Dodaj do ulubionych

Lipni bezrobotni

• Gość: xxx A może by tak za KRUS się wreszcie zabrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:23
      Tu ginie jeszcze więcej pieniędzy.
    • Gość: wydra Lipni bezrobotni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:53
      Z szukaniem pracy jest różnie,moja firma ogłosiła upadłość wielu ludzi poszukiwało
      pracy.Czasem kontaktowaliśmy się i z rozmów wynikło iż dwie znane nam firmy
      zgłaszanym do pracy bezrobotnym rozdaje do domu zadania do opracowania
      wymagające bardzo dużo czasu i nakładów własnych aby je dobrze opracować,po
      opracowaniu oczywiście dziękowali i niestety nie spełniał kandydat
      warunków.Pewne opracowanie
      pilotowałam, wiedziałam że dziewczyna jest dobra prosiła mnie bezrobotna matka 2
      dzieci, była koleżanka z pracy, zależało jej na pracy a nie mogła jeszcze
      dołożyć własych nakładów finansowych.Udostępniłam jej program i aktualne rynkowe
      informacje potrzebne do opracownaia ,oczywiście nie została przyjęta choć
      wszystko było na dobrej drodze do samego końca ale w końcu jej podziękowali i
      tak były jeszcze trzy osoby z podobnym skutkiem.Zaczęła mnie interesować ta
      firma przez rok czasu z małymi przerwami wisiało ogłoszenie w urzędzie pracy
      ciągle potrzebowali pracownika na to stanowisko.Zgłosiłam się osobiście dostałam
      do opracowania materiały adekwatne do moich kwalifikacji zajęło mi to prawie
      tydzień choć miałam konieczne do tego aktualne dane.Dyrektor firmy zaprosił mnie
      na rozmowę,był zaskoczony fachowością ale niestety nie zostałam przyjęta bo
      kierownik działu nie mógł mi dać obiecanych przez dyrekora pieniędzy ponieważ
      podobno pracownicy działu byli rozliczani z puli dla całego działu.Podziękowali
      oczywiście i byli bardzo zasmuceni że nie mogą ze mną pracować.Czekałam
      cierpliwie aż moje opracownie wprowadzono do obiegu ,poprzednie opracowane przez
      kolezankę już było,firma wykonywała roboty.Zjawiłam się w tym zakładzie z
      papierami w ręku i poprosiłam o wynagrodzenie za wykonaną pracę i oczywiście
      powiadomiłyśmy urząd pracy.Ogłoszenie poszukujących do pracy już nie wisi ale
      ile osób przed nami tak oszukiwano i są też urzędy które tak potrafią
      działać,pewne że była to zmowa z pracownikami którzy wysyłali im ludzi z
      kwalifikacjami i razem kosili kasę za bezduro z bezrobotnych.Nadmienię że moje
      opracowanie wyceniono na 4tysiące które firma musiałaby zapłacić.Bądzcie
      ostrożni bezrobotni nie dajcie się wykorzystywać wielcy tego świata nie mają
      litości nawet dla bezrobotnych tylko kasa dla nich.
    • Gość: antoni61 Lipni bezrobotni IP: *.bluedot.pl 05.07.07, 11:59
      takim samym oszustem jak bezrobotny jest Państwo Polskie. I trudno jest tutaj
      rozdzielić te dwie strony. Bo gdyby bezrobotni ( pradziwi) w tej swej trudnej
      sytuacji pozostawania bez pracy otrzymaliby godne wsparcie Państwa ( za jego
      pieniądze bo płacił na to składki) to nie byłoby oszustów ! A tak jest jak za
      czasów komuny my mówimy że płacimy ( jako Państwo) a oni mówią że są "
      bezrobotni". I ja ich popierwam - człowiek musi z czegoś żyć !
    • Gość: gosc Re: Lipni bezrobotni IP: 213.199.233.* 05.07.07, 12:14
      a to dobre - czyli jednak urzedy pracy moga zorganizowac targi pracy, zaprosic
      przedstawicieli firm, przygotowac we wlasnym zakresie oferty pracy i jeszcze
      zapraszac bezrobotnych zeby przyszzli i zapoznali sie z ofertami - to ja sie
      pytam dlaczego do jasne ch.... nie pracuja tak na codzien tyklo dopiero jak ich
      bezrobotni robia w jajo ?? co nagle kasa szla w bloto bo ich bujali to sie
      obudzili w PUPie ?? poki co sa te urzedy zbedne, pracuja tam ludzie bez
      kwalifikacji, a same urzedy powinny placic ludziom za bezprawne zbieranie
      danych osobowych !!
    • Gość: tetradrachma przykład powinien iść z góry. A jaka mamy rzeczywi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:15
      to gołym okiem widać. Nawet gdyby Lech i Jarosław Kaczyńscy, do Częstochowy, na
      kolanach szli, to i tak wiem, że to, jak Rydzyk, jarmarczni oszuści.
    • Gość: giewont 80 proc. zarejestrowanych bezrobotnych to oszuści IP: *.pekao-fs.com.pl 05.07.07, 13:30
      Za to 100% psedopolityków to też oszuści.
    • Gość: antonio Tylko Lustracja Majątkowa wprowadzi ład w kraju IP: *.acn.waw.pl 05.07.07, 13:32
      Wszyscy wiedzą, że całe to zjawisko bezrobocia to wymysł polityków zwłaszcza
      populistów. Pojechałem na wieś, szukałem ludzi do truskawek. Stoi grupa około
      20 chłopa pod sklepem , piją piwo. Przedstawiłem swoja ofertę. Tylko jeden
      młody człowiek przyjął pracę, reszta na mnie splunęła. Argument, za 10
      zł/godzinę nie opłaca się schylić.
      Proszę zobaczyć jakie wypasione bryki i wille posiadają bezrobotni z 10 letnim
      stażem. Pracuja zagranicą, nic nie płacą. Tu w Polsce korzystaja ze wszystkiego
      co Ojczyzna ma.
      Rozwiązanie proste: wprowadzić podatki od posiadanego całkowitego majątku a nie
      tylko od pracujących legalnie.
    • Gość: gajane4 Lipni bezrobotni IP: 193.0.117.* 05.07.07, 13:33
      Jak to jest? Skreślono nieco ponad 1000 osób a zaoszczędzono 140 tys. zł, to
      znaczy, że średnio bezrobotny dostawał zasiłek nieco ponad 100 zł? Albo
      niechlujstwo dziennikarskie, albo kpina z pomocy dla bezrobotnych.
      • Gość: bezr50 Re: Lipni bezrobotni IP: 217.153.81.* 05.07.07, 13:59
        pytanko-brak bezrobotnych to urzędników na bruk i ile zaoszczędzimy
      • Gość: Dublin24_ Re: Lipni bezrobotni IP: 85.134.147.* 05.07.07, 15:17
        Malo ktory bezrobotny jest uprawniony do zasilku. Ale nic to , buractwo na forum
        jest slepe na jakiekolwiek fakty , widac jak wszyscy ujadaja na bezrobotnych ze
        to ONI ich okradaja z ich ciezko zarobionych pieniedzy i to przez nich w polsce
        jest zle. Prawdziwych darmozjadow : Administracje panstwowa, nierentowne
        gornictwo , nieudolna/skorumpowana sluzbe zdrowia - jakos nie zauwazaja. Bo
        urzednik panstwowy musi miec limuzyne sluzbowa, biedni gornicy rozpieprza pol
        warszawy jak nie dostana czego chca , a przymierajacy lekarze skamla w TV jak to
        zarabiaja mniej od sprzataczek(TVN) - sam juz niewiem czy sie smiac czy plakac ,
        jakos nie widzialem lekarza ktory by nie zyl duzo powyzej polskiej przecietnej.
    • Gość: okbz4r A co z Urzędami Pracy ? IP: 77.89.126.* 05.07.07, 13:59
      Gdy maleje liczba bezrobotnych tak proporcionalnie winna malec liczba
      urzędników zatrudnionych w tych urządach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: rr Lipni bezrobotni IP: *.zugil.pl 05.07.07, 14:00
      To tak samo jak z posłami z Samoobrony.
      Również 80% to oszuści
    • Gość: Najmita Re: Lipni bezrobotni IP: 82.160.206.* 05.07.07, 14:10
      To jest pomyslna zlikwidowanie bezrobocia.Nie stawił się w Urzędzie Pracy
      zostaje skreślony z listy bezrobotnych, nie podjął proponowanej pracy za 400zł
      miesięcznie, skreślony z listy.W Polsce nie będzie bezrobotnych, bo jaśnie pany
      potrzebują niewolnikow.Szela powstań z grobu i zacznij biznes.
    • Gość: referent z OSP 80% pracujacych w Urz. Pracy to opier...lacze! IP: 77.89.126.* 05.07.07, 14:20
      Ciekawe kiedy bedzie w tych urzędach racjonalizacja zatrudnienia ? A moze to juz
      kres tych urzędów? Chyba tak !!!!!!!1
    • Gość: adamdark01 Lipni bezrobotni IP: *.red.bezeqint.net 05.07.07, 14:56
      na wszystko jest lekarstwo, też na oszustów bezrobotnych,którzy prscują na
      czarno a pobierają za bezrobocie, aby tego nie byłoąwzględnie, zmniejszyć do
      minimum takie wypłaty fałszywe,należy,
      1. stworzyć miejsca pracy we wszystkich placówkach zatrudniających najemnych
      pracowników,a to, wedłóg ilości zatrudnionych,przykład+na każde 10 osób
      zatrudnionych,zatrudnić dodatkowo jednego bezrobotnego,do 5 ciu bezrobotnych
      na 150 zatrudnionych.
      2. ubezpieczenie społeczne będzie płaciło sumę bezrobotnego do zakładu który
      zatrudni danego bezrobotnego,zakład uzupełni do płacy przeciętnej
      , stosowanej w Kraju,zakład z płaconego brutto, zapłaci należne opłaty,
      3. Jednocześnie,Rząd wyda rosporządzenie, do wszystkich zatrudniających
      pracowników najemnych,o treści, że od dnia ...... każdy zatrudniający
      najemnego pracownika,na czarno,czyli, bez skierowania z posrednictwa
      pracy,państwowego czy prywatnego,i,nie będzie rejestrowany w odnośnym
      biurze państwowym,podlega karze 5000,zł- za każdy miesiąc pracy danej
      osoby.
      4. Rząd ustanowi dopłatę dla zatrudnionych bezrobotnych,nie mniej niż 100%
      od sumy którą płaci właściciel zatrudniający bezrobotnych.przykład+
      zatrudniony dostaje od gospodarza 1000zł. państwo dopłaca 1000.zł.
      mowa jest o 8.00 godzinny dzień pracy. za godziny nadliczbowe płaci
      w całości właściciel.
      oto część pierwsza do rozwiązania jednego i drugiego problemu.
      życzę powodzenia w uruchomienia tej maszyny,a jest dobra,dla pracowników i dla
      Państwa, zakłady pracy muszą to przyjąć,albo niech zwiną, przyjdą inni na ich
      miejsce.
      • Gość: sa Re: Lipni bezrobotni IP: *.chello.pl 06.07.07, 08:10
        To już było i nazywało się socjalizm. I nigdzie się nie sprawdziło
    • Gość: Misia Nie wierzcie w to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:33
      Sama byłam aż dwa razy na bezrobociu. Pisałam listy motywacyjne, chodziłam do
      wielu firm. Tak naprawdę to zdecydowana większość pracodawców - to oszuści.
      Praca, którą oferują to nie jest w ogóle praca - np w ubepieczeniach zarobisz,
      jeśli zawrzesz umowę z klientem Jeśli nie masz żadnych umów, masz 0 dochodu,
      natomiast różne obciążenia, z których musisz się wywiązać. W ogóle szkoda nawet
      mówić. Nie zrozumie ten, kto nie był bezrobotny i nie mógł znaleźć pracy.
      Zdecydowana większość pracodawców nie szuka pracownika, ale niewolnika. Dziś tak
      bardzo buntują się lekarze i pielęgniarki. Grupa zawodowa, która właściwie nie
      zna berobocia i której tak naprawdę nigdy bieda nie zajrzała w oczy. A co mają
      powiedzieć inni, pacjenci tych pierwszych.
    • Gość: Dzidek Lipni urzednicy IP: 207.117.33.* 05.07.07, 16:38
      A ci urzednicy zamiast robic wszystko, aby zmniejszyc bezrobocie, swoj czas
      poswiecaja udawadnianiu, ze nie ma tego zjawiska. Skoro juz niby to udowodnili,
      to powinno sie ich zwolnic, bo spelnili swoje zadanie.
    • Gość: Jonek No nareszcie IP: *.e-wro.net.pl 05.07.07, 16:44
      Nareszcie ktos pomyslal. Dawno bylo wiadomo, ze wiekszosc tzw. bezrobotnych to
      raczej "unikajacy pracy". Mozna zaoszczedzic duzo kasy na tych leniach. Trzeba
      by takze sprawdzic rencistow, od dawno wiadomo ze spora czesc tzw. rencistow to
      symulanci, ktorzy dali w lape komu trzeba aby pobierac rente. Spotkalem sie
      nawet z szacunkami mowiacymi, ze ok 50% rent jest lipnych.
    • Gość: yoyoror Re: Lipni bezrobotni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:46
      Tak naprawdę bezrobocie to zdecydowanie bardziej złożony problem. Sam przez okres około 2,5 roku byłem osobą bezrobotną.
      Chętnie bym pracował ale po kilkumiesięcznym bezowocnym poszukiwaniu jakiejkolwiek pracy po prostu opadłem z sił.
      Zdarzało się że umawiałem się na rozmowy kwalifikacyne i wracałem się przed samym wejściem - obawiając się tak naprawdę nie wiem czego.
      To był zwykły marazm, spanie do 12-tej i marnowanie życia.
      Do tego coraz mniejsza samoocena i cały czas pogłębianie wewnętrznego kryzysu.
      Aż nagle, zupełnie niespodziewanie dostałem ofertę pracy ( zgłosiła się do mnie firma w której składałem podanie przeszło 2 lata wcześniej ), jeszcze raz postanowiłem spróbować i udało się. Pracuję już prawie 2 lata, kilka dni temu dostałem umowę na stałe. Zarabiam chyba nieźle jak na człowieka w moim wieku ( ok. 1500 netto ) i chwalę obecną pracę mimo że jest bardzo niebezpieczna i dość męcząca. Ale ją po prostu lubię i staram się ją wykonywać jak najlepiej. Tyle. Życzę powodzenia wszystkim i we wszystkim.
    • Gość: Dzidek A lekarze powinni udowodnic, ze chorzy zdrowi sa! IP: 207.117.33.* 05.07.07, 16:59
      No to pieknie, urzednicy zamiast pomagac bezrobotnym w zdobyciu pracy (czytaj
      nie jakiejkolwiek pracy) glowia sie jak tu udowodnic, ze nikt nie chce
      pracowac. Proponuje wiec to rozwiazanie przeniesc na grunt sluzby zdrowia.
      Lekarza zamiast dbac o zdrowie pacjantow, powinni przede wszystkim starac sie
      kazdemu choremu udowodnic, ze nie jest chory.
    • Gość: Artur Lipni bezrobotni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:43
      Gdyby moja żona poszła do pracy to musiałaby zarobić: 800 zł na opiekunkę dla dziecka, 300 zł na dojazdy i 500 zł (tyle co z bezrobocia). A kto jej da co najmniej 1600 zł na rękę wiedząc, że ma małe dziecko?
      • nacjonalista Re: Lipni bezrobotni 08.07.07, 08:49
        nikt to pewne u nas w kraju... i wlasnie dlatego duza czesc ludzi nie pracuje
        bo nie moze... nie pozwalaja na to zarobki
    • nacjonalista Lipni bezrobotni 05.07.07, 23:05
      No nie wiem ale nie wszyscy bezrobotni nie chca pracować... ja akurat mam prace
      i pracuje ale nie jestm zadowlony z niej i sie zwolnie na pewno dlaczego... ze
      względu na zarobek... pracuje na 3/4 etatu ostania wypłata 614 zł... na rekie
      mam dwójkie dzieci małych 4 i 3 latak zona sie opiekuje niemi wiec nie
      pracuje... i teraz niech ktos madry mi powie jak mamy zyc za 614 zł + rodzinne
      90 zł i czasem z opieki 100 zł... nie twierdze ze nie mam ofert pracy dal mnie
      bo sa ale jakie nie interesuja mnie po prostu ofery na cały etat np. 900 zł...
      tak to moga placic uczniowi lub komus kto mieszka u rodziców... wiec jaki
      wniosek z tego większośc ludzi nie chce pracować po prostu za psie pieniadze a
      nie ze wcale nie chce pracowac... i niech mi nikt nie mówi tu takich głupot
      typu lepiej miec 900 zł niż nic... bo tym spasobem jesli bedziemy wszyscy sie
      na to godzic nigdy ci zwykli ludzie jak wikszosc w naszym kraju nie bedzie
      normalnie zarabiac... a normalny zarobek to chyba taki aby moc godnie zyc!!! a
      nie zebracza pensja z ktorej nie da sie zyc ja obecnie mieszkam w kamienicy 24
      m2 dzieci mam małe... ale nie wyobrazam sobie tego stanu jak dzieci osiagną
      wiek lat okolo 10... nie mamy lazienki WC jest na korytarzu... w mieszkaniu nie
      ma miejsca nawet gdybym chciał aby zrobic lazienkie czy tez WC... i teraz
      pytanie do madrych ktorzy twierdza ze lepiej miec 900 zł niż nic... słucham jak
      zarabiajac 900 zł mam poprawic status sej rodziny? Jak nawet gdybym chciał to
      nie mam możliwości zmaieszkania w lepszych warunkach!! Kradytu nie dostane w
      żadnym banku z rodziny nikt nie moze nam pomóc. słucham czekam na odpowiedz.
    • Gość: zazwyczaj Re: Lipni bezrobotni IP: *.eranet.pl 06.07.07, 09:25
      ja tez nie wierze w bezrobocie
      wlasnie wczoraj zatrudnilem nianie, ktora byla bezrobotna przez kilka miesiecy
      pochodzi z rzeszowa

przyjechala do warszawy wczoraj i w 2 godziny znalazla prace
      1400 netto + mieszkanie i wyzywienie. moze nie sa to kokosy, ale to chyba dowod
      na to, ze zeby znalezc prace wystarczy tylko chciec
    • mulla_komar Korwin-Mikke pisal o tym od jakichs 10 lat. 06.07.07, 12:05
      A wyscie to dopiero teraz odkryli.
    • Gość: gregpyp Re: Lipni bezrobotni IP: *.tvgawex.pl 06.07.07, 17:50
      świetny pomysł! genialny!
      wszędzie powinni tak zrobić
    • pws3 Lipni bezrobotni może lipna pomoc? 07.07.07, 13:54
      Bywam w Urzędzie Pracy na Woli i widzę, jak ten Urząd udaje swoje działania.
      Rzekomo ma wdrożony system jakości, ale nie chwali się, kto przyznał ten
      certyfikat. Co pobyt w tym Urzędzie, znajduję wiele niezgodności. Kiedyś
      dowiedziałem się o dużym znaczeniu maskowania i pozoracji.
    • Gość: vel madry spiecjalisci sie znalezli IP: *.globalconnect.pl 07.08.07, 22:15
      teraz niech naczelnik wydzialu da podwyzke a kaczynski po medalu brawo brawo a
      jak by tak limuzyny sejmowe zlikwidowac ile by zaoszczedzic... 140 000 000 ... a
      na flaszke nie musi nikt zapracowac moze dostac od panstwa to co sie mu nalezy i
      tak jest na calym swiece, aborygeni w australi tylko pija i pala grile i jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka