a to sie meskie srodowisko zgorszy... swoją drogą taka reklama ma budzic kontrowersje - tak działa. pozostaje je tylko ignorowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panpoziooom ciekawe czy maja zamiar przestrzegać tego zakazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 01:07 ciekawe czy maja zamiar przestrzegać tego zakazu bo cos mi sie wydaje to nico nierealne, a i zreszta tak bylo by najrozsadniej z ich strony, glupi dziennikaze zrobia im i szowinizmowi reklame pod pretekstem spolecznego obuzenia i samo to wystarczy, a durny zakaz pozostanie tylo haslem reklamowym i tak ewnetualnie pani od PRu bedzie pozniej to uzasadniac Odpowiedz Link Zgłoś
k_katie wstydze sie czasem ze jestem kobieta... 18.11.05, 02:47 na Boga!!!! dajcie se spokoj baby! popatrzcie na te wszystkie reklamy gdzie jest polnagi facet i flaszka coca-coli a kobieta dookola tylko slinka cieknie... na to co koles ma w spodniach a nie na cole! popieram takie reklamy jak najbardziej!!! i ta o ktorej mowa w artykule i ta o ktorej pisala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Re: Moda na seksizm 18.11.05, 04:36 A, Springfield. Juz zapisuje: "Omijac szerokim lukiem - sklepy dla kretynow". A nazwisko pani Izy od PR tez sobie zapisze. Adres znajde. PS. Jestem facetem. Nie lubie idiotek-karierowiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chleb Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 06:41 a my kobiety zapraszamy www.mieszanki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorg Reklama: Moda na seksizm IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 18.11.05, 08:03 Czy wy tego nie zauważacie, że tego typu artykuły nakręcają koniunkture. Ale i tak jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPRZEDAWCA Cala ta afera wynika z Waszej niewiedzy!!!! IP: *.chello.pl 23.11.05, 18:26 Jestem sprzedawca w jednym ze sklepow Springfield. To co strasznie mnie razi w Waszych opiniach to nie fakt ze sa, lecz to ze wystawiacie je calkiem bezpodstawnie!!! Bzdura jest to ze kobiety "nie maja wstepu do sklepow". Symbol przekreslonej kobiety podkresla wylacznie fakt ze jest to sklep z meska odzieza. My nie dyskryminujemy kobiet, wrecz odwrotnie! Ta akcja jest takze do nich skierowana. To przewaznie kobiety godzinami robia zakupy a co ma w tym czasie robic facet??? Springfield to miejsce w ktorym moze znalezc cos dla siebie, podczas gdy jego zona badz dziewczyna robi zakupy w jednym z damskich sklepow, ktorych i tak jest znacznie wiecej! Denerwujacy jest fakt, ze masa ludzi wypowiada sie tu nie majac pojecia jak wyglada cala akcja. Jak mozna mowic ze nie wpuszczamy do sklepow kobiet jesli nie probowalo sie do niego wejsc? A samo wnioskowanie na podstawie artykulu po prostu swiadczy o Was samych.... Kazda kobieta ktora wchodzi do naszych sklepow dostaje znaczek i smialo moze pomagac swojemu facetowi w zakupach! Bardzo duzo kobiet w roznym wieku odwiedzalo sklepy w tym tygodniu...i wiekszosc z nich wychodzila po dlugim czasie z zakupami i usmiechem! I oto wlasnie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andronicus Re: Moda na seksizm IP: 69.206.224.* 18.11.05, 09:17 Ja np. bojkotuje wszystkie knajpy ktore daja babom bezplatne drinki. Glupie seksistowskie knajpy, jak tak moga! Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Moda na seksizm 18.11.05, 10:08 A gdzie w ogóle sa takie knajpy, bo ja o takiej w zyciu nie słyszałam, nie mówiac , żebym tam była? Może to tancbudy dla dresów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Moda na seksizm IP: 212.160.164.* 18.11.05, 09:28 sprawa jest o tyle skomplikowana, ze ja np zakupy robie tylko z zona, bo ona kobiecym okiem najlepiej ocenia jak wygladam. przeciez nie poprosze kumpla zeby spojrzal czy spodnie mi dobrze leza na tylku.... eee.... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyhawke12 Moda na seksizm 18.11.05, 09:53 No i mam problem, moj facet wypatrzyl tam sobie prezent na urodzinki, a ma je tak dziwnie bo 19 lietopada czyli dzien po wprowadzeniu zakazu wchodzeania tam kobiet, chcialam mu ten ciuch kupic i teraz bede musiala szukac czegos innego. Myslalam ze zrobie mu niespodzianke, no coz trudno inne firmy zarobia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajl Re: Moda na seksizm IP: *.moliera.smgkrc.pl 18.11.05, 10:02 reklama R94 nie mówiła 'paniom JUŻ dziękujemy' lecz 'paniom dziękujemy' a podziękowania dotyczyły rozdmuchania poprzedniej reklamy z piersiopokrętłami. co za tym idzie R94 było wdzięczne paniom za darmową reklamę...przykładajcie się bardziej do swoich tekstów:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vookash Re: Moda na seksizm IP: 193.151.48.* 18.11.05, 10:09 Bitch to nie dziwka a suka gwoli precyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyfate Re: Moda na seksizm IP: *.gliwice.pl 18.11.05, 11:13 Hehehe przeciez czesto to Panie kupują swoim Panom ubrania... (towarzyszą Panom w zakupach i czesto zakupy są inicjatywą Pań)... chyba założyli sobie sami stryczek na szyję... gratulacje od dziś ubieram swojego faceta gdzie indziej! Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: Moda na seksizm 18.11.05, 15:53 w ogole to juz widze mojego ojca czy chlopaka, nie mowiac o bacie:), ktorzy ida do sklepu, zeby pograc w pilkarzyki. przeciez to jakas bzdura, do sklepu wchodzi sie po konkretna rzecz, a nie zeby zabawic sie w malych chlopcow, pobawic, itp. znam mojego ojca, starszy elegancki mezczyzna, ktorego na pewno zirytowalby widok jakis fajfusow grajacych w pilkarzyki(???) na srodku sklepu. no przeciez to absurd jakis! Odpowiedz Link Zgłoś
mk1976 Re: Moda na seksizm 18.11.05, 17:19 Az sie prosi aby szanowna autorka tekstu raczyła zapoznać sie ze zdaniem przeciwnym. idealny jest tekst Janusza Domaszuka "Dyskryminacja to inaczej wybór" www.liberator.lbl.pl/index.php?see=art&art_id=928 Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
p-o-l-a-4 Re: Moda na seksizm 20.11.05, 11:44 A mi się pomysł podoba. Mój eks ubierał się w tym sklepie. Miał świetny gust, więc nie potrzebował mojej pomocy, ale wiem, że mało jest takich facetów. Żony, narzeczone lubią sobie porządzić- "w tym ci będzie dobrze", "kup ten, bo tamten jest brzydki". Dajmy męzczyznom wybór. Kto będzie chciał- pójdzie nawet podczas tego tygodnia do Springfielda, a kto nie - nie pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adziabadzia Seksizm IP: *.chello.pl 15.04.08, 19:25 Właśnie piszę dłuuugi referat na temat seksizmu i przypadkowo trafiłam na tą stronę. Uważam, że takie bilbordy są wręcz obsceniczne. Zdarzyło mi sie już bojkotować kilka firm które wypuszczały reklamy zalatujące dyskryminacją. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley W Lublinie otworzyły siłownię tylko dla kobiet 24.04.08, 12:03 Ich prawo. A Springfield robi sprzedaż tylko dla facetów. Też jego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Splin marketingowe dno IP: *.gprs.plus.pl 31.07.08, 16:16 Seksizm to seksizm. Razem ze znajomymi nie korzystam z marek, które budują na nim swój marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli7 mam zgage IP: 79.97.114.* 15.08.08, 09:47 Feministki to zakompleksione opuszczone i zdewociale baby mazace o tym zeby mezszczyzni przejeli ichne funkcje a one na odwrot i wszystko im przeszkadza,pewnie mazeniem jest(seksmisja).Oczywiscie to mrzonka i niedoczekanie i mysle ze ta walka jest jakby z wiatrakami.Drogie panie najlepiej nieprzejmowac sie swoja rola bo i tak nas wyp.......:)) Odpowiedz Link Zgłoś