mirdanka Odezwał się p. Ropiak 15.12.06, 11:33 A może panie Ropiak poopowiada pan o innych ciekawszych faktach panom, czy paniom redaktorkom. Jeżeli zapomiał pan o czym mówię, odsłucha pan sobie tą taśmę, na której, swego czasu, nagrał mnie pan. Więcej odwagi. Mirosław Dzikowski Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno 15.12.06, 11:37 ceny urosna mniej turystów przyjedzie wyboru jest duzo w okolicy gdzie indziej a nawet za granica taniej zakopane na tym straci a nie zarobi glupota burmistrza jesli wspólpracuje tadzio swinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsd Niech sprawdza jeszcze busy IP: 212.122.223.* 15.12.06, 11:38 NIgdy nikt nie nabijal nic na kase .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:47 "Świetny pomysł" w Polsce wypoczynek i tak jest już drogi. Właściciele biur podróży już zacierają ręce skarbówka nagania im klientów. Wakacje czy narty za granicą będą dużo tańsze niż u nas.!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na cza 15.12.06, 13:10 Jest drogi wyłącznie przez górali-pazerniaków. I to nie skarbówka nagania klientów biurom podróży tylko te "górskie" miernoty z zakopanego. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno 15.12.06, 11:47 Górale w przeszłości nie z takimi kozakami jak US i szpicle mieli do czynienia i jakoś żyją.Ja na miejscu tego Tadeusza tak bym się nie afiszował bo ten jego pensjonat może (dajmy na to )po prostu zniknąć z powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEGALNY BIZNESMEN Re: Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na cza IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.06, 11:53 ...a moze przy okazji zając się LEKARZAMI I PRAWNIKAMI......podpowiem ,że tam szara strefa jest jeszcze większa niż w turystyce.......nie moge zrozumiec czemu ja place podatki ( wysokie) a inni mogą nie placic????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.mos.gov.pl 15.12.06, 12:01 a niech biora i 200 euro nawet... i tak wole słowacje lub alpy... taniej i przyjemniej - o kulturze i jakosci usług nie wspominając Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Tak jak ich oscypki są z owczego mleka, tak nagle 15.12.06, 12:05 zaczną nasi górale płacić, uczciwie, podatki. Na szczęście są w Europie góry równie piękne, a naród mniej rozpity i pazerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.12.06, 12:10 Od 10 lat spędzam urlopy narciarskie w Austrii. Jeszcze nigdy nie zapłaciłem więcej niż 60 PLN za osobę/dobę w bardzo wygodnym apartamencie. Jak im się to opłaca skoro wszyscy robię to legalnie i płacą podatki? Dziwne to nasze Zakopane i okolice, nigdy nie dość "dutków" czy jak tam inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadian i dobrze .niech płaca. IP: *.veranet.pl 15.12.06, 12:16 za dobrze im w naszym kraju.a syf na kwaterach ja cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bida Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.plock.mm.pl 15.12.06, 12:21 To zaczy ze juz nigdy nie pojade w gory bo mnie nie bedzie na to stac Moze w innym przyzwoitym kraju ale nie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Bo nie było z kim ;))) 15.12.06, 12:22 > Zaborcy nie dali rady góralom a wy myślicie, że dacie ;-P Może dlatego że nie było komu dawać rady. Górale to tchórze którzy zawsze siedzieli cicho i bali się walczyć. Słyszał ktoś kiedyś o powstaniu góralskim albo partyzantce góralskiej ?? Za to w chytrości i wyciąganiu pieniędzy nie mają sobie równych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:27 Pie...e komunistyczne państwo. Politycy i urzędasy w mysl swojego bolszewickiego prawa zabieraja ludziom efekty ich pracy. Dlaczego nie wprowadzić : podatek 10% od dochodu lub 1,5 % od obrotu bez rzadnych ulg. Pojęcie praca na czarno czy szara strefa jest poniżaniem ludzi pracy. Nie chcą siędzielić z komunistami ? To znaczy że haracz jest zbyt wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiLe Re: Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na cza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:40 Nie rozumiem problemu - każdy z nas przecież płaci podatki, więc dlaczego grupa zawodowa wynajmująca kwatery ma być z tego zwolniona ? Wogóle to proponuje Alpy -Austria, Szwajcaria, Włochy no i Słowenia, ceny już porównywalne a jakość i kultura nie do porównania z Zakopanem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno 15.12.06, 12:41 Jak wzrosną ceny kwater pojedziemy na wczasy za granicę gdzie będzie taniej. Chytry (skarbówka) dwa razy traci, trzeba będzie płacić zasiłki dla bezrobotnych górali!! Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na cza 15.12.06, 12:54 A ja w szkole uczyłam się o wyzysku feudalnym, kiedy to chłop musiła oddawać dziesięcinę (10%). Jak nazwać to co teraz jest ile oddajemy urzedom skarbowym (państwu). Czy to nie wyzysk|? Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na cza 15.12.06, 12:58 Nie zauważyłaś pewnej drobnostki... Państwo to nie jest pewien obcy "ktoś" kto zabiera nasze pieniądze. Państwo to my i z te wspólne pieniądze są przeznaczone na koszty utrzymania społeczeństwa (policja, straż, służba zdrowia, drogi, szkoły itp). A zatem podatków nie płacisz komuś tylko w zasadzie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa 50 pln za łóżko?????????? To Słowacy zarobią :) 15.12.06, 13:03 To ja dziękuję. Na Słowacji płacę za 4 osoby 1000 Sk za dobę (109 PLN). I mamy za to kuchnię, łazieneczkę z natryskiem, salonik, na pieterku dwa dwuosobowe pokoiki. Domek stylowy, drewniany, uroczy, osobno stojący 40 metrów od wiekszego domu gospodarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumarek Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:14 i wtedy wyjedziemy zagranicę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz1 Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:22 podnoszenie cen tłumaczone tym, że muszą płacić podatki to bzdura.Jak tak dalej będzie to większość turystów zamiast do Zakopanego pojedzie na Słowację. I zarobek właścicieli pensjonatów będzie jeszcze mniejszy, tak więc podnoszenie cen nie leży w ich interesie. Podatki trzeba jednak płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ceny są takie,że lepiej jechać za granicę IP: 213.241.46.* 15.12.06, 13:28 w górach brak śniegu a nad morzem zimno.I wszędzie strasznie drogo.Ja jadę odpocząć do Grecji lub Egiptu.Ceny porównywalne,a atrakcji więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na cza IP: *.devs.futuro.pl 15.12.06, 13:29 Mamy dziurę w budżecie przekraczającą 3% PKB wiec trzeba ja jakoś załatać… tym razem padło na górali, ale jeszcze przed chwilą karbówka ścigała małych sklepikarzy, którzy nie dość precyzyjnie metkowali poszczególne gatunki warzyw… ale tej kasy od górali na pewno nie starczy wiec to na pewno nie koniec… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidżi Przyjadę pociągiem.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:39 czy dostanę zniżkę? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Skarbowka nie style sciga gazdow co oszustow 15.12.06, 13:40 podatkowych. Poblazliwosc urzedow skarbowych wobec czarnego rynku kwater prywatnych w rejonie zakopianskim falszowala wolny rynek i byla ciezarem dla uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: 80.54.171.* 15.12.06, 13:57 Państwo i rząd nie gwarantują zatrudnienia, ani pracy.A gdy ktoś prace i zatrudnienie liche znajdzie to go zaraz ścigają. Taka u nas jest walka z bezrobociem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyzio Walczą z gazdami wynajmującymi kwatery na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:12 Wreszcie sie zabieraja za gorali i podhale przeciez to jest panstwo w panstwie .Odkad Polska istnieje zawsze oszukiwali ,nie placili podatkow,i plakali ,ze im sie robi krzywde. Sami miedzy soba nie moga sie pogodzic , kloca sie o wplywy,trasy narciarskie stanowiska konikow do sprzedazy miejscowek , na lewo prowadza parkingi,o restauracjach nie ma co mowic.Wszystko pod siebie i same zadania.Biadolenia bedzie duzo a i tak Wladza nie da im rady.Tacy sa ptrioci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol niech ścigają, zobaczymy kto straci więcej IP: *.e-wro.net.pl 15.12.06, 14:24 bo primo są Tatry Slowackie bo primo bis: w Alpy też nie jest drogo bo primo tres: Ruscy już przestaja przyjeżdżać do Zakopanego a na końcu: Góralom to jeszcze nikt nie dal rady ;)) Odpowiedz Link Zgłoś