Dodaj do ulubionych

Lala.com, czyli jak wymieniać się płytami CD

IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.04.06, 21:55
Doskonały pomysł - na nasze nieszczęście pozyskanie jakichkolwiek środków na
choćby średnio ryzykowne inwestycje w Polsce graniczy z cudem. Pozostaje więc
obserwować poczynania innych. Dobre i to :)

Warto być NaFazie
Obserwuj wątek
    • Gość: Aniela Re: Lala.com, czyli jak wymieniać się płytami CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:29
      Moze u nas tez pojawi sie taka mozliwosc wymiany.Kiedys...Brawa za swietny
      pomysl!
      • navaira Re: Lala.com, czyli jak wymieniać się płytami CD 03.04.06, 08:55
        "Naiwność (lub hipokryzja) tego apelu jest oczywista." Czy ja wiem? Akurat mam
        trochę płyt, których mi już nie trzeba i naprawdę nie widzę powodu, żeby je
        sobie ripować, skoro ich nie słucham...
    • Gość: Terefere... Re: Lala.com, czyli jak wymieniać się płytami CD IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 23:16
      Ten pomysł jest takim szukaniem sposobu na legalny obrót. Po co angażować
      pocztę i materializować obrót CD skoro można to zrobić technologią? Tylko po to
      żeby ominąć zakaz kopiowania. 1000 razy prościej byłoby się wymieniać na
      skrzynki mailowe i pewnie z takiej opcji będą korzystać sami użytkownicy
      systemu, pozostawiając wymianę CD takim wirtualnym listkiem figowym.
      • Gość: mario.bros epoka pary IP: *.devs.futuro.pl 02.04.06, 23:46
        Wymiana przez pocztę - dobre sobie. To jak powrót do maszyn napedznaych na parę.
        Ale na szczęście technologii i tak nikt nie powstrzyma, nawet Hollywood. Code is
        the law.
        Wnioski są dwa: 1. pazerność Hollywood generuje debilne pomysły. 2. utopiono
        właśnie kilka milionów dolców na jeden z nich.

• mistrzkungfu Re: epoka pary 03.04.06, 02:21
          Sądzisz, ze lepiej kraść i ze nikt tego nie powstrzyma. Mysle ze sie mylisz,
          moze w Polsce tak jest, a zreszta... to kwestia mentalnosci
          • Gość: Uborka Re: epoka pary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:10
            od razu kraść.
            Chodzi o wygode, ta propozycja jest strasznie niewygodna i przestarzała. pomysł
            moim zdaniem beznadziejny i wątpie by się przyjął. Co prawda może się znajdzie
            jakieś wąskie grono jego entuzjastów ale nie wróżę temu masowej popularności.
            Muzykę trzeba w sposób wygodny dla użytkownika dystrybuować , vide skukses
            iTunes to jest dobre wykonanie dobregopomysłu.
            kto będzie czekał tygodniami na płytę?
            • Gość: listonosz Re: epoka pary IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 03.04.06, 09:30
              tygodniami? nie wiesz jak działa poczta w stanach...
            • tymon99 sukces iTunes?? 03.04.06, 10:53
              jestem w Łodzi, mam kartę kredytową, szybkie łącze internetowe, komputer (apple,
              nie pc), ipoda i mogę sobie to wszystko w d[..] wsadzić - itunes nie sprzeda mi
              ani jednej piosenki..
        • Gość: Cosmic Re: epoka pary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:31
          sam jestes bez pary. nie kumasz ze chodzi o biznes a nie o propagowanie
          najnowszych technologii
    • bpw Re: Lala.com, czyli jak wymieniać się płytami CD 03.04.06, 01:07
      Pozyskanie środków w Polsce na średnio ryzykowne inwestycje - da się zrobić :-).
      Jak masz dobry pomysł, daj znać.
    • Gość: nie-nie-nie Mysle, ze to totalnie nie wypali IP: *.cinci.res.rr.com 03.04.06, 06:11
      Bo cena 1.5$ za plyte jest wysoka (w porownaniu do 0$). Zalozmy, ze w systemie
      jest 10 osob, kazda posiada 1 plyte i wszystkie sie wymienia plytami.
      Oczywiscie wszystcy kopiuja sobie wczesniej posiadane plyty, wiec po N
      wymianach kazdy ma wszystkie plyty, tracac kilkanascie $. Czy nie prosciej
      wymienic sie z innymi przesylajac im mp3 na skrzynke pocztowa? Koszt 0$ i
      wszystko zajmie kilka minut.
    • Gość: dsa Zastanawiam się po co im takie fundusze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 07:55
      Przecież taki serwis można otworzyć praktycznie nie inwestując, żadnych pieniędzy..
      • Gość: dsa Już wiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:05
        Na procesy sądowe! ;-)
    • Gość: mały miś Nihil Novi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:03
      Wspaniale, wspaniale... tyle, że w Polsce znam już od paru lat takie dwa
      servisy w jednym z nich aktywnie uczestnicząc... i to na zdecydowanie lepszych
      warunkach niż proponowane w USA bowiem Total Free!!!
      No i nie zdawałem sobie sprawy, że nasze erwisy łączą w sobie tyle
      zaawansowanych technologii. Bo tą, którą zaimplementowano w rodzimych usługach
      nazwałbym po prostu "Polak potrafi"
    • Gość: ucho Nie wszyscy lubia MP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:07
      Dobry pomysl. Kiedys byly wypozyczalnie cd. Komu to przeszkadzalo ? Gdyby to
      funkcjonowalo w Polsce bylby wiekszy dostep do rarytasow i perelek muzycznych.
      Gratka dla kazdego pasjonata audio. Natomiast format mp3 jest dobry dla masowego
      odbiorcy, niestety niedopuszczalny nawet dla zwykłego posiadacza dobrego sprzetu
      HIFI. Sam mam przenosny odtwarzacz mp3, ale nie wyobrazam sobie sluchania w domu
      na stacjonarnym sprzęcie w tym formacie ( juz roznice w jakosci masteringu
      zwyklych plyt audio sa czasami nie do zaakceptowania ), a mp3 to w tym wypadku
      nieporozumienie. Ale wiekszosc nie slyszy roznicy ... ;-)
      • Gość: Gall Anonim Re: Nie wszyscy lubia MP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:00
        Wypozyczalnie poniekad jeszcze istnieja w niektorych miastach, jako filie bibliotek publicznych. O dziwo ta w Poznaniu ma niezly wybor muzyki klasycznej, no i chodza do niej fajne babeczki ;-)

Zas co do pozostalej czesci wypowiedzi, podobnie jak jego ducha - zgadzam sie w 100%! Sam mam zaciecie audiofilskie (kolumny Thiel, wzmak - lampowy Oleg Burdiak, kreciol CEC) i zapewniam, ze nawet w roznych edycjach tych samych tytulow sa kolosalne roznice (i bynajmniej nie pisze tu tylko o "remasteringu") brzmieniowe. Czasem mozna przypuszczac, ze to to nie ina edycja a cover tego samego utworu!
        • Gość: jacek Re: Mis IP: *.server.ntli.net 03.04.06, 09:23
          To chociaz podaj nazwy tych genialnych polskich stron ktore robia to samo juz
          od dawna i za darmo
          • Gość: maly mis Re: Mis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:32
            spróbuj choćby tutaj:
            fruwoc.com/jazz/
        • ab_extra Bez przesady: muzyka pop to produkt śmieciowy 03.04.06, 11:39
          który żyje góra miesiąc i tak właśnie przez większość użytkowników jest
          traktowany
    • Gość: antyamerykanin Re: Lala.com, czyli jak wymieniać się płytami CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:14
      "ugłaskać przemysł muzyczny" <<-
      • Gość: go Re: Lala.com, czyli jak wymieniać się płytami CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:21
        Może autor nie zauważył, że to wiadomość z 1 kwietnia??? Poczta w usa szybka jest bardzo, 1,5$ to
        mało, ale żeby to miało sens wart 9 mln dolarów to trudno uwierzyć... Gdyby założyć, że każda płyta z
        rynku przejdzie przez 2 komputery legalnie, to nakłady cd spadłyby o 50%. Efekt: proces w sądzie jak
        nic.
        Trudno to przyswoić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka