framberg Kolejny podatek, kolejna danina. 15.03.07, 20:34 O ile wiem inne stacje utrzymują się z reklam. A TVP puszcza od groma reklam jeszcze chce podatku na swe utrzymanie. To kpiny. Polska to nasza ojczyzna ale polskie państwo to chciwy twór zawłaszczony przez administrację. Jedną z najgorszych i najmniej efektywnych w Europie (a i tamte administracje to dno przy przeciętnie sprawnym przedsiębiorstwie). To nie jest nasze państwo bo występuje przeciw obywatelom. Łupi tych co mają rozdając nielicznym. Nielicznym w większość marnuje administracja. Większość mojej rodziny jest już za granicą. Następni wyjadą. I nie wrócą. Gdybym był młodszy to też bym wyjechał. Już mi się nie chce. Nic mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Mam Was w ......!!! !!! !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.03.07, 20:34 jesteście gnijące jajko.....niczym sfermentowana konserwa, ktora smierdzi z daleka !!! ZA CO NIBY MAM PłACIĆ ABONAMENT????? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? 15.03.07, 20:39 "- Są rozważane trzy warianty: połączenie płacenia abonamentu z rachunkiem za elektryczność, zniesienie abonamentu i wprowadzenie publicznej opłaty radiowo-telewizyjnej połączonej z płatnością podatku dochodowego (PIT) lub uszczelnienie obecnego systemu, np. dzięki skorzystaniu z baz danych telewizji kablowych" Jest jeszcze czwarty wariant, oczywiście odrzucony przez łapczywą KRRiTV - likwidacja abonamentu RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo za co mam płacić? za to g...no,które leci w tv?? 15.03.07, 20:50 Już, k..wa za wszystko chcą kasę. NAwet za takie g..no jak publiczna tv. A może MNIE NIE INTERESUJE telewizja? W główkach się im nie mieści, że można nie chcieć ogladać durnych programów, że można nie mieć nawet telewizora? Z góry zakladają, że tv każdy ma i pragnie jej ponad życie.. A pzreciez jak ktoś nie ma samochodu, to nie placi podatku za samochód. Jak nie ma domu, to nie płaci za dom. Jak nie ma internetu, nie płaci za niego. To czemu placić za telewizję, gdy SIĘ JEJ NIE MA?? Co za chamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
boguslavo Abonament RTV pobierany z podatkiem ? 15.03.07, 20:52 Coś z tym trzeba zrobić. Dlaczego ja emeryt płacę abonament od wielu, wielu lat, a inni nie płacą i też oglądają telewizję i to nawet TVP sport, a ja nie mogę oglądać, gdyż mam tylko podstawowe programy. Nie ma też u nas kablówki.Dlaczego płacąc abonament nie mogę w jego ramach oglądać wszystkich programów TVP? A jeśli opóżnię się z zapłatą abonamentu, to pobiera mi się jeszcze karę. Gdzie jest prawo i sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: 84.38.160.* 15.03.07, 21:11 boguslavo napisał: > Coś z tym trzeba zrobić. Dlaczego ja emeryt płacę abonament od wielu, wielu > lat, a inni nie płacą i też oglądają telewizję Należy natychmiast udać się na najbliższą pocztę i WYREJESTROWAć radio i telewizor i przestać po prostu płacić. Wtedy nikt nie naliczy kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Jak to gdzie? Przy korycie IP: 83.238.5.* 15.03.07, 22:06 Jak to gdzie? Przy korycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: LOL...oglądam terea IP: *.chello.pl 15.03.07, 21:19 Skoro jest to abonament za mozliwosc oglądani telewizji i ma słuzyc jako urządzenie do tego celu to ja bardzo prosze o zakupienie mi przez dostawce telewizora. W gazowni płace abonament za gazomierz i za to że go mam w ciągłej gotowosci do odbioru gazu ale to gazownia mi dała za "darmo " to urzadzenie i to rozumiem. Wiec analogicznie rzecz biorac skoro mam płacic abonament za urządzenie do przekazu wizji lub foni lub obydwu na raz to ja bardzo poprosze od nadawcy o takie darmowe urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: LOL...oglądam terea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:58 To jest akuturat głupie porównanie. Gazownia nie funduje ani kuchenki ani piecyka, a sygnał czyli równoważnik gazu masz "w gotowości do uzycia" czy tego chcesz czy nie w swoim lokalu. Jak chcesz to nawet możesz korzystając z ich obecności zainstalować sobie światełko świecące za free ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Skoro z podatków to z budżetu... IP: *.bredband.comhem.se 15.03.07, 21:05 Polak dosyć już płaci podatków więc proszę się odpie..ć z łaski swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
