Dodaj do ulubionych

Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie?

IP: *.olsztyn.net.pl 06.04.06, 10:56
Jakie są wasze opinie o tym programie?
Może cos doradzimy prowadzącemu, zwłaszcza, że Pan Szymon lubi czytać to
forum:) - (pisał o tym w Press-ie).
Moim zdaniem, jak na razie, wielka klapa.
Hołownia wchodził w pół zdania, przerywał, nie dał gościom dokończyć .
Używał za potocznego języka (a już to wtrącanie słówka "OK", chyba z 10 razy,
to jest kompromitacja; albo zwrotu "no właśnie"- przecież rasowy dziennikarz
powinien wystrzegać się nic nie znaczących słów (nota bene, Pospieszalski
prawie każde zdanie rozpoczyna od "no właśnie)).

Poza tym, uparcie trzymał się swojego poglądu odnośnie negatywnego stosunku
do poddawania się za pieniądze testowania leków. Zabrakło stwierdzenia, że
przecież ludzie robią to z własnej woli. Licząc się z konsekwencjami.

Zresztą Hołownia zaprzeczył sam sobie. Uważał, że nieetyczne jest testować
leki za pieniądze (porównując to poniekąd do sprzedawania organów), bo
istnieje groźba poważnych powikłań. A sam przyszedł do studia z 38-stopniową
gorączką (o czym widzów poinformowal), co przeciez tez wiązac sie moze z
powaznymi konsekwencjami dla jego zdrowia. Czyżby przyszedl do studia dla
pieniedzy?

I juz na koniec. W GW jest info, ze: "W studiu będą się ścierać zwolennicy
różnych wyborów i światopoglądów. W programie będą prezentowane wypowiedzi
ekspertów, reporterów. Również telewidzowie mogą włączyć się w dyskusję, aby
przedstawić własne stanowisko. Audycję na żywo prowadzi dziennikarz Szymon
Hołownia".

Jakoś nie było tych "różnych wyborów i światopoglądów".
Obserwuj wątek
    • Gość: kisa Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:15
      pomylka i porazka.bardzo mi sie nie podobalo.w ogole uwazam ze Holownia uzywa
      pewnych trikow na ktore niestety niektorzy daja sie nabierac.ma ogna,potoczna
      wiedze na temat spolecznestwa,stereotypowa na temat polityki,duzo mowi co nie
      znaczy ze ejst elokwentny. sam program zas uwazam na wyjatkowo banalny,zabawne
      szczegolnie to szymonowe poczccuie misji.
    • Gość: Jorg Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:25
      Znając możliwości Hołowni - bo czasem widać go w okienku - nie liczyłem na
      wiele. Pisze przyzwoicie, ale dziennikarzem elewizyjnym jest kiepskim.

Niemniej, to nie był dobry program, raczej taka sama "nawracanka" jak u
      Pospieszalskiego. Ma facet wizję nauczania narodu, jak ma myśleć, a TVP będzie
      teraz robić coraz wiecej takich programów, to i pan Szymon sie załapał.

Równie dobrze ten program mógłby sie nazywać "Ziarno dla dorosłych" :)

Następne sobie odpuszczę, szkoda czasu, bo to nie wmiana poglądów, tylko
      jednostronna agitka.
      • Gość: Jolanta Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:40
        "Ziarno dla dorosłych" -genialne!trafiasz w sedno kolego.mysle podobnie.Nie
        dajmy sie nabrac za jakie taniutkie chwyty.operuje stereotypami a masy to
        lubia.w mniemaniu dziennikarzyn oczywiscie. to co on prezentuje to takie danie
        dla cwiercinteligenta zrobione przez cwiercinteligetna.
        • pressforum Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? 06.04.06, 12:33
          Niestety, nie widziałem programu. ale widziałem zapowiedzi w wykonaniu
          prowadzącego. nie zachęcił mnie, nie przekonał. nie był naturalny, jakby czytał
          z promptera (wiadomo, że czytał, ale widz tego nie moze rozpoznac).
    • Gość: TVP Fatalna oglądalność IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 12:51
      I miał fatalną oglądalność 8 procent udziału w rynku i 2 proc bezwzglednej
    • Gość: Kasia Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:18
      och, koledzy i koleżanki zazdroszczą Szymonowi tego, czego sami nie posiadają.
      To coś to CHA-RY-ZMA, tego nie da się wyćwiczyć i nauczyć, a TO powoduje, że
      ewentualne potknięcia początkującego gospodarza pr.TV są doprawdy wybaczalne.
      Pogódźcie się z tym i wyznajcie swój grzech pychy i zazdrości.
      • sajuz33 Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? 06.04.06, 13:28
        > och, koledzy i koleżanki zazdroszczą Szymonowi tego, czego sami nie
        posiadają.
        > To coś to CHA-RY-ZMA, tego nie da się wyćwiczyć i nauczyć, a TO powoduje, że
        > ewentualne potknięcia początkującego gospodarza pr.TV są doprawdy wybaczalne.
        > Pogódźcie się z tym i wyznajcie swój grzech pychy i zazdrości.

Dlaczego krytykę od razu utożsamia się z zazdrością czy pychą. Ja np. wiem, że
        nie nadaję się do telewizji, ale o tym wiem i się nie pcham.
        Hołownia pisze nienajgorzej, ale wczoarjszy program to jest nieporozumienie. On
        się do telewizji nie nadaje, jak dla mnie, jest odpychający, niefotogeniczny.
        Udaje, że słucha, ale pytania, które zadaje nie mają związku z wypowiedzią
        swojego rozmówcy.
        • Gość: anka Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:40
          tez ustosunkuje sie do kasi.
          nie operuj dziecko stereotypem(dziecko,bo dorosly czlowiek nie wysnulby takich
          wnioskow)-nikt mu nie zazdrosci.jest przeciez kilka nazwisk ktore absolutnie
          podziwiam w yv,ale nie o tym dzis piszemy. charyzma nie ejst zadna zasluga!to
          raczej elemnet ktory pozwala raczkowac w tv,kazdy kto w niej wystepuje ja ma!
          nawet agata mlynarska czy michal milowicz. charyzma w wykonaniu dzisiejszych
          pseudoosobowosci-np wojewodzki- to jakis belkot dla polglowkow,smieszna pewnosc
          siebie.
          • Gość: Kasia Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:19
            e tam, przykłady, które wskazałaś - wskazują, że nie czujesz tego, co to jest
            charyzma, dlatego na oślep podgryzasz i szukasz słabych punktów - rozpaczliwie
            rozbrajasz przeciwnika, którego broni nie możesz zrozumieć.
            To się nie uda, nie uda, niestety... :)
      • Gość: Jorg Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:38
        Jeżeli jest prawdą, że program miał tak fatalną oglądalność, to tę "charyzmę"
        zaakceptowały chyba tylko osoby wierzące :)
        A telewizja publiczna jest dla wszystkich, droga Kasiu, chyba że nie będziemy
        płacić abonamentu.
      • Gość: olo Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:20
        H. jest d.upkiem
        • Gość: guugle Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.2a.pl 07.04.06, 06:53
          i co to za argument ???
          • Gość: T. Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 09:44
            Lis to klasa. Jedyny program publ., który mogę oglądać. A Hołowni daję jakieś 3
            m-ce i pewnie się zwinie.
    • ab_extra Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach 06.04.06, 13:49
      żeby do wszystkich telewizji starczyło. Ależ byśmy mieli obiektywną
      publicystykę :-D Nie rozśmieszajcie mnie
      • Gość: Jorg Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:59
        A nie zauważasz różnicy pomiędzy prywatną telewizją, na którą grosza nie
        płacisz, a telewizją publiczna, na którą MUSISZ płacić abonament?
        • ab_extra Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach 06.04.06, 14:38
          A nie widzisz potrzeby zaistnienia różnych poglądów?
          • Gość: Jorg Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:52
            Zauważam. Najlepiej w formule: obiektywny prowadzący i reprezentanci różnych
            opcji rozmawiają.
            Bo gdzie masz teraz w telewizji drugą stronę i programy publicystyczne o tak
            dobrej porze dla ludzi niewierzących, co? Klonuje się za to Pospieszalskiego.
            • ab_extra Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach 06.04.06, 14:56
              Nie wiem co oglądałeś, ale u Pospieszalskiego słyszałem ludzi o różnych
              poglądach. A że skonfrontowani w tym samym czasie i miejscu z innymi poglądami
              wypadali różnie? Cóż, może argumentowali słabo
              • Gość: Jorg Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 15:03
                Przyjrzyj się proporcjom u Pospieszalskiego. Poczynając od niego samego, który
                ma swoją tezę i żadne argumenty jej nie zmienią, przez udział różnych stron.
                Zwykle ta, która jest miła sercu Pospieszalskiego, jest liczniej reprezentowana
                - choć zgoda, że nie zawsze. Publiczność jest w 90 procentach wyselekcjonowana
                na "tak" dla Pospieszalskiego. I to nie wynika ze zgody z dyskutowana tezą,
                tylko ze sposobu selekcji. Trudno nazwać to obiektywizmem, prawda?
                Ostatni program, o muzyce chrześcijańskiej, tak dla przykładu. Gdzie miałeś
                medioznawców, którzy by powiedzieli, że "chrześcijaństwo" tej muzyki to jedno, a
                komercyjny rynek to drugie? Miałeś niemal samych zaangażowanych artystów, którzy
                piszczeli, jak im źle. Brakowało tylko, żeby zaczęli foprmułować postulaty o
                dofinansowaniu ich działalności przez państwo ;-D
                • ab_extra Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach 06.04.06, 16:29
                  A widziałeś gdziekolwiek lub kiedykolwiek program publicystyczny w którym ktoś
                  kogoś do czegoś przekonał? Do zmiany pogladów zwłaszcza? A na dodatek poglądów
                  autora? Na trzech kanałach publicznej telewizji raz w tygodniu pojawia się
                  program (od czasów frondy chyba po raz pierwszy) którego autor ma jakieś
                  wyraziste poglądy i to nawet jest dla ciebie za duzo?
                  • Gość: Jorg Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:37
                    Polemizujesz nie z tą tezą, jaką wygłosiłem :)
                    Po pierwsze, nie mówiłem nic na temat skuteczności przekonywania.
                    Po drugie - nie idzie o "za dużo" dla mnie, tylko o mniej wiecej równy udział
                    przedstawicieli różnych stron, czego ani Hołownia, ani przede wszystkim
                    Pospieszalski nie zapewniają.
                    Przypominam ci, że rozmawiamy o telewizji publicznej, dla wszystkich. Stąd i
                    równowaga jest w cenie. Pospieszalski czy Hołownia, kiedy ubieraja się w szaty
                    obiektywnych prowadzących, przestają się być ludźmi o swoich wyrazistych
                    poglądach, a staja się ludźmi, którym płacę ze swojego abonamentu. Ale do tego
                    cię, jak widzę, nie przekonam.
                    • ab_extra Re: Powinno się sklonować Lisa w 100 egzemlarzach 06.04.06, 17:38
                      Sądzę, że własnie TYLKO telewizja publiczna ma możliwość prezentowania
                      wyrazistych pogladów w wyrazistych programach. Stacje komercyjne raczej unikaja
                      takiego ryzyka ze względu na reklamodawców czy odnawialnośc koncesji. A mnie
                      osobiście wyrazistości właśnie najbardziej brakuje. Oczywiście nie na poziomie
                      choćby urbanowego NIE (w którąkolwiek stronę - to tylko przykład).
    • Gość: U. Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:13
      Oceniam tak sobie. Do Pośpieszalskiego mu daleko, na szczęście.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14
    • estera.new dla mnie było bardzo ok 06.04.06, 15:27
      szkoda tylko, że TVP lepiej tego nie rozreklamowała. Mogłoby np. być coś
      takiego jak w stacjach prywatnych, że się na miesiąc wcześniej bez przerwy
      trąbi o programie. A tytaj był tylko zwiastun z Szymonem.
      Ale ogólnie jestem zadowolona. Szymon ma miłą buzię i wydaje się sympatyczny,
      chyba się wybiorę do niego na widownię :) Pisze świetnie, ale w TV też dobrze
      się czuje - a jego zapał i chęci widać było w rozmowach - nie pozwalał nikomu
      się wyłączyć ani na chwilę - pytał, pytał, pytał. I o to mi chodziło. :)
      • pressforum Re: dla mnie było bardzo ok 06.04.06, 17:37
        jednym słowem fajna laska z szymona co?
        • estera.new sorry, ale możesz jaśniej? 06.04.06, 18:27
          będę wdzięczna
          • Gość: press_not_logo Re: sorry, ale możesz jaśniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:36
            jaśniej nie mogę ;)
          • Gość: marrek Re: sorry, ale możesz jaśniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:54
            w seminarium miałby niezłe "branie", a i petz szymonkiem nie pogardziłby -
            oczywiście chodzi o intelektualna dyskusje ;-)
    • Gość: kola Niewypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:47
      To była Elżbieta Jaworowicz - tylko bez tematu wiodącego i bez żadnego sensu.
      Może Hołownia powinien wcześniej wystąpić w Kawie czy Herbacie, jako gość
      oczywiście, żeby nabrać pewnego doświadczenia ekranowego? Może też powinien
      słuchać swoich rozmówców? Ale ostatecznie - czasy są takie, że nawet z
      wiejskiego Janko Muzykanta można zrobić gwiazdę telewizyjną. Gdyby tak jeszcze
      nikt nie mierzył oglądalności hahahahahahahahahahahahah
      • Gość: :P Re: Niewypał IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 15:15
        droga kasiu, szymcio mial zawsze wziecie u panienek z kolka rozancowego:)
        proponuje wam (w celu rozladowania napiecia) goracy sex podczas pielgrzymki na jasna gore. po udanym stosunku, podewagujcie jaki wspanialy byl "siarkazm" w ozonie. ostrzegam tylko, chodza sluchy o nieadekwatnym rozmiarze "meskosci" wgledem "charyzmy" szymonka, co moze prowadzic do twojego rozczarowania, i ponownej ucieczki szymona do seminarium. wszak duzury w szafie pozwalaja zapomniec o ulomnosci :)

pozdrawiam cie serdecznie szymonku:) bede zawsze przy tobie:)
        mam nadzieje, ze rozwoj wypadkow w ozonie przypadl ci do gustu tak jak mi. cdn..
        milego dnia i spij spkojnie:)
        • Gość: kika Re: Niewypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:35
          Nie porownujcie Holowni do Pospieszalskiego. Tzn. nie sadze, zeby jego wina
          bylo zaslepienie w stylu polskiego katolicyzmu, raczej jego osobowosc, ktora
          nie pozwala mu na wyglaszanie opinii nie po jego mysli.
          • Gość: kika Re: Niewypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:37
            Acha, a kolezanka ":P" to jakas stalkerka Holowni? ;) Zal jednak nawet tej
            niezbyt imponujacej meskosci, co?
          • Gość: Jorg Re: Niewypał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:49
            Możesz mieć trochę racji - ale dla widza to wychodzi na to samo.
            • kropek35 jakie czasy tacy prowadzacy i takie programy 09.04.06, 07:49
              nastały czasy PiS-owskiego bolszewizmu a wraz z nimi czasy programów o słusznej
              ideowo linii programowej. A to run dla Pospieszalskiego i Holowni. Inni ida w
              odstawke.
              • Gość: s Re: jakie czasy tacy prowadzacy i takie programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 09:38
                No i prawda.
    • Gość: Gość Re: Hołownia i "Po prostu pytam" - co sądzicie? IP: *.spray.net.pl 20.04.06, 15:09
      Moim zdaniem Szymon jest niesamowity ogladam i słucham wszystkiego Co Jego
      dotyczy.Audycje w radiu sa rewelacyjne zawsze czekam na nie z niecierpliwością
      a jako prowadzacy program w TVP jest niezastapiony
      Szymonie jestes niesamowity i nie słuchaj tych ludzi co pisza o Tobie złe
      rzeczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka