Gość: matysoss IP: 194.204.151.* 07.07.06, 08:21 słucham teraz tokfm. tomasz lis: okładka wprost z steinbach ujeżdżającą schroedera, była obrazą głowy państwa //// głową państwa w niemczech jest prezydent a nie kanclerz panie tomku :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: Lis dyletant 07.07.06, 09:57 To nieważne. Ważne, żeby dokopać PiS-owi jak się tylko da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss Re: Lis dyletant IP: 194.204.151.* 07.07.06, 10:37 chyba właśnie o to chodziło , w "słusznym oburzeniu" FAKTY schodzą na dalszy plan a LISY zchodzą na PSY :) Odpowiedz Link Zgłoś
torsten1 Re: Lis dyletant 07.07.06, 11:09 Widzieliscie te okladke Wprost? Bo ja widzialem. Steinbach ujezdzala Schrodera. Okladka byla ohydna. Czy Niemcy mieli prawo protestowac? Mieli. ALe nie protestowali. Po prostu oni maja klase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss >>torsten IP: 194.204.151.* 07.07.06, 11:16 a czy zrozumiałeś temat wątku? jest o tym że lis mówi o kanclerzu - szefie gabinetu per GŁOWA PAŃSTWA, jestem politologiem i taką pomyłkę uważam za koszmarną a wywodzone z niej wnioski za niedorzeczne (jako politolog). tu jest analogia z Marcinkiewiczem a nie Kwaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Lis dyletant 07.07.06, 17:06 t-800 napisał: > To nieważne. Ważne, żeby dokopać PiS-owi jak się tylko da. Po co wystawia tylek. Mogl byc dalej partia opozycyjna i bezkarnie pluc na wszystko co sie rudza. Odpowiedz Link Zgłoś
karampukpuk Re: Lis dyletant 07.07.06, 13:11 Błąd. Ale powtórzony za tysiącem polityków - w tym z PiSu - którzy utożsamiają to określenie z realną władzą. Jako politolog wiesz, że realną władzę w Niemczech ma właśnie kanclerz. Założyłeś wątek "Doradca prezydenta nie odróżnia Trójkąta Weimarskiego od Grupy Wyszechradzkiej"? Odpowiedz Link Zgłoś
karampukpuk Re: Upał, miało być Wyszehradzkiej ;-D n/t 07.07.06, 13:40 Ja? Kpisz sobie, albo cię taki upał dopadł jak mnie :) T-800: > To nieważne. Ważne, żeby dokopać PiS-owi jak się tylko da. matysoss > chyba właśnie o to chodziło , w "słusznym oburzeniu" FAKTY schodzą na dalszy > plan a LISY zchodzą na PSY :) Orta pomijam, ale to ty przytaknąłeś znanemu pisiorowcowi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss >>karampuk IP: 194.204.151.* 07.07.06, 13:34 nie założyłem, jestem dziennikarzem, a tu jest forum media. piszę o tym co mnie uraziło w warsztacie, i to u kogoś takiego. politycy mało mnie obchodzą :) a odnoszę wrażenie że chcesz z tematu warsztatowego zrobić temat polityczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
karampukpuk Re: >>karampuk 07.07.06, 13:42 Ja? Kpisz sobie, albo cię taki upał dopadł jak mnie :) T-800: > To nieważne. Ważne, żeby dokopać PiS-owi jak się tylko da. matysoss > chyba właśnie o to chodziło , w "słusznym oburzeniu" FAKTY schodzą na dalszy > plan a LISY zchodzą na PSY :) Orta pomijam, ale to ty przytaknąłeś znanemu pisiorowcowi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss Re: >>karampuk IP: 194.204.151.* 07.07.06, 13:50 skoro miał rację ;) i zboczył na taki wątek :) ja koncentruje się na warsztacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karampukpuk Re: >>karampuk 07.07.06, 13:54 Gość portalu: matysoss napisał(a): > skoro miał rację ;) Nie miał racji. To pomyłka, ciekawe, jak chcesz dowieść, że to celowa próba dokopania PiSowi? A takiemu twierdzeniu właśnie przytaknąłeś :) > i zboczył na taki wątek :) ja koncentruje się na warsztacie ;) O warsztacie szkoda dyskutować, bład Lisa jest oczywisty. Ale szerzej, to jest niekompetencja - i jeszcze jedno: dziennikarze często powtarzają po politykach, nie zastanawiając się, CO powtarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karp Re: >>karampuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:55 Nareszcie znalazł się jeden uczciwy,który przyznał się do zawodu dziennikarskiego,a wiadomo , że forum służy do dokopania anonimowo kolegom,szczególnie wyżej cenionym od sfrustrowanego forumowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: >>karampuk 07.07.06, 17:22 Gość portalu: karp napisał(a): > Nareszcie znalazł się jeden uczciwy,który przyznał się do zawodu > dziennikarskiego,a wiadomo , że forum służy do dokopania anonimowo > kolegom,szczególnie wyżej cenionym od sfrustrowanego forumowicza. Oczywiscie wyzej cenionym anonimowo..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss a to mój list do tok fm - ciekawe czy odpiszą:) IP: 194.204.151.* 07.07.06, 13:53 Szanowni Państwo! Chciałem się odnieść do dzisiejszej audycji i prosić Pana Jacka Żakowskiego, prowadzącego poranny program o odpowiedź na moje wątpliwości. Otóż, Tomasz Lis mówiąc o Kanclerzu Niemiec - Gerhardzie Schroederze, użył kilkarotnie dziś rano sformułowania GŁOWA PAŃSTWA. Głową Pańswa w Niemczech jest prezydent! Różnica jest zasadnicza! Wywód Tomasza Lisa, który użył tego sformułowania w kontekscie ostatniej afery związanej z rzekomą obrazą Prezydenta Kaczyńskiego przez niemiecką gazetę, jest moim zdaniem w świetle tak koszmarnej pomyłki niedorzeczny z logicznego a także dziennikarskiego punktu widzenia. Jestem dziennikarzem z 10 letnim stażem a także politologiem po UJ. Dzisiejsza audycja bardzo uraziła mnie i jako dziennikarza i jako politologa. Czy mogę spodziewać się sprostowania tak koszmarnego błędu na antenie? Sądzę że byłby to wyraz szacunku wobec słuchaczy, którzy zostali wprowadzeni w błąd i zlekceważeni. Nie każdy słuchacz jest przecież politologiem. Ponadto mijanie się z prawdą powoduje, że dziennikarstwo jest propagandą, gdzie nie liczenie się z faktami kosztem forsowania jakiejś tezy staje się normą. Fałszywe fakty prowadzą do fałszywych wniosków. (To chyba dziennikarskie ABC) Z wyrazami szacunku mm Odpowiedz Link Zgłoś
karampukpuk Re: a to mój list do tok fm - ciekawe czy odpiszą 07.07.06, 13:58 Wątpię. To jest kiepskie i często nierzetelne radio. Ale nie ono jedno, jak mówię. Ja takie kfiatki znajduję u zbyt wielu polityków i dziennikarzy, aby sobie tym zawracać głowę :) (jeden smaczny z ostatnich dni podałem ci wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss >>karp IP: 194.204.151.* 07.07.06, 14:35 uważasz że mój list jest wynikiem frustracji? a może odniesiesz się do meritum :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Lis dyletant 07.07.06, 17:24 Gość portalu: matysoss napisał(a): > głową państwa w niemczech jest > prezydent a nie kanclerz panie tomku :) Kazde dzicj=kow Polscre wie ze glowa panstwa jest Jaroslaw Kaczynski, tymczasem PiSiory sie rzucaja o jakis paszkwil na Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Lis dyletant IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.07.06, 19:41 Głową państwa jest prezydent federalny, wybierany przez Zgromadzenie Narodowe (złożonego z Bundestagu i przedstawicieli krajów związkowych) na pięcioletnią kadencję (możliwość jednokrotnego powtórzenia). ps Wronski u Morozowskiego wmawia ludziom ze stolica Chorwacji jest Belgrad. dzizas !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss Re: Lis dyletant IP: 194.204.151.* 13.07.06, 13:51 ciekawe czy jutro w tok fm usłyszymy sprostowanie :) ciekawe czy mają klasę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baabeczka Re: Lis dyletant IP: 83.238.144.* 13.07.06, 14:24 Ja uwazam, ze twoj list jest wyrazem dziecinady. Gdzie ci tam do politologa albo dziennikarza :-) no i klasa? ktora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysoss >> babeczka IP: 194.204.151.* 13.07.06, 16:35 czyżby brak argumentów :) ? Odpowiedz Link Zgłoś