Dodaj do ulubionych

Eksmisja do zoo

IP: *.ica.george24.com 25.01.06, 09:23
oddam kaczynskiego
Obserwuj wątek
    • panzer6 Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 09:35
      Ja oddałbym do zoo braci Kaczyńskich, wszystkich posłów PiSu, LPRu i Samoobrony
      a Andrzejkiem na czele, ojca Rydzyka i innych oszołomskich "stróżów prawości i
      moralności", zoo to jedyne miejsce, gdzie nie narobią szkód
      • kung Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 09:57
        To smutne co mówisz.
        Chcesz w ten sposób poniżyć zwierzaki w zoo?

Co zwierzęta winne, że społeczeństwo wychowało takich gałganów, a teraz jeszcze miałyby z nimi żyć. Nazwanie któregokolwiek z nich od nazwy zwierzęcia np. świnia, chiena, itp uwłacza godności tych zwierząt.
        • Gość: jajaajajajaja Re: Eksmisja do zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:10
          "hiena" a nie "chiena" :/
      • iganua.genua Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 17:07
        Do jakiego? W Warszawie? Z chęcią pooglądam i zrobię fotkę. Wyciągnę sobie
        kiedyś i pogapię się, gdy będe miała ochotę przeżyć koszmar senny i powspominam
        sobie IV RP.

I.
      • elfhelm sorry... ale kto hoduje np. morsa? hipopotama? 25.01.06, 18:41
      • Gość: Krokiet :) Re: Eksmisja do zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:16
        Tarrantuli(ptaszników) , czarnych wdów i anakond nie trzyma się w klatkahc
        tylko w Terrariach :)
    • Gość: woo wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.starcom.com.pl 25.01.06, 09:46
      Strach patrzeć, ile tam małolatów hoduje masowo i wysyła pocztą pająki czy
      skorpiony. Cieszę się, że nie mieszkam w bloku, bo naprawdę nie wiadomo kiedy
      takie stworzonko przewędrowałoby do mnie pionem grzewczym. Małe tarantule są
      niewielkie, więc nie sposób je upilnować jeśli uciekną, a potem kto będzie
      odpowiadał?
      • Gość: LoRd Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: 195.205.134.* 25.01.06, 13:25
        Hoho.. myslisz sie i to grubo.
        Zabronionych jest tylko kilka rodzajow zabronionych ptasznikow - i na dodatek
        kilka niezgodnie z przepisami UE ktorej prawo jest nad naszym. Swoja droga
        jestem ciekaw jak oni to wymyslili. Sporo gatunkow jest niegroznych dla
        czlowieka, na szczescie nie sa one zabronione. Co co tych grozniejszych to moge
        Cie zapewnic ze w 99% nie sa one kupowane przez nieodpowiednie osoby. Sam
        hoduje 10 ptaszninkow i wiem ze jezeli jest sie ostroznym nic nie ma prawa se
        stac. Skoro juz piszesz o tarantulach, ciekaw jestem co masz na mysli :) Jest
        to angielska nazwa rodziny Mygalomorphae do ktorej min. nalezy np nasz krajowy
        gatunek pajaka - gryziel. Jezeli miales na mysli rodzaj Lycosa spp. to tez
        uwazam ze nie powinien byc hodowany z racji na to ze dla zaspokojenia potrzeb
        hodowcow zostalby prawie wytepiony w naturalnym srodowisku.
        Patasznik nie postrzega czlowieka jako jedzenie wiec nie ugryzie dopoki nie
        czuje sie zagrozony. Jezeli ucieka malody pajaczek.. w 90% przypadkow umiera z
        powodu zlych warunkow panujacych w mieszkaniu lub w sieci jakiegos domowego
        pajaka np kątnika. W pozostalych 9% zostaje znaleziony, w 1 przezywa okolo 2
        miesiecy a pozniej umiea z powodu braku pokarmu.
        I na koncu.. musze Cie zmartwic ale z po tym co napisales widac wyraznie ze
        te "malolaty" maja duuuzo wieksza wiedze od Ciebie na temat terrarystyki i o
        wiele bardziej balbym sie o pajaki w Twoich rekach niz ich. Allegro to kropla w
        morzu.. jezeli chcialbym, w ciagu tygodnia jestem w stanie wejsc w posiadanie
        prawie kazdego pajaka z listy zabronionych teraz jak i po 1 lutego. Jedyna
        przeszkoda bylaby ich cena gdyz niektore kosztuja nawet kilka tysiecy PLN.
        Zapraszam do lektury..
        • Gość: maku Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:05
          no, nic dodac nic ujac, chcialem napisac to samo ;) najwiecej maja do
          powiedzenia ci co nie maja o tym pojecia. pozdro Lord ;)
        • Gość: seba Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.ghnet.pl 25.01.06, 18:59
          Dopisuję sie do komentarza.Co do trymania pajaków przez "małolaty": fascynacja
          zwierzęciem, obserwacja, cała zabawa związana z tym i wydawanie pieniędzy na
          pajaki jest chyba lepsze niż spędzanie czsu przed blokiem w oparach marichuany.
          W krajach unii żadne pająki nie sa zakazane, co więcej jest dopuszczone
          hodowanie jadowitych węży. Więc cały cyrk z tą ustawą będzie trwał jeszcze
          długo... poza tym, na dzień dzisiejszy uprawomocnia się ona w styczniu 2007
          roku. Więc cały artykuł jest bez sensu. Pozdrawiam hodowców trzymajcie się i nie
          dajcie. Razam nas bohato!
          • dj_chudy666 Re: wreszcie skończy się handel na Allegro 30.01.06, 21:37
            nie weim szczerze mowiac czy to dobre poruwnanie marycha a tearia ale szczrze
            mowiac masz racje, tym bardziej ze polska i tak zawsze slynie w swiecie
            z "inteligentnych" ustaw itp ktore nie wchodza w zycie a jak wchodza to tylk ow
            papierach nikt o nich nie wie i nie przeszczega... pozdrowienia dla panów za
            biorka co o bezpieczenstwie hodowców i ich rodzin rozmyslaja oby tak dalej jush
            sie boje isc spac....
      • adas313 A gdyby tak odwrócić problem... 25.01.06, 16:19
        O ilu atakach "domowych" pająków, skorpionów, węży itp. słyszałeś w ciągu
        minionego roku?
        A o ilu atakach psów?

Wnioski narzucają się same, prawda?
        • Gość: Tonio18 Re: A gdyby tak odwrócić problem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:47
          Zgadzam się z adas313 Sam mam w domu ptasznika i nikt z domowników nie robi z
          tego wielkiego rabanu. Wiedzo że pajączek boi się bardziej ludzi niż ludzie
          jego. Odnośnie psów to przydało by się jakieś prawo nakazujące władzom za to
          odpowiedzialnym by wyłapały te chodzące bezpańsko bestie. Wiele z tych psów
          jest przedstawicielami groźnych ras. Co stanowi większe
          niebezpieczeństwo???????????
      • Gość: chudy Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:17
        gosciu a ja sie ciesze ze mieszkam w bloku jestem zwolennikeim pajakow i
        ogolnie zweirzat teraryjnych. ja kmasz waty do zwieerzat to idz do psychiatry
        mama cie chyba izolowala jak byles maly, fakt przyzmnam ci racje bo sam nie
        dzierze jak gnojki po 6 latek bigaja z wezami itp na szyji.. ale nie ogolniaj
        tego do wszystkich sa tesh inni.. sam nei jestem idealnych hodowca ale bez
        przesady nogdy mi zadne takie zweirze nie ucieklo wystarczy troche
        odpoweidzalnosci a przy tym inteligencji,,, w inym razie nieszciescie gotowe...
        dla mnie ta ustawa to bubel prawny. przez to dopiero zrobi sie niebezpiecznie
        bo wrazie jakichs szkud nikt sie nawet nie rpzyzna ze to jego zweirze a co
        gorsze wprzypadku zainfekowania pogryzienia itp nie znajdzie sei szybko dobrej
        drogi do wyleczenia do surowicy odpoweidniej ...
        • dj_chudy666 Re: wreszcie skończy się handel na Allegro 30.01.06, 21:31
          co do tej wypoweidz pragne dodac ze jestem jush zalogowany pod
          nickiem "dj_chudy666" zapraszam do dyskusju wrazie czego. pozdrawaim
    • grzegorzkasprzyk ODDAM ZA DARMO BANDĘ KACZORÓW 25.01.06, 10:19
      I DORZUCĘ RESZTĘ SKRETYNIAŁYCH POLITYKÓW JAKO POTENCJALNE I AŻ ZANADTO REALE
      ZAGROŻENIE DLA CAŁEGO SPOŁECZEŃSTWA.
    • Gość: Tomek Re: Eksmisja do zoo IP: *.nfz / 212.182.117.* 25.01.06, 10:38
      Naliscie niebezpiecznych gatunkow I kategorii powinny znalezc sie kaczki. Jedna
      siedzi w Sejmie, druga w Palacu Namiestnikowskim.
      To sa niezwykle agresywne zwierzeta (do ludzi nawet nie podobne). Kasaja kazdego
      kto im sie pood ogon nawinie.

Wywiezc do zoo, poki nie jest za pozno!!!
    • j.januszkiewicz Kaczyńscy do ZOO- to jest pomysł 25.01.06, 10:53
      Jestem za
    • Gość: Nenil Re: Eksmisja do zoo IP: *.studentenheim.uni-tuebingen.de 25.01.06, 10:56
      Jestem za tym, zeby do zoo oddac tez poszczegolne gatunki warzyw, np. buraki.
      Jest tego caaale pole na Wiejskiej w Warszawie, do niczego juz nie sluzy, wiec
      mozna to wywalic i cos pozytecznego tam zasadzic...

Swoja droga, czy rekwirowanie zwierzat przypadkiem nie uderza w wolnosci
      obywatelskie?
      • wari Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 11:06
        Tradycyjnie Gucwiński próbuje się nachapać. Jak nie można kasy z sejmowego
        budżetu bo wyborcy zawiedli, to chociaż coś dodać do tej smutnej wrocławskiej
        menażerii. Tradycyjnie tez gada bzdury jakoby w Europie obowiązywały jakieś
        przepisy zakazujące trzymania zwierząt niebezpiecznych. W niektórych krajach są
        przepisy ograniczające takie hodowle, ale nie całkowicie zakazujące. Jeśli ktoś
        ma warunki do hodowli nosorożca czy leniwca to dlaczego mu tego zakazać ? A są
        tacy co mają lepsze warunki niż ten obóz zwany zoo Wrocław.
        • wari Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 11:08
          Z tak błahej przyczyny jak rzekome zagrożenie nie można nikogo pozbawić
          własności !
          • critto I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! 25.01.06, 11:51
            konstytucja IIIRP:
            "Art. 21:
            1. Rzeczpospolita Polska chroni własność i prawo dziedziczenia.
            2. Wywłaszczenie jest dopuszczalne jedynie wówczas, gdy jest dokonywane na
            cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem."

nieodpłatnie=bez odszkodowania W OGÓLE.

"Art. 64.

1. Każdy ma prawo do własności, innych praw majątkowych oraz prawo dziedziczenia.
            2. Własność, inne prawa majątkowe oraz prawo dziedziczenia podlegają równej
            dla wszystkich ochronie prawnej.
            3. Własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w
            jakim nie narusza ona istoty prawa własności."

zabieranie narusza IMHO _istote_ prawa wlasnosci.

cytaty za: www.sejm.gov.pl/prawo/konstytucja/kon1.htm
            Pozdrawiam,
            Critto
            liberter.webpark.pl
            • 1410_tenrok Re: I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! 25.01.06, 14:17
              Dodam tylko. Ci ludzie nabyli to legalnie. Wiec nie moze byc tak, ze drogą
              rozporzadzenia się im to teraz rekwiruje. Co na to RPO? Klejna urzednicza
              paranoja!
              A Gucwinski - to miły starszy Pan. Wiele zrobił dla ZOO we Wrocławiu i dla
              samego Wrocławia, ale niech nie opowiada głupot!
              • adas313 Re: I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! 25.01.06, 16:23
                A poza tym: ilu ludzi ugryzły/zabiły/udusiły te groźne gatunki w ciągu minionego
                roku?

Naprawdę bezpieczeństwo, czy ogrody zoologiczne załatwiają sobie bezpłatna dostawę?

• Gość: ble Re: I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! IP: *.who.vectranet.pl 25.01.06, 17:57
                  Ogrodu Zoologiczne wcale nie chca tych zwierzat, bo niby gdzie nagle maja
                  znaleźć miejsce na 100 węzy, 1000 pająków i jednego leniwca?
        • Gość: Tonio18 Re: Eksmisja do zoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:57
          JEdna rzecz nie daje mi spokoju. Mianowicie chodzi mi o to czy ktoś w rządzie
          policzył ile kosztuje zapewnienie właściwych warunków tak ogromnej ilości
          pająków. Pająki sa kanibalami więc muszą mieć własne teraria. Jakie zoo będzie
          chciało mieć u siebie tysięcy pająków tego samego gatunku? Może kaczki myślą że
          pająki mogą żyć w mocherowych beretach:-)??????????
    • lukasbo MAtko Boska, muszę oddać moje dwa niedźwiedzie, 25.01.06, 11:15
      nosorożca, słonia i geparda ?! A tak się do nich przyzwyczaiłem.....
    • critto NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? 25.01.06, 11:45
      "Od 1 lutego wszyscy posiadacze tych zwierząt będą musieli oddać je nieodpłatnie
      do zoo. "
      Przymusowo oddać swoją LEGALNIE NABYTĄ własność NIEODPŁATNIE?? Jestem
      przekonany, że jest to niezgodne z konstytucją i gdyby to mnie dotyczyło (a nie
      dotyczy, bo nie mam takiego zwierzęcia w domu), to zaskarżyłbym ten przepis do
      Trybunału Konstytucyjnego - co też proponuję zrobić posiadaczom takich zwierząt.
      Rozumiem zakaz posiadania jadowitych pająków, na które trudno zdobyć surowicę (a
      trzeba ją podać np. w ciągu 10 minut) ale nawet tutaj obowiązuje konstytucyjna
      zasada REKOMPENSATY za odebraną legalnie nabytą własność.
      Są tu jacyś prawnicy?? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat??

Pozdrawiam,
      Critto
      liberter.webpark.pl
      • Gość: obi Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? IP: *.stg.pl 25.01.06, 12:33
        To jeden z najabardziej pocieszajacych aspektów - oddać za darmo to na co wydało
        się spore pieniądze. Gatunki - przynajmniej te z ptaszników nie są tak
        niebezpieczne za jakie się je uważa. Antidotum czy surowicy nie trzeba w ogóle
        podawać. Powiklania mogą nastąpić gdy ktoś jest uczulony (z pszczołami jest tak
        samo) i w tym cały sekret. Ludzie mają zwyczaj panicznie bać się rzeczy których
        nie znają.

Całe szczęśćie ze nie posiadam gat z listy bo chyba by mnie jeszcze bardziej
        cholera strzeliła.
        • dj_chudy666 Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? 30.01.06, 21:58
          czesc mam sprawe dosyc dziwna mzoesz zapodac link do strony gdzie jest ta
          slawna jush lista, jedyne co weim na jej temat to to ze wystepuje posczegolne
          znane mi okazy... a chcialbym poznac cala z gory dzieki.. wrazie czego moj mail
          chudy997@op.pl
      • Gość: Mądrzejszy Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? IP: 212.182.126.* 25.01.06, 13:22
        MASZ FAKTURĘ? ZŁÓŻ PODANIE O ZWROT KOSZTÓW.
        • dj_chudy666 Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? 30.01.06, 22:01
          ty se jaja czy powaznie bo zabrzmialo to powaznie... jak cos to oznajmiam ze
          jest to nie mozliwe a to "przymusowe oddanie" traktowane jest jako wsparcie z
          nie przymuszonej woli.. weic jeszcze podatek jedynie wchodzi w gre od
          darowizny...
    • Gość: Necturus Re: Eksmisja do zoo IP: *.sggw.waw.pl 25.01.06, 11:52
      Wspabiała ilustracja do tego artykułu. Pyton królewski - łagodny gatunek,
      oczywiście poza wymienioną listą. Gazeta specjalizuje się w takich "fachowych"
      komentarzach.
      Kiedyś - bodaj rok temu katowicki Oddział Gazety wypuścił bombę o jakichś
      rzekomych matactwach pracownika Ogodu Zoologicznego - aranżowaną jak w
      tandetnym kriminale poprzez prowokacyjny zakup, przy udziale wyrostka, juz
      oskarżonego o łamanie prawa. I tam również Czcigodny Dyr. Gucwiński
      popełnił "fachowy" komentarz plotąc bzdury. Oj Redakcjo.....
      • Gość: aga czy ktoś był ostatnio we wrocławskim zoo IP: *.jmdi.pl 25.01.06, 13:54
        .. i widział w jakim stanie są klatki dla
        zwierząt chronionych? może tak by zająć się stanem zwierząt w instytucjach,
        które powinny je chronić? p. Gucwiński jest mocno starszym panem, który nie
        bardzo wie, co dzieje się na jego własnym podwórku..oddanie zwierzaków do zoo
        wręcz w niektórych przypadkach nazwałabym świadomym zabijaniem gatunku...a co do
        listy - była konsultowana i zapewne nadal będzie z ludźmi znającymi się na
        terrarystyce, zawsze mamy możliwość wprowadzenia zmian. I, droga Gazeto,
        postaraj się, aby w przyszłości artykuły na tematy specjalistyczne pisali ludzie
        znający się na sprawie...pozdrawiam
        • Gość: wt Re: czy ktoś był ostatnio we wrocławskim zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 01:49
          byłem, i to z zagranicznymi goścmi. jak weszliśmy tam, gdzie trzymają
          orangutana, to było mi wstyd, bo tak tragicznie było... ale niektóre zwierzęta
          źle nie mają...
          wybiegi dla tygrysów np. wyglądały całkiem ok... ale ja się nie znam na
          tygrysach, więc to jest tylko takie wrażenie laika...
    • cocolinko Kaczory i cały PiS do ZOO !!! 25.01.06, 11:57
      Takich okazów nie mają nawet największe ogrody zoologiczne świata! To zachowane
      australopiteki wczesnej formy!!!
    • fauve Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 12:37
      Agresywne psy i inne kundle powinno się oddać do zoo. Z nimi są problemy, a nie
      z pająkami...
    • Gość: Asnyk NARESZCIE, SKONCZY SIE TA LUDZKA GLUPOTA! IP: 212.182.126.* 25.01.06, 13:27
      • dj_chudy666 Re: NARESZCIE, SKONCZY SIE TA LUDZKA GLUPOTA! 30.01.06, 22:13
        ty Asnyk był poetą... miał troche rozumu... jezeli masz tak zamiar pisac to
        zmien nick.. on tez byl polakiem .. jush i tak mamy za duzo
        reprezentacyjnych "dupków" weic oszczedz i idz se wyspowiadaj a przy tym pomodl
        sie za duszę Asnyka.... ( czego nie robi pani od polskiego..<lol>)
    • suuuka Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 13:46
      hm... czasem jestem leniwcem... :(
    • zj1 Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 13:53
      Bardzo słusznie.
    • Gość: madzik Re: Eksmisja do zoo IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.01.06, 14:04
      a co ogrody zoologiczne zrobią ze wszystkimi zwierzętami? Powysyłają je do
      naturalnego środowiska, czy pousypiają? i jedno i drugie to smierć, wiec... ?
      • dj_chudy666 Re: Eksmisja do zoo 30.01.06, 22:15
        to chodzi o smierc sasiadow i ludzi ogolnie a nie smeirc zweirzatek przeciez to
        nie one glosuja na te gnidy w sejmie itp... czemu sa one winne
    • Gość: madzik Re: Eksmisja do zoo IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.01.06, 14:11
      Cyt."Choć nikt nie prowadzi statystyk, ile zwierząt wymienionych na
      ministerialnej liście Polacy trzymają w domach, to policjanci wspominają
      przypadki hodowania tygrysa czy kilkumetrowego krokodyla. Bardzo dużo na pewno
      mamy węży - w każdym większym mieście może ich być nawet kilkadziesiąt sztuk.B."

Kurcze, kilkadziesiąt sztuk to pewnie jest przy mojej ulicy gdzie mieszkam...
    • artnow Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 14:51
      No i pierwszy mądry przepis tej wkipy rządzącej.

_________
      Poczytaj mnie
      Albo
      Politykuj ze mną
    • Gość: eryka lista gadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:06
      gdzie można znaleźć dokładną listę \'zakazanych" gadów"
      ? mam w domu pytna królewskiego - czy on jest groźny ?
    • Gość: AGA lista gadów z listy jest na IP: *.jmdi.pl 25.01.06, 15:14
      terrarium.pl, zaraz na górze na głównej stronie
    • Gość: bylypracownikzoo Re: Eksmisja do zoo IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.06, 15:31
      Ja powiem tylko tyle, w zyciu nie oddalbym zadnego stworzenia do takiego syfu,
      jak polskie zoo, wystarczy pojsc i zobaczyc w jakim stanie trzymane sa tam
      zwierzeta, a bron Boze zagladac na zaplecze...A tak przy okazji, wiele gatunkow
      np wezy, istnieje tylko dzieki prywatnym hodowlom, to znaczy ludziom, ktorzy
      sie znaja i dbaja o nie, a nie oszczedzaja na karmie, lekach czy ogrzewaniu, bo
      inaczej to bedzie dziura w budzecie...kto nie wierzy, niech odwiedzi
      jakiekolwiek zoo i sam sie przekona, jakie panuja tam warunki...
    • Gość: rybniczanka ten sklep zoologiczny w IP: *.netkomp.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:32
      Żorach to obrzydlistwo !!! pełno w nich węży i innych niebezpiecznych zwierzaków
      . żadnych zabezpieczeń oprócz kraty w oknie !! węże ten Pan karmi zywymi myszami
      czy kurczakami w OBECNOŚCI DZIECI !!!!Już dawno powinno zrobić sie z tym
      porządek obok tego mini zoo jest plac zabaw { jar } dla dzieci , kiedyś ponad 20
      lat temu tam znaleziono węża który uciekł , wdety o tym mówiono a ile razy nie
      mówiono ?? najgorsze jest jednak to karmienie i pełno dzieciaków patrzacych na
      te rzeż..
      • Gość: Jak To Co? Nalezy ten sklep zlikwidowac IP: 212.182.126.* 25.01.06, 15:37
        • Gość: Zigge Nq to oddam moje dzieci. IP: 84.219.28.* 25.01.06, 16:19
      • Gość: Shorty87 Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:23
        Rzeź to jest w masarni jak zabuijają krowy, świnie itp. żebyś mogła sobie zjeśc
        obiad. Wąż też musi jeść i przy tym jest o wiele mniej krwi (jak wogóle jest)
        niż w rzeźni.
        nie pleć głupot jak te buraki na Wiejskiej
        • Gość: bysio Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:49
          Mądra rybniczanko miej pretensje do (PANA BOGA)że tak stwożył świat że jest
          drapieżnik i roślinożerca a Ty nie bądż zakłamana bo sama (żresz)te biedne
          kurczaczki króliczki ,cielaczki i te wszystkie szyneczki a biednym zwierzętką
          żałujesz jedzenia WIELKI WSTYD TY ZAKŁAMANA I OBŁUDNA.
        • Gość: MALINKA Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:01
          Uważam że jest to najlepszy sklep w okolicy ja sama mam przepięknego węża
          zakupionego u tego pana wąż bardzo pięknie zjada myszki ,kurczętai jestam
          bardzo szczęśliwa że ma dobry apetyt i bardzo ładnie rośnie .A Ty rybniczanko
          poprostu jesteś tępa i g.....i nie wypowiadaj się jeżeli nie masz zielonego
          pojęcia o zwierzętach nie oglądasz tv. nie czytasz gazet co pokazują na animal
          planet co te zwierzęta zjadają ;lwy napewno trawę tygrysy siano.Jesteś
          ograniczonym osobnikiem naszej planety.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Viltharis Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 02:38
        Mnie osobiscie również odrażają takie rzeczy, ale tak się karmi te węże. Nie ma
        innego sposobu. No, chyba, że zjedzą, któreś z tych dzieci... :D
        • Gość: Felcja Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:36
          Ciemnoto z Rybnika, przecież ty w D ... byłaś i G ... widziałaś !!! Nie masz
          pojęcia o tych pięknych stworzeniach jakimi są gady, a szczególnie węże. W
          jakich warunkach powinny być trzymane i czym karmione. No cóż na głupote nie ma
          lekarstwa, ale na nauke nigdy nie jest za późno. Jest to profesjonalny sklep i
          bardzo znany hodowca węży w Polsce od niepamiętnych czasów.
      • Gość: CYBORG Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:50
        Ciesze się, że nie wiem kim jesteś ... bo zachowałbym się gorzej niż nie jeden
        wąż z tego przepięknego sklepu! Osobiśćie bym Cię udusił.Żresz chabanine ile
        wlezie,a żałujesz zwierzakom?Zakuty łbie zacznij czytać mądre książki na temat
        gadów żeby połapać się o co w tym wszystkim chodzi.Radzę nie przyjeżaj więcej
        do tego sklepu żebym Cię tam nie spotkał tempa babo.
    • Gość: wójek dobra rada kaczyńskiego? - oszalałeś. kto go przyjmie?! IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 25.01.06, 16:57
      • alterpars maly zlodziejski kraik na zadupiu UE-Polska 25.01.06, 17:16
        • Gość: wójek dobra rada problem w tym że o tam już jest... =( IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 25.01.06, 17:19
    • Gość: ZOO Re: Eksmisja do zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:27
      Jeśli mamy oddać swoich przyjacieli do przytułku dla zwierząt to niech będzie
      to odpłatne gdyż wtedy uspokoimy swoje sumienie! Będziemy wiedzieli że nasze
      zwierzaki mają co jesć i mają zapewnioną opikę. W przciwnym przypadku nie
      oddamy ich do zoo
    • Gość: tacha)dg Re: Eksmisja do zoo IP: *.telpol.net.pl 25.01.06, 17:56
      co za głupoty wypisuja napewna wejdzie taka ustawa ale nia wszystkie zwierzęta
      terraryjne tylko na niektóre gatunki i nie tarantule tylko PTASZNIKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka