create 07.03.06, 20:46 Dziwne że Janusz Palikot wydaje Ozon, to pismo bardziej mi się kojarzy z PiS zachaczającym lekko o LPR. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gobi03 za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejscu 07.03.06, 21:34 Polityka przestanie się liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Tez czytam Polityke i Newsweeka. Kiedys lubilem 08.03.06, 00:11 Wprost, ale tego juz nie da sie czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiele_ozonu_o_nic A który jest tygodnik opinii "Niedziela"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 01:50 A Autorowi artykułu chyba Słońce przygrzało. Jaka "wielka piątka" jak ja widze wielką trójkę, jednego średniaka i jednego półtrupa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejsc 08.03.06, 09:47 gobi03 napisał: > Polityka przestanie się liczyć. A JAK JEST Z "NIE" URBANA? TEZ MA DUZY NAKLAD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejsc IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.03.06, 11:30 nie pisza o NIE bo okazalo by sie ze znalazl by sie w czolowce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Zgredzik Re: za rok "Tygodnik Maryjny" będazie na I miejsc IP: *.chello.pl 08.03.06, 11:40 Na I miejscu będzie Nasz Tygodnik, katoholicki głos w twojej głowie. Alleluja i do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
faraon1981 Taaaaaak, Janusz Palikot 07.03.06, 21:37 Czy dobrze pamiętam, że poseł Palikot chwalił się ostatnio, że jego główne osiągnięcie w ostatnim roku to rozwód? Ale oczywiście jego pismo w każdym numerze tropi gejowskie spiski przeciw cywilizacji, przemoc w konkubinatach i, na szczęście, powrót młodzieży do tradycyjnych wartości. Nieeeeee, wcale nie jesteśmy hipokrytami. Może to właśnie to dowód na to, że w Polsce jednak są wolne media? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Taaaaaak, Janusz Palikot IP: *.aster.pl 08.03.06, 07:45 "Ozon" to chytry i podstępny - jak to zwykle w wypadku PO - atak na pana Jarosława K. Palikot topi w nim miliony, ale za to udowadnia że dziennikarze mogą jednak mieć poglądy odmienne od wydawcy ;). Nich żyją - niewatpliwie obecne jednak w Polsce - wolne media!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Przekrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:24 Przekrój. Podoba mi się konsekwencja Najsztuba, elastyczne szukanie miejsca dla pisma na rynku. Widać, że większość stanowią tam dziennikarze niewypaleni, trzydziestokilkuletni, czasem młodsi. Widać to w zainteresowaniach tematycznych, w artykułach. Sporo o Internecie, dostrzeganie meandrów kultury popularnej (komiksy, niszowa muzyka) - to wbrew pozorom nie tylko targetowanie się na młodzież. Podoba mi się ta strategia, jest przemyślana i świeża. W opozycji mamy bowiem ozonowe "idzie pisowskie, zejdźmy bardziej na prawo, weźmy Górnego, zróbmy Frondę Bis, bo jest nisza". Czyli prymitywna zagrywka, gdzie odróżnieniem się jest... upolitycznienie medialne, stanięcie po jednej stronie barykady. Tak ukochane przez prezesa Jarosława. Wracając do Przekroju - od jakiegoś pół roku jest relatywnie równy. Coraz rzadziej zdarzają się słabe numery. Kiedyś była to choroba tego pisma. Wyzdrowieli. Kupuję co tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaruga Re: Przekrój IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 19:06 niestety sie nie zgadzam. przekroj od kiedy podjal decyzje o staniu sie pismem dla mezczyzn konsekwentnie dziadzieje. debilizm i zajawkowosc niektorych tekstow jest porazajaca. najwieksza glupota ostatniego miesiaca: 70-stronicowy numer, w ktorym byla 1 reklama komercyjna (reszta to bartery), a w nim w dziale "obyczaje" tekst o tym, jak od sluchania muzyki mozna stracic sluch. swietnie, to faktycznie materialy dla ciekawego swiata czytelnika. przeciez to sie staje VIVA dla facetow - nie widzisz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Dlaczego wydaje? 08.03.06, 00:45 bo gdyby wydawał pismo bliższe PO - byłaby to kompilacja wielkiej czwórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasy Re: Dlaczego wydaje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:12 Najśmieszniejsze jest zakompleksione "Wprost" publikujące wybrane dane, że jest "najbadziej opiniotwórczym" albo "najbardziej cytowanym" tygodnikiem... ha,ha . Cytować to można Miłosza ale w mediach liczy się sprzedaż... Może wprowadzą nową statystykę: najczęściej czytany tygodnik polski na Grenlandii (szt.1) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurop Re: "Polityka" liderem wśród tygodników IP: *.fortes.com.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:07 dlaczego nie ma NIE Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 09:30 Gość portalu: krasy napisał(a): > Najśmieszniejsze jest zakompleksione "Wprost" publikujące wybrane dane, że > jest "najbadziej opiniotwórczym" albo "najbardziej cytowanym" tygodnikiem... > ha,ha . Cytować to można Miłosza ale w mediach liczy się sprzedaż... > Może wprowadzą nową statystykę: najczęściej czytany tygodnik polski na > Grenlandii (szt.1) :-) ***************************************** W ogóle należy się zastanowić, czy fakt cytowania przez inne media, a rzeczywiście "Wprost" był najczęściej cytowanym tygodnikiem w zeszłym roku, co mnie niezwykle dziwi, prowadzi to do wniosku, że jest najbardziej opiniotwórczym tygodnikiem. Nie należy tez przesadzać w drugą stronę, bo we "Wprost" można wciąż przeczytać dobre teksty, ale pogorszyła się u nich jakość, od strony treści jak i papieru. A "Polityka" pod względem edytorskim trzyma wysoki poziom, choć polityczne poglądy np. Paradowskiej i Żakowskiego budzą mój sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 09:46 preslaw napisał: > Gość portalu: krasy napisał(a): > A "Polityka" pod względem edytorskim > trzyma wysoki poziom, choć polityczne poglądy np. Paradowskiej i Żakowskiego > budzą mój sprzeciw. Gdyby nie budzily "Twego sprzeciwu" to uznalbys poziom edytorski za jeszcze wyzszy. - Moze wiec po prostu wystarczyloby, gdybys sie nie zgadzal z pogladami p.p. Paradowskiej i Zakowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: "Polityka" liderem wśród tygodników IP: *.autocom.pl 08.03.06, 10:22 >Dziwne że Janusz Palikot wydaje Ozon, to pismo bardziej mi się kojarzy z PiS >zachaczającym lekko o LPR. Może zaczniesz je czytać niż tylko kojarzyć. Tak to właśnie jest jak się opinie opiera na podstawie kojarzenia. Może ludzie zaczną czytać niż tylko opierać się na plotkach niedomówieniach i opiniach innych. Odpowiedz Link Zgłoś
art0812 Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 10:56 Gratulacje, zawsze wyróżniała się pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: "Polityka" liderem wśród tygodników 08.03.06, 12:55 wedlug mojej opini tygodnik wprost porusza wiecej konkretnych tematow.problem z tygodnikami jest ten ze sytuacje na swiecie czy w polsce zmieniaja sie z godziny na godzine.wydawnictwa tygodnikow zostaja w tyle za:tv,radioczy gazet wydawanych codziennie.nie widze przyszlisci dla tygodnikow zajmujacych sie polityka swiata czy kraju.natomiast tematy o technologi, inwestycyjach,beda mialy szanse .oczywiscie arykoly musza byc pisane przez ludzic znajacych sie na tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diam7 Polityka i Forum to kultowe gazety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.06, 16:30 Na deser Kapuściński i Ungier. THE BEAST ! Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Polityka i Forum to kultowe gazety 08.03.06, 19:54 Gratuluję "Polityce". Ciekawe artykuły, dające do myślenia, rozbudowany dział kulturalny (co dla mnie bardzo wazne), ładna grafika, interesujace okładki..No i świetni dziennikarze przede wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś