Gość: grzesiek1084 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 17:56 fajnie, nowe puste słowo do kolekcji :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megas2 Re: NEET czyli śmierć 09.02.08, 11:31 Dlaczego puste? Nie zrozumiałeś definicji? Jest dosyć konkretna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Strzal w 10 - jakbym o sobie czytal ;D IP: *.aster.pl 09.02.08, 12:45 Tyle ze ja zyje glownie z oszczednosci zgromadzonych dzieki dotychczasowemu bardzo ekonomicznemu trybowi zycia. Opisane przyjemnosci NEET'a nie kosztuja obecnie tak duzo, co np. utrzymanie rodziny, wyjazdy na wakacje czy chocby posiadanie dziewczyny. Jak policzylem: teoretycznie starczy mi forsy na 10 lat (mam 30) - oczywiscie pod warunkiem ze sie nic nie wydarzy :| Potem sie zobaczy... Ale oczywiscie - to zjawisko jest powaznym problemem, bo modele ekonomiczne zakladaja stabilnosc demograficzna. Zatem czekam az wladza mnie zmusi do rozrodu i ogolnej aktywnosci Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian A jam Geek :) 09.02.08, 17:12 Dobrze, że jestem Geekiem, a nie jakimś zerem NEET'em, co nie interesuje się zdobywaniem wiedzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satou-kun Re: A jam Geek :) IP: *.chello.pl 20.02.08, 22:06 wiele sie nie roznisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sab NEET czyli śmierć IP: *.aster.pl 09.02.08, 12:24 jakie tam puste. to o mnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frela Re: NEET czyli śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 12:50 i o mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: NEET czyli śmierć IP: 62.29.136.* 09.02.08, 13:20 Niestety, o mnie też. Zaproponowałbym małe NEET MEET ale nie chce mi się. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szu Re: NEET czyli śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 15:15 lol @ Neet meet eee tam, zadna smierc.. raczej nowa forma lenistwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: NEET czyli śmierć IP: *.botany.gu.se 09.02.08, 19:09 Smierc, smierc. Bo cale zycie - jego radosci i smutki, emocje, smaki i ...sens, przechodza mimo ciebie. Wiem, bo sie niedawno "obudzilam" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: NEET czyli śmierć IP: 89.171.49.* 10.02.08, 10:19 a ja dalej trwam i nei zamierzam sie budzic... czekam na kres mego istnienia... wieczny sen... hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: NEET czyli śmierć IP: *.wolfson.cam.ac.uk 09.02.08, 13:49 do calej gamy uzaleznien i syndromów Interneto-pochodnych dodalbym uzaleznienie niektorych ludzi od obserwowania innych ludzi i nadawania niektorym zjawiskom dziwacznych nazw typu NEET, generation X etc proponuje INEPAN czyli skrot od: I have Nothing else to do Except watching other People's lives And giving them wird Names Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentarg Nolife to slowo IP: *.cable.ubr10.uddi.blueyonder.co.uk 09.02.08, 14:15 zerzniete z World of Warcraft i innych gier mmorpg, oznacza czlowieka, grajacego po 18h na dobe w gry typu mmorpg, zwykle to chinczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeeT NEET czyli śmierć IP: *.chello.pl 09.02.08, 16:05 ja mam ten problem już kilka razy starałem się nad tym zapanować ale wracało nie poddaję się oczywiście i po każdej kolejnej próbie jest trochę lepiej mniej dziwnie się czuję jak to ma już swoją nazwe hehe :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: NEET czyli śmierć IP: 89.171.49.* 10.02.08, 10:24 teraz to tylko zaakceptuj :D zaakceptuj siebie takim jakim jestes... nie musisz nic zmieniac... mozesz trwac w szczesciu :D zawsze kiedy bedziesz chcial zrezygnowac... przypomnij sobie te chwile pelne radosci... i szczescia... te emocje... te lzy... bezcenne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizkid NEET czyli śmierć IP: *.chello.pl 09.02.08, 16:39 eee, bez przesady. to, że lubie internet jeszcze nie oznacza, że mam się zasurfować na śmierć. chociaz, pewne objawy niesmialo moglbym zauwazyc :P ale nie jest zle, czyli nie umre od kompa \o/\o/\o/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtd NEET czyli śmierć IP: *.generacja.pl 09.02.08, 17:39 no to fajnie jestem neet-em. A myślałem, że to tylko ja mam ten problem... Odpowiedz Link Zgłoś
eirena Szczęśliwa siódemka 09.02.08, 18:28 6 akapitów artykułu i 7 błędów. Czekam tylko, aż mi jeszcze raz ktoś powie, że dziennikarze nie popełniają w swoich tekstach błędów, a wpisy blogerów usiane są bykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: NEET czyli śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 18:28 Sam jesteś pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Dlaczego ... 09.02.08, 18:49 ... bez mojej wiedzy ktos napisal o mnie artykul? (w dodatku z bykami stylistycznymi i ortograficznymi). Do swojego (powyzej opisanego) trybu zycia zostalem zmuszony - hamerykany zamknely firme, w ktorej pracowalem. Dostalem taka odprawe, ze starczy mi na kilka (lub moze kilkanascie) ladnych lat takego "nie-zycia" i BARDZO mi to pasi! Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Dlaczego ... 09.02.08, 19:33 problem dotyka krajow rozwinietych- Polacy bez obaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raincheck NEET czyli śmierć IP: *.nyc.res.rr.com 09.02.08, 20:34 jednego tu nie rozumiem, zdaje mi sie, ze w tym artykule autor pisze o ludziach trzydziestoletnich i więcej, to co z ta szkolą ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikkomor NEET czyli śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 20:42 Definicja powinna zostać rozbudowana. Mogą to też być ludzie pracujący, zarabiający na zupełnie-podstawowe-potrzeby a robiący w pracy to samo co w domu - czyli nic:) czyli czytanie gazeta.pl pozdrawiam wszystkich ludzi z szafy:) bądzcie leniwi i nie przemęczajcie się!szkoda zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imielin Cześć jestem NEETem IP: *.pool.einsundeins.de 09.02.08, 20:52 Chciałbym się czymś zająć, zainteresować, ale wszystko dookoła mnie jest takie... nudne:) Wolę sobie poleżeć i posłuchać muzyczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imielin Re: Cześć jestem NEETem IP: *.pool.einsundeins.de 09.02.08, 20:58 a tu dalsza część mnie pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja nie wychodzi mi perfekcyjnie, jak w amerykańskim filmie, więc wolę w ogóle sie nie zabierać Odpowiedz Link Zgłoś
ja2210 prokrastynacja... 09.02.08, 22:19 dzieki, przeczytalam ten artykul na wiki pierwszy raz, wszystko pasuje jak ulal... nawet teraz w tym momencie, siedze i pisze tego posta a powinnam pisac esej zaliczeniowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja NEET czyli śmierć IP: *.5-202-24.mc.videotron.ca 09.02.08, 23:04 Najczęściej utrzymują ich rodziców ??? Chyba: Najczęściej utrzymują ich rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: NEET czyli śmierć 09.02.08, 23:05 Zejdź na ziemię - nie wymagaj od "dziennikarzy" gazety znajomości języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWERTY ? IP: *.netrunf.cytanet.com.cy 10.02.08, 06:46 UTRZYMUJA ICH RODZICOW??? WTF? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris NEET czyli śmierć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 06:52 Nie jest to puste słowo, znam 40-latka do ktorego pasują wszystkie okolicznosci tego określenia. Siedzi w pokoju z kompem, blady, chudy, nie zainteresowany niczym innym (niema kobiety), itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka40 Re: NEET czyli śmierć IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.08, 09:32 O taaak,. Jeszcze matka dupe truje i na obiad trzeba bedzie podejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnika NEET czyli śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 10:25 Oni zle przetlumaczyli! Not currently engaged in Employment, Education or Training" (Nie zainteresowani Zatrudnieniem, Edukacją lub Szkoleniem zawodowym) Powinno byc: obecnie nie zaangazowani w zatrudnienie, edukacje czy szkolenie zawodowe. Polacy to lubia osadzac czy negatywnie programowac innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnika NEET czyli śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 10:27 Do korekty: Najczęściej utrzymują ich rodziców. Powinno byc "Najczęściej utrzymują ich rodzicEEE". Ja znam ta sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Re: NEET czyli śmierć IP: *.smrw.lodz.pl 10.02.08, 15:43 tĘ sytuacjĘ (nie ta sytuacje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gierki NEET czyli śmierć IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.08, 15:42 jak sie nie uzależnić jak na necie pełno fajnych gierek -> www.multiplayery.pl masakra Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: NEET czyli śmierć 10.02.08, 17:27 Wszystkim sceptykom i także zainteresowanym polecam krótką serię "Welcome to the NHK!", opowiadającą o NEET'cie(przeklęta polska odmiana). To pokazuje, jaki ten problem jest poważny, skoro powstają na ten temat seriale :>(notabene niezwykle zabawne i jednocześnie wstrząsające) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzejkob NEET czyli śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 02:35 hehe sa rozne postacie tej przypadlosi wszysko zgadza sie ze mna,mimo ze mam i dziewczyne i prace ale niczego mi sie nie chce i brakuje mi czasu na sen...najlepiej lubie na kompie siedziec a jutro o trzeba wstac...z tego nie wyjdziecie... Odpowiedz Link Zgłoś