Dodaj do ulubionych

Lista agentów, czyli film o dziennikarzach

IP: *.acn.waw.pl 20.11.06, 02:13
Mój znajmomy pił z Latkowskim, facet podobno ma mocną głowe, i ten zdradził
mu, że kręci film o dziennikarzach, czarnym PR i agenturze. Ma już go na
ukończeniu. Widział fragmenty. Szok. Ma liste agentów i współpracowników. Nie
martwi się, kto go wyemituje. Jest internet. Umieści najwyżej na swoim blogu.
Scena rozmowy z jednym z naczelnych przejdzie do historii naszych mediów.
znajomy wymiękł. Większość zdjęć kręcona jest ukrytą kamerą.Kręcą mu też jacyś
stażyści. To będzie koniec układu medialnego?
Obserwuj wątek
    • Gość: neon Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach IP: *.wlan.pl 20.11.06, 06:30
      Myślę, że nadszedł już czas aby pogonić agenturę. Uważam jednak, że należy dać
      wszystkim czas na zmianę zawodu. To co się dzieje w Polsacie, czy w TVN - 24
      przekracza granice przyzwoitości. Media te sieją nienawiść, są tendencyjne.
      Sieją antpaństwową propagandę. Tak, tak - antypaństwową. Żygać się chce...
      • Gość: Uhahany Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach IP: *.245-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.11.06, 08:32
        Media, szanowni przedmowcy, sa na szczescie w duzej czesci prywatne. Ich
        wydawcy i wlasciciele moga sobie zatrudniac kogo chca i na jakich warunkach
        chca. Kiedy do was, zakute lby, ta prosta prawda wreszcie trafi?

Jak chcecie, to sobie zalozcie wlasna telewizje, zbudujcie sukces taki sam jak
        np. stacje TVN - i tam zaprowadzcie "agent free zone".

A od prywatnych biznesow sie odp..lcie. Jestescie gorsi niz bolszewicy.
        • Gość: m Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:08
          Oni chcieliby, żeby jedyną telewizją była publiczna a jedyną partią PiS.
          • Gość: :) Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach IP: *.acn.waw.pl 20.11.06, 10:49
            uhahany mnie rozwalil szczeroscia :)
            a robcie sobie telewizje i palujcie sie tym amway-tvn. ile razy jestem u was z jakas sprawa, zatykam nos przed wejsciem. tak cuchnie tam wlazidupstwem i komuna.
            co do wolnosci dzialania. wy robcie telewizje, a my bedziemy wam ja demontowac. mozemy?
            niesamowita jest logika takich tworow jak iti. robi sie coraz gorecej kolo zadka, wiec zaczyna sie normalizowac zjawisko agenturalnosci i przeszlosci ludzi powiazanych z iti. na zasadzie: "no i co ze agenci? takie czasy, walczylismy o polske.. w szeregach partii i ub. gdyby nie my to ruscy by nas czolgami.. ale wy tego maluczcy nie kumacie. mamy misje, my i adam."
            to rodzaj pseudo-szlachty, ktora niszczy polske od czasow potopu szwedzkiego. kolejne pokolenia cwaniaczkow, wychowywanych w odpowiednim szmaciarskim stylu.
            "badz synu cwany, jak trzeba pastuj buty gestapo, jak trzeba bierutowi, potem przemalujesz sie na liberala, tatus wysle do szkoly w londynie i zalatwi prace w telewizji."
            waleczni polegli, zostali wywiezieni albo emigrowali. no i mamy "warszawke" jedno z bardziej obrzydliwych zjawisk w europie. tylko paryska bohema moze sie rownac. dla nich to komplement. mi blizej do londynskiej pogardy dla takich zjawisk.
        • Gość: kura56 Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:36
          No i właśnie o to chodzi,ze to nie są tak dokładnie prywatne bznesy, jak sklepy
          z pitruszką. Ilość częstotliwości w ładzie medialnym jest ściśle ograniczona.
          Poza tym jeśli właściciele stacji są agentami, którym ktoś pomagał w robieniu
          interesów, to można domniemywać,że są typowymi słupami. Nie do końca więc masz
          racę. Gazetę może sobie założyć każdy i każdy ponosi konsekwencje takiego kroku
          (nie mylić z Krokiem)vide Ozon. Zupełnie inna sytuacja jest w mediach
          elektronicznych.
        • ryko Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach 20.11.06, 16:13
          Uhahany to ja jestem Twoją argumentacją :D

Jak ktoś napisał media to nie sklep z pietruszką, a zawód ZAUFANIA publicznego -
          tzw. czwarta władza. I obowiązywać powinny w nim podwyższone standardy (jak
          każdej innej władzy).
          Osoby nierzetelne i uwikłane muszą znaleźć sobie nowe miejsce... pewnie kiedyś
          to sobie wkalkulowały w swoją działalność i krzywda im się nie stanie... w końcu
          coś za to otrzymały :P
      • dr.freud Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach 20.11.06, 17:06
        Gość portalu: neon napisał(a):

> Myślę, że nadszedł już czas aby pogonić agenturę. Uważam jednak, że należy
        dać
        > wszystkim czas na zmianę zawodu. To co się dzieje w Polsacie, czy w TVN - 24
        > przekracza granice przyzwoitości. Media te sieją nienawiść, są tendencyjne.
        > Sieją antpaństwową propagandę. Tak, tak - antypaństwową. Żygać się chce...

he! he!
        Kukieł urzedujacych prezydentow nie palili, przeciwnie niz
        urzędujacy obecnie premiery i inni urzednicy tzw. panstwowi,
        a w rzeczywstosci PiSowskie politruki.
        Niech Kaczynscy przeprosza ludzi za 17 lat kłamstw, wrazej propagandy,
        czarnego pijaru i obrzydzania wszystkiego co nie z kaczego kurnika.
        I niech spieprzaja ....
        • tw.szfaja Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach 20.11.06, 20:13
          Nie z kaczego kurnika. Zgadzam się z dr.sfajcnerem, vel dr.freudem
          • dr.freud Re: Lista agentów, czyli film o dziennikarzach 20.11.06, 20:24
            tw.szfaja napisała:

> Nie z kaczego kurnika. Zgadzam się z dr.sfajcnerem, vel dr.freudem
            Do skasowania za lamanie regulaminu.
    • Gość: Salon42 Latkowski zaprzecza IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 10:45
      Latkowski zaprzecza na blogu, ale ja wiem co napisałem. Zanojmy potwierdza. A
      Latkowski zaprzecza, bo inaczej nie bedzie mógł nagrywać z ukrycia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka