Dodaj do ulubionych

Na światłach non stop

IP: *.euro-net.pl 17.05.06, 11:13
No nie mogę a co do tego ma jeszcze duszpasterz?Co oni do wprowadzenia
takiego przepisy potrzebuja błogosławieństwa jakiegoś księdza...Ten kraj
zamienia sie w jeden wielki kościól i nic więcej się tu nie dzieje:/
Obserwuj wątek
    • Gość: pyrak Na światłach non stop IP: *.chello.pl 17.05.06, 11:22
      Jestem ciekawy kiedy w naszym pieknym kraju ktos wreszcie jasno powie ze
      wiekszosc wypadkow spowodowanych jest stanem drog a wlasciwie ich brakiem.
      Zamiast wymyslac kolejne "zlote" sposoby na zmniejszenie liczby zabitych w
      wypadkach drogowych niech ktos sie wreszcie zajmie budowaniem drog w tym
      kraju. Tak sie stalo iz Polska ma ponad 312 tys. km kw. i zeby przebyc
      odleglosc miedzy jednym a drugim jej zakatkiem potrzeba sporo czasu. Poniewaz
      w dzisiejszym swiecie nikt go nie ma ludzie musza sie spieszyc. Spiesza sie
      jadac samochodem. Nie byloby problemu gdyby polskie drogi odpowiadaly
      mozliwosciom technicznym dzisiejszych samochodow. Niestety nie odpowiadaja co
      prowadzi do wypadkow. Jazda na swiatlach niewiele da bo dalej zamiast
      skutecznie hamowac przed przejsciem dla pieszych samochod wpada w niezliczona
      ilosc dziur co sprawia iz hamowanie staje sie nieskuteczne. Budujemy drogi
      ktore po pol roku trzeba naprawiac poniewaz "doswiadczeni inzynierowie" nie
      domyslili sie iz tak wykonana nawierzchnia nadaje sie jedynie na natezenie
      ruchu odpowiadajace latom 50 XX w. I tak w kolko. Swiatla wlaczone caly rok,
      wieksze ograniczenia predkosci. Wszystko to na nic bo zawsze ktos bedzie sie
      spieszyl i trafi na drugiego ktory tez bedzie sie spieszyl a wtedy nic nie
      pomoze....
      • Gość: palacz Re: Na światłach non stop IP: 212.106.19.* 17.05.06, 23:27
        niestety ale prawde mowis.jestem robotnikiem drogowym i wiem jaki jest stan
        naszych drog:)naprawcie drogi a nie wprowadzacie
        swiatla.BEZMOZGI !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Tomek Re: Na światłach non stop IP: *.maciek.ples.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:47
      Zanim wporwadzicie obowiązek jazdy na światłach, tak jak powołujecie się na te
      kraje w których już się na nich jeżdzi, weźcie się PIERDOŁY za remont naszych
      ch...... dróg, a pózniej gmearjcie w świtłach, tablicach i innych przepisach na
      które wydajecie kupę NASZYCH PIENIĘDZY!!!!!
    • Gość: jA Re: Na światłach non stop IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 17.05.06, 13:50
      Wiwat GŁPUPOTA!
      • Gość: klepa Re: Na światłach non stop IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.05.06, 18:15
        a może trzeba bedzie jeździć na rowerze z wlączonymi światłami to byloby dopiero
        dobre!!!!!!!!haha!oby tak dalej
    • makabi Re: Na światłach non stop 17.05.06, 16:47
      20 lat temu jeździłem po Polsce Saabem 90 szwedzkich tablicach. W tym
      samochodzie po prostu nie dało się wyąćzyć świateł mijania. One były
      sprzęgniete ze stacyjka. wtedy to dziwiło polakóew, ze jakis wariat jeździ w
      dzięń na światłach.

Kila lat później nauczyłęm sie, że jadąc przez pustynie na Bliskim wschodzie
      trzeba jechac na swiatłąch bo samochód w ruchu jest wtedy lepiej rozpoznawalny.

Argument o zuzyciu prau jest słuszny, ale małó przekonywujący. oczwyiście, że
      wzmiożone zuzycie prądu powoduje, że alternator pracuje dłużej i szybciej. ale
      on i tak pracuje. O wiele więcej zuzycie paliwa rosnie przy jeździe na oponach
      zimowych w warubkach wiosennych i wczesnojesiennych. Najwięcej prądu zjada
      klimatyzacja, zwąśzcz mocno podkręcona. zjada tez puszczone na full radio. A
      czasem wystarczy jechać 90km/h zamiast 120km/h i to zuzyzcie paliwa możńa
      zrekompensowac.

Jazda z zapalonymi swiatłami to jak dyskusja o pasach bezpieczeństwa. możńa
      dyskutowac długo, ale po co? żeby nasladowac leppera romawiającego z morozowskim
      długo o niczym?
    • Gość: jedrek Re: Na światłach non stop IP: *.to.interklub.pl / *.to.interklub.pl 17.05.06, 19:39
      jestem za jazdą na światłach. Cały czas sam jeżdże bo uważam że jestem bardziej
      widoczny.
      • nie_banalny Re: Na światłach non stop 21.05.06, 20:17
        Gość portalu: jedrek napisał(a):

> jestem za jazdą na światłach. Cały czas sam jeżdże bo uważam że jestem bardziej
        > widoczny.

A ja uwazam ze jestes cw..em.
    • Gość: asior kolejny temat zastepczy i wyciaganie kasy od ludzi IP: *.pata.pl 18.05.06, 07:00
      nikt nie zauwazyl ze najbardziej zarobia na tym koncerny paliwowe, zwiekszy sie
      zanieczyszczenie srodowiska a twierdzenie ze radio zuzywa wiecej energi niz
      swiatla to juz czysty absurd, moze lepiej poprawmy drogi i scigajmy piratow
      drogowych, natomiast wylicznie ITS to czysta kpina bo z winy swiatel jest moze
      1% wypadkow
    • Gość: OGONek Re: Na światłach non stop IP: *.pbuk.pl 19.05.06, 09:52
      Kto pozwolił napisac takie brednie jakiejś niedouczonej dziennikarzynce...
      Do szkoły (podstawowej)

ps. Jaka gazeta takie teksty
    • Gość: ogon Re: Na światłach non stop IP: *.pbuk.pl 19.05.06, 10:08
      Tak właśnie kreujecie fałszywą rzeczywistość!
      A przepis o właczonych światłach jest jednym z najlepszych które wyprodukują
      nasi Posłowie.

Jakie 10% więcel paliwa przy włączonych światłach mijania?

Jeżeli przyjmiemy że żarówki mają moc 100W to obciążenie silnika wzrośnie o 0.1
      kW (0.13KM).
      Zakładając że silnik pojazdu poruszającego się rozwija srednio moc 20 KM to
      0.17 KM więcej stanowi zaledwie 0.65 % mocy więcej!!! Jak to się ma do owych
      10% zużycia paliwa? Powyższe obliczenia są oczywiście przybliżone i mocno
      uproszczone ponieważ alternator (pradnica) porusza sie cały czas wraz z
      obrotami silnika i znacznie większe straty sa np. na oporach paska klinowego
      nawet przy wyłaczonych światłach!

Mam nadzieję że to sprostujecie i Pani Angelika przeprosi czytelników za
      wypisywanie głupot w publicznej gazecie i poniesie konsekwencje niedouczenia.
      Proponuję powrót do szkoły podstawowej!
    • Gość: tadeusz Jeżeli każdy z 8 milionów samochodów przepali po 1 IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 20.05.06, 22:09
      jeżeli każdy z 8 milionów samochodów jakie poruszają się codziennie po naszych
      drogach przepali z powodu świateł tylko 1 złoty / a przepali więcej/ to
      producenci paliw mają za darmo codziennie 8 milionów złotych.
      I to jest ten powód troski o nasze bezpieczeństwo a nie żadne mrzonki o
      uratowanych 303 osobach których życie NIE JEST WARTE PIENIĘDZY KTÓRE RESZTA
      MUSI ZAPŁACIĆ W SKALI ROKU.
      To prawda z rzędu brutalnych ale jedyna.
      Co gorsza wyemitowane gazy spalinowe zabiją w sumie znacznie więcej osób niż
      303 na dodatek takich którzy samochodów nie mają.
      Jeśli ktoś używa klimy albo radia to jest jego sprawa ale żeby zmuszać do
      przepałów ludzi w drodze ustawy to jest czyste sku..syństwo.
      Nasz Rząd w wyciskaniu z nas pieniędzy nie wacha się sięgać do metod
      zbrodniczych.
      Zważcie ,że 80% wypadków śmiertelnych ma miejsce wieczorem , w nocy i nad ranem
      kiedy i tak jeździ się na światłach.
      Ludzie protestujcie przeciwko temu idiotyzmowi bo wkrótce nie będziemy mogli za
      darmo nawet oddychać.
    • iberia30 Re: Na światłach non stop 21.05.06, 10:21
      o ile mnei pamiec nie myli to obowiazek jazdy na swiatlach dot.1 pazdziernika -
      do ostatniego dnia lutego a nie od 1 listopada.....
      • nie_banalny Re: Na światłach non stop 21.05.06, 20:16
        iberia30 napisała:

> o ile mnei pamiec nie myli to obowiazek jazdy na swiatlach dot.1 pazdziernika -
        > do ostatniego dnia lutego a nie od 1 listopada.....

Spie..j glupia suko, ktora nawet nie ma faceta, bo jest brzydka jak gowno!
    • decisive Re: Na światłach non stop 26.02.07, 19:30
      protestujmy póki możemy! a i jeszcze pier.....e że radio ogrzewanie czy
      klimatyzacja pobieraja znacznie więcej prądu niz światła co prowadzi do
      znacznie większego wzrostu zuzycia paliwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka