Gość: roar IP: *.ica.george24.com 25.01.06, 09:23 oddam kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panzer6 Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 09:35 Ja oddałbym do zoo braci Kaczyńskich, wszystkich posłów PiSu, LPRu i Samoobrony a Andrzejkiem na czele, ojca Rydzyka i innych oszołomskich "stróżów prawości i moralności", zoo to jedyne miejsce, gdzie nie narobią szkód Odpowiedz Link Zgłoś
kung Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 09:57 To smutne co mówisz. Chcesz w ten sposób poniżyć zwierzaki w zoo? Co zwierzęta winne, że społeczeństwo wychowało takich gałganów, a teraz jeszcze miałyby z nimi żyć. Nazwanie któregokolwiek z nich od nazwy zwierzęcia np. świnia, chiena, itp uwłacza godności tych zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaajajajaja Re: Eksmisja do zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:10 "hiena" a nie "chiena" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
iganua.genua Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 17:07 Do jakiego? W Warszawie? Z chęcią pooglądam i zrobię fotkę. Wyciągnę sobie kiedyś i pogapię się, gdy będe miała ochotę przeżyć koszmar senny i powspominam sobie IV RP. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokiet :) Re: Eksmisja do zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:16 Tarrantuli(ptaszników) , czarnych wdów i anakond nie trzyma się w klatkahc tylko w Terrariach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woo wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.starcom.com.pl 25.01.06, 09:46 Strach patrzeć, ile tam małolatów hoduje masowo i wysyła pocztą pająki czy skorpiony. Cieszę się, że nie mieszkam w bloku, bo naprawdę nie wiadomo kiedy takie stworzonko przewędrowałoby do mnie pionem grzewczym. Małe tarantule są niewielkie, więc nie sposób je upilnować jeśli uciekną, a potem kto będzie odpowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoRd Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: 195.205.134.* 25.01.06, 13:25 Hoho.. myslisz sie i to grubo. Zabronionych jest tylko kilka rodzajow zabronionych ptasznikow - i na dodatek kilka niezgodnie z przepisami UE ktorej prawo jest nad naszym. Swoja droga jestem ciekaw jak oni to wymyslili. Sporo gatunkow jest niegroznych dla czlowieka, na szczescie nie sa one zabronione. Co co tych grozniejszych to moge Cie zapewnic ze w 99% nie sa one kupowane przez nieodpowiednie osoby. Sam hoduje 10 ptaszninkow i wiem ze jezeli jest sie ostroznym nic nie ma prawa se stac. Skoro juz piszesz o tarantulach, ciekaw jestem co masz na mysli :) Jest to angielska nazwa rodziny Mygalomorphae do ktorej min. nalezy np nasz krajowy gatunek pajaka - gryziel. Jezeli miales na mysli rodzaj Lycosa spp. to tez uwazam ze nie powinien byc hodowany z racji na to ze dla zaspokojenia potrzeb hodowcow zostalby prawie wytepiony w naturalnym srodowisku. Patasznik nie postrzega czlowieka jako jedzenie wiec nie ugryzie dopoki nie czuje sie zagrozony. Jezeli ucieka malody pajaczek.. w 90% przypadkow umiera z powodu zlych warunkow panujacych w mieszkaniu lub w sieci jakiegos domowego pajaka np kątnika. W pozostalych 9% zostaje znaleziony, w 1 przezywa okolo 2 miesiecy a pozniej umiea z powodu braku pokarmu. I na koncu.. musze Cie zmartwic ale z po tym co napisales widac wyraznie ze te "malolaty" maja duuuzo wieksza wiedze od Ciebie na temat terrarystyki i o wiele bardziej balbym sie o pajaki w Twoich rekach niz ich. Allegro to kropla w morzu.. jezeli chcialbym, w ciagu tygodnia jestem w stanie wejsc w posiadanie prawie kazdego pajaka z listy zabronionych teraz jak i po 1 lutego. Jedyna przeszkoda bylaby ich cena gdyz niektore kosztuja nawet kilka tysiecy PLN. Zapraszam do lektury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:05 no, nic dodac nic ujac, chcialem napisac to samo ;) najwiecej maja do powiedzenia ci co nie maja o tym pojecia. pozdro Lord ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.ghnet.pl 25.01.06, 18:59 Dopisuję sie do komentarza.Co do trymania pajaków przez "małolaty": fascynacja zwierzęciem, obserwacja, cała zabawa związana z tym i wydawanie pieniędzy na pajaki jest chyba lepsze niż spędzanie czsu przed blokiem w oparach marichuany. W krajach unii żadne pająki nie sa zakazane, co więcej jest dopuszczone hodowanie jadowitych węży. Więc cały cyrk z tą ustawą będzie trwał jeszcze długo... poza tym, na dzień dzisiejszy uprawomocnia się ona w styczniu 2007 roku. Więc cały artykuł jest bez sensu. Pozdrawiam hodowców trzymajcie się i nie dajcie. Razam nas bohato! Odpowiedz Link Zgłoś
dj_chudy666 Re: wreszcie skończy się handel na Allegro 30.01.06, 21:37 nie weim szczerze mowiac czy to dobre poruwnanie marycha a tearia ale szczrze mowiac masz racje, tym bardziej ze polska i tak zawsze slynie w swiecie z "inteligentnych" ustaw itp ktore nie wchodza w zycie a jak wchodza to tylk ow papierach nikt o nich nie wie i nie przeszczega... pozdrowienia dla panów za biorka co o bezpieczenstwie hodowców i ich rodzin rozmyslaja oby tak dalej jush sie boje isc spac.... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 A gdyby tak odwrócić problem... 25.01.06, 16:19 O ilu atakach "domowych" pająków, skorpionów, węży itp. słyszałeś w ciągu minionego roku? A o ilu atakach psów? Wnioski narzucają się same, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonio18 Re: A gdyby tak odwrócić problem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:47 Zgadzam się z adas313 Sam mam w domu ptasznika i nikt z domowników nie robi z tego wielkiego rabanu. Wiedzo że pajączek boi się bardziej ludzi niż ludzie jego. Odnośnie psów to przydało by się jakieś prawo nakazujące władzom za to odpowiedzialnym by wyłapały te chodzące bezpańsko bestie. Wiele z tych psów jest przedstawicielami groźnych ras. Co stanowi większe niebezpieczeństwo??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy Re: wreszcie skończy się handel na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:17 gosciu a ja sie ciesze ze mieszkam w bloku jestem zwolennikeim pajakow i ogolnie zweirzat teraryjnych. ja kmasz waty do zwieerzat to idz do psychiatry mama cie chyba izolowala jak byles maly, fakt przyzmnam ci racje bo sam nie dzierze jak gnojki po 6 latek bigaja z wezami itp na szyji.. ale nie ogolniaj tego do wszystkich sa tesh inni.. sam nei jestem idealnych hodowca ale bez przesady nogdy mi zadne takie zweirze nie ucieklo wystarczy troche odpoweidzalnosci a przy tym inteligencji,,, w inym razie nieszciescie gotowe... dla mnie ta ustawa to bubel prawny. przez to dopiero zrobi sie niebezpiecznie bo wrazie jakichs szkud nikt sie nawet nie rpzyzna ze to jego zweirze a co gorsze wprzypadku zainfekowania pogryzienia itp nie znajdzie sei szybko dobrej drogi do wyleczenia do surowicy odpoweidniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
dj_chudy666 Re: wreszcie skończy się handel na Allegro 30.01.06, 21:31 co do tej wypoweidz pragne dodac ze jestem jush zalogowany pod nickiem "dj_chudy666" zapraszam do dyskusju wrazie czego. pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzkasprzyk ODDAM ZA DARMO BANDĘ KACZORÓW 25.01.06, 10:19 I DORZUCĘ RESZTĘ SKRETYNIAŁYCH POLITYKÓW JAKO POTENCJALNE I AŻ ZANADTO REALE ZAGROŻENIE DLA CAŁEGO SPOŁECZEŃSTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Eksmisja do zoo IP: *.nfz / 212.182.117.* 25.01.06, 10:38 Naliscie niebezpiecznych gatunkow I kategorii powinny znalezc sie kaczki. Jedna siedzi w Sejmie, druga w Palacu Namiestnikowskim. To sa niezwykle agresywne zwierzeta (do ludzi nawet nie podobne). Kasaja kazdego kto im sie pood ogon nawinie. Wywiezc do zoo, poki nie jest za pozno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nenil Re: Eksmisja do zoo IP: *.studentenheim.uni-tuebingen.de 25.01.06, 10:56 Jestem za tym, zeby do zoo oddac tez poszczegolne gatunki warzyw, np. buraki. Jest tego caaale pole na Wiejskiej w Warszawie, do niczego juz nie sluzy, wiec mozna to wywalic i cos pozytecznego tam zasadzic... Swoja droga, czy rekwirowanie zwierzat przypadkiem nie uderza w wolnosci obywatelskie? Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 11:06 Tradycyjnie Gucwiński próbuje się nachapać. Jak nie można kasy z sejmowego budżetu bo wyborcy zawiedli, to chociaż coś dodać do tej smutnej wrocławskiej menażerii. Tradycyjnie tez gada bzdury jakoby w Europie obowiązywały jakieś przepisy zakazujące trzymania zwierząt niebezpiecznych. W niektórych krajach są przepisy ograniczające takie hodowle, ale nie całkowicie zakazujące. Jeśli ktoś ma warunki do hodowli nosorożca czy leniwca to dlaczego mu tego zakazać ? A są tacy co mają lepsze warunki niż ten obóz zwany zoo Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 11:08 Z tak błahej przyczyny jak rzekome zagrożenie nie można nikogo pozbawić własności ! Odpowiedz Link Zgłoś
critto I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! 25.01.06, 11:51 konstytucja IIIRP: "Art. 21: 1. Rzeczpospolita Polska chroni własność i prawo dziedziczenia. 2. Wywłaszczenie jest dopuszczalne jedynie wówczas, gdy jest dokonywane na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem." nieodpłatnie=bez odszkodowania W OGÓLE. "Art. 64. 1. Każdy ma prawo do własności, innych praw majątkowych oraz prawo dziedziczenia. 2. Własność, inne prawa majątkowe oraz prawo dziedziczenia podlegają równej dla wszystkich ochronie prawnej. 3. Własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w jakim nie narusza ona istoty prawa własności." zabieranie narusza IMHO _istote_ prawa wlasnosci. cytaty za: www.sejm.gov.pl/prawo/konstytucja/kon1.htm Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! 25.01.06, 14:17 Dodam tylko. Ci ludzie nabyli to legalnie. Wiec nie moze byc tak, ze drogą rozporzadzenia się im to teraz rekwiruje. Co na to RPO? Klejna urzednicza paranoja! A Gucwinski - to miły starszy Pan. Wiele zrobił dla ZOO we Wrocławiu i dla samego Wrocławia, ale niech nie opowiada głupot! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! 25.01.06, 16:23 A poza tym: ilu ludzi ugryzły/zabiły/udusiły te groźne gatunki w ciągu minionego roku? Naprawdę bezpieczeństwo, czy ogrody zoologiczne załatwiają sobie bezpłatna dostawę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: I to BEZ ODSZKODOWANIA!!! IP: *.who.vectranet.pl 25.01.06, 17:57 Ogrodu Zoologiczne wcale nie chca tych zwierzat, bo niby gdzie nagle maja znaleźć miejsce na 100 węzy, 1000 pająków i jednego leniwca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonio18 Re: Eksmisja do zoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:57 JEdna rzecz nie daje mi spokoju. Mianowicie chodzi mi o to czy ktoś w rządzie policzył ile kosztuje zapewnienie właściwych warunków tak ogromnej ilości pająków. Pająki sa kanibalami więc muszą mieć własne teraria. Jakie zoo będzie chciało mieć u siebie tysięcy pająków tego samego gatunku? Może kaczki myślą że pająki mogą żyć w mocherowych beretach:-)?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo MAtko Boska, muszę oddać moje dwa niedźwiedzie, 25.01.06, 11:15 nosorożca, słonia i geparda ?! A tak się do nich przyzwyczaiłem..... Odpowiedz Link Zgłoś
critto NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? 25.01.06, 11:45 "Od 1 lutego wszyscy posiadacze tych zwierząt będą musieli oddać je nieodpłatnie do zoo. " Przymusowo oddać swoją LEGALNIE NABYTĄ własność NIEODPŁATNIE?? Jestem przekonany, że jest to niezgodne z konstytucją i gdyby to mnie dotyczyło (a nie dotyczy, bo nie mam takiego zwierzęcia w domu), to zaskarżyłbym ten przepis do Trybunału Konstytucyjnego - co też proponuję zrobić posiadaczom takich zwierząt. Rozumiem zakaz posiadania jadowitych pająków, na które trudno zdobyć surowicę (a trzeba ją podać np. w ciągu 10 minut) ale nawet tutaj obowiązuje konstytucyjna zasada REKOMPENSATY za odebraną legalnie nabytą własność. Są tu jacyś prawnicy?? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?? Pozdrawiam, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? IP: *.stg.pl 25.01.06, 12:33 To jeden z najabardziej pocieszajacych aspektów - oddać za darmo to na co wydało się spore pieniądze. Gatunki - przynajmniej te z ptaszników nie są tak niebezpieczne za jakie się je uważa. Antidotum czy surowicy nie trzeba w ogóle podawać. Powiklania mogą nastąpić gdy ktoś jest uczulony (z pszczołami jest tak samo) i w tym cały sekret. Ludzie mają zwyczaj panicznie bać się rzeczy których nie znają. Całe szczęśćie ze nie posiadam gat z listy bo chyba by mnie jeszcze bardziej cholera strzeliła. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_chudy666 Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? 30.01.06, 21:58 czesc mam sprawe dosyc dziwna mzoesz zapodac link do strony gdzie jest ta slawna jush lista, jedyne co weim na jej temat to to ze wystepuje posczegolne znane mi okazy... a chcialbym poznac cala z gory dzieki.. wrazie czego moj mail chudy997@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądrzejszy Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? IP: 212.182.126.* 25.01.06, 13:22 MASZ FAKTURĘ? ZŁÓŻ PODANIE O ZWROT KOSZTÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_chudy666 Re: NIEODPŁATNIE?? A CO NA TO KONSTYTUCJA?? 30.01.06, 22:01 ty se jaja czy powaznie bo zabrzmialo to powaznie... jak cos to oznajmiam ze jest to nie mozliwe a to "przymusowe oddanie" traktowane jest jako wsparcie z nie przymuszonej woli.. weic jeszcze podatek jedynie wchodzi w gre od darowizny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Necturus Re: Eksmisja do zoo IP: *.sggw.waw.pl 25.01.06, 11:52 Wspabiała ilustracja do tego artykułu. Pyton królewski - łagodny gatunek, oczywiście poza wymienioną listą. Gazeta specjalizuje się w takich "fachowych" komentarzach. Kiedyś - bodaj rok temu katowicki Oddział Gazety wypuścił bombę o jakichś rzekomych matactwach pracownika Ogodu Zoologicznego - aranżowaną jak w tandetnym kriminale poprzez prowokacyjny zakup, przy udziale wyrostka, juz oskarżonego o łamanie prawa. I tam również Czcigodny Dyr. Gucwiński popełnił "fachowy" komentarz plotąc bzdury. Oj Redakcjo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga czy ktoś był ostatnio we wrocławskim zoo IP: *.jmdi.pl 25.01.06, 13:54 .. i widział w jakim stanie są klatki dla zwierząt chronionych? może tak by zająć się stanem zwierząt w instytucjach, które powinny je chronić? p. Gucwiński jest mocno starszym panem, który nie bardzo wie, co dzieje się na jego własnym podwórku..oddanie zwierzaków do zoo wręcz w niektórych przypadkach nazwałabym świadomym zabijaniem gatunku...a co do listy - była konsultowana i zapewne nadal będzie z ludźmi znającymi się na terrarystyce, zawsze mamy możliwość wprowadzenia zmian. I, droga Gazeto, postaraj się, aby w przyszłości artykuły na tematy specjalistyczne pisali ludzie znający się na sprawie...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Re: czy ktoś był ostatnio we wrocławskim zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 01:49 byłem, i to z zagranicznymi goścmi. jak weszliśmy tam, gdzie trzymają orangutana, to było mi wstyd, bo tak tragicznie było... ale niektóre zwierzęta źle nie mają... wybiegi dla tygrysów np. wyglądały całkiem ok... ale ja się nie znam na tygrysach, więc to jest tylko takie wrażenie laika... Odpowiedz Link Zgłoś
cocolinko Kaczory i cały PiS do ZOO !!! 25.01.06, 11:57 Takich okazów nie mają nawet największe ogrody zoologiczne świata! To zachowane australopiteki wczesnej formy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 12:37 Agresywne psy i inne kundle powinno się oddać do zoo. Z nimi są problemy, a nie z pająkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asnyk NARESZCIE, SKONCZY SIE TA LUDZKA GLUPOTA! IP: 212.182.126.* 25.01.06, 13:27 Odpowiedz Link Zgłoś
dj_chudy666 Re: NARESZCIE, SKONCZY SIE TA LUDZKA GLUPOTA! 30.01.06, 22:13 ty Asnyk był poetą... miał troche rozumu... jezeli masz tak zamiar pisac to zmien nick.. on tez byl polakiem .. jush i tak mamy za duzo reprezentacyjnych "dupków" weic oszczedz i idz se wyspowiadaj a przy tym pomodl sie za duszę Asnyka.... ( czego nie robi pani od polskiego..<lol>) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Eksmisja do zoo IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.01.06, 14:04 a co ogrody zoologiczne zrobią ze wszystkimi zwierzętami? Powysyłają je do naturalnego środowiska, czy pousypiają? i jedno i drugie to smierć, wiec... ? Odpowiedz Link Zgłoś
dj_chudy666 Re: Eksmisja do zoo 30.01.06, 22:15 to chodzi o smierc sasiadow i ludzi ogolnie a nie smeirc zweirzatek przeciez to nie one glosuja na te gnidy w sejmie itp... czemu sa one winne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Eksmisja do zoo IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.01.06, 14:11 Cyt."Choć nikt nie prowadzi statystyk, ile zwierząt wymienionych na ministerialnej liście Polacy trzymają w domach, to policjanci wspominają przypadki hodowania tygrysa czy kilkumetrowego krokodyla. Bardzo dużo na pewno mamy węży - w każdym większym mieście może ich być nawet kilkadziesiąt sztuk.B." Kurcze, kilkadziesiąt sztuk to pewnie jest przy mojej ulicy gdzie mieszkam... Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Eksmisja do zoo 25.01.06, 14:51 No i pierwszy mądry przepis tej wkipy rządzącej. _________ Poczytaj mnie Albo Politykuj ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryka lista gadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:06 gdzie można znaleźć dokładną listę \'zakazanych" gadów" ? mam w domu pytna królewskiego - czy on jest groźny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA lista gadów z listy jest na IP: *.jmdi.pl 25.01.06, 15:14 terrarium.pl, zaraz na górze na głównej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylypracownikzoo Re: Eksmisja do zoo IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.06, 15:31 Ja powiem tylko tyle, w zyciu nie oddalbym zadnego stworzenia do takiego syfu, jak polskie zoo, wystarczy pojsc i zobaczyc w jakim stanie trzymane sa tam zwierzeta, a bron Boze zagladac na zaplecze...A tak przy okazji, wiele gatunkow np wezy, istnieje tylko dzieki prywatnym hodowlom, to znaczy ludziom, ktorzy sie znaja i dbaja o nie, a nie oszczedzaja na karmie, lekach czy ogrzewaniu, bo inaczej to bedzie dziura w budzecie...kto nie wierzy, niech odwiedzi jakiekolwiek zoo i sam sie przekona, jakie panuja tam warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybniczanka ten sklep zoologiczny w IP: *.netkomp.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:32 Żorach to obrzydlistwo !!! pełno w nich węży i innych niebezpiecznych zwierzaków . żadnych zabezpieczeń oprócz kraty w oknie !! węże ten Pan karmi zywymi myszami czy kurczakami w OBECNOŚCI DZIECI !!!!Już dawno powinno zrobić sie z tym porządek obok tego mini zoo jest plac zabaw { jar } dla dzieci , kiedyś ponad 20 lat temu tam znaleziono węża który uciekł , wdety o tym mówiono a ile razy nie mówiono ?? najgorsze jest jednak to karmienie i pełno dzieciaków patrzacych na te rzeż.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shorty87 Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:23 Rzeź to jest w masarni jak zabuijają krowy, świnie itp. żebyś mogła sobie zjeśc obiad. Wąż też musi jeść i przy tym jest o wiele mniej krwi (jak wogóle jest) niż w rzeźni. nie pleć głupot jak te buraki na Wiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bysio Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:49 Mądra rybniczanko miej pretensje do (PANA BOGA)że tak stwożył świat że jest drapieżnik i roślinożerca a Ty nie bądż zakłamana bo sama (żresz)te biedne kurczaczki króliczki ,cielaczki i te wszystkie szyneczki a biednym zwierzętką żałujesz jedzenia WIELKI WSTYD TY ZAKŁAMANA I OBŁUDNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALINKA Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:01 Uważam że jest to najlepszy sklep w okolicy ja sama mam przepięknego węża zakupionego u tego pana wąż bardzo pięknie zjada myszki ,kurczętai jestam bardzo szczęśliwa że ma dobry apetyt i bardzo ładnie rośnie .A Ty rybniczanko poprostu jesteś tępa i g.....i nie wypowiadaj się jeżeli nie masz zielonego pojęcia o zwierzętach nie oglądasz tv. nie czytasz gazet co pokazują na animal planet co te zwierzęta zjadają ;lwy napewno trawę tygrysy siano.Jesteś ograniczonym osobnikiem naszej planety.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viltharis Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 02:38 Mnie osobiscie również odrażają takie rzeczy, ale tak się karmi te węże. Nie ma innego sposobu. No, chyba, że zjedzą, któreś z tych dzieci... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felcja Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:36 Ciemnoto z Rybnika, przecież ty w D ... byłaś i G ... widziałaś !!! Nie masz pojęcia o tych pięknych stworzeniach jakimi są gady, a szczególnie węże. W jakich warunkach powinny być trzymane i czym karmione. No cóż na głupote nie ma lekarstwa, ale na nauke nigdy nie jest za późno. Jest to profesjonalny sklep i bardzo znany hodowca węży w Polsce od niepamiętnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYBORG Re: ten sklep zoologiczny w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:50 Ciesze się, że nie wiem kim jesteś ... bo zachowałbym się gorzej niż nie jeden wąż z tego przepięknego sklepu! Osobiśćie bym Cię udusił.Żresz chabanine ile wlezie,a żałujesz zwierzakom?Zakuty łbie zacznij czytać mądre książki na temat gadów żeby połapać się o co w tym wszystkim chodzi.Radzę nie przyjeżaj więcej do tego sklepu żebym Cię tam nie spotkał tempa babo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada kaczyńskiego? - oszalałeś. kto go przyjmie?! IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 25.01.06, 16:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada problem w tym że o tam już jest... =( IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 25.01.06, 17:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOO Re: Eksmisja do zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:27 Jeśli mamy oddać swoich przyjacieli do przytułku dla zwierząt to niech będzie to odpłatne gdyż wtedy uspokoimy swoje sumienie! Będziemy wiedzieli że nasze zwierzaki mają co jesć i mają zapewnioną opikę. W przciwnym przypadku nie oddamy ich do zoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tacha)dg Re: Eksmisja do zoo IP: *.telpol.net.pl 25.01.06, 17:56 co za głupoty wypisuja napewna wejdzie taka ustawa ale nia wszystkie zwierzęta terraryjne tylko na niektóre gatunki i nie tarantule tylko PTASZNIKI Odpowiedz Link Zgłoś