iova Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? 15.03.07, 21:05 Zgodnie z obowiązującą ustawą Abonament jest opłatą za używanie odbiorników telewizyjnych niezależnie od rodzaju oglądanego programu oraz jego nadawcy. Dlatego płacimy za posiadanie odbiornika w stanie umożliwiającym natychmiastowy odbiór, a tym samym (zgodnie z domniemaniem prawnym określonym w art. 48 ust. 2 ustawy o radiofonii i telewizji) za używanie go. Moim zdaniem samo posiadanie sprawnego odbiornika nie daje możliwości natychmiastowego odbioru programu, gdyż dopiero podłączenie odbiornika do instalacji antenowej daje taką możliwość. Odbiornik telewizyjny bez anteny spełnia wyłącznie warunki monitora, analogicznie jak monitor od komputera. Z uwagi na powyższe proszę o informację czy nie posiadanie w mieszkaniu anteny np. zbiorczej lub sieci telewizji kablowej - zwalnia z wnoszenia opłat abonamentowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-ateista ale ja nie oglądam TVP, bo to tuba PiSdzielców IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.03.07, 21:16 a na dodatek nie ma tam nic ciekawego... jakim prawem mam dokładać sie do pensji pisowskich aparatczyków, udających niezależnych prezesów tvp? Polak-ateista ps. i nie pier..lcie mi o misji TVP, bo wartosciowe programy puszczane są o 4 w nocy albo o 11 rano poza tym... macie reklamy, macie wasze idiottele, a ostatnio nawet macie odgadywanie wyrazów za kasę dla debili... wiec jakim prawem haracz? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Sprzedać tę chłam-telewizję i po podatku na prtię 15.03.07, 21:17 akurat rządzącą. Jakością ta misyjna tv nie odbiega od polsatu - a ten utrzymuje sie bez dotacji/podatku tylko sam płaci podatki. Obecna lewica ma juz swój oragan - u Ojca Dyrektora. Sprzedać tvp i nie pieprzyć więcej o tym podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-ateista dlaczego sie złodzieje z TVP nie zakodujecie? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.03.07, 21:19 ano dlatego, ze TVP ma być tubą palantów, ktorzy są u koryta gdyby zakodować ten chłam z TVP, to spadłoby "pokrycie" kraju i mniej ludzi byloby pod wpływem waszych "mądrosci" spływających na nas maluczkich ależ jestescie przebiegli...:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.pronet.lublin.pl 15.03.07, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.pronet.lublin.pl 15.03.07, 21:29 ... nie płaciłem,nie płacę i nie będe płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.acn.waw.pl 15.03.07, 21:52 Gość portalu: nanook napisał(a): > ... nie płaciłem,nie płacę i nie będe płacił. Polacy przetrzymali zaborców, okupantów, PRL. Wszystkie reżimy narzucały wygodne dla siebie i godzące w Polaków prawa. Obecny reżim niczym się nie różni od tych minionych, bo niby dlaczego miałby? Stanowi prawa godzące w dobro każdego z nas a my nic sobie z nich nie robimy. Oczywiście część z nas cierpi ciemiężona przez władzę, ale tak było i będzie zawsze. To nieunikniony koszt wolności. Wolności, której nikt nam nie da, którą musimy sobie wywalczyć sami. Omijanie złego prawa jest zachowaniem dobrym lecz niesie ze sobą koszty w postaci istnienia omijających zakaz jeżdżenia po pijaku czy zakaz wyrzucania śmieci do lasu. Kiedy sobie uświadomimy, że gruz pod krzaczkiem jest wyrazem wolności osobistej jakiegoś krajana to, mimo odrazy do brudu, całość zaczyna wyglądać dużo sympatyczniej! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Jestem za 15.03.07, 21:49 Ale odkomercjalizować TVP: więcej sportu, więcej kultury, więcej pluralistycznej publicystyki, więcej własnych produkcji... OK, dziękuję, ale pomarzyć można. Do obrażających się na pomysł z włączenia abonamentu do PITów. Czy zasiłki pobieracie? Nie, a jednak idzie na nie kasa z waszych podatków. Przykłady można by mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:55 telewizja panstwowa ma tylko jeden cel być pośrednikiem między władzą a ludem a dokładniej zwiększać popularność polityków bo kto głosowałby na polityków gdyby ich TV nie pokazała?? ale TV mamy utrzymywac MY choć służy politykom :( moży by tak sprywatyzować ją? sprzedać np. partiom politycznym? 30% udziałów dla PiS, 30% dla PO, 15% dla postkomuchów, 10% dla Samoobrony, po 5% PSL i LPR, pozostałe 5% dla kancelarii prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie koń Folwark Zwierzęcy IP: 83.238.5.* 15.03.07, 22:02 Była taka książka. Jakże ona mi tu pasuje. Tyle tylko, że tam były świnie a u nas kaczki :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:19 O Holender! Jednak jest nas więcej, a myślałam, że tylko w moim domu takie dziwactwo panuje: ani radia, ani telewizora od lat nie mamy i nie słuchamy - za to mnóstwo nagrań i filmów do wyboru, oglądamy, co chcemy i kiedy chcemy, a newsy mamy z netu. Precz z przymusem abonamentowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:23 A ja nie mam telewizora i radia i co dlaczego mam placic tego ja nierozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.tkdami.net 16.03.07, 00:08 Czy oni zidiocieli ?? jesli w mieszkaniu mieszka trzy osoby placace podatki ,to wszystkie te osoby maja placic abonamenty przy podatkach ? Czyli 3 abonamenty za posiadanie jednego telewizora w mieszkaniu ? Nasi parlamentarzysci za dlugo przebywaja na sloncu i chyba cos u nich nie w porzadku z logicznym mysleniem !" SEB" ty sie tak nie ciesz ,bo jesli mieszkasz jeszcze z kims placacym podatek ,to zaplacicie nie jeden a dwa abonamenty mimo ze nie macie telewizora ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth Re: Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:28 Co by nie powiedzieć o prymitywizmie propagandy merdiów ubekistanu, to na wykształciuchów zupełnie wystarczy (co widać w tym wątku) ;-) Nakręcone propagandą wykształciuchy dopiero teraz obudziły się, że istnieją merdia państwowe i że władza polityczna ma na nie wpływ. Spały za Drawicza ('bezpartyjny' TW). Spały za Miazka (PSL). Spały za Kwiatkowskiego (SLD). Spały za Dworaka (PO). Obudziły się za Wildsteina ;-) A i tak mogę się założyć o każde pieniądze, że w czasie następnych wyborów ogłupieni bieżącą propagandą albo poprą partię optującą za istnieniem merdiów państwowych lub zostaną w domu. Taki los wykształciucha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVN24 W takim wypadku prosze odłączyć mnie od TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:29 bi.gazeta.pl/o/a/forum/239/4/239467.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:33 pytanie za 100 pkt. czy można w polsce oglądać np.TVN nie płacąc abonamentu? odpowiedz - nie w związku z powyższym mamy doczynienia ze sprzedażą wiązaną co jest prawnie zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk a moze tak czesc podatku na KRRiT IP: *.crowley.pl 15.03.07, 22:47 Zamiast wydawac pieniadze na uszelnianie systemu, lepiej oplacac z podatku. LEpiej jednak wziac z obecnych podatkow, ktore i tak sa bardzo wysokie, niz dodawac nowe. Dlaczego za RTV w ogole mamy placic? I dlaczego wszyscy? Moim zdaniem powninnismy, poniewaz RTV ma jedna dosc istotna role do spelnienia. Ma byc ogolnie dostepnym zrodlem informacji dla Obywateli. Wystarcza 2 programy telewizji publicznej : 1. informacyjny 2. kulturalno-oswiatowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: *.icpnet.pl 15.03.07, 22:58 Precz z ultraprawicową TVP - służalcem reżimu IV RP! Zlikwidować tę propagandową tubę kaczystów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Abonament RTV pobierany z podatkiem ? IP: 82.139.11.* 15.03.07, 22:58 Na tych dziadów z TVP nie będę płacił.Na pośpieszalskiego,kamela i całą inna bande darmozjadów w życiu,niech mnie prędzej zamkną,albo wyjade w cholere z tego kraju, co raz trudniej i mniej swobodniej tutaj da się żyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A dlaczego RiTV nie mogą być opłacane z podatków 15.03.07, 23:01 jako pozycja budżetowa, wtedy odpada problem z pośrednikami, ściąganiem i ściganiem ? Jeżeli to jest podatek, to podatki już są ściągane, więc forsa jest, po co więc wtórny system ściągania ? Odpowiedz Link Zgłoś