Dodaj do ulubionych

Polską rządzi szlachta

• Gość: Jendruś Re: Polską rządzi szlachta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.02.06, 21:57
      nie wspomniano o starym rodowodzie Lepperów: mają w herbie dwa skrzyżowane
      orczyki a nad nimi główka kapusty w koronie
      • gilu33 Re: Polską rządzi szlachta 03.02.06, 22:00
        główka kapusty w herbie to od Begerów
    • jerzy.kosecki Re: "pęc mozna ze śmiechu" ! 03.02.06, 22:08
      "Polską rządzi szlachta" ! Polska rządzi hołota ze starym szlagonem Lepperem
      herbu "widły na kupie gnoju". Co za bełkot ! To co się z tym panstwem wyprawia,
      co wyprawia się ze słowem, z językiem, z rodziną to przekracza jakiekolwiek
      pojęcie. Gdyby do mojego prapradziadka (chłopa, z chłopów) powstanca z 1863
      r. przyszedł (Lepper, Jurek, Giertych czy nerotyczni bracia) to On by ich za
      próg nie wspóścił, służbie kazał kijami obić i ze wsi,psami wyszczuć.
    • pyosalpinx 2 psy w tarczy... 03.02.06, 22:20
      jeden s.. drugi warczy.
    • Gość: Gypsy Re: Polską rządzi szlachta IP: *.aster.pl 03.02.06, 22:36
      Jaki wpływ na współczesne losy Polski mają korzenie miłościwie panujących?
      Nie widzę związku.Jestem w 50% Cyganką.Moi przodkowie ze strony ojca wędrowali
      po świecie w cygańskich taborach.Odziedziczyłam po nich poczucie wolności i
      niechęć do wszelkich partii politycznych.Przynależność partyjna,to
      zniewolenie,podporządkowanie się pomysłom lidera partyjnego,to utrata własnej
      osobowości.
      Gypsy
    • Gość: eurofanatik szlachta=Targowica IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.02.06, 22:49
      Szlachty w Polsce juz nie ma i tak jest najlepiej. Praktycznie kazdy Polak jakby sie uparl doszukalby sie jakiegos "artystokraty" w historii swojej rodziny. Jednak szlachta w Polsce upadla bo sama siebie zalatwila przez swoj egoizm i stawianie prywatnego interesu nad interes panstwa. Ten gosc ktory wypowiada sie na samym koncu artykulu chyba w ogole nie zna historii... Jak co do czego przyszlo to polska szlachta wolala sluzyc Rosji (Targowica) niz walczyc o przetrwanie panstwowosci polskiej. Dlatego dzisiaj slowo szlachta ma tak pejoratywne znaczenie w naszym kraju. Dobrze, ze tego typu roznicownie klasowe jest juz tylko wspomnieniem o smutnej przeszlosci.
    • Gość: robol Re: Polską rządzi szlachta IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 03.02.06, 22:51
      kaczynski z pod znaku pomian......ucial sobie litere ...W.... po k... i zostal
      szlachcicem......mozna i tak! kawczynskich rod to byl z pod tego znaku.....a
      podrugie kazdy sie chwali ,ze tam jego przodkowie i koniec!
      ale niech mu bedzie....gratuluje!
    • Gość: heraldyk Herb kaczy dziob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:54
      W drodze ewolucji Pomian przeksztalcil sie w kaczy dziob. Degeneracja czesci
      szlachty to proces znany i oczywisty.
    • Gość: pogon.go Herbu karzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:59
      To pewnie herb tego oblesnie cynicznego karla robiacego za papuge klubu PIS.
    • sklis PiS i bezinteresowna służba? Co za bzdury! 03.02.06, 23:03
    • Gość: bart Re: Polską rządzi szlachta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:08
      Ręce opadaj- jak można było wybra takich skarlałych durni - chory kraj, chorzy
      ludzie
    • Gość: sitech Re: Polską rządzi szlachta IP: *.chello.pl 03.02.06, 23:11
      W ramach kultywowania tradycji proponuję wprowadzić LIBERUM VETO :-) Ale
      miałoby teraz powodzenie, może nawet wzrosłaby przez to frekwencja wyborcza :-)
    • milena.rl yhy yhyhy grgrhgrhgr grgr 03.02.06, 23:13
      jak widzę to zdjęcie, to przypomina mi się półroczny kuzyn.
    • Gość: Wroclaw Re: Polską rządzi szlachta IP: *.telia.com 03.02.06, 23:31
      Ciemnogrod opanowal Polske
      • Gość: eurofanatik Re: Polską rządzi szlachta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.02.06, 23:35
        Gość portalu: Wroclaw napisał(a):

> Ciemnogrod opanowal Polske

Wlasnie tez tak pomyslalem, ze ten artykul moze byc cynicznym komentarzem na temat obecnej sytuacji w kraju. Faktycznie panuje balagan taki jak w czasach "liberum veto"...
    • corcula Re: wielu Polaków to potomkowie szlachty- Proszę o 04.02.06, 21:19
      O Qrcze, ale kompromitacja, źle wysłałam maila i w rezultacie trafił na forum
      zamiast na priwa. Strasznie mi głupio... Proszę Adminie zlituj się i usuń te
      moje dane z sieci... Tym bardziej,że naprawdę nijak to się ma do tej dyskusji.
      Proszę...
    • majteczki-burdeloweczki Re: Polską rządzi szlachta 05.02.06, 22:36
      NA SWIECIE ROZROZNIAMY 2 GATUNKI LUDZI.
      ASY I KU.ASY,ALE POLITYCY LEWICOWI MI NA ASOW NIE WYGLADAJA.
    • Gość: arahat hahah szlachta, baronowie... z czyjego nadania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:35
      tak jakby teraz prezesio nadal tytul szlachecki romciowi????
      • Gość: Pan ruski i polski Chamy, wyszczekaliscie sie juz? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 07.02.06, 00:18
        jesli tak to won na gumno, po pas w gownie
        szarwark odrabiac. Boze, co sie w tej Polszcze
        porobilo. panie Pomian- Kaczynski a kaz
        Wacpan tej holocie pare bizunow wlepic bo sie
        tak rozbestwila ze az hadko patrzec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka