Dodaj do ulubionych

Komputer ogrzeje mieszkanie

IP: *.tieto.com 12.03.08, 18:59
Sam pomysł nie jest zbytnią innowacją (któremu laikowi nie przeszło już po głowie ogrzewanie mieszkania komputerami, które ciągną coraz więcej prądu), za to wprowadzenie tego w życie w sensowny sposób na pewno będzie osiągnięciem godnym naśladowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: INZ Re: Komputer ogrzeje mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 19:15
      TYLKO ZEBY SPRZEDAć CIEPłO Z KOMPA DO MIESZKAń CENTRUM SERWEROWE MUSI MIEć
      KONCESJE NA DYSTRYBUCJE CIEPłA:)

ATYKUł DOSYć NAIWNY TECHNICZNIE
      • Gość: Ździchu Re: Komputer ogrzeje mieszkanie IP: *.derby.waw.pl 12.03.08, 20:53
        W czasach C64 było takie prorocze powiedzonko: "Grzej nogi o zasilacz!" ;)
    • Gość: zajebioza Re: Komputer ogrzeje mieszkanie IP: *.centertel.pl 12.03.08, 20:19
      mój laptop, lodówka, telewizor, piekarnik, suszarka

ogrzewały mi tej zimy dom

jestem geniuszem
    • Gość: prf Re: Komputer ogrzeje mieszkanie IP: *.acn.waw.pl 12.03.08, 20:56
      U mnie w firmie pokój, w którym jest 6 komputerów jest zwykle zimą tak ciepły,
      że wszyscy zimą pracujemy w krótkim rękawku. Reszta pokoi jest chłodna i wszyscy
      nam zazdroszczą ;-) Maki grzeją jak farelki...
      • Gość: intel bx AMD Rulez? IP: *.63.rev.vline.pl 12.03.08, 22:07
        fani [fanatycy!] AMD bedą mieli po raz pierwszy okazje być górą w sporze z uzytkownikami inteli... ich procesory od AMD nie tylko beda tansze jak dotąd ale od tej pory ich 2 razy wieksza cieplota bedzie zaletą...
        • Gość: Pinezka Kotku, jesteś zacofany w wiedzy o procesorach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.08, 11:32
          Powtarzasz historie sprzed kilku lat. Dowiedz się, poczytaj i
          dopiero wtedy produkuj się na forum.
    • Gość: ///\\\///\\\ a co to za bzdurne zdanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 22:47
      "Połowa energii elektrycznej zużywana jest do chłodzenia serwerów"
      • aka258 Re: a co to za bzdurne zdanie? 13.03.08, 00:21
        Nie takie do końca bzdurne, przynajmniej jeżeli pod uwagę bierze się duże
        serwerownie, gdzie do chłodzenia używa się klimatyzatorów a te muszą mieć taką
        wydajność energetyczną jak ciepło wydzielane z serwerów. Ponieważ praktycznie
        cała energia pobierana przez serwery jest zamieniana w ciepło, to tym samym
        klimatyzatory muszą pobrać jej przynajmniej tyle samo by schłodzić to co
        wyprodukują maszyny obliczeniowe (zakładając oczywiście, że sprawność
        klimatyzatora to 100% a ciepło nie ma innego ujścia z serwerowni) :)
    • damianbsc Komputer ogrzeje mieszkanie 13.03.08, 09:01
      tak, kazdy w domu musi miec pomieszczenie gospodarcze na serwery :)
    • Gość: Muszka komuszka Komputer ogrzeje mieszkanie IP: *.smtsoftware.com 13.03.08, 09:57
      > ciecz przewodzi ciepło około 4000 razy efektywniej niż powietrze
      > przy okazji nie powodując hałasu

Nie wiedziałem, że powietrze przewodzące ciepło powoduje hałas :)
      • prawdziwy_czesio Re: Komputer ogrzeje mieszkanie 13.03.08, 10:02
        Jakbyś potrafił myśleć, to byś wiedział, że wiatraki i ruch
        powietrza przez nie wymuszony powoduje szum.
        • Gość: Pinezka Myślący inaczej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.08, 11:35
          Nie czepiaj się kogoś, kto ma rację. Wiatraki i ruch owszem, ale
          samo ciepłe powietrze - jak wynika z treści informacji - przecież
          nie powoduje hałasu. Nie wytykaj komuś braku myślenia skoro sam
          prymusem w myśleniu nie jesteś.
    • gobi03 analfabeci z GW 14.03.08, 00:47
      "120 billion" to 120 000 000 000, czyli 120 miliardów
      Jak już ktoś bierze się za tłumaczenie, to niech
      zna się na tym.

www.tmcnet.com/usubmit/2008/03/07/3315305.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka