winku 12.04.06, 08:59 Teraz już nawet na szlaku górskim nie mozna sie czuć bezpiecznie i nie ma sie pewnosci, ze w razie klopotów ktoś poda pomocna dłoń. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kpix Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 09:01 8 lat temu ze schroniska w 5 Stawach ulotnily sie 4 goretexy z polarami, z ktorych jeden zestaw nalezal do mojego kumpla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pim Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.aster.pl 12.04.06, 09:20 Z przed leśniczówki w Stawach 10 lat temu wcięło plecak pełen szpeju, trzy lata temu zimą ludziom wspinajązym się na ścianie Kotła Kazalnicy ktoś wybebeszył plecaki. Kto tam nie był nie wie, że trzeba sobie jadnak zadać trudu by tam dotrzeć. W Tatrach jak w całym naszym mlekiem i mioodem płynącym kraju się kradnie. Chociaż i tu się zgadzam z Władysławem Cywińskim jest to z pewnością wina tych 5% które nie przyznają się do głębokiej wiary. Jest dla mnie nie do pomyślenia, żeby ktoś z tych 95% robił takie rzeczy. Przecież to ludzie głęboko przeżywający wydarzenia religijne i duchowe. Wrażliwi są. Tak więc te 5% po za tym łamie przepisy drogowe, oszuje ludzi, nie płaci za wykonaną pracę etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .|.|. oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.autocom.pl 12.04.06, 10:18 oj maniana, oszukała Cię Wybiórcza TVN i inne media. Wiesz ile procent Polaków chodzi do koscioła wg ostatniego liczenia? Wypadło 40% to mniej niż połowa. To teraz pomyśl że 60% kradnie i akurat to zaczyna pasować. Bo gdyby kradło 95% to kraj przestał by istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Surowy Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: 194.73.103.* 12.04.06, 10:37 Goń się! Nie chodzę do Kościoła, ale nie kradnę. Pomyśl, zanim coś takiego napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelak Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.wup.ciolka / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:01 ej, no nie wyczułeś ironii? oj surowyś, surowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalu Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.153.240.230.pentex.pl 12.04.06, 17:05 A ile bluzgów i kłamstw jest wylewanych pod adresem tych, co chodzą a nie kradną? Wyluzuj koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:41 akurat jestli chodzi o bycie tzw. " osobą religijną " i nie kradnięcie to spójrz proszę na przykład ojca dyrektora oraz ojca inwestora jak ładnie koloratka nie przeszkadza im robic szwindli. Religijnosc w tym kraju akurat nie ma nic wspólnego z tym czy sie kradnie czy nie. -------------------------------------------- www.moherfucker.com i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Religijność? Osdoba religijna niczego nie ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.06, 11:41 ... ukradnie czy kogoś pobije! Osoba chodząca do kościoła nie musi być religijna, przecież można chodzić z przyzwyczajenia lub na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Religijność? Osdoba religijna niczego nie ... IP: 217.153.60.* 12.04.06, 13:30 Poza tym :), od czego niby jest spowiedź? przecież człowiek ma wolną wolę i może kraść, później okaże skruchę, odmówi dwa razy zdrowaśmaryjke i tak w kółko, biznes się kręci, pan ksiądz zyska, pan złodziej zyska, i wszyscy szczęśliwi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuCzang <|-( Ech... IP: *.pekao.com.pl 12.04.06, 14:39 Najfajniej, jak o spowiedzi piszą osoby nie mające bladego pojęcia o sakramentach. Proponuję sprawdzić, kiedy spowiedź (a właściwie cały sakrament pojednania) jest ważna i jakie są jej warunki, a potem się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glaca Re: Ech... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:42 nie chodzi o ważnosć spowiedzi,tu chodzi o poczucie rozgrzeszenia.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dulux Re: Ech... IP: 87.205.88.* 12.04.06, 18:19 >>nie chodzi o ważnosć spowiedzi,tu chodzi o poczucie rozgrzeszenia.!!!! Poczucie rozgrzeszenia?-to mozna porozmawiac z zakonnica i mozna miec takie "poczucie" Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Religijność? Osdoba religijna niczego nie ... 12.04.06, 18:17 Polska w statystykach europejskich znajduje się w czołówce państw gdy liczyć procent mieszkańców uczestniczących w obrzędach religijnych, ale dokładnie ostatnie miejsce, gdy liczyć ludzi, którzy mieli kiedykolwiek jakieś przeżycie religijne. Tak więc jesteśmy krajem ludzi niewierzących i praktykujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.bremultibank.com.pl 12.04.06, 10:43 Gość portalu: .|.|. napisał(a): > oj maniana, oszukała Cię Wybiórcza TVN i inne media. Wiesz ile procent Polaków > chodzi do koscioła wg ostatniego liczenia? Wypadło 40% to mniej niż połowa. To > teraz pomyśl że 60% kradnie i akurat to zaczyna pasować. Bo gdyby kradło 95% to > > kraj przestał by istnieć. Oj głupiś! To tobie szkodzą "inne media". Swoją drogą: po co zaglądasz na strony kłamliwej Wyborczej ? Chcesz dać się oszukać ? W Polsce do kościoła chodzi xx% społeczności, część (pewnie jednocyfrowa) do kościoła niekatolickiego. I z tego nic nie wynika. Część "chodzących" chodzi wyłącznie z przyzwyczajenia i pewnego przymusu społecznnego, zwłaszcza na wsi. I część kradnie, zabija, podobnie jak ci co nie chodzą. Są też uczciwi, wierzący i niewierzący, katolicy i prawosławni. Są też debile - już wiesz o kim mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:41 on nie mowil o procencie chodzących do kosciola, tylko wierzacych (wliczajac w to moja ulubiona grupe - 'wierzacy nie praktykujacy'. smiechu warte) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pim Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.aster.pl 12.04.06, 11:59 cieszę się, że udało się zainicjować interesującą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect 12.04.06, 17:16 A moją ulubioną grupą jest polska specjalność - niewierzący praktykujący. I to oni stanowią większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halesia Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.unused.zigzag.pl 12.04.06, 13:09 NIE chodze do kościoła i NIE kradnę. Do której grupy procentowej należę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: 217.153.60.* 12.04.06, 13:35 jesteś aspołeczny to proste, zacznij, albo to albo to i to, albo tamto :D, będziesz pełnoprawny polakiem katolikiem patriotą złodziejem itd.. ps, ja również jestem aspołeczny, ale moja moralność i sumienie, nie pozwolą mi się przekwalifikować, czy jestem skazany na samotność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pim Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.aster.pl 12.04.06, 14:16 Czy jestem aspołeczny? chyba tak, ponieważ czuję obrzydzenie żyjąc w połeczeństwie gdzie pewne wartości są publicznie wyznawane, natomiast praktyka świadczy o czymś innym. Podam przykład - człowiek który złamał prawo ( w tym przypadku budowlane i organ wymierzył mu karę) jest przekonany o swojej calkowitej niewinności i o tym, że wszystko sprzysięgło się przeciw niemu (urzędnicy, masoni, żydzi, marksjanie etc..). Jednocześnie przesyła sms-em wiadomości o spotkaniu na al. Jana Pawła II i paleniu świeczek... Żyję sobie cicho, nikomu nie wadzę i jak powiedział Dobry Wojak Szwejk - mam to wszystko w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.04.06, 14:21 .."jest to z pewnością wina tych 5% które nie przyznają się do głębokiej wiary.." no tego jeszcze nie slyszalem ani nie czytalem!!! mam kumpla z pracy co jest w kosciele co niedziela i pierwszy po komunie sw. i co od niego slysze? "..nie jest sztuka kupic, sztuka jest ukrasc.." i co wy na to???!!!! i on nie jest jedyny, ale naturalnie ma wlasnosciowe mieszkanie i nazeka na polityke ze ma za malo w kieszeni. albo BOG albo polityka zawiodla !!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.biol.sc.edu 12.04.06, 15:21 O przepraszam! Obawiam sie, ze wiara nie ma tu nic do rzeczy. A co do tych procentow to bym nie przesadzal. Nie bede juz komentowal dalej co sadze o tych domniemanych 95 % cudownych zastepach wierzacych. To nie ma nic do rzeczy, agresja rosnie bo bieda jest w kraju i brak perspektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.sympatico.ca 12.04.06, 18:12 A czy te owe 95% to nie jest stan jaki widnieje w ksiegach koscielnych ile zostalo ochrzczonych?Ale z tego nic nie wynika przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 10:27 pewnie to świstaki albo misie kradzieży dokonały, co ? Przecież polska hołota jest wszędzie ! To my sami jesteśmy złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 12.04.06, 12:28 Niestety taka jest prawda co nie jest przynitowane czy przyspawane zostaje podprowadzone , ale jak na gorze kradnom to reszta czuje sie usprawiedliwiona jak cos ukradnie .Ale zadzi prawo i sprawiedliwosc a bandziorow coraz wiecej na ulicach to smutne do czego nieudacznicy doprowadzili ten kraj przez to mamy takom dobrom opinie na swiecie ze na samo slowo polak juz kazdy lapie sie za kieszen . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.catv.net.pl 12.04.06, 13:41 to na pewno Niemcy z MediaMarkt napadli na tą panią! Najpierw zrobili szkalującą Polaków reklamę, a teraz rabują po szlakach podszywając się pod uczciwych Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 14:14 Idz Bob'ku popracuj nad pisownia. W Gelsenkirchen tez da sie kupic slownik. I nie tlumacz przyslow bo wyglada to glupio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:46 1997 r. Kotlina Kłodzka, krajobrez popowodziowy, nie rozbój, ale morderstwo... Dwoje młodych ludzi poniosło śmierć! Podobno strzały padły na niebieskim szlaku 17, w nidzielę około 13.00 - dziwne... Byłam w pobliżu i nic nie słyszałam... Dopiero po dłuższym czasie znaleziono ciała. Dlaczego ? Po wakacjach słyszałam wywiad z jakimś leśnikiem, który twierdził, że tamtędy nikt nie chodzi... Zgroza!!! O jakim "azylu spokoju" mówi ten artykuł... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 11:24 Powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 11:44 No tak, to naprawdę tragedia... www.997.tvp.pl/Krym445.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 12:22 Góry Stołowe to _nie jest_ Kotlina Kłodzka. O rozbojach w Gorcach też mówiono, i to mniej więcej w tym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
jotwu61 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 14:22 Gory Stolowe, to nie jest Kotlina Klodzka, racja. Ale, Gory Stolowe leza w Kotlinie Klodzkiej. Mozesz mi wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm1111 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 14:31 tak, Góry Stołowe są w Kotlinie Kłodzkiej, zabójcy nigdy nie odnaleziono. Co do Gorców to przypomina mie się akcja policji w środku zimy - bardzo barwna, bo brali w niej udział tylko policjanci znający góry, z wprawą w chodzeniu po nich zimą itp. A chodziło o złapanie zabójcy - kibica, który ukrywał się w jednym z szałasów. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 15:54 Ludzie, nauczcie się geografii. Jak "góry" mogą być w "kotlinie"? Góry Stołowe są jednym z pasm otaczających Kotlinę Kłodzką. Nie _leżą_ w Kotlinie Kłodzkiej, bo to geograficzny absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcz Deska.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:41 jakies 10 lat temu z prywatnej kwatery w Zakopanem zginela nam deska snowboardowa, a razem z nia ludzie ktoryz mieszkali w sasiednim pokoju.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sypaku Re: Deska.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:23 zastanawiaja mnie takie zakochane pary, jaka one miloscia sie zywia, ze kradna deski snowboardowe, ze kradna aparaty, bija ludzi ... obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Deska.. IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:01 może byli bezrobotni, nie mieli kasy na wakacje? Wzięli sprawy w swoje ręce, Jacek Kuroń na pewno pochwaliłby, może formę nie, ale ideę tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Okazyja czyni zlodzieja!! 12.04.06, 17:21 kbor napisał: > Nie zapominajta o tym. > > HEJ!!! Jak ktoś ma złodziejskie geny to zawsze szuka okazji i to jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrc Re: Okazyja czyni zlodzieja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:34 okazja? w Szkocji zostawialiśmy plecaki pod sklepem i zapuszczali w regały po zapasy, wychodziliśmy i plecaki czekały w Danii hektary pól, prowincjonalna droga, przy niej mały straganik, warzywa opatrzone ceną i puszka z monetami (przy nas podjechał samochód po zakupy), jak okiem sięgnąć żywej duszy nie było do pilnowania, jeżeli ludzie by brali te warzywa tak poprostu, to czy straganik by stał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuCzang <|-( Mi się trafiła też nieciekawa sytuacja... IP: *.pekao.com.pl 12.04.06, 14:36 I to już 14 lat temu. Byłem wtedy ze znajomymi (trzech chłopaków i dwie dziewczyny) w Zakopanem i wybraliśmy się na szlak. Szliśmy sobie ścieżką, a ktoś za nami zaczął pogwizdywać. Po chwili wpadło na nas taranem pięciu "prawdziwych turystów" i zepchnęło nas ze ścieżki. Na naszą uwagę, że mogliby bardziej uważać i po prostu poprosić o miejsce, jeśli było im go mało, zamiast wpadać na nas, odpowiedzieli, że po to gwizdali. A tak w ogóle, to oni zaraz nam ręcznie wytłumaczą, kto tu jest silniejszy i ma rację - po czym zrzucili plecaki i zakasali rękawy. Mało wtedy do bójki nie doszło. No cóż, prymitywy zawsze się trafią. Sytuacja robi się groźna, gdy trafi się na takie z przerostem ego. No, ale na szczęście wtedy do mordobicia nie doszło... Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlaku 12.04.06, 09:07 "około 20-letnich mężczyznę i kobietę" Sarkastycznie można by rzec, że dorasta pokolenie nie pamiętające PRL-u i wychowane w nowej rzeczywistości. I że nic dziwnego, iż usiłuje te nowe zasady życiowe stosować. Natomiast zupełnie już poważnie, dziwię się, że dopiero teraz Janosikowe obyczaje odżyły na szlakach, oczekiwanie natomiast, że do tego nie dojdzie, to jeszcze jeden z mitów, jakimi myślimy na co dzień. A swoją drogą szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop to wina Kaczorów i PISu, gdyby rządził Bronek.... IP: *.chello.pl 12.04.06, 09:26 Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Ot pokolenie JP II 12.04.06, 09:51 nie znali innego Papieża. rs_gazeta_forum napisał: > "około 20-letnich mężczyznę i kobietę" > Sarkastycznie można by rzec, że dorasta pokolenie nie pamiętające PRL-u i > wychowane w nowej rzeczywistości. I że nic dziwnego, iż usiłuje te nowe zasady > życiowe stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
silvermad oto POLSKA wlasnie.. 12.04.06, 13:23 ..ale mnie to nawet wcale nie szokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.chello.pl 12.04.06, 09:23 Jaka znowu oaza spokoju - przecież w 2003 w dolinie Chochołowskiej została zamordowana studentka, czyżby pamięć była taka krótka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 212.33.72.* 12.04.06, 09:34 Nie zapomnę jak pewien turysta przepychał się 'na chama' w kolejce na Trzy Korony. Wyglądał na kwalifikowanego plecakowca, nie dresiarza który przyjechał do Szczawnicy. Niestety, Homo poloniensis ma takie zachowania już w genach. A stosunek wielu górali do 'ceprów' też niewiele ma wspólnego z chrześcijańską miłością bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptymista Zdziczenie obyczajów, które panuje w polityce, IP: *.chello.pl 12.04.06, 09:47 dociera do gór...... Odpowiedz Link Zgłoś
uklad_wcielony Pokolenie JPII czuwa. 12.04.06, 09:50 Obrabowali, a potem zeszli do wsi i oddali wszystko biednym, bo zyjemy w Polsce Solidarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Pokolenie JPII czuwa. 12.04.06, 10:52 Przecież to byli Janosik i Maryna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolec_wroc złapać ich, a potem zrzucić w przepaść .... 12.04.06, 10:15 i problem by zniknał na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:20 Za dużo Janosików sie naogladal... Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? 12.04.06, 10:46 A gdziez lezy zakopiec ? tatry ? itd ? w australii ? Jak w calej polsce kradna i rozboj goni rozboja to dlaczego unich miala by byc oaza ? Dlatego ja ze swymi dziecmi olewam wspaniale polskie gory i jezdze do czech i na slowacje , ja chce spokoju i spedzenia bezstresowych chwil... Nie!!! po to wywalalm kase na wyjazd aby nie spac spokojnie i cala noc czuwac przy oknie a noz podprowadza mi bryke z przed hotelu czy pensjonatu. A noz ukradna mi trumienke z dachu. A noz jakis zapijaczony polonus zaczepi mnie czy moja zone albo nawet moje corki. Ja PIERDZIELE JA CHCE SPOKOJU ,DOSC MAMY STRESSOW NA CODZIEN.. szkoda mi ej kobiety , ale gdzies ona sama jest winna.. Kto teraz w tych czasach chadza samptnie ?czy to w gorach czy nad stawem czy zalewem ?czy nawet nad morzem ? Dlaczego sie oklamujecie ? I jeszcze jedno jak jedze gdziekolwiek ,to jezdze tam aby nie slyszec polskiej mowy kolo siebie , wtedy mam ten luksus ze bedzie dobrze ,bezpiecznie i spokojnie... Pozdr.Acha a zwalenie wszystkiego na panstwo , kosciol, wojtyle,kler ,szkole itditd to jest takie strusiowanie ............. to jest jedno wielkie pie..nie kota za pomoca mlota...Ty jako rodzic ,jako wojek ,dziadek co ty robisz dla tego dziecka ?jak ty go chowasz ? gdzie twoje zainteresowanie gdzie przebywal tyle czasu poza domem. Pytales sie go skad ma te kurtke gdyz nie pamietasz abys mu ja kupil czy dal kase na jej kupno. Pytales sie go czy jej skad ma te adidasy ? gdyz tez nie pamietasz abys siegal do kieszeni po szmal na ich zakup. Jak czesto chodzisz do szkoly io sprawdzasz jak sie uczy i czy jeszcze jest na liscie uczniow ? Przestancie wszystko zwalac na inmnych i spojrzcie pierw w lustro na swoja facjate !!!!!!!jestes pewien ze ty nie zawiniles w niczym ? ze gdzies po drodze nie pogubiles sie ?. Kiedys rodzice nasi mieli czas na gadanie z nami generlnie na swoje dzieci .dzisiaj ? dzisiaj nawet ci rencisci i emeryci nie maja ani czas ani ochote aby gebey otworzyc a co dopiero aby powiedziec cos madrego i pouczajacego swoim dziecia czy wnuka. Teraz dziadki bardziej interesuja sie czy dzieci byly w kosciele w niedziele a nie czy zjadly obiad.. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? 12.04.06, 11:29 Bredzxisz , chłopie, a już szczególnie pisząc , ze ona jest sama sobie winna. Nie raz, nei dawa chodziłam po górach sama - wysoko po prostu nei palętała sie nigdy chołota,tylko porządni ludzie, to było coś jak etos gór. Złodzieje siedzieli w Zakopcu, bo z czego okradniesz gościa na szlaku - z map, kompasu i polaru? A teraz, jak widać każde miejsce zaczyna byc dobre. Fakt, ze Nosal jest niski usprawiedliwia tylko to , ze ścierwo w tym stylu takm poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? 12.04.06, 11:55 Rzeczywiście coraz częsciej zauważam, że z wahadło odychyliło się w drugą stronę i ci, którzy pisali końcówki "om" zamiast "ą" postepują teraz dokładnie na odwrót i sam nie wiem, co jest bardziej żenujące. A ogólnie cała pisownia bardzo "ciekawa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik7 Re: zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? IP: *.polskieradio.pl 12.04.06, 13:13 Dobrze piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdeb No a gwalt i mord na dziewczynie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:25 Chyba 2-3 lata temu, zdaje sie w Chocholowskiej? Fakt, ze to w "nizinach" bylo, ale jednak. Zakopane zawsze szumowiny przyciagalo, a ten Dworzec PKP to wymarzone miejsce dla roznych zboczencow. Tam przecez szalal slynny hakowy, co z hakiem rzeznickim kobiety ganial (teraz krakowskie Archiwum X sie tym zajmuje). Duzo chodze po gorach i widze, ze Tatry to wcale nie jest miejsce dla romantycznych gorolazow, a na pewno nie tylko. Bluzgi, piwsko i woda na szlakach to nie odosobnione przypadki, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: No a gwalt i mord na dziewczynie? 12.04.06, 11:23 Tylko że ta dziewczyna umawiała się po nocy z podejrzanymi typkami gdzieś koło Doliny Kościeliskiej. Mieszkałem na tej samej kwaterze co ona, widziałem ją chyba tego samego dnia którego zginęła. Wyglądała na naćpaną i lekko nieprzytomną. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_w_beemce No, tak, w jakiejś 12.04.06, 11:41 czesci to tez mialem na mysli, ze taki dziwaczny element kreci sie po Zakopcu - jakies napalone zuliki, dziwne laski (niekiedy naduzywające). Ze smutkiem stwierdzam, ze Zakopane to dziwne miejsce - wzglednie bezpiecznie zaczynam sie czuc dopiero jak sie koncza asfalty i zaczynają podejscia. W koncu to w Zakopcu jeden mafioso odstrzelil innego. Ale coz, samo zycie, nie mozna oczekiwac zbyt wiele. Ludzie zdziczali, z doswiadczeniami z przeszlosci (bici, molestowani, ponizani) potem sami stają sie oprawcami. Smutne, ale prawdziwe. Przeciez najciekawsze w tej sprawie to nie kim sa ci co pobili ale kim sa ich rodzice. Kim sa rodzice tego hakowego, tego co zgwalcil? Przeciez to ich nalezaloby napietnowac takze. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:27 Nic mnie nie zdziwi, odkad uslyszalem ze na Mazurach potrafia w nocy podplynac motorowka do jachtu cumujacego w lesie, obudzic zaloge, zostawic w samych majtkach na brzegu a jacht odholowac w sobie tylko znanym kierunku. Nie wiem, moze to tylko mazurska legenda, ktora sie rozrosla... oby. Ale juz samo to, ze sklonny jestem uwierzyc swiadczy o jakism wszechobecnym zdziczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Studentkapsychologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:32 Psychologie studiuje, a tak głupio sie wypowiedziała, że jeden incydent ją zmusił do zrezygnowania z wyprawy w góry. Bzdury!Chyba jak ktos spsychologie studiuje, powinien byc bardziej rozgarnięty. Takie rzeczy się zdarzały, i zdarzac bedą.W końcu góry, tatry to nie odrębny świat, nie Idylla, ani nie Eldorado tylko część świata taka sama jak każda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Studentkapsychologii IP: 81.210.48.* 12.04.06, 10:39 Tak, tak Aniu, bez mała masz rację, przestępcy potrzebni jak wilki w Bieszczadach celem podtrzymania na właściwym poziomie populacji owiec hodowlanych, ba trzeba ich (przestępców) chronić przed niesprawiedliwymi wyrokami, bo a nuż któryś ciebie spotka i znikną nikczemne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 81.210.48.* 12.04.06, 10:31 Powolutku, powolutku i stajemy się "normalnym" krajem europejskim. Do Górali, nawet ich nie łapcie (bandytów), bo pan sędzia uwzględni ciężkie dzieciństwo, to, że z dołów społecznych i małą szkodliwość czynu i da dwa tygodnie w zaieszeniu. Najlepiej po staremu, złapać cichcem, łeb ukręcić, a spokój za którymś razem wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
czak_mandzione Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:37 Z Giewontu ich zrzucić. Po jakimś czasie śliczny kopczyk będzie pełnił role stracha (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shane Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.chello.pl 12.04.06, 10:34 Chyba przyszla pora na bojkot zakopanego. Zaczela sie tam zjezdzac cholota, a poza tym gorale poczuli sie bardzo pewnie, przyjezdzalo duzo ludzi wiec uznali ze nie trzeba dbac o klienta, nic nie inwestuja, nic sie nie staraja. Zadnego szacunku dla klienta. Ich filozofia to plac i nie smiej nic wymagac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korowiowek Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.63.rev.vline.pl 12.04.06, 10:34 Kilka lat temu na turystycznym szlaku w Gorach Stolowych zastrzelono pare studentow - mordercy do dzis nie odnaleziono, swojego czasu glosna tez byla sprawa morderstwa mlodej dziewczyny w Dolinie Chocholowskiej. Czasy w ktorych jedynym zagrozeniem w gorach byla pogoda i misie juz dawno minelu :( pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Mam nadzieje, ze Gorale znajda ich pierwsi :o) 12.04.06, 10:35 Na pewno innym chetnym odechcialoby sie napadania na turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sha Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.ghnet.pl 12.04.06, 10:36 kilka lat temu wydarzyło się troche bardziej szokujące wydarzenie i tak jakby o nim zapomniano. Mianowicie w Sudetach (nie pamiętam jakie pasmo, z tego co mi się przypomina to gdzies w kotlinie kłodzkiej) zastrzelono chłopaka i dziewczyne na szlaku. Także bandytyzm już był na szlakach, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka typowe polskie zachowanie 12.04.06, 10:46 para gnojkow zobaczyla okazje i z niej skorzystala, potem wroca do domkow do mamusi i tatusia jak grzeczne dzieci, co za bandycka holota.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu A może typowo żydowskie albo typowo szwedzkie? IP: *.crowley.pl 12.04.06, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka to juz predzej rosyjskie albo jakies afrykanskie 12.04.06, 11:31 bo w Izraelu za duzo policji w miejscach przez turystow uczeszczanych, a w Polsce to normalne, zulik przeciez tez musi z czegos zyc, policja jak zwykle pochowana,przyjezdza jak juz jest 3 godz po zdarzeniu, a z holota i zulami sobie zwyczajnie reke podaja, Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska : A może typowo żydowskie albo typowo szwedzkie ?? 12.04.06, 12:47 nie rozumiem co z tym ma miec wspolnego cos typowo szwedzkiego. Pozdrowienia ze Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Re: : A może typowo żydowskie albo typowo szwedzk IP: *.crowley.pl 12.04.06, 14:06 klaryska napisała: > nie rozumiem co z tym ma miec wspolnego cos typowo szwedzkiego. > Pozdrowienia ze Szwecji. A ja nie rozumiem co z tym ma mieć wspólnego coś typowo polskiego. Pozdrowienia z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka1 Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:47 W porównaniu do Skandynawi jesteśmy ludem goniącym za mamutem (nie obrażając mamuta). Zawsze byłem za mieszkaniem w PL ale z wiekiem mi to się zmienia jak widzę tą zawiść, bezmyuślność i agresję dużej częsci rodaków. A to jeden ukardnie coś, nawet dla sportu aby się "wykazać". A to zabiją starsza Panią za 100 pln, a to pajac sąsiad będzie narzekał, że mu Ubezpieczalnia nie oddała wszystkiego po szkodzie chcociaż podpisał polisę bez jej przeczytania czyli w ogóle nie wiedział jakie ma prawa. Słowem ogromna część rodaków prezentuje poziom zsyłki do kopalni uranu. Wszysyc wokół nich są winni za ich krzywdy tylko nie oni sami. A ponieważ tak jest to należy dokopać komuś obok. ....15 lat temu jadać przez Rumunię byłem zaszokowany złodziejstwem jakie tam było (pomijając ogromną biedę). Teraz niestety niczym się nie różnimy od tamtych ludzi :-( majorka1 Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 majorka nie piotol glupot i nie obrazaj 12.04.06, 10:59 rumunii jako kraju.. Ja ci zycze abys mieszkala w tak bezpiecznym kraju jakim jest rumunia..... Abys jezdzila po takich dobrych drogach jakie tam sa. Czesto jezdze przez rumunie i wiem wiecej od ciebie co i jak tam jest. Teraz wracajac do tych dzieci cyganskich co lataja za obcymi samochodami z wyciagnieta reka o tym bedziemy dyskutowac ? Dlaczego tak nisko nisko chcesz sprowadzic dyskusje ? W polsce dzieci bialasow patriotow katolikow polakow mdleja w smietnikach w poszukiwaniu jedzenia.. Tak chcesz rozmawiac ? Taki sposob dyskusji znasz ? Temat na dzien dzisiajeszy jest coraz wiekszy bandytyzm w polsce , dotarl juz dawno do goroli tylko ze oni spali z reka w nocniku i natym zostali przylapani.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.chello.pl 12.04.06, 11:23 na szlaku z Karłowa pod Szczelińcem w Górach Stołowych ( niedaleko Karłowa) do Dusznik-Zdroju zamordowano parę studentów Politechniki Wrocławskiej w sierpniu 98 lub 99 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Pokolenia JP2 w akcji! IP: 158.75.130.* 12.04.06, 10:43 Taki katolicki kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutasek Re: pokolenia 50%- IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.06, 10:52 W tym kraju patrzac na wyborcow mozna jak w temacie. Skad masz pewnosc, ze to z tej wlasnie polowki? A moze wlasnie z twojej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: pokolenia 50%- IP: 158.75.130.* 12.04.06, 11:10 Przecież wszyscy Polacy to katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: pokolenia 50%- IP: *.polskieradio.pl 12.04.06, 14:05 A ty jesteś katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKA Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:46 Niestety, ale w Zakopanym i w samych Tatrach co raz więcej ludzi, któzy z turystyką nie mają nic wspólnego. Regularnie latem przy Świnicy spotykam ludzi w Adidasach, bez odpowiedniego ekwipunku. Niektórzy, jak się im mówi "cześć" to nie za bardzo wiedzą o co chodzi. Większość "turystów" w Zakopcu, zaczęła traktować wyjście w wysokie partie gór jako kolejną atrakcję turystyczną, coś jak wesołe miasteczko. Niestety podnie dzieję się już w innych polskich górach, np w Bieszczadach, gdzie Ustrzyki, Wetlina i Cisna zaczynają przypominać Zakopane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berg Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:36 no bez przesady ,też czasami wchodzę w adidasach ,zresztą duzo ludzi wybierając się na Kasprowy idzie z malymi dziećmi( lagodne w miare podejście ) i co oni też traktuja góry jak lunapark ,wesołe miasteczko bo nie wchodzą w traperach,z blaszanym rondelkiem i karimata?a na pozdrowienie zawsze odpowiadam ,jak ktoś dopiero zaczyna swoja przygode z górami nie zna pewnych utartych zwyczajów , faktycznie na początku może go dziwic takie "cześć". Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Panie Ludwiku Dornie... 12.04.06, 10:47 Przypomnę Panu pewną notkę prasową z dnia 23 stycznia tego roku: "Niebieskie patrole na stokach. Policjanci na nartach zadbają o bezpieczeństwo narciarzy na stokach. Ludwik Dorn zrealizował swe ubiegłotygodniowe obietnice i patrol w niebieskich kurtach pojawił się już w Szczyrku pod stokiem o symbolicznej nazwie Golgota." Ja wiem, że w Pana pomyśle nie ma mowy o szlakach turystycznych, ale czy nie świadczy to czasami o Pana ograniczonej wyobraźni...? A może Pana ówczesny pomysł to jedynie "gra na media"...? Powiedz Pan coś w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm1111 Re: Panie Ludwiku Dornie... 12.04.06, 14:38 awersja napisał: > Przypomnę Panu pewną notkę prasową z dnia 23 stycznia tego roku: > > "Niebieskie patrole na stokach. > Policjanci na nartach zadbają o bezpieczeństwo narciarzy na stokach. Ludwik > Dorn zrealizował swe ubiegłotygodniowe obietnice i patrol w niebieskich kurtach > > pojawił się już w Szczyrku pod stokiem o symbolicznej nazwie Golgota." > > Ja wiem, że w Pana pomyśle nie ma mowy o szlakach turystycznych, ale czy nie > świadczy to czasami o Pana ograniczonej wyobraźni...? A może Pana ówczesny > pomysł to jedynie "gra na media"...? Powiedz Pan coś w tym temacie... > a ty sobie wyobrażasz, że na każdym szlaku będzie stał policjant? Stoki to co innego - jest ich kilkanaście, szlaków w takich Tatrach kilkaset km, a w dodatku o tej porzez roku są puste - więc o taki rozbój jest bardzo łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfx Janosiki IP: 217.11.133.* 12.04.06, 11:07 Co chcecie - tyle się mówi o poszanowaniu dla tradycji, to dlaczego nie mieli wrócić do legendarnego Janosika, prototypu Leppera i innych bandytów? Historia nauczycielką życia ;) Dla takich tradycjonalistów pobić, czy zabić to jest obojętne, byle zabrać portfel, telefon i ściągnąć złoty krzyżyk. To, że napadli na samotną kobietę to też nic dziwnego. Bo czy mieli się bić z facetami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Janosiki IP: *.botany.gu.se 12.04.06, 11:12 No racja- zabrali bogatej na rzecz bardziej poczebujacych...toz powinni jeszcze dotacje na propagowanie miejscowej tradycji otrzymac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Nie rozumiem zaskoczenia... IP: *.botany.gu.se 12.04.06, 11:09 "Taka Rzeczpospolita jakie jej mlodziezy chowanie" - wystarczy zajrzec do dowolnej szkoly,a przeciez gory nie sa w zaden sposob wydzielone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcent Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.warszawa.supermedia.pl 12.04.06, 11:09 Ziobro do dziela ! Odpowiedz Link Zgłoś
halaputek Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 11:12 Pokolenie JP2 jest pelne milosierdzia. To musi być jakaś prowokacja bo rok temu doszło do Wielkiego Pojednania. Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 11:15 smiesza mnie ludzie jak ta studentka z artykulu, ktora boi jechac sie w góry, to typowy przykład myslenia baby z magla -- punkt skupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator To standard IV RP - przestępca v-ce premierem IP: *.plusgsm.pl 12.04.06, 11:19 - i czego lepszego się spodziewać. Tak zwane "Prawo i sprawiedliwość" z premierem Samo Dobro, prymuskiem w Ministerstwie Sprawiedliwości i koalicjantami od blokad dróg i przemocy cierpliwie rozkładają wszystkie normalne dotąd pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:19 scierwa jakies to zrobily. po zlapaniu opublikowac ich twarze i zakazac wstepu w gory. nad morze tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator A co z premierem Andrzejkiem IP: *.plusgsm.pl 12.04.06, 11:21 który ma prawomocny wyrok? To układ? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 11:21 Skurczysyny! Bo nikt nie widzi , pusto, odludnie. Mam nadzieję, z e kiedyś Tatry Wam pokazą na wyższych szlakach, ze od innych ludzi zalezy nei raz zycie. Banda gnoi. Odpowiedz Link Zgłoś