Gość: jagienka Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.marsoft.net 19.12.07, 21:20 Eeeee, przesadzają. Ja zamówiłam na Merlinie w sobotę wieczorem i w poniedziałek paczka przyszła. Z paczkami z Allegro też nie było problemu... Jak na razie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jalynska Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas 19.12.07, 21:39 Tutaj "klikając" na wybraną pozycję, pojawia się niezbyt miły komunikat: "wysyłamy w 30 dni" nienaumiało sie w szkole po polskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
antypasazer Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas 19.12.07, 21:50 Co za bzdura, że firmy kurierskie przestały przyjmować zgłoszenia. Pracuję w firmie kurierskiej i wszystko odbywa się normalnie. Nadania są cały czas przyjmowane i ponad 90% paczek jest doręczanych na drugi dzień. Oczywiście zdarzają się opóźnienia, ale nie takie jak opisane w artykule i nie ma z czego robić sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg102 Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.bmj.net.pl 19.12.07, 21:54 Właśnie odebrałem przesyłkę wysłaną 18.12.2007 UPS :) Co prawda odebrałem o godzinie 21:30 ale jednak następnego dnia po wysyłce. Jednak UPS to dobra firma i była tańsza od Poczty z ubezpieczeniem przesyłki. Jeden minus aby wysłać przesyłkę trzeba było się pofatygować do UPS-u, ale w przypadku Poczty i tak trzeba to robić. Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.icpnet.pl 19.12.07, 22:06 a ja nie wiem o co tyle hałasu - przesyłka nadana w tym tyogdniu w poniedziałek w krakowie była u mnie, w poznaniu we wtorek - firma ups. więc albo miałam fuksa albo poprostu jak zwykle media robią z igły widły. Odpowiedz Link Zgłoś
dormi81 Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas 19.12.07, 22:25 Przesada!!! Wiadomo, że przed Bozym Narodzeniem ruch w paczkach jest wyjątjowo wzmożony, ale autor artykułu chyba za wszelką cenę starał się wywołać w ludziach panikę. W minioną sobotę (tj. 15.XII) nadałam paczkę na poczcie w Warszawie - doszła we wtorek po południu w Lublinie. Złożyłam także zamówienie w Merlin.pl. Czekam właśnie na przesyłkę. Spodziewam się, że jutro dojdzie, według zapewnień portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
zscn poczta nie ma pracownikow! jak daje 800zl tylko! 19.12.07, 22:28 Poczta szuka ludzi za 800zl netto!!! nie ma sie co dziwic ze jeleni nie znajdują!!! i bardzo dobrze! Póki takie są żenujaco niskie płace w Polsce tym więcej ludzi podejmuje decyzje o emigracji z kraju i zaprzestaje płacenia tu podatkow i skadek do ZUS!!! I to mnie cieszy! Moze ten kraj wreszcie zbankrutuje przez polityke kazdego rządu i pracodawcow wobec Polakow!!!!!!!!!!!Tyrac za grosze o to hasło polskich pracodawcow!! a to sie juz skończyło mości prezesi wszelkiej maści!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: 83.251.86.* 19.12.07, 22:31 Hmmm, dzis czytalem ze Sztokholmska sortownia przewalila rekordowa ilosc 360 000 przesylek, a Warszawska 50 000. Zdaje sie ze to sa dosc porownywalne jesli chodzi o ilosc mieszkancow, aglomeracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja poczta się nie wyrabia? IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 23:00 Wczoraj 18.12 zamówiłem prezent na Allegro dla mojej dziewczyny, paczkę dostałem dzisiaj 19.12 ok godziny 14. Trasa jaką pokonała paczka to z Dąbrowy Górniczej do Radomia. I kto mówi że poczta się nie wyrabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: poczta się nie wyrabia? IP: *.aster.pl 19.12.07, 23:05 Jestem zapobiegliwa i przewidywalam klopoty z dostawa tuz przed Swietami, wiec 5 grudnia zamowilam na allegro cisnieniomierz dla rodzicow - przesylka pocztowa, priorytet! dzisiaj jest 19 grudnia - jeszcze nie dotarla. w Merlinie tez zamawialam ksiazki i plyty - mialy dotrzec w czwartek po poludniu - dotary w poniedzialek poznym wieczorem. Wypisuje sie z tego kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: poczta się nie wyrabia? IP: *.chello.pl 20.12.07, 00:50 pociesze cie ze ja czekam na paczke z prezentem od 6grudnia i tez dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:04 Firmy kurierskie nie mają interesu w tym, żeby dostarczyć towar na czas. Zawracanie kijem Wisły. Będą miały interes, jak ludzie przestaną korzystać z ich pośrednictwa. Bo ja np. nie odbiorę paczki, jeśli nie dojdzie przed świętami. I tyle. Czas realizacji miał być 7 dni. Paczkę zamówiłam 25 listopada. Jeszcze nie dotarła. To pytam się, gdzie te 7 dni. Jak nic mam prawo rozwiązać umowę. I jeszcze tego nie zrobiłam tylko dlatego, że mi się nie chciało latać po księgarniach i zbierać tych wszystkich zamówionych książek. Najwyżej w poniedziałek kupię coś innego, a firma niech traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument "Proponuję nie odkładać na ostatnią chwilę" IP: 80.51.91.* 19.12.07, 23:06 Złożyłem zamówienie w empiku w pierwszych dniach grudnia - paczki nie ma do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 23:10 w takim razie zobaczcie, co proponuje www.powerizer.pl - tam można zamawiać nawet w piątek i paczka będzi3 na czas! Ewenement? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: *.chello.pl 19.12.07, 23:23 Co do firm kurierskich - korzystałem w zeszłym i tym tygodniu z usług kurierów UPS i Opek i wszystkie paczki dotarły na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allegrowiczka Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: 217.153.99.* 19.12.07, 23:42 do mnie 5 paczek dotarło w ostatnich dniach bez żadnych opóźnień (realizacja - poczta i firmy kurierskie), w tym jedna po jednym dniu (z Katowic do Warszawy!), realizacj: Poczta Polska (o dziwo, jestem w szoku). Niestety na jedną paczkę nadal czekam, już 12 dni :-(((( realizacja - oczywiście jak zwykle Poczta Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osia00 Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.wroclaw.mm.pl 19.12.07, 23:43 .... klienci się naucza zamawiac odpowiednio wczesnie tzn. kiedy? Ja w salonie empik.com zamowilam prezent juz w listopadzie i juz wiem ze nie dojedzie na swieta, moze powinnam zacząc w maju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter ego Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: 80.51.91.* 20.12.07, 11:47 Chyba najlepiej zamawiać z wyprzedzeniem półrocznym... Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Listonosze na rowerach 19.12.07, 23:55 Ja sie nie dziwie skoro w XXI wieku w 200 tysiecznym miescie listonosz jezdzi przez zaspy sniegu rowerem..... Tylko z wiekszymi przesylkami jedza samochodami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matik Re: Listonosze na rowerach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 07:13 orange tez daje ciała;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Poczta polska i jej przekręty IP: *.chello.pl 20.12.07, 00:47 Jeśli poczta sobie nie radzi to niech nie bierze za priorytet wyzszych stawek. Priorytet ma isc 2 dni a idzie... w listopadzie paczke transportowali do mnie 14dni, teraz czekam z kolei na paczke nadana 6 grudnia i co? g****! monopolista p...... Odpowiedz Link Zgłoś
carton Poczta Polska - bezczelność 20.12.07, 07:24 Poczta Polska od dawna ma problemy z terminowym dostarczaniem przesyłek, a mimo to na swojej stronie internetowej nadal bezczelnie (dez)informuje "Przesyłki PRIORYTETOWE krajowe będą dostarczone następnego dnia roboczego po dniu nadania jeśli zostaną przez Państwa nadane do godz. 15.00." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omi Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: 195.39.217.* 20.12.07, 07:58 co za debil pisal ten artykul nie zna nawet nazw firm kurierskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devi Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.07, 09:08 przez klopoty Pocztty Polskiej jedna osoba zmoich bliskich nie dostanie prezentu pod chounke. Na przesylke czekam juz ponad 2 tygodnie dzis wyjezdzam na swieta i prezentu nie bedzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziczka Re: Prezenty zamówione przez internet nie dotrą c IP: 212.244.73.* 20.12.07, 09:25 taaa zamówiłam wcześniej, 25 listopada była wysyłka i czekam i czekam i chyba sie nie doczekam - realizacja Poczta Polska - żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 09:29 Z poczta to jest tak ze zalezy od miejsca nadania... Np. prenumerata: Chip i PCWorld wychodza w podobnym terminie. PCW mam w domu po kilku dniach. Chip "idzie" z dwa tygodnie. Rachunki Energisa wysylane z Warszawy minimum 10 dni. A juz TPSA sprawniej. Wyciagi z bankow tez roznie. Rok temu prezent "z allegro" zamowiony w pierwszej polowie grudnia listonosz przyniosl do firmy w Wigilie gdy juz sie ubieralem do wyjscia. Sie chlop zdziwil radoscia :) Kurierzy tez roznie. W trackingu o 10 paczka trafia do kuriera ale do mnie na drugi dzien po poludniu. Dluzej krazy po moim miescie niz po Polsce... W duzym zakresie to wszystko zalezy jeszcze od ludzi a ci jak wiemy sa zawodni. W tym roku w wiekszosci prezenty kupilem "w realu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryhas Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.gprs.plus.pl 20.12.07, 09:54 We wtorek 11 grudnia kupiłem na Ebayu CD od Koreańczyka,12 płyta została wysłana z Seulu,18 grudnia we wtorek miałem już płytę w rękach.Koszt wysyłki w przeliczeniu 8,50pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Piękna polszczyzna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.07, 10:28 Piękna Polszczyzna: "Tutaj "klikając" na wybraną pozycję, pojawia się niezbyt miły komunikat:" To zdanie typu "Mały zajączek skacząc po łące". Gratulacje dla autora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Firmy kurierskie przestały przyjmować zgłoszenia ? IP: *.tnt.com 20.12.07, 10:48 Mozliwe, ze wiekszosc firm tak wlasnie robi, np. UPS i DHL. Ale jak ktos ma pilna potrzebe wysylkowa i chce miec przesylke na nastepny dzien to mam male rozwiazanie - proponuje telefon 0801-31-00-00 (www.tnt.com.pl). Dziala, sprawdzalem :) Czasem chwile trzeba poczekac, bo maja, tak jak wszyscy, natlok pracy, ale odbieraja telefony. Pozdrawiam i powodzenia w zakupach :) Odpowiedz Link Zgłoś
carton Nie bądź śmieszny z tą reklamą... 20.12.07, 11:57 ...przecież widać skąd piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Nie bądź śmieszny z tą reklamą... IP: *.tnt.com 20.12.07, 15:18 To nei reklama tylko fakty. ale jak chcesz, korzystaj nadal z Poczty Polskie - "Poczta Polska - bezczelność". Powodzenia i ... milego czekania na przesylke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedops Re: Nie bądź śmieszny z tą reklamą... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.07, 15:36 doprawdy świetne wytłumaczenie tego,ze piszesz z domeny TNT ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalik Prezenty zamówione przez internet nie dotrą czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:19 no nie wiem pewnie to zależy od sklepu, ja kupiłam w agito kilka rzeczy w poniedziałek a we wtorek już dotarły wiec chyba to szybko raczej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konchi Polski menedżment IP: *.kredytbank.com.pl 20.12.07, 12:33 może jak PP i inni kurierzy pójda w końcu po rozum do głowy i zaczną płacić więcej niż 1200 na rękę to przestaną tracić wpływy. A Prezesów/Dyrektorów tych instytucji na miejscu akcjonariuszy bym za jaja powiesił. Co to jest żeby w chwili podziału tortu firma musiała się wycofać bo z powodu złej polityki kadrowej brakuje mocy przerobowych???Szkoda... i dla tych firm, i dla sklepów internetowych i dla Klientów. A tu nie idzie o drobne - warto było zbierać przez cały rok dobrych pracowników tylko na tą chwilę. Żenua, Panowie menedżerowie... ŻENUA Odpowiedz Link Zgłoś