Dodaj do ulubionych

Bloger dziennikarzem

IP: *.nycmny.east.verizon.net 11.12.06, 16:06
No tak,bieda i nadpobudliwosc ruchowa budza wspolczucie i zasluzyl facet na
zawod dziennikarza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Enola Gay 99 blogow na 100 to czysta,beznamietna grafomania IP: *.range86-142.btcentralplus.com 11.12.06, 16:16
      Siegnijcie po jakikolwiek blog,chocby z tych najbardziej popularnych.To czysta
      grafomania.Bierze sie to stad,ze blog jest pisaniem jakby do szuflady,bo kto
      bedzie z bloggerem konwersowal.Komentowanie blogow przerasta sily nawet
      najbardziej odwaznych forumowiczow.De gustibus not disputandum est - gusta sa
      poza dyskusja.
      Niech sobie pisza.Ale do dziennikarstwa jest stad bardzo daleko.Dalej niz
      blizej.
      • Gość: ko-red He he he. A dziennikarze lepiej piszą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:57
        Przez 20 lat pracowałam w różnych redakcjach, poprawiałam teksty dziennikarzy, w
        tym z jednej najważniejszych gazet w Polsce i zaręczam Ci, że większość tych
        tekstów była beznadziejna.
        Szkoda, że czytelnicy nie mogą zobaczyć gazet przed redaktorską i korektorską
        obróbką. Wszelkiego rodzaju błędy od ordynarnych ortograficznych, gramatycznych
        aż po stylistyczne i merytoryczne, grafomański bełot, brak oczytania, braki w
        znajomości ojczystej historii i literatury.
        Parę ładniejszych kwiatków mam spisanych, ale nie teraz nie mam czasu szukać
        tego. Niektóre kawałki są lepsze niż humor zeszytów szkolnych.
        • Gość: w Re: He he he. A dziennikarze lepiej piszą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:58
          no więc właśnie
          ale jak widać z powyższego tekstu niektórzy mają mniej więcej taki obraz:
          my wielcy dziennikarze, wy miernota, którą czasem może dopuścimy jak się bardzo
          postaracie

ja też troszkę miałem do czynienia od kuchni
          :) hihi, że tak powiem

dla mnie wielkim autorytetem jest Kapuściński
          i z własnego doświadczenia potwierdzam:
          dziennikarzy (z powołania) jest bardzo mało
          szeregowych pracowników mediów coraz więcej
      • Gość: Paweł Kierski Re: 99 blogow na 100 to czysta,beznamietna grafom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:07
        Co nie znaczy, że ten jeden procent (skłaniałbym się raczej do setnej procenta),
        to nie są poważne teksty. Jeśli gość pisze coś takiego, jest czytany, to należy
        go potraktować jako wydawcę gazety. Ze wszystkimi wynikającymi z tego prawami i
        obowiązkami. Najfajniej byłoby, gdyby taki blogowicz (nie widzę powodu, żeby
        kalkować angielską gramatykę pisząć "blogger") mógł zadeklarować, czy chce, żeby
        jego pisanie miało status gazety. Miałby wtedy prawa dziennikarza (wchodzenia w
        niektóre miejsca), ale również obowiązki - odpowiedzialność za słowo, obowiązek
        publikowania sprostowań itp.

Co do samej sytuacji aresztowania - po za wszystkim skasowanie zdjęć z karty
        aparatu to wandalizm ze strony policjanów. Jeśli te zdjęcia nie naruszają prawa,
        to zwykłe nieuprawnione niszczenie czyjejś własności.
      • Gość: tu i teraz pismak nie brzmi dumnie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.06, 20:40
        Wiesz, wiekszosc dziennikarzy w mediach tradycyjnych to tez grafomani. Taka
        jest niestety prawda. Ludzi ktorzy potrafia pisac jest naprawde niewielu. A
        jezeli ten blog informowal i ksztaltowal w jakis sposob swoich czytelnikow, to
        nie widze powodu dla ktorego ten gosc nie mialby miec statusu podobnego innym
        pismakom.
    • Gość: Sobakin Bloger dziennikarzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:14
      Wygląda mi na małego konfidenta, który nie ma nic do stracenia. A całe baju-baju
      można sobie darować.
    • Gość: xxx Re: Bloger dziennikarzem IP: 217.153.157.* 11.12.06, 18:37
      W twoim przypadku nawet niezdolność do czytania tekstów ze zrozumieniem nie jest
      powodem do współczucia. Nie bieda i ADHD spowodowału, że uznany został
      dziennikarzem (na marginesie, szkoda, że nie poznaliśmy bliżej argumentacji
      sędziego). Pewnie boli Cię, że o ty wspaniały chłopak, zamożny i zrównoważony,
      musisz pisać anonimowe komentarze, a o byle biedaku z ADHD w gazetach piszą.
    • Gość: podpatrywacz Lokalnych kacyków u nas nie brakuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:39
      Czy myślicie, że w Polsce się takie przypadki nie zdarzają? Jesteście w
      błędzie. Wystarczy tylko lokalnemu kacykowi nadepnąć na odcisk, wtedy dostaje
      się wypowiedzenie z pracy. Kiedy inni jakoś znajdują nową ty masz problemy
      dziwnej natury. Wtedy nie dostaniesz żadnej ulgi od gminy, wtedy jak masz do
      czynienia z urzędem to takie wymyślają przeszkody, gdy inni takich problemów
      nie mają.
      Nic nowego u nas też są takie miejsca, tacy ludzie, który kawałek władzy
      odebrał reszki człowieczeństwa. Znam takich osobiście.
      W małych miejscowościach to jest norma. Tam ludzie siedza cicho bo jak tylko
      się wychylą to jest gorzej niż było za komuny. Takiego zamordyzmu to wtedy nie
      było bo każdy miał pracę. Dziś ekonomicznie cię wykończa, a jak nie będziesz
      miał za co zapłacić za mieszkanie to jeszcze komornik ci je sprzeda.
      To jest chore.
    • Gość: leonid Re: Bloger dziennikarzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 19:48
      BRAVO sąd i normalny kraj, nie to co Polska !!!
    • Gość: Niedobry Dziadunio Re: Bloger dziennikarzem IP: *.cable.ubr03.perr.blueyonder.co.uk 11.12.06, 19:53
      Jezuuu, galba już stoi w kolejce.
    • Gość: Sallow Bloger dziennikarzem IP: 83.238.42.* 11.12.06, 20:05
      Tak to bywa jak nie staje sił żeby regularnie zwalić konika i trzeba trzepać
      wypocinki w postaci blogusia. SuOnEcZkA i MiLuSiE cHmUrEcKi
    • patman Kiedy Galba z Junkierem w "Waszym dzienniku"? 11.12.06, 20:27

• Gość: tu i teraz Re: Bloger dziennikarzem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.06, 20:35
      Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> No tak,bieda i nadpobudliwosc ruchowa budza wspolczucie i zasluzyl facet na
      > zawod dziennikarza.

Chyba nie zrozumiales tresci artykuly...
    • pl2512 Gdyby ktos z piszacych chcial dostac prace w GW... 11.12.06, 20:58
      jako dziennikarz to moze sobie najpierw poczekac na pierwszy lot na Marsa.
    • Gość: Blog-owi(e)czka Znacie fajne blogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:53
      j.w.
    • Gość: gosc Dzisiaj kazdy moze! Ja tez! www.gs-arts.net lub nl IP: *.upc-f.chello.nl 11.12.06, 22:23
      Dzisiaj kazdy moze! Ja tez! www.gs-arts.net lub nl
      zeby tak jeszcze ktos mi za to kase placil...oooo
      • Gość: w otóż to ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:52
        ale brzmi prawie jak mit od pucybuta do cesarza galaktyki

dziennikarzem może być każdy, szczególnie w naszym kraju
        wystarczy mieć znajomości
        (przy przyjęciu kryterium zarabiania pieniędzy)

jeśli kryterium inne, np podział Kapuścińskiego na dziennikarzy i pracowników
        mediów - np na portalu powyższym niewiele można przeczytać tekstów prawdziwych
        dziennikarzy - ale i oni kiedyś będą na pewno
        tak jak ten blogger
        trzeba wierzyć w ludzi
        :)
    • pies_na_lewizne Nie wyobrazam sobie! 12.12.06, 03:55
      > Po całym zajściu LeBlanc wyznał, że w przeszłości planował doskonalić swoje
      > umiejętności dziennikarskie na lokalnym uniwersytecie. Planował - do czasu,
      > gdy wydział dziennikarstwa tej uczelni przyjął darowiznę w wysokości 1 mln
      > dolarów kanadyjskich od rodziny Irvingów. "Czy wyobrażacie sobie państwo, że
      > mógłbym uczyć się w sali, w której zajęcia prowadzi pracownik opłacany przez
      > Irvingów?" - pyta.

Nie wyobrazam sobie, tak jak nie wyobrazam sobie chodzenia na zajecia
      prowadzone przez pracownika oplacanego przez Michnikow ;)
    • Gość: zgwalcone dziecko czy to zyciorys michnika? IP: *.hsd1.or.comcast.net 12.12.06, 09:57
      pamietam michnika 20 lat temu blogujacego o demokracji i takich tam dyrdymalach,
      no i prosze zrobili go dziennikarzem kooorva mac, no nic tylko yebnac go w kostke
    • Gość: ania Bloger dziennikarzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:47
      zaraz będzie więcej dziennikarzy niż reszty społeczeństwa :)))

najlepsze blogi:
      start24.pl/www/blog/
      • Gość: MACIEJ A kto czytal blog "kataryny" ? IP: *.nycmny.east.verizon.net 15.03.07, 01:25
        kataryna.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka