onan_barbazynca 30.10.06, 08:45 Czy minister Giertych zdąży zamknąć granice i odłączyć internet zanim film trafi do Polski?? Miejmy nadzieję, że tak, w końcu tu chodzi o dobro naszej młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mishuggah Czarnoskóry Jezus na ekranie - paranoja chrześcija 30.10.06, 08:49 Ludzie są przewrażliwieni, odczytują tego typu zagrywki jako zamach na nich samych... Nie tyczy się to tylko naszego "katolandu", ale całego świata. I nie tylko chrześcijan (patrz reakcje muzułmanów na słowa BXVI - wyrwane z kontekstu przez dziennikarzy). Jak to jest, że ludzie wierzący zakładają z góry, że ktoś się dokonać zamachu na ich wiarę, na ich symbole religijne i nawet się nie zastanowią nad prawdziwą treścią tego, o co się buldoczą?! Jak to jest, że ludzie wierzący są kompletnie pozbawieni poczucia humoru, gdy chodzi o ich wiarę?! Ja na szczęście jestem osobą niewierzącą i wszystko to przyjmuję z przymrużeniem oka... a właśnie jestem w trakcie lektury "Kodu Da Vinci". Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_wojtek4 Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie - paranoja chrze 30.10.06, 08:56 Kolorowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie - paranoja chrze IP: *.chello.pl 30.10.06, 15:27 Dla tych co mysla ze czarnoskory i Zyd sie wykluczaja podpowiem ze istniala (-eje) diaspora Zydowska w Somalii. W znakomitej wiekszosci (o ile nie cala) wyemigrowala do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
zulfia Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie - paranoja chrze 30.10.06, 16:44 Kod Da Vinci dla mnie nudny. ALe popieram Cię na 100 procków. Też jestem nie wierząca i wszystkim to polecam. Pozdrowienia. Zulfia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Martin Luter King był BIAŁY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:50 Wiadomo nie od dziś. Cesarz Japonii był murzynem, Mobutu Seseseko to znowu żółtek z Tajwanu, Winetou pochodził z Wybrzeża Kości Słoniowej A Sokole Oko był eskimosem. Piast Kołodziej był potomkiem królowej Saby z okolic Etiopii a Lech, Czech i Rus uciekli przed prześladowaniami w RPA. Kopernik była kobietą. Właśnie, może i Chrystus była kobietą? Czarną afroamerykanką na zasiłku z czwórką dzieci nieślubnych o skłonnościach lesbijskich. Nikt tego jeszcze nie zbadał? Downie Brownie - do dzieła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit dla mnie to chwyt marketingowy- nieakceptowalny IP: *.n4u.krakow.pl 30.10.06, 08:55 Wiadomo ze Jezus byl Zydem. Nie mial czarnej skóry. Wg mnie jezeli cos jest wiadome to nie nalezy przeinaczac, a zwlaszcza rzeczy zwiazanych z wiarą. Murzyn Jezusem- dla mnie to chwyt marketingowy obliczony na wywyloanie dodatkowego zainteresowania, szumu i sprzedazy wiekszej ilosci biletow. Oczywiscie kolor skóry nie ma znaczenia w religii, wierze, Jezus Chrystus umarł za wszystkich ludzi bez wzgledu na kolor skóry.. Natomiast takie przekrecanie faktow jest dla mnie nie na miejscu, jest przeinaczeniem, ktore nie powinno miec miejsca. Nie powinno sie wykorzystywac Jezusa Chrystusa, religi dla celow marketingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Wszyscy wielu, że Jezus był P O L A K I E M ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:57 Wszyscy wiemy, że Jezus był POLAKIEM! Oraz to, że mówił po polsku. Jesteśmy narodem wybranym, jedynym w swoim rodzaju. Nawet Pismo Święte zostało spisane po polsku, czego przykład leży obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 Re: Wszyscy wielu, że Jezus był P O L A K I E M ! 30.10.06, 14:25 Gość portalu: Misio napisał(a): > Wszyscy wiemy, że Jezus był POLAKIEM! Oraz to, że mówił po polsku. Jesteśmy > narodem wybranym, jedynym w swoim rodzaju. Nawet Pismo Święte zostało spisane p > o > polsku, czego przykład leży obok siebie. to jest oczywiste od zarania dziejów. tylko nam na złość wybrali Niemca na papieża, chociaż wiadomo, że papież to Polak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cougnight Re: dla mnie to chwyt marketingowy- nieakceptowal IP: *.icpnet.pl 30.10.06, 09:20 Cóż, nieważne czego uczył Jezus, czy wierzymy w jego nauki, czy jego życie poszło na marne, ... Ważne jest jaki miał kolor skóry. Ble, fuj, czysto amerykański konsumpcjonizm. Idźmy za jego świętą tykwą! ;) Z "Żywotu wg. Briana" Monty Python'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Magdalena Re: dla mnie to chwyt marketingowy- nieakceptowal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:38 Za sandałem :F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phihp DOGMA IP: *.atol.com.pl 30.10.06, 11:41 Pamiętacie film "Dogma"? Tam też była mowa o tym, że ludzie wściekliby się słysząc, że Zbawicielem nie jest biały człowiek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Re: dla mnie to chwyt marketingowy- nieakceptowal IP: *.ket.agh.edu.pl 30.10.06, 11:53 A o ciemnoskórych Żydach z Etiopii słyszałes? Odpowiedz Link Zgłoś
1_gb_miejsca_na_twoje_maile Re: dla mnie to chwyt marketingowy- nieakceptowal 30.10.06, 14:51 Gość portalu: pit napisał(a): > Wg mnie jezeli cos jest > wiadome to nie nalezy przeinaczac, a zwlaszcza rzeczy zwiazanych z wiarą. Wiadome jest, ze na Marsie nie ma ludzikow, a jednak powstalo iles filmow i ksiazek o ludzikach na Marsie. Wiadomo, ze nie istnial zaden hobbit, ale Tolkin napisal "Wladce pierscieni" tak jak by istnial. Czy to wg ciebie przyklady mniej skandalicznme niz film o czarnoskorym Jezusie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixxer Re: dla mnie to chwyt marketingowy? niekoniecznie! IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 30.10.06, 15:53 Mylisz sie "picie" - istnieja bowiem Zydzi o ciemnej skorze, a nawet Zydzi o czarnej skorze! Odpowiedz Link Zgłoś
capkoza Re: dla mnie to chwyt marketingowy- nieakceptowal 30.10.06, 18:45 a czemu nie przecież rzecz biorąc logicznie to cała religia to chwyt reklamowy nic anic w tym prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.pbg-sa.pl 30.10.06, 09:26 Przeciez smierc Chrystusa miala podtekst rasistowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirgone Jezus była kobietą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:39 NO własnie! przede wszystkim Jezus była kobieta i umrarła na krzyżu, bo szowinistyczne świnie nie potrafily zaakceptować faktu, że wysłanniczką Boga jest kobieta! A potem jeszcze zafałszowali historię! Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Jezus była kobietą! 30.10.06, 10:44 dirgone napisał(a): > NO własnie! przede wszystkim Jezus była kobieta i umrarła na krzyżu, bo > szowinistyczne świnie nie potrafily zaakceptować faktu, że wysłanniczką Boga > jest kobieta! A potem jeszcze zafałszowali historię Co prawda to prawda. J.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeo Och!!! jakie to politycznie poprawne tak dowalić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:20 chrześcijaństwu.Ciekawe co by sie działo jak by ktoś nakręcił film otym że machomet był kobietą? i to w dodatku żydówką? hehehe już se to wyobrażam .....ciekawy pomyśł, no ale jakie to moje myślenie niepoprawne politycznie twu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś A gdzie tu jest "dowalanie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:59 Gdzie tu jest jakieś dowalanie kościołowi, ty mały rasistowski zakompleksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeo Re: A gdzie tu jest "dowalanie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:46 W wypowiedziach. Takich chamskich jak twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Zbawicielem była małpka fiki-miki 30.10.06, 14:53 Tylko wyznawcy różnych religii nie mogli się z tym pogodzić, więc uradzili że będą czcić człowieka. W ten sposób kłótnie przenoszą się na temat rasy ludzi. Ale małpki fiki-miki nie poddadzą się tak łatwo. Najpierw zdobędą dla swojej "misji prawdy" media, a potem zniszczą układ, który fałszuje historię. I odtąd na krzyżach, czy posągach znajdowadź się będzie jedyna słuszna - małpka fiki-miki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Zbawicielem była małpka fiki-miki IP: 151.204.99.* 30.10.06, 18:28 misiu nie pal tyle trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotezombi Czarnoskóry Jezus na ekranie 30.10.06, 09:56 Do autora tego sensacyjnego! artykułu: to NIE jest pierwszy film w historii, w którym czarny aktor odtwarza postać Mesjasza. Był już południowoafrykański "Son of Man", gdzie i Jezus, i Maria, Józef, apostołowie, aniołowie, szatan - wszyscy są czarni. Wszyscy oprócz Piłata, z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warchoł Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.onecik.pl 30.10.06, 12:36 Jasne, że nie pierwszy - była jeszcze "Ewangelia według Harry'ego" w reżyserii POLAKA Lecha Majewskiego. Rok 1993, na plakacie widać ukrzyżowanego czarnego Jezusa. Nikt nie chciał wtedy nikogo zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:51 O kurczę, będzie afera... Już widzę odzew naszego wspaniałego kraju... Skoro przed premiera Kodu Leonarda pikietowano przed kinami; a zdaje się, że gdzieniegdzie w mniejszych miastach, gdzie kino "sponsoruje" rada miasta, nie chciano go pokazywać. Cokolwiek autor filmu chce udowodnić, na co chce zwrócić uwagę, to ma do tego prawo... A kto chce- powinien mieć prawo film obejrzeć. I się ustosunkować. Skoro jesteśmy tacy tolerancyjni jak chcemy o sobie myśleć, nie powinniśmy poczytywać tej interpretacji za żadne bluźnierstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebionok Pozostali bohaterowie to... Arabowie IP: *.chelm.mm.pl 30.10.06, 10:17 Haitanczyk "troche" przesadzil :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.tustain Czarnoskóry Jezus na ekranie 30.10.06, 10:18 Jezus moze czarnoskory nie byl ale karnacje mial bardzo ciemna. BBC zrobila program na temat badan pochodzenia Jezusa tam bardzo ciekawie to opisuja, wyszlo im ze byl maly i ciemnoskory a twarz to mial taka bardziej 'nie europejska'. A my jestesmy przyzwyczajeni do niebieskich oczu dlugich blond wlosow, tyki typowy aryjczyk, i jak tu sie nie smiac z tych co sie oburzaja ze w tym filmie jest czarny a czemu nie?! (Chociaz ja juz tu widze m. berety i jaki skandal to wywola) dawajcie ten film bedzie zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Pasja największym przebojem? IP: *.chello.pl 30.10.06, 10:35 Na świecie? Gdzie? Kto podał taką wiadomość? Autor się chyba zachłysnął własnymi pobożnymi (nota bene) życzeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mort Re: Pasja największym przebojem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:32 A wiesz co to znaczy nota bene? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.crowley.pl 30.10.06, 11:15 Brawo Czarny Jezus! Niech będzie zadyma, przynajmniej daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.chello.pl 30.10.06, 11:27 Heh, czarny Jezus. Skandal to by był gdyby Żydzi zamrdowali Jezusa o rysach Hitlera, to by była potem medialna jazda. Wieczysta sława gwarantowana:) uwaga polscy "artyści współcześni" - prawa autorskie do tego pomysłu należą do mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: 83.104.11.* 30.10.06, 12:27 ""Maria na wieść o tym, że Jezus ma być ukrzyżowany, pyta Józefa: "Myślisz, że robią to, bo jest czarny?"" Powyzsze nadawalo by sie do skeczu Monthy Pythona. Zastanawiam sie czy rezyser zakwalifikowal swoj film do dziedziny komedii. To najlepszy przyklad sytuacji rodzacej konflikt rasowy. Z drugiej strony wiem z wlasnego doswiadczenia, ze wielu przedstawicieli rasy czarnej gleboko wierzy w taka wersje wydarzen. No coz moze jestem za malo obiektywny (jestem bialy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitro_gbm Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.06, 12:50 ktoś już przede mną pisał o tym programie, w którym badali pochodzenie Jezusa... Napisze tylko,że ludzie w tamtym klimacie i w tamtych czasach nie byli biali, a wizerunek Jezusa który znamy był tworzony przez europeiczyków a co za tym idzie wizerunek ten nie musi być prawdą bo w czasach w których powstawały pierwsze wizerunki Chrystusa ludzie o ciemnej skórze byli uważani za barbarzyńców lub za prawie zwierzęta(niewolnicy np) i tak traktowani więc za przedstawienie w ten sposób Jezusa skończyło by się natychmiastowo stosem... Zastanówcie się ludzie bo to co nas otacza nie zawsze musi być prawdą i zamiast od razu negować coś co kłóci się z waszymi wyobrażeniami zastanówcie się nad tym... Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie 30.10.06, 13:12 No dobrze, zalozmy, ze masz racje. Ale przeciez Bog jest bialy! Sam rezyser powiedzial, ze Murzyni sa jedyna rasa na swiecie czczaca boga niepodobnego do siebie. Ergo - nasz wielki, bialy Bog zostal im przemoca narzucony. To, ze On jest Polakiem tez nie pozostawia wielkich watpliwosci. Jezus natomiast mimo, ze Zyd, to tez jednak byl swoj chlop, taki protoplasta obecnego prezesa TVP. Niech wiec sie ciemnoskorzy odczepia raz na zawsze od naszych bogow i zaczna ponownie czcic wlasnych! Wiadomo, ze nasi sa lepsi, ale to my bylismy pierwsi w kolejce do Bialego Nieba! Do tego niezbyt madrze z ich strony sadzic, ze w na Sadzie Ostatecznym maja wielkie szanse - w koncu sa przeciez czarni, a ci zawsze dostawali po d... od wymiaru sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesio Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:33 Najstarsze obrazy twarzy Jezusa i Marii pochodzą bodaj z II wieku i są namalowane w byłym kościele w byłym Konstantynopolu (obecnie Istambuł)nazywanym Haya Sofia (święta Zofia) i są to oblicza mocno ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpiotr Jezus był gejem 30.10.06, 13:04 Włóczył się po Ziemi Świętej z 12. apostołami, a spośród nich najbardziej umiłował Tomasza. Nie chciał Marii Magdaleny i gnębił cudzołożnice. Jedyną kobietą w jego życiu była mamusia... Dla wszystkich oburzonych: te słowa wypowiedział pewien biskup anglikański, który przyznał się, że kocha inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu portalu Re: Jezus był gejem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:09 dobryńkie. w sumie całkiem możliwe, bo z takimi "mocami" jakie niby posiadał to każda by była jego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vs Re: Jezus był gejem IP: *.proxy.aol.com 30.10.06, 13:15 Wydawalo mi sie, ze najbardziej milowal Jana, ale moge sie mylic Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Re: Jezus był gejem 30.10.06, 14:27 umiłowany uczeń to Jan... -najmłodszy z uczniów.... Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski jako Bóg był gejem, lesbijką, kobietą, facetem... 31.10.06, 10:01 był po prostu WSZYSTKIM jednocześnie, ale katolicy cenzurują mu życiorys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozOff Przecież Jezus nie był biały IP: *.fdk.airbites.pl 30.10.06, 13:09 Przecież Jezus chyba nie był biały? Biorąc pod uwagę region świata z którego pochodził to raczej miał śniadą skórę... U nas w Polsce najbardziej otoczony kultem obraz religijny to obraz Matki Boskiej Częstochowskiej, na którym i Maryja i Jezus mają ciemną skórę i nikt z tego nie robi jakichś sensacji... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przecież Jezus nie był biały 30.10.06, 15:30 Byl Zydem. Tylko jakie to ma zanczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Przecież Jezus nie był biały 30.10.06, 16:30 Blisowschodnim Zydem byl!A jaki oni kolor skory maja?A w ogole czy to wazne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vs i znowu ta melamnia IP: *.proxy.aol.com 30.10.06, 13:10 Bialy to ON tez nie byl, wiec w czym problem, ale w Polsce, gdzie rasizm (zaczynajac od Pierwszych Blizniakow a na prostym wiesniaku konczac)to NORMA, ten numer na pewno nie przejdzie, jednostki Moherowych Beretow( przy blogoslawienstwie Rydzyka i Pancernego Papy) na pewno do projekcji filmu na terenie Najjasniejszej IV RP nie dopuszcza. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akumowitz Nie wyszlo z "ewangelia" Judasza ????????????????? IP: *.dsl.bell.ca 30.10.06, 14:12 niePOLAKOM antyCHRZESCJANOM nie wyszlo z "ewangelia" Judasza, nie wyszlo z teoria Darwina, nie wyszlo z kodem leonarda, ale nadal sie osmieszaja ze swoimi szatanskimi pomyslami. Bramy piekielne i cenzura stalinisty niePOLAKA w wyborczej go nie zwycieza. Cenzorze, Polacy uwazaja Zyda za Boga a Zydowke za Matke Boga. To najwiekszy rodzaj szacunku o jaki mozna sobie wyobrazic dla narodu zydowskiego ze strony Polakow. Jednakze Polacy nie beda szanowac talmudystow ktorzy uwazaja "gojow" za zwierzeta. Skoro "goje" sa zwierzetami to dlaczego Bog pozwolil na Holocaust gdzie talmudysci byli potraktowani jak zwierzeta?????????????? Zamiast zakatowac ten post, moze odpowiesz na to pytanie ty cenzorze, albo wasze hieny forumowe ktore w zorganizowany sposob ciagle obrazaja Chrzescjan? Panie MIchnik, chcemy publikacji TALMUDU nie "ewangelii" Judasza. Czy takie zadanie to tez "antysemityzm"?????????? Dlaczego panie Michnik??????????????? Boi sie pan ze ludziska dowiedza sie prawdy o waszym rasizmie ? ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekumeniczny Moherowe berety z krzyzem ???????????????????????? IP: *.dsl.bell.ca 30.10.06, 14:23 Do antykatolika vs: Moherowe berety sa piekne. Niektore z nich maja znak krzyza. Znakomity dowod ze wysilki ekumeniczne KK przyniosly efekty. ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))) ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Oswiec antyKATOLIKOW blaskiem spostrzezen ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekumeniczny Zapomnialem o linku ;-)))))))))))))))))))))))))))) IP: *.dsl.bell.ca 30.10.06, 14:26 zapomnialem linku: Moherowy beret: www.yarmulka.com/index.php?page=list_prod&cat_id=9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixxer Re: Nie wyszlo z "ewangelia" Judasza... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 30.10.06, 16:08 A tak - poza tym - "Akumowitzu" wszyscy w domu zdrowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigos Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:10 Cóż, mógł być Żyd, to czemu nie murzyn. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Czarnoskóry Jezus na ekranie 30.10.06, 14:20 Boże!!! ni ma nic gorszego niż czarny rasizm i te ich próby znalezienia odpowiedzi na to dlaczego Afryka jest z tyłu za resztą świata oraz większość przestępstw w USA popełniana jest przez Murzynów... Jezus nie był ani czarny ani biały tylko brunatny bo był semitą.... a dla chrzescijan jego kolor skóry nie ma znaczenia.... A o ile kojarzę jego boski pierwiastek to nie jego ciało tylko Logos??? Tzw. Afroamerykanie z USA czyli po polsku murzyni amerykańscy -zgwałćcie więcej kobiet w swojej okolicy, nie pilnujcie aby dzieci chodziły do skzoły, handlujcie drugami a potem powiedzcie że to wszystko wina "białego Jezusa".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:46 Za duzo film oglądasz kolego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixxer Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 30.10.06, 16:14 Smierdzi "rafikuzabki" od twojego postu i to bardzo mocno! p.S. Nie tylko Murzyni w USA handluja "drugami" i nie tylko oni gwalca kobiety! Akurat mieszkam w takiej okolicy (w USA) gdzie wiekszosc tego typu przestepstw popelniaja "Latinos", z ktorych tez 99% uwaza sie za "dobrych katolikow"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:11 boze czego to ludzie nie wymysla!! nie jestem rasistka, ale to tak jakby powstal film o dwuglowym jezusie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OHI Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.abaks.pl 30.10.06, 15:27 etam nikt nie wie czy Jezus byl czarny czy nie powinno sie pokazawyc jego we wszystkich kolorach skury Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Chrystus jest wszystkich...... 30.10.06, 15:28 Moze byc bialy, czarny zolty..... to nie ma znaczenia. Byleby nie wypaczano jego nauk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: 158.228.44.* 30.10.06, 15:33 No i co z tego? W Polsce Jezus ma niebieskie oczy i blad wlosy. W Afryce ma ciemny kolor skory a w Chinach skosne oczy. Dajcie ludzie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terence Re: Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.ols.vectranet.pl 30.10.06, 15:42 Już widze obużenie fanayków kochających bliźnich byleby nie byli czarni zółci nie byli homo i w ogóle byli tacy jak my. Skupcie się lepiej na tym co Jezus chciał przekazać. Nie wim czy był Bogiem na pewno wspaniałym filozofem. Ecce homo! Until the philosophy which hold one race superior And another Inferior Is finally And permanently Discredited And abandoned - Everywhere is war - Me say war. That until there no longer First class and second class citizens of any nation Until the colour of a mans skin Is of no more significance than the colour of his eyes - Me say war. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:51 Nie jest to pierwszy w historii kina film, w którym Jezusa gra czarnoskóry, bo jest jeszcze film "Syn człowieczy" z RPA, prawdopodobnie nieco wcześniejszy od "Koloru krzyża". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terence Czarnoskóry Jezus na ekranie IP: *.ols.vectranet.pl 30.10.06, 15:52 That until the basic human rights Are equally guaranteed to all, Without regard to race - Dis a war. That until that day The dream of lasting peace, World citizenship Rule of international morality Will remain in but a fleeting illusion to be pursued, But never attained - Now everywhere is war - war. War in the east, War in the west, War up north, War down south - War - war - Rumours of war. And until that day, The african continent Will not know peace, We africans will fight - we find it necessary - And we know we shall win As we are confident In the victory Of good over evil - Good over evil, yeah! Good over evil - Good over evil, yeah! Good over evil - Good over evil, yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The.Libertarian Jezus byl ZYDEM - katole go nie nawidza... IP: *.nwrk.east.verizon.net 30.10.06, 17:14 Religia = opium dla idiotow... Odpowiedz Link Zgłoś