Dodaj do ulubionych

Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlaku

12.04.06, 08:59
Teraz już nawet na szlaku górskim nie mozna sie czuć bezpiecznie i nie ma sie pewnosci, ze w razie klopotów ktoś poda pomocna dłoń. Przykre.
Obserwuj wątek
    • kpix Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 09:01
      8 lat temu ze schroniska w 5 Stawach ulotnily sie 4 goretexy
      z polarami, z ktorych jeden zestaw nalezal do mojego kumpla...
      • Gość: Pim Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.aster.pl 12.04.06, 09:20
        Z przed leśniczówki w Stawach 10 lat temu wcięło plecak pełen szpeju,
        trzy lata temu zimą ludziom wspinajązym się na ścianie Kotła Kazalnicy ktoś
        wybebeszył plecaki. Kto tam nie był nie wie, że trzeba sobie jadnak zadać trudu
        by tam dotrzeć. W Tatrach jak w całym naszym mlekiem i mioodem płynącym kraju
        się kradnie. Chociaż i tu się zgadzam z Władysławem Cywińskim jest to z
        pewnością wina tych 5% które nie przyznają się do głębokiej wiary. Jest dla mnie
        nie do pomyślenia, żeby ktoś z tych 95% robił takie rzeczy. Przecież to ludzie
        głęboko przeżywający wydarzenia religijne i duchowe. Wrażliwi są. Tak więc te 5%
        po za tym łamie przepisy drogowe, oszuje ludzi, nie płaci za wykonaną pracę
        etc...
        • Gość: .|.|. oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.autocom.pl 12.04.06, 10:18
          oj maniana, oszukała Cię Wybiórcza TVN i inne media. Wiesz ile procent Polaków
          chodzi do koscioła wg ostatniego liczenia? Wypadło 40% to mniej niż połowa. To
          teraz pomyśl że 60% kradnie i akurat to zaczyna pasować. Bo gdyby kradło 95% to
          kraj przestał by istnieć.
          • Gość: Surowy Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: 194.73.103.* 12.04.06, 10:37
            Goń się!
            Nie chodzę do Kościoła, ale nie kradnę.
            Pomyśl, zanim coś takiego napiszesz.
            • Gość: szelak Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.wup.ciolka / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:01
              ej, no nie wyczułeś ironii?
              oj surowyś, surowy
              • plmlp Zszokowani górale biorą po pół litra na uspokojeni 12.04.06, 15:25
            • Gość: portalu Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.153.240.230.pentex.pl 12.04.06, 17:05
              A ile bluzgów i kłamstw jest wylewanych pod adresem tych, co chodzą a nie
              kradną? Wyluzuj koleś.
          • Gość: tata Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:41
            akurat jestli chodzi o bycie tzw. " osobą religijną " i nie kradnięcie to spójrz
            proszę na przykład ojca dyrektora oraz ojca inwestora jak ładnie koloratka nie
            przeszkadza im robic szwindli.

Religijnosc w tym kraju akurat nie ma nic wspólnego z tym czy sie kradnie czy nie.

--------------------------------------------
            www.moherfucker.com i tyle
            • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Religijność? Osdoba religijna niczego nie ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.06, 11:41
              ... ukradnie czy kogoś pobije! Osoba chodząca do kościoła nie musi być
              religijna, przecież można chodzić z przyzwyczajenia lub na pokaz.
              • Gość: 4g63 Re: Religijność? Osdoba religijna niczego nie ... IP: 217.153.60.* 12.04.06, 13:30
                Poza tym :), od czego niby jest spowiedź? przecież człowiek ma wolną wolę i może
                kraść, później okaże skruchę, odmówi dwa razy zdrowaśmaryjke i tak w kółko,
                biznes się kręci, pan ksiądz zyska, pan złodziej zyska, i wszyscy szczęśliwi ...
                • Gość: FuCzang <|-( Ech... IP: *.pekao.com.pl 12.04.06, 14:39
                  Najfajniej, jak o spowiedzi piszą osoby nie mające bladego pojęcia o
                  sakramentach. Proponuję sprawdzić, kiedy spowiedź (a właściwie cały sakrament
                  pojednania) jest ważna i jakie są jej warunki, a potem się wypowiadać.
                  • Gość: glaca Re: Ech... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:42
                    nie chodzi o ważnosć spowiedzi,tu chodzi o poczucie rozgrzeszenia.!!!!
                    • Gość: dulux Re: Ech... IP: 87.205.88.* 12.04.06, 18:19
                      >>nie chodzi o ważnosć spowiedzi,tu chodzi o poczucie rozgrzeszenia.!!!!

Poczucie rozgrzeszenia?-to mozna porozmawiac z zakonnica i mozna miec takie
                      "poczucie"
                • lucusia3 Re: Religijność? Osdoba religijna niczego nie ... 12.04.06, 18:17
                  Polska w statystykach europejskich znajduje się w czołówce państw gdy liczyć
                  procent mieszkańców uczestniczących w obrzędach religijnych, ale dokładnie
                  ostatnie miejsce, gdy liczyć ludzi, którzy mieli kiedykolwiek jakieś przeżycie
                  religijne. Tak więc jesteśmy krajem ludzi niewierzących i praktykujących.
          • Gość: ? Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.bremultibank.com.pl 12.04.06, 10:43
            Gość portalu: .|.|. napisał(a):

> oj maniana, oszukała Cię Wybiórcza TVN i inne media. Wiesz ile procent Polaków
            > chodzi do koscioła wg ostatniego liczenia? Wypadło 40% to mniej niż połowa. To
            > teraz pomyśl że 60% kradnie i akurat to zaczyna pasować. Bo gdyby kradło 95% to
            >
            > kraj przestał by istnieć.

Oj głupiś!
            To tobie szkodzą "inne media". Swoją drogą: po co zaglądasz na strony kłamliwej
            Wyborczej ? Chcesz dać się oszukać ?
            W Polsce do kościoła chodzi xx% społeczności, część (pewnie jednocyfrowa) do
            kościoła niekatolickiego. I z tego nic nie wynika. Część "chodzących" chodzi
            wyłącznie z przyzwyczajenia i pewnego przymusu społecznnego, zwłaszcza na wsi.
            I część kradnie, zabija, podobnie jak ci co nie chodzą.
            Są też uczciwi, wierzący i niewierzący, katolicy i prawosławni.
            Są też debile - już wiesz o kim mówię...
          • Gość: kal Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:41
            on nie mowil o procencie chodzących do kosciola, tylko wierzacych (wliczajac w
            to moja ulubiona grupe - 'wierzacy nie praktykujacy'. smiechu warte)
            • Gość: Pim Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.aster.pl 12.04.06, 11:59
              cieszę się, że udało się zainicjować interesującą dyskusję.
            • ar.co Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect 12.04.06, 17:16
              A moją ulubioną grupą jest polska specjalność - niewierzący praktykujący. I to
              oni stanowią większość.
          • Gość: halesia Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.unused.zigzag.pl 12.04.06, 13:09
            NIE chodze do kościoła i NIE kradnę. Do której grupy procentowej należę?
            • Gość: 4g63 Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: 217.153.60.* 12.04.06, 13:35
              jesteś aspołeczny to proste, zacznij, albo to albo to i to, albo tamto :D,
              będziesz pełnoprawny polakiem katolikiem patriotą złodziejem itd..

ps, ja również jestem aspołeczny, ale moja moralność i sumienie, nie pozwolą mi
              się przekwalifikować, czy jestem skazany na samotność?
              • Gość: Pim Re: oj maniana, oszukała Cię GW i TVN ect IP: *.aster.pl 12.04.06, 14:16
                Czy jestem aspołeczny?
                chyba tak, ponieważ czuję obrzydzenie żyjąc w połeczeństwie gdzie pewne wartości
                są publicznie wyznawane, natomiast praktyka świadczy o czymś innym.
                Podam przykład - człowiek który złamał prawo ( w tym przypadku budowlane i organ
                wymierzył mu karę) jest przekonany o swojej calkowitej niewinności i o tym, że
                wszystko sprzysięgło się przeciw niemu (urzędnicy, masoni, żydzi, marksjanie
                etc..). Jednocześnie przesyła sms-em wiadomości o spotkaniu na al. Jana Pawła II
                i paleniu świeczek...
                Żyję sobie cicho, nikomu nie wadzę i jak powiedział Dobry Wojak Szwejk - mam to
                wszystko w głębokim poważaniu.
        • Gość: andrzej Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.04.06, 14:21
          .."jest to z
          pewnością wina tych 5% które nie przyznają się do głębokiej wiary.." no tego
          jeszcze nie slyszalem ani nie czytalem!!! mam kumpla z pracy co jest w kosciele
          co niedziela i pierwszy po komunie sw. i co od niego slysze? "..nie jest
          sztuka kupic, sztuka jest ukrasc.." i co wy na to???!!!! i on nie jest jedyny,
          ale naturalnie ma wlasnosciowe mieszkanie i nazeka na polityke ze ma za malo w
          kieszeni. albo BOG albo polityka zawiodla !!!!!!!!!!!1
        • Gość: Robert Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.biol.sc.edu 12.04.06, 15:21
          O przepraszam!
          Obawiam sie, ze wiara nie ma tu nic do rzeczy.
          A co do tych procentow to bym nie przesadzal. Nie bede juz komentowal dalej co
          sadze o tych domniemanych 95 % cudownych zastepach wierzacych.
          To nie ma nic do rzeczy, agresja rosnie bo bieda jest w kraju i brak perspektyw.
          • Gość: kate Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.sympatico.ca 12.04.06, 18:12
            A czy te owe 95% to nie jest stan jaki widnieje w ksiegach koscielnych ile
            zostalo ochrzczonych?Ale z tego nic nie wynika przeciez.
      • jerzy.kosecki Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 10:27
        pewnie to świstaki albo misie kradzieży dokonały, co ? Przecież polska hołota
        jest wszędzie ! To my sami jesteśmy złodziejami.
        • Gość: Bob Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 12.04.06, 12:28
          Niestety taka jest prawda co nie jest przynitowane czy przyspawane
          zostaje podprowadzone , ale jak na gorze kradnom to reszta czuje sie
          usprawiedliwiona jak cos ukradnie .Ale zadzi prawo i sprawiedliwosc a
          bandziorow coraz wiecej na ulicach to smutne do czego nieudacznicy
          doprowadzili ten kraj przez to mamy takom dobrom opinie na swiecie ze na samo
          slowo polak juz kazdy lapie sie za kieszen .
          • Gość: max Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.catv.net.pl 12.04.06, 13:41
            to na pewno Niemcy z MediaMarkt napadli na tą panią!
            Najpierw zrobili szkalującą Polaków reklamę, a teraz rabują po szlakach
            podszywając się pod uczciwych Polaków!
          • jotwu61 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 14:14
            Idz Bob'ku popracuj nad pisownia. W Gelsenkirchen tez da sie kupic slownik. I
            nie tlumacz przyslow bo wyglada to glupio.
      • Gość: turystka Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:46
        1997 r. Kotlina Kłodzka, krajobrez popowodziowy, nie rozbój, ale morderstwo...
        Dwoje młodych ludzi poniosło śmierć! Podobno strzały padły na niebieskim szlaku
        17, w nidzielę około 13.00 - dziwne... Byłam w pobliżu i nic nie słyszałam...
        Dopiero po dłuższym czasie znaleziono ciała. Dlaczego ? Po wakacjach słyszałam
        wywiad z jakimś leśnikiem, który twierdził, że tamtędy nikt nie chodzi...
        Zgroza!!! O jakim "azylu spokoju" mówi ten artykuł...
        • totalna_apokalipsa Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 11:24
          Powaznie?
          • totalna_apokalipsa Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 11:44
            No tak, to naprawdę tragedia...
            www.997.tvp.pl/Krym445.htm
        • ph29 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 12:22
          Góry Stołowe to _nie jest_ Kotlina Kłodzka.

O rozbojach w Gorcach też mówiono, i to mniej więcej w tym okresie.
          • jotwu61 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 14:22
            Gory Stolowe, to nie jest Kotlina Klodzka, racja. Ale, Gory Stolowe leza w
            Kotlinie Klodzkiej. Mozesz mi wierzyc.
            • mmmmmm1111 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 14:31
              tak, Góry Stołowe są w Kotlinie Kłodzkiej, zabójcy nigdy nie odnaleziono.
              Co do Gorców to przypomina mie się akcja policji w środku zimy - bardzo barwna,
              bo brali w niej udział tylko policjanci znający góry, z wprawą w chodzeniu po
              nich zimą itp.
              A chodziło o złapanie zabójcy - kibica, który ukrywał się w jednym z szałasów.
              • ph29 Re: Pobicie pobiciem, ale kradzieze byly. 12.04.06, 15:54
                Ludzie, nauczcie się geografii. Jak "góry" mogą być w "kotlinie"? Góry Stołowe
                są jednym z pasm otaczających Kotlinę Kłodzką. Nie _leżą_ w Kotlinie Kłodzkiej,
                bo to geograficzny absurd.
      • Gość: Marcz Deska.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:41
        jakies 10 lat temu z prywatnej kwatery w Zakopanem zginela nam deska
        snowboardowa, a razem z nia ludzie ktoryz mieszkali w sasiednim pokoju..
        • Gość: sypaku Re: Deska.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:23
          zastanawiaja mnie takie zakochane pary, jaka one miloscia sie zywia, ze kradna
          deski snowboardowe, ze kradna aparaty, bija ludzi ... obrzydliwe
          • Gość: m Re: Deska.. IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:01
            może byli bezrobotni, nie mieli kasy na wakacje?
            Wzięli sprawy w swoje ręce, Jacek Kuroń na pewno pochwaliłby, może formę nie,
            ale ideę tak.

• kbor Okazyja czyni zlodzieja!! 12.04.06, 16:29
            Nie zapominajta o tym.

HEJ!!!
            • sowa_46 Re: Okazyja czyni zlodzieja!! 12.04.06, 17:21
              kbor napisał:

> Nie zapominajta o tym.
              >
              > HEJ!!!

Jak ktoś ma złodziejskie geny to zawsze szuka okazji i to jest smutne.
            • Gość: mrc Re: Okazyja czyni zlodzieja!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:34
              okazja? w Szkocji zostawialiśmy plecaki pod sklepem i zapuszczali w regały po zapasy, wychodziliśmy i plecaki czekały
              w Danii hektary pól, prowincjonalna droga, przy niej mały straganik, warzywa opatrzone ceną i puszka z monetami (przy nas podjechał samochód po zakupy), jak okiem sięgnąć żywej duszy nie było do pilnowania, jeżeli ludzie by brali te warzywa tak poprostu, to czy straganik by stał?
      • Gość: FuCzang <|-( Mi się trafiła też nieciekawa sytuacja... IP: *.pekao.com.pl 12.04.06, 14:36
        I to już 14 lat temu. Byłem wtedy ze znajomymi (trzech chłopaków i dwie
        dziewczyny) w Zakopanem i wybraliśmy się na szlak. Szliśmy sobie ścieżką, a
        ktoś za nami zaczął pogwizdywać. Po chwili wpadło na nas taranem
        pięciu "prawdziwych turystów" i zepchnęło nas ze ścieżki. Na naszą uwagę, że
        mogliby bardziej uważać i po prostu poprosić o miejsce, jeśli było im go mało,
        zamiast wpadać na nas, odpowiedzieli, że po to gwizdali. A tak w ogóle, to oni
        zaraz nam ręcznie wytłumaczą, kto tu jest silniejszy i ma rację - po czym
        zrzucili plecaki i zakasali rękawy. Mało wtedy do bójki nie doszło. No cóż,
        prymitywy zawsze się trafią. Sytuacja robi się groźna, gdy trafi się na takie z
        przerostem ego. No, ale na szczęście wtedy do mordobicia nie doszło...
    • rs_gazeta_forum Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlaku 12.04.06, 09:07
      "około 20-letnich mężczyznę i kobietę"
      Sarkastycznie można by rzec, że dorasta pokolenie nie pamiętające PRL-u i
      wychowane w nowej rzeczywistości. I że nic dziwnego, iż usiłuje te nowe zasady
      życiowe stosować.
      Natomiast zupełnie już poważnie, dziwię się, że dopiero teraz Janosikowe
      obyczaje odżyły na szlakach, oczekiwanie natomiast, że do tego nie dojdzie, to
      jeszcze jeden z mitów, jakimi myślimy na co dzień.
      A swoją drogą szkoda.
      • Gość: jankop to wina Kaczorów i PISu, gdyby rządził Bronek.... IP: *.chello.pl 12.04.06, 09:26
        • Gość: jankop byłby spokój jak w osiedlu ubeckim IP: *.chello.pl 12.04.06, 09:28
      • rydzyk_fizyk Ot pokolenie JP II 12.04.06, 09:51
        nie znali innego Papieża.

rs_gazeta_forum napisał:

> "około 20-letnich mężczyznę i kobietę"
        > Sarkastycznie można by rzec, że dorasta pokolenie nie pamiętające PRL-u i
        > wychowane w nowej rzeczywistości. I że nic dziwnego, iż usiłuje te nowe zasady
        > życiowe stosować.
        • morsick Pokolenie "róbta co chceta" chciałeś napisać? 12.04.06, 17:08
      • silvermad oto POLSKA wlasnie.. 12.04.06, 13:23
        ..ale mnie to nawet wcale nie szokuje.
    • Gość: graf Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.chello.pl 12.04.06, 09:23
      Jaka znowu oaza spokoju - przecież w 2003 w dolinie Chochołowskiej została
      zamordowana studentka, czyżby pamięć była taka krótka?
    • Gość: DSD Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 212.33.72.* 12.04.06, 09:34
      Nie zapomnę jak pewien turysta przepychał się 'na chama' w kolejce na Trzy
      Korony. Wyglądał na kwalifikowanego plecakowca, nie dresiarza który przyjechał
      do Szczawnicy. Niestety, Homo poloniensis ma takie zachowania już w genach. A
      stosunek wielu górali do 'ceprów' też niewiele ma wspólnego z chrześcijańską
      miłością bliźniego.
    • Gość: aptymista Zdziczenie obyczajów, które panuje w polityce, IP: *.chello.pl 12.04.06, 09:47
      dociera do gór......
    • uklad_wcielony Pokolenie JPII czuwa. 12.04.06, 09:50
      Obrabowali, a potem zeszli do wsi i oddali wszystko biednym, bo zyjemy w Polsce
      Solidarnej.
      • wlodwoz Re: Pokolenie JPII czuwa. 12.04.06, 10:52
        Przecież to byli Janosik i Maryna.
    • kolec_wroc złapać ich, a potem zrzucić w przepaść .... 12.04.06, 10:15
      i problem by zniknał na zawsze
    • artnow Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:20
      Za dużo Janosików sie naogladal...
      • janosik6 zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? 12.04.06, 10:46
        A gdziez lezy zakopiec ? tatry ? itd ? w australii ?
        Jak w calej polsce kradna i rozboj goni rozboja to dlaczego unich miala by
        byc oaza ?
        Dlatego ja ze swymi dziecmi olewam wspaniale polskie gory i jezdze do czech i
        na slowacje , ja chce spokoju i spedzenia bezstresowych chwil...
        Nie!!! po to wywalalm kase na wyjazd aby nie spac spokojnie i cala noc czuwac
        przy oknie a noz podprowadza mi bryke z przed hotelu czy pensjonatu.
        A noz ukradna mi trumienke z dachu.
        A noz jakis zapijaczony polonus zaczepi mnie czy moja zone albo nawet moje
        corki.
        Ja PIERDZIELE JA CHCE SPOKOJU ,DOSC MAMY STRESSOW NA CODZIEN..
        szkoda mi ej kobiety , ale gdzies ona sama jest winna..
        Kto teraz w tych czasach chadza samptnie ?czy to w gorach czy nad stawem czy
        zalewem ?czy nawet nad morzem ?
        Dlaczego sie oklamujecie ?
        I jeszcze jedno jak jedze gdziekolwiek ,to jezdze tam aby nie slyszec polskiej
        mowy kolo siebie , wtedy mam ten luksus ze bedzie dobrze ,bezpiecznie i
        spokojnie...
        Pozdr.Acha a zwalenie wszystkiego na panstwo , kosciol, wojtyle,kler ,szkole
        itditd to jest takie strusiowanie .............
        to jest jedno wielkie pie..nie kota za pomoca mlota...Ty jako rodzic ,jako
        wojek ,dziadek co ty robisz dla tego dziecka ?jak ty go chowasz ? gdzie twoje
        zainteresowanie gdzie przebywal tyle czasu poza domem.
        Pytales sie go skad ma te kurtke gdyz nie pamietasz abys mu ja kupil czy dal
        kase na jej kupno.
        Pytales sie go czy jej skad ma te adidasy ? gdyz tez nie pamietasz abys siegal
        do kieszeni po szmal na ich zakup.
        Jak czesto chodzisz do szkoly io sprawdzasz jak sie uczy i czy jeszcze jest na
        liscie uczniow ?
        Przestancie wszystko zwalac na inmnych i spojrzcie pierw w lustro na swoja
        facjate !!!!!!!jestes pewien ze ty nie zawiniles w niczym ? ze gdzies po drodze
        nie pogubiles sie ?.
        Kiedys rodzice nasi mieli czas na gadanie z nami generlnie na swoje
        dzieci .dzisiaj ? dzisiaj nawet ci rencisci i emeryci nie maja ani czas ani
        ochote aby gebey otworzyc a co dopiero aby powiedziec cos madrego i
        pouczajacego swoim dziecia czy wnuka.
        Teraz dziadki bardziej interesuja sie czy dzieci byly w kosciele w niedziele a
        nie czy zjadly obiad..
        • totalna_apokalipsa Re: zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? 12.04.06, 11:29
          Bredzxisz , chłopie, a już szczególnie pisząc , ze ona jest sama sobie winna.
          Nie raz, nei dawa chodziłam po górach sama - wysoko po prostu nei palętała sie
          nigdy chołota,tylko porządni ludzie, to było coś jak etos gór. Złodzieje
          siedzieli w Zakopcu, bo z czego okradniesz gościa na szlaku - z map, kompasu
          i polaru? A teraz, jak widać każde miejsce zaczyna byc dobre. Fakt, ze Nosal
          jest niski usprawiedliwia tylko to , ze ścierwo w tym stylu takm poszło.
        • psycholognistykutas Re: zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? 12.04.06, 11:55
          Rzeczywiście coraz częsciej zauważam, że z wahadło odychyliło się w drugą
          stronę i ci, którzy pisali końcówki "om" zamiast "ą" postepują teraz dokładnie
          na odwrót i sam nie wiem, co jest bardziej żenujące. A ogólnie cała pisownia
          bardzo "ciekawa".
        • Gość: Janosik7 Re: zakopane w szoku ? jaja sobie robia gorole ? IP: *.polskieradio.pl 12.04.06, 13:13
          Dobrze piszesz!
    • Gość: zdeb No a gwalt i mord na dziewczynie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:25
      Chyba 2-3 lata temu, zdaje sie w Chocholowskiej? Fakt, ze to w "nizinach" bylo,
      ale jednak. Zakopane zawsze szumowiny przyciagalo, a ten Dworzec PKP to
      wymarzone miejsce dla roznych zboczencow. Tam przecez szalal slynny hakowy, co
      z hakiem rzeznickim kobiety ganial (teraz krakowskie Archiwum X sie tym
      zajmuje). Duzo chodze po gorach i widze, ze Tatry to wcale nie jest miejsce dla
      romantycznych gorolazow, a na pewno nie tylko. Bluzgi, piwsko i woda na
      szlakach to nie odosobnione przypadki, niestety.
      • bloody_rabbit Re: No a gwalt i mord na dziewczynie? 12.04.06, 11:23
        Tylko że ta dziewczyna umawiała się po nocy z podejrzanymi typkami gdzieś koło
        Doliny Kościeliskiej. Mieszkałem na tej samej kwaterze co ona, widziałem ją
        chyba tego samego dnia którego zginęła. Wyglądała na naćpaną i lekko nieprzytomną.
        • lysy_w_beemce No, tak, w jakiejś 12.04.06, 11:41
          czesci to tez mialem na mysli, ze taki dziwaczny element kreci sie po Zakopcu -
          jakies napalone zuliki, dziwne laski (niekiedy naduzywające). Ze smutkiem
          stwierdzam, ze Zakopane to dziwne miejsce - wzglednie bezpiecznie zaczynam sie
          czuc dopiero jak sie koncza asfalty i zaczynają podejscia. W koncu to w Zakopcu
          jeden mafioso odstrzelil innego. Ale coz, samo zycie, nie mozna oczekiwac zbyt
          wiele. Ludzie zdziczali, z doswiadczeniami z przeszlosci (bici, molestowani,
          ponizani) potem sami stają sie oprawcami. Smutne, ale prawdziwe. Przeciez
          najciekawsze w tej sprawie to nie kim sa ci co pobili ale kim sa ich rodzice.
          Kim sa rodzice tego hakowego, tego co zgwalcil? Przeciez to ich nalezaloby
          napietnowac takze.
    • roody102 Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:27
      Nic mnie nie zdziwi, odkad uslyszalem ze na Mazurach potrafia w nocy podplynac
      motorowka do jachtu cumujacego w lesie, obudzic zaloge, zostawic w samych
      majtkach na brzegu a jacht odholowac w sobie tylko znanym kierunku. Nie wiem,
      moze to tylko mazurska legenda, ktora sie rozrosla... oby. Ale juz samo to, ze
      sklonny jestem uwierzyc swiadczy o jakism wszechobecnym zdziczeniu.
      • Gość: Ania Studentkapsychologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:32
        Psychologie studiuje, a tak głupio sie wypowiedziała, że jeden incydent ją
        zmusił do zrezygnowania z wyprawy w góry. Bzdury!Chyba jak ktos spsychologie
        studiuje, powinien byc bardziej rozgarnięty.
        Takie rzeczy się zdarzały, i zdarzac bedą.W końcu góry, tatry to nie odrębny
        świat, nie Idylla, ani nie Eldorado tylko część świata taka sama jak każda inna.
        • Gość: Bywalec Re: Studentkapsychologii IP: 81.210.48.* 12.04.06, 10:39
          Tak, tak Aniu, bez mała masz rację, przestępcy potrzebni jak wilki w
          Bieszczadach celem podtrzymania na właściwym poziomie populacji owiec
          hodowlanych, ba trzeba ich (przestępców) chronić przed niesprawiedliwymi
          wyrokami, bo a nuż któryś ciebie spotka i znikną nikczemne posty.
    • Gość: Bywalec Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 81.210.48.* 12.04.06, 10:31
      Powolutku, powolutku i stajemy się "normalnym" krajem europejskim.
      Do Górali, nawet ich nie łapcie (bandytów), bo pan sędzia uwzględni ciężkie
      dzieciństwo, to, że z dołów społecznych i małą szkodliwość czynu i da dwa
      tygodnie w zaieszeniu. Najlepiej po staremu, złapać cichcem, łeb ukręcić, a
      spokój za którymś razem wróci.
      • czak_mandzione Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:37
        Z Giewontu ich zrzucić. Po jakimś czasie śliczny kopczyk będzie pełnił role
        stracha (:
    • Gość: Shane Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.chello.pl 12.04.06, 10:34
      Chyba przyszla pora na bojkot zakopanego. Zaczela sie tam zjezdzac cholota, a
      poza tym gorale poczuli sie bardzo pewnie, przyjezdzalo duzo ludzi wiec uznali
      ze nie trzeba dbac o klienta, nic nie inwestuja, nic sie nie staraja. Zadnego
      szacunku dla klienta. Ich filozofia to plac i nie smiej nic wymagac.
    • Gość: korowiowek Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.63.rev.vline.pl 12.04.06, 10:34
      Kilka lat temu na turystycznym szlaku w Gorach Stolowych zastrzelono pare
      studentow - mordercy do dzis nie odnaleziono, swojego czasu glosna tez byla
      sprawa morderstwa mlodej dziewczyny w Dolinie Chocholowskiej. Czasy w ktorych
      jedynym zagrozeniem w gorach byla pogoda i misie juz dawno minelu :(

pzdr,
    • arius5 Mam nadzieje, ze Gorale znajda ich pierwsi :o) 12.04.06, 10:35
      Na pewno innym chetnym odechcialoby sie napadania na turystow.
    • Gość: sha Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.ghnet.pl 12.04.06, 10:36
      kilka lat temu wydarzyło się troche bardziej szokujące wydarzenie i tak jakby o
      nim zapomniano. Mianowicie w Sudetach (nie pamiętam jakie pasmo, z tego co mi
      się przypomina to gdzies w kotlinie kłodzkiej) zastrzelono chłopaka i
      dziewczyne na szlaku. Także bandytyzm już był na szlakach, niestety.
      • sapervodicka typowe polskie zachowanie 12.04.06, 10:46
        para gnojkow zobaczyla okazje i z niej skorzystala,
        potem wroca do domkow do mamusi i tatusia jak grzeczne dzieci,
        co za bandycka holota..
        • Gość: tutu A może typowo żydowskie albo typowo szwedzkie? IP: *.crowley.pl 12.04.06, 11:01
          • sapervodicka to juz predzej rosyjskie albo jakies afrykanskie 12.04.06, 11:31
            bo w Izraelu za duzo policji w miejscach przez turystow uczeszczanych,
            a w Polsce to normalne, zulik przeciez tez musi z czegos zyc,
            policja jak zwykle pochowana,przyjezdza jak juz jest 3 godz po zdarzeniu,
            a z holota i zulami sobie zwyczajnie reke podaja,
          • klaryska : A może typowo żydowskie albo typowo szwedzkie ?? 12.04.06, 12:47
            nie rozumiem co z tym ma miec wspolnego cos typowo szwedzkiego.
            Pozdrowienia ze Szwecji.
            • Gość: tutu Re: : A może typowo żydowskie albo typowo szwedzk IP: *.crowley.pl 12.04.06, 14:06
              klaryska napisała:

> nie rozumiem co z tym ma miec wspolnego cos typowo szwedzkiego.
              > Pozdrowienia ze Szwecji.

A ja nie rozumiem co z tym ma mieć wspólnego coś typowo polskiego.
              Pozdrowienia z Polski.
      • majorka1 Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 10:47
        W porównaniu do Skandynawi jesteśmy ludem goniącym za mamutem (nie obrażając
        mamuta).
        Zawsze byłem za mieszkaniem w PL ale z wiekiem mi to się zmienia jak widzę tą
        zawiść, bezmyuślność i agresję dużej częsci rodaków.
        A to jeden ukardnie coś, nawet dla sportu aby się "wykazać". A to zabiją
        starsza Panią za 100 pln, a to pajac sąsiad będzie narzekał, że mu
        Ubezpieczalnia nie oddała wszystkiego po szkodzie chcociaż podpisał polisę bez
        jej przeczytania czyli w ogóle nie wiedział jakie ma prawa.
        Słowem ogromna część rodaków prezentuje poziom zsyłki do kopalni uranu. Wszysyc
        wokół nich są winni za ich krzywdy tylko nie oni sami. A ponieważ tak jest to
        należy dokopać komuś obok.
        ....15 lat temu jadać przez Rumunię byłem zaszokowany złodziejstwem jakie tam
        było (pomijając ogromną biedę). Teraz niestety niczym się nie różnimy od
        tamtych ludzi :-(

majorka1
        • janosik6 majorka nie piotol glupot i nie obrazaj 12.04.06, 10:59
          rumunii jako kraju..
          Ja ci zycze abys mieszkala w tak bezpiecznym kraju jakim jest rumunia.....
          Abys jezdzila po takich dobrych drogach jakie tam sa.
          Czesto jezdze przez rumunie i wiem wiecej od ciebie co i jak tam jest.
          Teraz wracajac do tych dzieci cyganskich co lataja za obcymi samochodami z
          wyciagnieta reka o tym bedziemy dyskutowac ?
          Dlaczego tak nisko nisko chcesz sprowadzic dyskusje ?
          W polsce dzieci bialasow patriotow katolikow polakow mdleja w smietnikach w
          poszukiwaniu jedzenia..
          Tak chcesz rozmawiac ?
          Taki sposob dyskusji znasz ?
          Temat na dzien dzisiajeszy jest coraz wiekszy bandytyzm w polsce , dotarl juz
          dawno do goroli tylko ze oni spali z reka w nocniku i natym zostali przylapani..
      • Gość: nie Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.chello.pl 12.04.06, 11:23
        na szlaku z Karłowa pod Szczelińcem w Górach Stołowych ( niedaleko Karłowa) do
        Dusznik-Zdroju zamordowano parę studentów Politechniki Wrocławskiej w sierpniu
        98 lub 99 r.
    • Gość: s Pokolenia JP2 w akcji! IP: 158.75.130.* 12.04.06, 10:43
      Taki katolicki kraj!
      • Gość: brutasek Re: pokolenia 50%- IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.06, 10:52
        W tym kraju patrzac na wyborcow mozna jak w temacie. Skad masz pewnosc, ze to z
        tej wlasnie polowki? A moze wlasnie z twojej?
        • Gość: s Re: pokolenia 50%- IP: 158.75.130.* 12.04.06, 11:10
          Przecież wszyscy Polacy to katolicy.
          • Gość: Y Re: pokolenia 50%- IP: *.polskieradio.pl 12.04.06, 14:05
            A ty jesteś katolikiem?
    • Gość: KKA Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:46
      Niestety, ale w Zakopanym i w samych Tatrach co raz więcej ludzi, któzy z turystyką nie mają nic wspólnego. Regularnie latem przy Świnicy spotykam ludzi w Adidasach, bez odpowiedniego ekwipunku. Niektórzy, jak się im mówi "cześć" to nie za bardzo wiedzą o co chodzi. Większość "turystów" w Zakopcu, zaczęła traktować wyjście w wysokie partie gór jako kolejną atrakcję turystyczną, coś jak wesołe miasteczko.
      Niestety podnie dzieję się już w innych polskich górach, np w Bieszczadach, gdzie Ustrzyki, Wetlina i Cisna zaczynają przypominać Zakopane.
      • Gość: berg Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:36
        no bez przesady ,też czasami wchodzę w adidasach ,zresztą duzo ludzi wybierając
        się na Kasprowy idzie z malymi dziećmi( lagodne w miare podejście ) i co oni
        też traktuja góry jak lunapark ,wesołe miasteczko bo nie wchodzą w traperach,z
        blaszanym rondelkiem i karimata?a na pozdrowienie zawsze odpowiadam ,jak ktoś
        dopiero zaczyna swoja przygode z górami nie zna pewnych utartych zwyczajów ,
        faktycznie na początku może go dziwic takie "cześć".
    • awersja Panie Ludwiku Dornie... 12.04.06, 10:47
      Przypomnę Panu pewną notkę prasową z dnia 23 stycznia tego roku:

"Niebieskie patrole na stokach.
      Policjanci na nartach zadbają o bezpieczeństwo narciarzy na stokach. Ludwik
      Dorn zrealizował swe ubiegłotygodniowe obietnice i patrol w niebieskich kurtach
      pojawił się już w Szczyrku pod stokiem o symbolicznej nazwie Golgota."

Ja wiem, że w Pana pomyśle nie ma mowy o szlakach turystycznych, ale czy nie
      świadczy to czasami o Pana ograniczonej wyobraźni...? A może Pana ówczesny
      pomysł to jedynie "gra na media"...? Powiedz Pan coś w tym temacie...
      • mmmmmm1111 Re: Panie Ludwiku Dornie... 12.04.06, 14:38
        awersja napisał:

> Przypomnę Panu pewną notkę prasową z dnia 23 stycznia tego roku:
        >
        > "Niebieskie patrole na stokach.
        > Policjanci na nartach zadbają o bezpieczeństwo narciarzy na stokach. Ludwik
        > Dorn zrealizował swe ubiegłotygodniowe obietnice i patrol w niebieskich
        kurtach
        >
        > pojawił się już w Szczyrku pod stokiem o symbolicznej nazwie Golgota."
        >
        > Ja wiem, że w Pana pomyśle nie ma mowy o szlakach turystycznych, ale czy nie
        > świadczy to czasami o Pana ograniczonej wyobraźni...? A może Pana ówczesny
        > pomysł to jedynie "gra na media"...? Powiedz Pan coś w tym temacie...
        >

a ty sobie wyobrażasz, że na każdym szlaku będzie stał policjant?
        Stoki to co innego - jest ich kilkanaście, szlaków w takich Tatrach kilkaset
        km, a w dodatku o tej porzez roku są puste - więc o taki rozbój jest bardzo
        łatwo.
    • Gość: cfx Janosiki IP: 217.11.133.* 12.04.06, 11:07
      Co chcecie - tyle się mówi o poszanowaniu dla tradycji, to dlaczego nie mieli
      wrócić do legendarnego Janosika, prototypu Leppera i innych bandytów? Historia
      nauczycielką życia ;)
      Dla takich tradycjonalistów pobić, czy zabić to jest obojętne, byle zabrać
      portfel, telefon i ściągnąć złoty krzyżyk.
      To, że napadli na samotną kobietę to też nic dziwnego. Bo czy mieli się bić z
      facetami?

• Gość: titta Re: Janosiki IP: *.botany.gu.se 12.04.06, 11:12
        No racja- zabrali bogatej na rzecz bardziej poczebujacych...toz powinni jeszcze
        dotacje na propagowanie miejscowej tradycji otrzymac...
    • Gość: titta Nie rozumiem zaskoczenia... IP: *.botany.gu.se 12.04.06, 11:09
      "Taka Rzeczpospolita jakie jej mlodziezy chowanie" - wystarczy zajrzec do
      dowolnej szkoly,a przeciez gory nie sa w zaden sposob wydzielone...
    • Gość: akcent Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.warszawa.supermedia.pl 12.04.06, 11:09
      Ziobro do dziela !
    • halaputek Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 11:12
      Pokolenie JP2 jest pelne milosierdzia. To musi być jakaś prowokacja bo rok temu
      doszło do Wielkiego Pojednania.
      • efad4d Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 11:15
        smiesza mnie ludzie jak ta studentka z artykulu, ktora boi jechac sie w góry, to
        typowy przykład myslenia baby z magla

--

punkt skupu
      • Gość: Obserwator To standard IV RP - przestępca v-ce premierem IP: *.plusgsm.pl 12.04.06, 11:19
        - i czego lepszego się spodziewać. Tak zwane "Prawo i sprawiedliwość" z premierem Samo Dobro, prymuskiem w Ministerstwie Sprawiedliwości i koalicjantami od blokad dróg i przemocy cierpliwie rozkładają wszystkie normalne dotąd pojęcia.
    • Gość: li Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:19
      scierwa jakies to zrobily. po zlapaniu opublikowac ich twarze i zakazac wstepu w
      gory. nad morze tez
      • Gość: Obserwator A co z premierem Andrzejkiem IP: *.plusgsm.pl 12.04.06, 11:21
        który ma prawomocny wyrok? To układ?
    • totalna_apokalipsa Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 11:21
      Skurczysyny! Bo nikt nie widzi , pusto, odludnie. Mam nadzieję, z e kiedyś
      Tatry Wam pokazą na wyższych szlakach, ze od innych ludzi zalezy nei raz zycie.
      Banda gnoi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka