Gość: marek Maszyna zamiast chóru IP: 83.238.194.* 09.07.07, 15:04 Kobiety lekkich obyczajów też emigrują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalarepa Kościół nie przetrwa tego IP: 62.233.164.* 09.07.07, 15:17 straszne.... www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Money, Money Maszyna zamiast chóru IP: *.abhsia.telus.net 09.07.07, 17:07 Ale to dopiero poczatek, nastepnie bedzie: Diengi, diengi, diengiiiiiiiii. Takie jest nowe prawo kopernikanskie: "Ludzie ida tam gdzie pieniadz jest tanszy" Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer przeczytaj komentowany artykul 09.07.07, 17:29 huhuhu, hahahaha! myslalem, ze chwilowo zesputy humor wypowiedzia profesora od historii najnowszej potrwa co najmniej z 5 minut a tu czytam takie tresci, ze do kabaretu nawet nie trzeba chodzic!:)))))))))))))))))))))))))) co za kraj! hehehehe ms. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzo kasa kasa kasa IP: *.icm.edu.pl 09.07.07, 17:43 Nawet czarnemu ciagle mało kasy. W końcu luksus i młode panienki kosztują coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burasek Maszyna zamiast chóru IP: 217.97.193.* 09.07.07, 17:43 Niech będzie podniecony. Odpowiedz Link Zgłoś
dabek_kd Maszyna zamiast chóru 09.07.07, 17:48 witam niech nie przesadzają 2 tygodnie temu brałem ślub koscielny wziął po znajomości 250, organista 350 też po zniżcze więc ja bym tyle zarabiać za godzine ( 45 min). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Maszyna zamiast chóru IP: 195.37.121.* 09.07.07, 19:38 Ja bym sie nie zgodzila co do tego , ze organisci niewiele zarabiaja. Nie wiem ile dostaja normalnie za etat, ale wiem, ze placi sie dodatkowo organiscie za slub, pogrzeb czy chrzciny a stawki sa tak jak napisal poprzednik ok 350 - 400 zl, to tez pewnie zalezy od pariafii . Ok sluby sa zazwyczaj w soboty i nie ma ich w Wielki Post, ale normlanie po kilka w kazda sobote. NIe musze mowic ile jest pogrzebow... Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Maszyna zamiast chóru 09.07.07, 19:09 czekam na pierwsze ogloszenie "ksiądz szuka chętnych na msze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies na czarnych Maszyna zamiast chóru IP: *.tktelekom.pl 10.07.07, 07:34 I KIJ IM W OKO.KLECHÓW POWINNI ZE SOBĄ ZABIERAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_nienumerowanej_rp hurra... nie będzie chóra !!! 10.07.07, 09:35 ... im więcej wyemigruje służących, tym mniej będzie ich panów - tych złodziei, homoseksualistów i pedofilów w sutannach... a wtedy może ci co się uchowaja, zajmą się prawdziwym kapłaństwem a nie biznesami i polityką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkiełko Maszyna zamiast chóru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:29 Napewno nie ma kokosów na stanowisku organisty a jeżeli ktoś jest na etat to nie ma płatnych do ręki ślubów ,pogrzebów itp (350zł.hi hi). a jeżeli na umowe o dzieło to w okresie gdy nie ma ślubów i pogrzebów jest dosyć marnie z kasą. Nie może zastąpić maszyna organisty tak jak nie może zastąpić księdza lub wiernych. Kościól jest Kościołem żywym albo go nie będzie. Natomiast żeby się wypowiadać obraźliwie w stosunku do kleru trzeba wiedzieć czym jest kapłaństwo. Nie sądzę by zagranicą było aż tak dużo etatów dla organistów a jeżeli się komuś udało pracować w zawodzie to jego szczeście.Hmm to tyle! Odpowiedz Link Zgłoś