Dodaj do ulubionych

Grad: można zlikwidować abonament RTV

29.02.08, 13:07
Interesujące.
Ciekawe jak Minister Grad wytłumaczy się w UE z pomocy przyznawanej
w formie dotacji budżetowej - bo tak jak rozumiem miałoby wyglądać
finansowanie PR i TVP?

No chyba, że PO chce zlikwidować media publiczne.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Re: Grad: można zlikwidować abonament RTV 29.02.08, 13:50
      rydzyk_fizyk napisał:

> Interesujące.
      > Ciekawe jak Minister Grad wytłumaczy się w UE z pomocy przyznawanej
      > w formie dotacji budżetowej - bo tak jak rozumiem miałoby wyglądać
      > finansowanie PR i TVP?

Dotacja celowa, a nie podmiotowa rozwiązuje chyba ten dylemat.

• trzy.14 Re: Grad: można zlikwidować abonament RTV 29.02.08, 15:18
      > Interesujące.
      > Ciekawe jak Minister Grad wytłumaczy się w UE z pomocy przyznawanej
      > w formie dotacji budżetowej - bo tak jak rozumiem miałoby wyglądać
      > finansowanie PR i TVP?

To jak moga funkcjonować publiczne szkoły, muzea, teatry?

• Gość: nanook Grad: można zlikwidować abonament RTV IP: *.pronet.lublin.pl 29.02.08, 19:45
      Abonament ? Nie płaciłem, nie płacę i nie będe płacił !
      • www.nasznocnik.pl Re: Nie płaciłem, nie płacę i nie będe płacił 08.03.08, 07:22
        Jakże to - Mme Raczyńska (hehe) Cie nie przekonała ? ;-)
    • eszp Grad: można zlikwidować abonament RTV 01.03.08, 08:05
      Telewizja publiczna jest biurokratycznym gigantem. Dopóki nie usunie
      sie ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z realizacją programów, a
      stanowią 80% zatrudnionych na "wypasionych" etatach, dopóty
      pieniądze z abonamentu będą szły do ich kieszeni (średnio 4,5
      tys.zeta). W 1 programie, który niczego nie produkuje, zatrudnionych
      jest ponad 100 urzędników - cenzorów, ekonomistów,etc. Pracowników
      twórczych (etat+- 700 zeta)ochoczo zwalnia się z etatów, wyrzuca za
      bramę (mistrzem w tym był niejaki Wildstein - czyściciel "moralny"),
      zatrudnia kolejnych urzędasów ( ale ze swojej politycznej kanapy) i
      się kręci. A kto robi programy? Polityczne protegusy i sługusy, co
      widać i słychać i czuć.
    • Gość: tytan38 Grad: można zlikwidować abonament RTV IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.08, 15:36
      Wiele osób nie płaci już od dawna abonamentu i nic sie nie dzieje oglądają TV
      tak samo jak ja i dobrze się z tym mają.Czas zrobić jakieś zmiany takie że nie
      ominie to tych tzw. cwaniaków,czasem mam tego dość,jak do oglądania wszyscy jak
      do płacenia,najbiedniejsi....
      tytan38
      • Gość: Andrzej1044@op.pl Re: Grad: można zlikwidować abonament RTV IP: *.stk.vectranet.pl 27.04.08, 20:33
        co ty idioto tam masz interesujacego w tym burdelu
    • Gość: jozinrules Grad: można zlikwidować abonament RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:50
      Pan Grad jest bardzo zabawny - nie chce mieć władztwa nad publicznymi mediami,
      ale sam jeden będzie stanowił Walne zgromadzenie akcjonariuszy, które bedzie
      powoływać i ODWOŁYWAĆ prezesów i członków zarządów polskiego radia i tvp. Panie
      Grad, Panie premierze, czemu robicie z nas idiotów? Czemu wmawiacie, że takie
      cuda robicie, podczas gdy spłacacie dług tvnowi za piękną kampanię... Mariusz
      Walter na pewno zaciera już pulchne rączki, bo większy kawałektortu się trafia...

• maruda.r Re: Grad: można zlikwidować abonament RTV 02.03.08, 15:40
        Gość portalu: jozinrules napisał(a):

> Pan Grad jest bardzo zabawny - nie chce mieć władztwa nad publicznymi mediami,
        > ale sam jeden będzie stanowił Walne zgromadzenie akcjonariuszy, które bedzie
        > powoływać i ODWOŁYWAĆ prezesów i członków zarządów polskiego radia i tvp.

To kwestia szczegółowych regulacji prawnych, a nie reguły. Mnóstwo instytucji
        jest dotowanych: NIK, TK, cały wymiar sprawiedliwości itd.
        Dlaczego w przypadku TVP i RP abonamenty mają przeciwdziałać upolitycznieniu,
        skoro nie przeciwdziałają? A Wildstein i Urbański okazali się politycznymi
        komisarzami.

• Gość: tomjack abonament??!! IP: *.mia.three.co.uk 18.03.08, 20:03
      Pytanie jest czy abonament TV to rzecz zgodna z prawami demokracji? Czy nie jest
      tak że człowiek ma prawo wyboru? To dlaczego "ktoś" nam narzuca płacenie za coś
      czego nie chcemy używac? Np. nie chcę oglądac TVP (publicznej); oglądam tylko
      nadawców prywatnych. Dlaczego mam płacic?! W TVP nie ma żadnego interesującego
      mnie programu, TVP przegrywa już od kilku lat prawa transmisji wielkich wydarzeń
      sportowych. Na co przeznaczane są pieniądze z reklam i abonamentu - nie mam
      pojęcia!! Proponował bym w tej sytuacji dekoder TVP kto chce - płaci ogląda; kto
      nie chce nie płaci - nie ogląda, ale oczywiscie dla TVP wygodniejsze jest zgodne
      z prawem wyzyskiwanie ludzi!

• moherowy_baranek Grad: można zlikwidować abonament RTV 19.03.08, 01:54
      Ileż procent Polaków płaci ten abonament? Powinien być jak podatek pogłówny - płaci każdy. Albo nikt. To nie jest sprawiedliwe, że miliony są "dymane" przez inne miliony.
      A to zabawne, Glapiński precz, a wstawimy swojego, żeby odpolitycznić. Hipokryzja!
    • Gość: Andrzej1044@op.pl Grad: można zlikwidować abonament RTV IP: *.stk.vectranet.pl 27.04.08, 20:28
      dobrze złodziejom i tak gó.. tam leci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka