Dodaj do ulubionych

"Polityka" liderem wśród tygodników

07.03.06, 20:46
Dziwne że Janusz Palikot wydaje Ozon, to pismo bardziej mi się kojarzy z PiS
zachaczającym lekko o LPR.
Obserwuj wątek
    • gobi03 za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejscu 07.03.06, 21:34
      Polityka przestanie się liczyć.
      • kot9999 Tez czytam Polityke i Newsweeka. Kiedys lubilem 08.03.06, 00:11
        Wprost, ale tego juz nie da sie czytac
        • Gość: wiele_ozonu_o_nic A który jest tygodnik opinii "Niedziela"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 01:50
          A Autorowi artykułu chyba Słońce przygrzało.
          Jaka "wielka piątka" jak ja widze wielką trójkę, jednego średniaka i jednego półtrupa.
      • alex-alexander Re: za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejsc 08.03.06, 09:47
        gobi03 napisał:

> Polityka przestanie się liczyć.

A JAK JEST Z "NIE" URBANA? TEZ MA DUZY NAKLAD.
        • Gość: ja Re: za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejsc IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.03.06, 11:30
          nie pisza o NIE bo okazalo by sie ze znalazl by sie w czolowce
      • Gość: o. Zgredzik Re: za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejsc IP: *.chello.pl 08.03.06, 11:40
        Na I miejscu będzie Nasz Tygodnik, katoholicki głos w twojej głowie.
        Alleluja i do tyłu.
    • faraon1981 Taaaaaak, Janusz Palikot 07.03.06, 21:37
      Czy dobrze pamiętam, że poseł Palikot chwalił się ostatnio, że jego główne
      osiągnięcie w ostatnim roku to rozwód? Ale oczywiście jego pismo w każdym
      numerze tropi gejowskie spiski przeciw cywilizacji, przemoc w konkubinatach i,
      na szczęście, powrót młodzieży do tradycyjnych wartości. Nieeeeee, wcale nie
      jesteśmy hipokrytami. Może to właśnie to dowód na to, że w Polsce jednak są
      wolne media? :D
      • Gość: muka! Re: Taaaaaak, Janusz Palikot IP: *.aster.pl 08.03.06, 07:45
        "Ozon" to chytry i podstępny - jak to zwykle w wypadku PO - atak na pana
        Jarosława K. Palikot topi w nim miliony, ale za to udowadnia że dziennikarze
        mogą jednak mieć poglądy odmienne od wydawcy ;). Nich żyją - niewatpliwie obecne
        jednak w Polsce - wolne media!!!
        • Gość: mich Przekrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:24
          Przekrój. Podoba mi się konsekwencja Najsztuba, elastyczne szukanie miejsca dla
          pisma na rynku. Widać, że większość stanowią tam dziennikarze niewypaleni,
          trzydziestokilkuletni, czasem młodsi. Widać to w zainteresowaniach tematycznych,
          w artykułach. Sporo o Internecie, dostrzeganie meandrów kultury popularnej
          (komiksy, niszowa muzyka) - to wbrew pozorom nie tylko targetowanie się na
          młodzież. Podoba mi się ta strategia, jest przemyślana i świeża. W opozycji mamy
          bowiem ozonowe "idzie pisowskie, zejdźmy bardziej na prawo, weźmy Górnego,
          zróbmy Frondę Bis, bo jest nisza". Czyli prymitywna zagrywka, gdzie odróżnieniem
          się jest... upolitycznienie medialne, stanięcie po jednej stronie barykady. Tak
          ukochane przez prezesa Jarosława.

Wracając do Przekroju - od jakiegoś pół roku jest relatywnie równy. Coraz
          rzadziej zdarzają się słabe numery. Kiedyś była to choroba tego pisma.
          Wyzdrowieli. Kupuję co tydzień.
          • Gość: jaruga Re: Przekrój IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 19:06
            niestety sie nie zgadzam. przekroj od kiedy podjal decyzje o staniu sie pismem
            dla mezczyzn konsekwentnie dziadzieje. debilizm i zajawkowosc niektorych tekstow
            jest porazajaca. najwieksza glupota ostatniego miesiaca: 70-stronicowy numer, w
            ktorym byla 1 reklama komercyjna (reszta to bartery), a w nim w dziale
            "obyczaje" tekst o tym, jak od sluchania muzyki mozna stracic sluch. swietnie,
            to faktycznie materialy dla ciekawego swiata czytelnika. przeciez to sie staje
            VIVA dla facetow - nie widzisz tego?
    • elfhelm Dlaczego wydaje? 08.03.06, 00:45
      bo gdyby wydawał pismo bliższe PO - byłaby to kompilacja wielkiej czwórki.
      • Gość: krasy Re: Dlaczego wydaje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:12
        Najśmieszniejsze jest zakompleksione "Wprost" publikujące wybrane dane, że
        jest "najbadziej opiniotwórczym" albo "najbardziej cytowanym" tygodnikiem...
        ha,ha . Cytować to można Miłosza ale w mediach liczy się sprzedaż...
        Może wprowadzą nową statystykę: najczęściej czytany tygodnik polski na
        Grenlandii (szt.1) :-)
    • Gość: jurop Re: "Polityka" liderem wśród tygodników IP: *.fortes.com.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:07
      dlaczego nie ma NIE
      • preslaw Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 09:30
        Gość portalu: krasy napisał(a):

> Najśmieszniejsze jest zakompleksione "Wprost" publikujące wybrane dane, że
        > jest "najbadziej opiniotwórczym" albo "najbardziej cytowanym" tygodnikiem...
        > ha,ha . Cytować to można Miłosza ale w mediach liczy się sprzedaż...
        > Może wprowadzą nową statystykę: najczęściej czytany tygodnik polski na
        > Grenlandii (szt.1) :-)

W ogóle należy się zastanowić, czy fakt cytowania przez inne media, a
        rzeczywiście "Wprost" był najczęściej cytowanym tygodnikiem w zeszłym roku, co
        mnie niezwykle dziwi, prowadzi to do wniosku, że jest najbardziej
        opiniotwórczym tygodnikiem. Nie należy tez przesadzać w drugą stronę, bo
        we "Wprost" można wciąż przeczytać dobre teksty, ale pogorszyła się u nich
        jakość, od strony treści jak i papieru. A "Polityka" pod względem edytorskim
        trzyma wysoki poziom, choć polityczne poglądy np. Paradowskiej i Żakowskiego
        budzą mój sprzeciw.

• dr.szfajcner Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 09:46
          preslaw napisał:

> Gość portalu: krasy napisał(a):

> A "Polityka" pod względem edytorskim
          > trzyma wysoki poziom, choć polityczne poglądy np. Paradowskiej i Żakowskiego
          > budzą mój sprzeciw.

Gdyby nie budzily "Twego sprzeciwu" to uznalbys poziom edytorski za jeszcze
          wyzszy.
          - Moze wiec po prostu wystarczyloby, gdybys sie nie zgadzal z pogladami p.p.
          Paradowskiej i Zakowskiego?
    • Gość: nina Re: "Polityka" liderem wśród tygodników IP: *.autocom.pl 08.03.06, 10:22
      >Dziwne że Janusz Palikot wydaje Ozon, to pismo bardziej mi się kojarzy z PiS
      >zachaczającym lekko o LPR.
      Może zaczniesz je czytać niż tylko kojarzyć. Tak to właśnie jest jak się opinie
      opiera na podstawie kojarzenia.

Może ludzie zaczną czytać niż tylko opierać się na plotkach niedomówieniach i
      opiniach innych.
    • art0812 Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 10:56
      Gratulacje, zawsze wyróżniała się pozytywnie.
    • neiden Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 12:55
      wedlug mojej opini tygodnik wprost porusza wiecej konkretnych tematow.problem z
      tygodnikami jest ten ze sytuacje na swiecie czy w polsce zmieniaja sie z
      godziny na godzine.wydawnictwa tygodnikow zostaja w tyle za:tv,radioczy gazet
      wydawanych codziennie.nie widze przyszlisci dla tygodnikow zajmujacych sie
      polityka swiata czy kraju.natomiast tematy o technologi, inwestycyjach,beda
      mialy szanse .oczywiscie arykoly musza byc pisane przez ludzic znajacych sie na
      tych sprawach.
    • Gość: diam7 Polityka i Forum to kultowe gazety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.06, 16:30
      Na deser Kapuściński i Ungier. THE BEAST !
      • konopielka80 Re: Polityka i Forum to kultowe gazety 08.03.06, 19:54
        Gratuluję "Polityce". Ciekawe artykuły, dające do myślenia, rozbudowany dział kulturalny (co dla mnie bardzo wazne), ładna grafika, interesujace okładki..No i świetni dziennikarze przede wszystkim!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka